Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Mélynyomó vásárlás előtt állok (több éve folyamatosan... ), de a buxa kapacitása (meg a zasszony keretengedélye ) határokat szab. A rászánható összegem 80KHUF körül. (persze ezt igyekszem felhasználni, amíg +van a keretengedély ) Ahogy nézegettem a fellehető választékot, két (3?) sub tűnik szimpatikusnak.

Wharfedale Power Cube 10 DX
Yamaha YSTSW-315 (esetleg a 215-ös)

Főleg filmekhez lenne, de néha bele-bele csúszna zene is (egy kemény dió - templomi orgona - nagyon szeretem hallgatni /élőben gyönyörű/, de a jelenlegi cucc nem az igazi erre).
A teszt szerint a Yamaha brutális tud lenni, ha kell, a PC10 meg finom részletező.
Ahogy látom van közöttetek olyan, akinek birtokában van ezen típusok közül valamelyik.
Tapasztalatát megosztaná velem? Esetleg más típus, mint megismerendő tipp? (tudom, hallgassam meg, de a boltok nagy többségében gyakorlatilag ez lehetetlen - üvölt a dübdüb az autóhifi részen, megy a híradó a tv részlegen, stb. - szóval kiindulási pont kéne... )

Köszönöm.

Tedd bele a Mordaunt Short MS907W-t is. A Netdepo-n 82800-ért adják. Még belefér :vazeg:

sajti

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: gusson »

Az előző mégegyszer bement, töröltem.
Bocs!
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: gusson »

Mélynyomó vásárlás előtt állok (több éve folyamatosan... :vazeg: ), de a buxa kapacitása (meg a zasszony keretengedélye ) határokat szab. A rászánható összegem 80KHUF körül. (persze ezt igyekszem felhasználni, amíg +van a keretengedély )
Ahogy nézegettem a fellehető választékot, két (3?) sub tűnik szimpatikusnak.

Wharfedale Power Cube 10 DX
Yamaha YSTSW-315 (esetleg a 215-ös)

Főleg filmekhez lenne, de néha bele-bele csúszna zene is (egy kemény dió - templomi orgona - nagyon szeretem hallgatni /élőben gyönyörű/, de a jelenlegi cucc nem az igazi erre).
A teszt szerint a Yamaha brutális tud lenni, ha kell, a PC10 meg finom részletező.
Ahogy látom van közöttetek olyan, akinek birtokában van ezen típusok közül valamelyik.
Tapasztalatát megosztaná velem? Esetleg más típus, mint megismerendő tipp? (tudom, hallgassam meg, de a boltok nagy többségében gyakorlatilag ez lehetetlen - üvölt a dübdüb az autóhifi részen, megy a híradó a tv részlegen, stb. - szóval kiindulási pont kéne... )

Köszönöm.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali all. 
Yamaha RXV-550RDS erőlködőhöz néztem ki a Quadral Caerul QLX 185 östés a Mission m33 at. Csak nemtom, hogy melyik lenne a nyerő ?

Most zenére kéne elsősorban amíg nem költözünk (kb fél év) de késöbb filmre is . F@sza mélyek lennének a fontosak.

Végülis 170e ből kéne valami erő meg 1 pár front.

Wharfedale Valdus 500

Fasza mélyei vannak

Inkább Zaldek mint Valdus, annak legalább szép hangja van!

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Hali all. 
Yamaha RXV-550RDS erőlködőhöz néztem ki a Quadral Caerul QLX 185 östés a Mission m33 at. Csak nemtom, hogy melyik lenne a nyerő ?

Most zenére kéne elsősorban amíg nem költözünk (kb fél év) de késöbb filmre is . F@sza mélyek lennének a fontosak.

Wharfedale Valdus 500

Fasza mélyei vannak
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Hali all. 

Szerintem menj el és hallgasd meg őket. Te fogod hallgatni ezért neked kell a végső döntést meghoznod.

Vendég

Hali all.

Vendég

Yamaha Rx-v340 -hez keresek front hangfalakat. Quadral QLX-205-re gondoltam sok olvasgatás után. A hátterek sajnos adottak./Jamo E-350/ Eddig ezek voltak a frontok, hátul két ósdi videotonnal kiegészítve.Nagyon eszeveszett ötlet? Mentségemre legyen mondva, meglehetősen kezdő vagyok a témában.

Szerintem hallgasd meg a hangfalat, de szerintem más hangfalgyártóknál is próbálkozz. Így lesz összehasonlítási alapod és tudsz dönteni.

qlx 205 ös már nem nagyon van, kifutott széria. helyette a 210 es van. én azt használok, és meg vagyok vele elégedve. ajánlom meghallgatásra!

