igen most esett le, hogy én az átmérőre gondoltam valamiért és nem a felületre. bocsi :)denesdr írta: ↑2021.02.13., szomb. 01:41De, a felület az pont 2x akkora. Az átmérő az amire gondolsz, de akusztikailag a felület a lényeg.
Magyarán két kerek 20 centis mélyhangszóró az 1 db 28,2 centisnek felel meg, de ettől még a 2db 20 centis az 2x annyi felület mint 1db 20 centis.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
(A)Morph szuterén mozi
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 82
Re: (A)Morph szuterén mozi
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11042
- Kapcsolat:
Két azonos méretű membrán felülete pont kétszer akkora, mint egyé. Ilyen fura dolog az akusztika.
De mindegyik ugyanazt a technológiát alkalmazza, függetlenül a hangszórók elhelyezésétől. Nem csak design, hanem dupla motoros hajtás, ami a frontsugárzóknál sem ritka, de ilyen 30-38 cm-es hangszórókat csak böhömnagy dobozban lehetne egy oldalra tenni. A gömbhullámnak nincs sok szerepe itt, inkább a szubsugárzók által kezelt hangok nagy hullámhossza miatt számít egyetlen hangforrásnak a dupla motoros hangdoboz.Szerintem talán Iván arra akart célozni, hogy a szub hangok gömbhullámban terjednek, ezért nincs akusztikailag jelentősége. Az, hogy 2 oldalra rakták a Drivereket az valószínűleg a Design miatt van így és nincs valódi oka. hisz nagyon sok féle 2driveres szub van és mind össze vissza. hol fent/lent hol Elöl/hátul vagy Jobb/bal oldalt, talán mind 2 elöl…. sok fajta megoldást láthatunk.
De, a felület az pont 2x akkora. Az átmérő az amire gondolsz, de akusztikailag a felület a lényeg.
Magyarán két kerek 20 centis mélyhangszóró az 1 db 28,2 centisnek felel meg, de ettől még a 2db 20 centis az 2x annyi felület mint 1db 20 centis.

- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
Szerintem talán Iván arra akart célozni, hogy a szub hangok gömbhullámban terjednek, ezért nincs akusztikailag jelentősége. Az, hogy 2 oldalra rakták a Drivereket az valószínűleg a Design miatt van így és nincs valódi oka. hisz nagyon sok féle 2driveres szub van és mind össze vissza. hol fent/lent hol Elöl/hátul vagy Jobb/bal oldalt, talán mind 2 elöl…. sok fajta megoldást láthatunk.

- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
A felület nem 2x nagyobb, hanem csak 1,41x mint ha 1db lenne. a nagy előnye a 2db-nak, hogy helyből +6dB ha dupla az erősítő is benne (Watt-ban).
- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 732
Amikor nálam volt ilyen, akkor játszottam vele, egy kétszáz forintos érmét élére állítottam a mélynyomó tetején, majd megnéztem a Godzillát, nem spórolva a hangerőn. Az érme nem mozdult el. Ehhez képest a T12-m lába 30-40 fokban deformálódott, annyira megrángatta a membrán.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A sugárzó ellentétes oldalain elhelyezett mélyhangszórók nagy előnye, hogy a dobozban keletkező vibrációkat és a torzítások bizonyos fajtáit jelentősen csökkenteni tudja, a dupla membránfelület előnyeit meg gondolom nem kell külön magyarázni.
Rendicsek. Ettől még 1.

- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Igen , de láttam róla a méréseket és tökre nem úgy viselkedik, mint egy szimpla. valami más, maradjunk annyiban.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Morph
- Törzsvendég
Meg eza felállás igazából, 3.5 sub, mert az arendal dupla membrános és ellenkező irányba néz. Kvázi nem teljesen olyan a lesugárzása, mintha egy oldalon lenne. Így nem is számolható igazán 1-nek.
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
Tudtommal annál jobb minél több sub van! csak az elhelyezésre kell gondosan ügyelni.
Ezt hívják akusztikának. Ha csak az Arendal menne hátul egyedül, neki sem lenne ugyanolyan a hangzása egyedül.
- Morph
- Törzsvendég
Így van!thxfan írta: ↑2021.02.09., kedd 08:20A Krixek gondolom az előtétfalban vannak. Az Arendal hátul?Morph írta: ↑2021.02.09., kedd 07:51
Persze írhatnék. Tudom.
Amit nem tud a Krix az az, hogy a mély így szerintem egyenletesebb mindenhol. Ha csak a krixek mennek nem úgy hallod a szélső ülőpozíciókban. Nincs ebben nagy kunszt. Ezt azt gondolom nem kell ecsetelni. Egyelőre jobbnak hallom így. Az elején, amikor megjöttek 3 hétig úgy hallgattam és nem annyira volt meggyőző.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
A Krixek gondolom az előtétfalban vannak. Az Arendal hátul?Morph írta: ↑2021.02.09., kedd 07:51
Persze írhatnék. Tudom.
Amit nem tud a Krix az az, hogy a mély így szerintem egyenletesebb mindenhol. Ha csak a krixek mennek nem úgy hallod a szélső ülőpozíciókban. Nincs ebben nagy kunszt. Ezt azt gondolom nem kell ecsetelni. Egyelőre jobbnak hallom így. Az elején, amikor megjöttek 3 hétig úgy hallgattam és nem annyira volt meggyőző.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Morph
- Törzsvendég
Persze írhatnék. Tudom.
Szét ne cseszd a szuper mozidat!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Milyen lencséd van? Egy EN13 nem lenne elég? Biztos van a Barco kínálatában! Palihoz visszaviszed, két tuti izzót beletesz, máris javult a helyzet! Nem féltelek! Lesz ott majd lézeres gép is előbb-utóbb!
Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe. Köszi Sanyi!
Amúgy a vetítőben pont nem lennék jó. Sokkal nagyobbat nem tudnék vele a jelenlegi helyéről megvetíteni. Ha meg meg is tudnám, oda meg karcsú lenne a fényereje
- Morph
- Törzsvendég
Én meg 4-5 méter magsat, ha tehetném.Persze lehet azt mondani, hogy a vetített kép minősége köszönő viszonyban sincs egy tv által nyújtottal, de ez esetben a méret a lényeg(sok másban is). Egyszerűen egy hatalmas kép beszippantja az embert a filmbe és ezt az élményt még mindig a vetített kép tudja csak.
Ha tehetném 3,5-4m széleset néznék.
Köszönöm, hogy itt voltál és megmasszírozhattam a nyakadat!
Természetesen az Arendal-ra gondoltam.
Ne feldjük az Arendal-ban 2db 13.5+- os dolgozik.
Lehet jönni, aki volt már vagy csak szimplán szeretne.
Hajrá!
Még egy apró adalék ugrott be a Morphnál járt látogatásom kapcsán.
A mozijába menet, először a nappalijában voltam, ahol egy 85”-os Sony tv van. Nagyon impozáns volt a hatalmas mérete, az én itthoni 65”-os hoz szokott szememnek.
Remekül mutatott rajta a PS5 és utána valami női kosármeccs. Sorozat nézéshez nagyon el tudnám itthon képzelni.
De.
Ekkora tvt, vagy még ennél is 5-10 collal nagyobbat moziszobába én nagyon nem tudnám elképzelni. Lehet bármilyen oled, bármilyen fényerővel, bármekkora konzraszttal, élességgel, Dolby Vision képességgel.
Ez akkor is csak egy egérmozi, akkora képmérettel, amit ezelőtt 10-20 éve néztem.
Bocsi, ha valaki tvs embernek beletapostam a lelkébe, de ez az igazság. Morphnál a 2,9m széles kép már nagyságrendekkel nagyobb élményt nyújtott. Amikor meg hazajöttem és a saját 3,05m széles képemet néztem, még inkább ez az érzés fogott el.
Persze lehet azt mondani, hogy a vetített kép minősége köszönő viszonyban sincs egy tv által nyújtottal, de ez esetben a méret a lényeg(sok másban is
). Egyszerűen egy hatalmas kép beszippantja az embert a filmbe és ezt az élményt még mindig a vetített kép tudja csak.
A mozijába menet, először a nappalijában voltam, ahol egy 85”-os Sony tv van. Nagyon impozáns volt a hatalmas mérete, az én itthoni 65”-os hoz szokott szememnek.
Remekül mutatott rajta a PS5 és utána valami női kosármeccs. Sorozat nézéshez nagyon el tudnám itthon képzelni.
De.
Ekkora tvt, vagy még ennél is 5-10 collal nagyobbat moziszobába én nagyon nem tudnám elképzelni. Lehet bármilyen oled, bármilyen fényerővel, bármekkora konzraszttal, élességgel, Dolby Vision képességgel.
Ez akkor is csak egy egérmozi, akkora képmérettel, amit ezelőtt 10-20 éve néztem.
Bocsi, ha valaki tvs embernek beletapostam a lelkébe, de ez az igazság. Morphnál a 2,9m széles kép már nagyságrendekkel nagyobb élményt nyújtott. Amikor meg hazajöttem és a saját 3,05m széles képemet néztem, még inkább ez az érzés fogott el.
Persze lehet azt mondani, hogy a vetített kép minősége köszönő viszonyban sincs egy tv által nyújtottal, de ez esetben a méret a lényeg(sok másban is