Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

A termék specifokációk alapján, a leg kézenfekvőbb megoldás: Digit. koax kábel. (Ha figyelmesen el olvasod mindkét "ketyere" specifikációját, látni fogod)

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy kezdésnek van egy ilyen dvd lejátszóm.
http://www.depo.hu/d.../dm-p379/157559

ezt szeretném összekötni egy ilyen erősítővel
http://www2.panasoni...l.SA-HE100.T#ts

A lényeg, hogy az 5.1 egyet az erősítőre tudjam rakni.Ez megoldható ezzel a készülékkel vagy felejtsem el és ha igen akkor milyen kábelt kell vennem hozzá?

Köszönöm

Üdv: nebulo

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: bean »

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy kezdésnek van egy ilyen dvd lejátszóm.
http://www.depo.hu/dimarson/dm-p379/157559

ezt szeretném összekötni egy ilyen erősítővel
http://www2.panasonic.com/consumer-elec ... HE100.T#ts

A lényeg, hogy az 5.1 egyet az erősítőre tudjam rakni.Ez megoldható ezzel a készülékkel vagy felejtsem el és ha igen akkor milyen kábelt kell vennem hozzá?

Köszönöm

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Lehet, hogy hülye kérdés:

Egyszerűen nem tudok a digit jack (s/pdif) kimeneten keresztül digitkoax kábellel az erősítőre kötve hangot kicsiholni a laptopomból... Az asztali gépem Audigy kártyájának s/pdif kimenetéről simán szól a zene. Ugyanazzal a kábellel (és egy másik digitkoax-szal is próbáltam) a laptopról nem. Mutatja, hogy küldi rá a hangot, de semmi...
Lehet, hogy ez nem koax, hanem optikai kimenet? Én optikaiból még csak amolyan "téglalap alakút" láttam, van "jack alakú" is? A "hang tulajdonságoknál" csatlakozó adatai: "bal oldali panel optikai csatlakozó" szerepel.
Most mi a fene van?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Téper »

A pc-m videókariján van HDMI kimenet. Azon vajon jön hang is?A video kari HDMI-jén valószínű, hogy csak a kép jön. A hangot külön kell összekötni az erősítővel, ha van akkor digi kimeneten, SPDIF általában szokott lenni ...
A jobb VGA-k HDMI kimenetén van egy külön "HDMI Digital Audio", vagy hasonló nevű "hangkártya" eszköz, amit Windows alatt általában a hozzáadott szoftver feltelepítésével lehet működésre bírni.

Pomogács
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Pomogács »

Ott valami kontakt hiba lehet (esetleg a kábelben is)...

Igen.Írtam is,hogy van olyan kábel ami nagyon lazán becsúszik.Bízok benne az a gond.Bár anno a Pioneer 575 és az erősítő között is ez a kábel volt,de ott csak a Depeche SACD-ket hallgatgattam vele,nem túl hangosan.Ott nem recsegett.Először ezen sem tűnt fel,csak blu-ray lemeznél.Aztán tettem be dvd-t,(kíváncsiságból)és ott is,csak ott hangosabban kell hallgatni,hogy recsegjen.
Projektor:Benq W1070  Vászon:Moovia Moto Design 211x190  Tv:LG65C9  Bd lejátszó:Sony UBP-X800M2  Médialejátszó:NVIDIA Shield TV Pro 2019  Erősítő:Denon AVR X4500  Front:Focal Aria 926  Center:Focal Aria CC900  Surround:Focal Aria 906  NAS:Synology DS218 2xWD Purple 4TB

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Remélem a recsegés meg fog szünni,ugyanis ha nem,akkor az vagy lejátszó dekóder,vagy a lejátszó kimenetének a baja.
Szerintem a recsegést nem fogja megoldani a jó-jobb kábel.
Ott valami kontakt hiba lehet (esetleg a kábelben is)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Pomogács
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Szia ez a rendszer megérdemli az Expert line-t.Én nem sokat gondolkodnék rajta,mivel jóval minőségibb kábelek.
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/searc ... &search=OK

üdv svga

Köszönöm szépen!
Remélem a recsegés meg fog szünni,ugyanis ha nem,akkor az vagy lejátszó dekóder,vagy a lejátszó kimenetének a baja.
Projektor:Benq W1070  Vászon:Moovia Moto Design 211x190  Tv:LG65C9  Bd lejátszó:Sony UBP-X800M2  Médialejátszó:NVIDIA Shield TV Pro 2019  Erősítő:Denon AVR X4500  Front:Focal Aria 926  Center:Focal Aria CC900  Surround:Focal Aria 906  NAS:Synology DS218 2xWD Purple 4TB