Köszi a gyors válaszokat!
Mindenképpen többet fogok meghallgatni mielőtt döntök.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Yamaha Rx-v340 -hez keresek front hangfalakat. Quadral QLX-205-re gondoltam sok olvasgatás után. A hátterek sajnos adottak./Jamo E-350/ Eddig ezek voltak a frontok, hátul két ósdi videotonnal kiegészítve.Nagyon eszeveszett ötlet? Mentségemre legyen mondva, meglehetősen kezdő vagyok a témában.

Szerintem hallgasd meg a hangfalat, de szerintem más hangfalgyártóknál is próbálkozz. Így lesz összehasonlítási alapod és tudsz dönteni.

qlx 205 ös már nem nagyon van, kifutott széria. helyette a 210 es van. én azt használok, és meg vagyok vele elégedve. ajánlom meghallgatásra!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Vendég

Yamaha Rx-v340 -hez keresek front hangfalakat. Quadral QLX-205-re gondoltam sok olvasgatás után. A hátterek sajnos adottak./Jamo E-350/ Eddig ezek voltak a frontok, hátul két ósdi videotonnal kiegészítve.
Nagyon eszeveszett ötlet? Mentségemre legyen mondva, meglehetősen kezdő vagyok a témában.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Csak hát ott az 120 eFt-os limit.  
Denonból 1804 jön ki 99 eFt-ért akciósan feketében (elgondolkodtató), a Yamaha 650, az Onkyo 501, Pioneer 712, Sony 790, Panasonic XR50, NAD T742 (!), h/k AVR 130

NAD vagy H/K! Ez már komoly előrelépés lesz a 440-eshez képest!

Cápa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Cápa »

Yamaha Rxv 440 ero˝síto˝m van, viszonylag jó áron hozzá tudok jutni egy Denon 1604-hez, de nem ismerem ezeket egyálltalán, aki ismeri írjon, mit tud zenéhez, mozihoz egyaránt
ezt adják most 49990.-ért az MMben?

59900 az ára.
Erősítő:Yamaha rxv440 Dvd:Panasonic s47 Tv:JVC 82cm 16:9 100hz VHS:Sony régi v.mi. Hangfalak:Front:Mision m72 Rear:Mission m70 Center mission m7ci sub:még mindig nem találtam.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Denonból 1804 jön ki 99 eFt-ért akciósan feketében (elgondolkodtató),
Ha ezt tudtam volna tavaly. Akkor az 1803-as 159.900 volt. Nálam ez az erősítő képes betölteni egy 35 m^2-es szobát és jócskán marad benne még szufla.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

...Tehát szerintem kicsi a teljesítményem.a szobám 34m2 kocka, a hangfalak elvileg elég kéne lennie.De ha ezt nem, akkor milyet?(max 120E akarok rákölteni.)
Hát teljesítményben a 1604-es sem tűnik bajnoknak. Leadott teljesítményre a Pioneer-okról olvastam mostanában jókat, de azoknak a hangzásvilágávál én például nem tudnék megbarátkozni, akkor sokkal inkább a Yamaha!
Most mondjam azt, hogy akkor inkább vennék egy 650-es Yamahát. Ennek nem tudom mennyi lehet a valós teljesítménye, de a 440-esnél 2-vel nagyobb és egyel újjabb model.
Ha még hangfal vásárlás előt állsz, akkor érdemes megnézni a vásárolandó hangfalak érzékenységét teljesítmény ügyben. (De ha jól emlékszem, akko pont Te ruháztál/ruházol be most egy Mission cserére?)

Amik meglepő teljesítményértékeket produkálnak, azok a digitális erősítők. Ezek viszont az elérhető árkategóriában nem túl finom zenei eredményeket produkálnak.

650-es Yamahának a trafója 50W-al nagyobb (320W-os, míg a 440-esben 270). Ennyival várj el több teljesítményt.....

sajti

egy 320w os táp azért lássuk be nem egy extra abból csatornánként 50-60watt ha kijön, de erre már nem esküdnék. szerintem folyamatos teljesítményben inkább a 40-50w .
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Vendég

Nekem 640-es yamahám van. Kb 20 nm-en hiperbrutálbaró. (ilyen vagyok filmnézés közben)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Csak hát ott az 120 eFt-os limit.

Denonból 1804 jön ki 99 eFt-ért akciósan feketében (elgondolkodtató), a Yamaha 650, az Onkyo 501, Pioneer 712, Sony 790, Panasonic XR50, NAD T742 (!), h/k AVR 130

Ezek közül én a NAD-ot, h/k-t venném, de az én nappalin jóval kisebb és megelégszem az 5.1-el, viszont ezekért a kompromisszumokért kiegyensúlyozott sztereó zenemegszólaltatást is kap az ember.

Nyugodt szívvel nem ajánlanám a Sony, Panasonic receivereit. Sőt nekem a Pioneer zenei hangzása sem jön be.