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: svga »

Szia ez a rendszer megérdemli az Expert line-t.
Én nem sokat gondolkodnék rajta,mivel jóval minőségibb kábelek.
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/searc ... &search=OK

üdv svga

Pomogács
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Üdvözletem!
Érdeklődnék.BD lejátszó és erősítő közé szeretnék audio kábeleket venni.Nem felsőkategóriás termékekről van szó,tehát több tízezret nem áll szándékomban kábelre költeni.Kácsa-nál néztem a Basic line és Expert line sorozatot.Most bóvlitron kábellel vannak összekötve.Recsegnek a hangfalak ha a sokpontegyes kimeneten keresztül megy át a hang az erősítőbe.Van most olyan kábel,ami rendesen csak belecsúszik,olyan laza.Ez gondolom lehet egy hibaok,ezt szeretném kiszűrni a kábelekkel.
Szóval.Milyen színvonalat képvisel a Basic line sorozat,mert nagyon olcsónak tűnik.Összeállítottam egy kábelkészletet amit vennék Basic és Expert line-ből.A Basic készlet 3640Ft lenne,az Expert 14250Ft(ebbe van optikai és coax digit kábel is).Denon AVR1905,LG BD390,és Jamo hangfalakról lenne szó.Megéri a plusz 10ezer,vagy elég az olcsóbb szerintetek ilyen komponensek esetén?
Előre is köszönöm.

ulyses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: ulyses »

Szaisztok! A következőkben kérném a segítségeteket: A pc-m videókariján van HDMI kimenet. Azon vajon jön hang is? A videókari az alaplapon keresztül kommunikál az alaplapi 8 csatornás hangkártyával? Ha igen, akkor hogyan tudnám összekötni úgy a házimozi rendszerrel, hogy a PC-lejátszott DVD-t 5.1-ben hallhatnám, nézhetném. Az elégséges lenne, hogy PC-ből HDMI ki, erősítőbe HDMI be, erősítőből HDMI ki, TV-be HDMI be. e-mail: x50@fremail.hu Köszi a válaszokat.
A video kari HDMI-jén valószínű, hogy csak a kép jön. A hangot külön kell összekötni az erősítővel, ha van akkor digi kimeneten, SPDIF általában szokott lenni ...
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)

imer
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: imer »

Szaisztok! A következőkben kérném a segítségeteket: A pc-m videókariján van HDMI kimenet. Azon vajon jön hang is? A videókari az alaplapon keresztül kommunikál az alaplapi 8 csatornás hangkártyával? Ha igen, akkor hogyan tudnám összekötni úgy a házimozi rendszerrel, hogy a PC-lejátszott DVD-t 5.1-ben hallhatnám, nézhetném. Az elégséges lenne, hogy PC-ből HDMI ki, erősítőbe HDMI be, erősítőből HDMI ki, TV-be HDMI be. e-mail: x50@fremail.hu Köszi a válaszokat.

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: kazi »

Azt vágom, de én egy másik erősítőt akarok rákötni.
Minek?

Van egy másik erősítőm, amin zenélek, de annak csak egy bemenete van. Ki akartam próbálni, hogy az erősítőt használom elosztónak. Egyel jobb, mint dugdosni a kábeleket állandóan. Csak nem tudtam, hogy csak a másik bemenetre jövő hang megy ki a rec-en.

Szerintem meg a gondod megoldaná egy bemenetválasztó kapcsoló, amit párezer ft-ért lehet kapni pl a Conrad-nál...

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... lXMWpPUT09

Ez tetszik, köszi!

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Minek?

Van egy másik erősítőm, amin zenélek, de annak csak egy bemenete van. Ki akartam próbálni, hogy az erősítőt használom elosztónak. Egyel jobb, mint dugdosni a kábeleket állandóan. Csak nem tudtam, hogy csak a másik bemenetre jövő hang megy ki a rec-en.

Szerintem meg a gondod megoldaná egy bemenetválasztó kapcsoló, amit párezer ft-ért lehet kapni pl a Conrad-nál...

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... lXMWpPUT09

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Erre nem gondoltam. Én úgy tudtam, hogy pl ha cd-ről akarok felvenni, akkor a cd az erősítőbe van kötve és ugyanonnan tovább lehet vinni a felvevőre. Akkor megpróbálom, ahogy mondtad. Köszönöm!
Majdnem jól tudtad, de az erősítő CD bemenetére kell kötni a CD-t, a felvevő bemenetére és kimenetére a felvevőt.

Mondjuk tényleg így logikus, csak nem gondoltam át.

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Minek?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Minek?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Erre nem gondoltam. Én úgy tudtam, hogy pl ha cd-ről akarok felvenni, akkor a cd az erősítőbe van kötve és ugyanonnan tovább lehet vinni a felvevőre. Akkor megpróbálom, ahogy mondtad. Köszönöm!
Majdnem jól tudtad, de az erősítő CD bemenetére kell kötni a CD-t, a felvevő bemenetére és kimenetére a felvevőt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Ne ugyanarra a bemenetre kösd a forrást! Csúnya is lenne, ha a magnó saját magáról készítene felvételt. A magnó is pl. a CD bemenet jeléről vesz fel, nem a sajátjáról vissza.
A forrást kösd pl. a CD-bemenetre, az erősítőt a magnó kimenetre és kapcsolj CD-re. Ekkor a CD bemenet hangja fog a magnó kimeneteken megjelenni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Ne ugyanarra a bemenetre kösd a forrást! Csúnya is lenne, ha a magnó saját magáról készítene felvételt. A magnó is pl. a CD bemenet jeléről vesz fel, nem a sajátjáról vissza.
A forrást kösd pl. a CD-bemenetre, az erősítőt a magnó kimenetre és kapcsolj CD-re. Ekkor a CD bemenet hangja fog a magnó kimeneteken megjelenni.

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Sziasztok!Olyan gondom van, hogy van egy Pioneer VSX-415-ös AV erősítőm és van olyan analóg bemenet rajta, amihez kimenet(REC) is tartozik. Két ilyen bemenet van, de bármelyiket használom, a REC kimeneten nem jön ki a hang, amit a hozzá tartozó bemeneten kap. A bemenet működik, mert szól az erősítő. Ilyenkor mi van? Újonnan vettem az erősítőt és ezt a részét eddig nem használtam. Köszi előre is a válaszokat!

Ez a két kimenet a magnó bemenetkhez tartozik. Amennyiben, kazettás magnóra, vagy egyéb analóg felvevőre akarsz felvételt készíteni, az éppen hallgatott forrás jelét küldi ki, ezekre a kimenetekre.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!Olyan gondom van, hogy van egy Pioneer VSX-415-ös AV erősítőm és van olyan analóg bemenet rajta, amihez kimenet(REC) is tartozik. Két ilyen bemenet van, de bármelyiket használom, a REC kimeneten nem jön ki a hang, amit a hozzá tartozó bemeneten kap. A bemenet működik, mert szól az erősítő. Ilyenkor mi van? Újonnan vettem az erősítőt és ezt a részét eddig nem használtam. Köszi előre is a válaszokat!

Ez a két kimenet a magnó bemenetkhez tartozik. Amennyiben, kazettás magnóra, vagy egyéb analóg felvevőre akarsz felvételt készíteni, az éppen hallgatott forrás jelét küldi ki, ezekre a kimenetekre.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy van egy Pioneer VSX-415-ös AV erősítőm és van olyan analóg bemenet rajta, amihez kimenet(REC) is tartozik. Két ilyen bemenet van, de bármelyiket használom, a REC kimeneten nem jön ki a hang, amit a hozzá tartozó bemeneten kap. A bemenet működik, mert szól az erősítő. Ilyenkor mi van? Újonnan vettem az erősítőt és ezt a részét eddig nem használtam. Köszi előre is a válaszokat!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Köszönöm a szakszerű felvilágosítást!Ez nem is rossz.... sőt!

Akkor ha jól értem, az erősítőt a "monitor out" segítségével összekötöm a TV-vel, és ezután ha az erősítőn bemenetet váltok, mindig az aktuális bemenetre kötött eszközre vált a TV is.

Hogy ezt eddig nem használtam ki!!!

Azért számíts arra, hogy minőségvesztéssel ját, ha a közvetlen RGB jel helyett az erősítőn keresztül kompozit videojelet kap a tévéd.
Nálad csak 2 forráskészülék van és gondolom van ennyi bemeneted is a tévén. Több felvevő oda-vissza bekötése esetén lesz kevés a készülékeken és a tévén lévő csatlakozók száma.

humberto

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: humberto »

Lehet egyszerre több forrásod és a házimozi erősítő mintegy központi vezérlőszekrény, éppen a kiválasztott forrás képét és hangját küldi ki a megjelenítőre és a hangszórókra, illetve lehetőség van arra is, hogy az egyik forrás képe mellé egy másik forrás hangját kapcsolja be.
A jobb házimozi erősítők átkonvertálni, sőt felskálázni is tudnak lefelé vagy felfelé, ahogy az igény tartja. Pl. videokártya, Hi8 kamera vagy S-VHS magnó S-video jelét felkonvertálja HDMI-re, a jobbak még fel is tudják skálázni akár 1080 sor felbontásig is az LCD-k számára. Vagy éppen lefelé konvertálnak olyan felvevő számára (videomagnó, egyszerűbb DVD felvevő), aminek nincs S-Video bemenete.
Amíg nincs minden video forrásnak HDMI kimenete legalább 1080i felbontással, addig az Full HD LCD tévékhez szükség lehet a felskálázásra is.
A digitális hang is közlekedik már HDMI-n keresztül.
Az is lehet, hogy van egy DVD felvevőd, egy videomagnód és egy tévéd, csak 3 készülék. Hogyan tudod mindegyik videoforrásod képét közvetlenül rádugni a másik két készülékre? Pl a DVD felvevő képét a tévére és a videóra ki, a VHS-ről be. A videó képét a tévére és a DVD felvevőre ki, és a DVD felvevőről be. Csak ennyi készülékhez már nincs elég csatlakozód a készülékeken, kénytelen vagy egy központba bevinni legalább az egyik jelét és onnan szétosztani, illetve egy másik készülék számára több forrásból közösíteni. De általában akinek DVD felvevője van, annak van egy DVD lejátszója is, amit szintén rá kell kötni a tévére (hanyadik bementenél is járunk a tévé esetében?), és a két recorder közül legalább az egyikre.
Te azt is kérdezhetnéd, hogy minek egy házimozi erősítőre olyan sok bemenet, mert te úgyis csak max. kettőt használsz, mások még annyit sem.

Köszönöm a szakszerű felvilágosítást!
Ez nem is rossz.... sőt!

Akkor ha jól értem, az erősítőt a "monitor out" segítségével összekötöm a TV-vel, és ezután ha az erősítőn bemenetet váltok, mindig az aktuális bemenetre kötött eszközre vált a TV is.

Hogy ezt eddig nem használtam ki!!!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Üdv!Lehet, hogy nagy marhaságot kérdezek, de tényleg nem értek valamit: miért kell egy mozierősítőre video/S-Video ki/bemenet?

Eleve azt nem értem, a képi megjelenéshez egy erősítőnek mi köze van? A DVD játszót ugye scarttal/s-video/video/HDMI kábellel közvetlenül a megjelenítőre kötjük (TV, projektor...stb.).
A hanganyag digitális továbbítására vagy a coaxiális vagy az optikai kábel szolgál, ezek hiányában az analog hangot (mondjuk egy VHS magnó esetében) egy sima RCA kábellel visszük át. Én legalábbis ennyit használok az erősítőm "szolgáltatásai" közül.

De akkor mire használható a video ki és bemenet?

Lehet egyszerre több forrásod és a házimozi erősítő mintegy központi vezérlőszekrény, éppen a kiválasztott forrás képét és hangját küldi ki a megjelenítőre és a hangszórókra, illetve lehetőség van arra is, hogy az egyik forrás képe mellé egy másik forrás hangját kapcsolja be.
A jobb házimozi erősítők átkonvertálni, sőt felskálázni is tudnak lefelé vagy felfelé, ahogy az igény tartja. Pl. videokártya, Hi8 kamera vagy S-VHS magnó S-video jelét felkonvertálja HDMI-re, a jobbak még fel is tudják skálázni akár 1080 sor felbontásig is az LCD-k számára. Vagy éppen lefelé konvertálnak olyan felvevő számára (videomagnó, egyszerűbb DVD felvevő), aminek nincs S-Video bemenete.
Amíg nincs minden video forrásnak HDMI kimenete legalább 1080i felbontással, addig az Full HD LCD tévékhez szükség lehet a felskálázásra is.
A digitális hang is közlekedik már HDMI-n keresztül.
Az is lehet, hogy van egy DVD felvevőd, egy videomagnód és egy tévéd, csak 3 készülék. Hogyan tudod mindegyik videoforrásod képét közvetlenül rádugni a másik két készülékre? Pl a DVD felvevő képét a tévére és a videóra ki, a VHS-ről be. A videó képét a tévére és a DVD felvevőre ki, és a DVD felvevőről be. Csak ennyi készülékhez már nincs elég csatlakozód a készülékeken, kénytelen vagy egy központba bevinni legalább az egyik jelét és onnan szétosztani, illetve egy másik készülék számára több forrásból közösíteni. De általában akinek DVD felvevője van, annak van egy DVD lejátszója is, amit szintén rá kell kötni a tévére (hanyadik bementenél is járunk a tévé esetében?), és a két recorder közül legalább az egyikre.
Te azt is kérdezhetnéd, hogy minek egy házimozi erősítőre olyan sok bemenet, mert te úgyis csak max. kettőt használsz, mások még annyit sem.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”