Marad a Yamaha a legújabb sorozatból, az Onkyo belépője és a fekete Denon 1804. Ebből nekem a Denon 1804 tűnik a legjobb vételnek ha a zene az első és a mozi a második. Ha viszont fordítva van, vagyis a mozi a fő cél, akkor én mégis maradnék a Yamaha mellett!

Abban viszont szinte mindenki egyetértett, hogy a 440-est nem érdemes a 1604-re mert az árkülönbözetet nem biztos, hogy hallod majd egyáltalán! Sőt én nem is vagyok benne biztos, hogy a Denon legkisebbje "leveri" akár zenében, akár moziban a 440-est.
gordon314.fw.hu

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Én amellett voksolok, hogy még gy?jteni a forintokat, és valóban hallhatóan kategóriával komolyabb erôsítôért érdemes az adás/vétel macerájával megbírkóznod.
Egy Yamaha 1400-asra már érdemes lenne leserélni. Ha más Denon, akkor a 3000-es sorozatból kellene választani.

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

...Tehát szerintem kicsi a teljesítményem.a szobám 34m2 kocka, a hangfalak elvileg elég kéne lennie.De ha ezt nem, akkor milyet?(max 120E akarok rákölteni.)
Hát teljesítményben a 1604-es sem tűnik bajnoknak. Leadott teljesítményre a Pioneer-okról olvastam mostanában jókat, de azoknak a hangzásvilágávál én például nem tudnék megbarátkozni, akkor sokkal inkább a Yamaha!
Most mondjam azt, hogy akkor inkább vennék egy 650-es Yamahát. Ennek nem tudom mennyi lehet a valós teljesítménye, de a 440-esnél 2-vel nagyobb és egyel újjabb model.
Ha még hangfal vásárlás előt állsz, akkor érdemes megnézni a vásárolandó hangfalak érzékenységét teljesítmény ügyben. (De ha jól emlékszem, akko pont Te ruháztál/ruházol be most egy Mission cserére?)

Amik meglepő teljesítményértékeket produkálnak, azok a digitális erősítők. Ezek viszont az elérhető árkategóriában nem túl finom zenei eredményeket produkálnak.

650-es Yamahának a trafója 50W-al nagyobb (320W-os, míg a 440-esben 270). Ennyival várj el több teljesítményt.....

sajti

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Yamaha Rxv 440 ero˝síto˝m van, viszonylag jó áron hozzá tudok jutni egy Denon 1604-hez, de nem ismerem ezeket egyálltalán, aki ismeri írjon, mit tud zenéhez, mozihoz egyaránt
ezt adják most 49990.-ért az MMben?
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Én amellett voksolok, hogy még gy?jteni a forintokat, és valóban hallhatóan kategóriával komolyabb erôsítôért érdemes az adás/vétel macerájával megbírkóznod.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

6*50 wattjával, mozinál is hogy beszólta ex(Cat)-ék nappaliját.
és menniyvel jobb, mintha LEszólta volna!

De hogy én is reagáljak, ha újonnan vennél erősítőt, inkább a Denont javasolnám, de cserélni nem érdemes, mert szinte semmivel se leszel előbbre.

szerintem is denon

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

6*50 wattjával, mozinál is hogy beszólta ex(Cat)-ék nappaliját.
és menniyvel jobb, mintha LEszólta volna!

De hogy én is reagáljak, ha újonnan vennél erősítőt, inkább a Denont javasolnám, de cserélni nem érdemes, mert szinte semmivel se leszel előbbre.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Rám is nagy benyomást tett a h/k . Azért nem írtam, mert 120 körül max a 130-ast lehet beszerezni és az teljesítményben és csatornaszámban az enyém (230) alatt van. Egy nagyobb nappaliban azért elkelhet a 6.1, illetve a combosabb teljesítmény.
Modjuk engem is meglepett, hogy a találkozón a h/k a maga 6*50 wattjával, mozinál is hogy beszólta ex(Cat)-ék nappaliját.
gordon314.fw.hu

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Yamaha Rxv 440 erősítőm van, viszonylag jó áron hozzá tudok jutni egy Denon 1604-hez, de nem ismerem ezeket egyálltalán, aki ismeri írjon, mit tud zenéhez, mozihoz egyaránt
Egy 1604-es denonra nem érdemes lecserélni a 440-es yamahát. Ha mindenképpen cserélni akarsz, akkor jó pár modellel feljebb lépve tegyed. És érdemes körbenézned a használt piacon. Egy nagyobb kifutóban lévő vasat olcsóbban meg tudsz kapni. Esetleg érdemes gondolkodnod a H/K av erősítőiben. Az új szériából hallottam a AVR 230-ast az AV találkozón, és viszonylag "kis" pénzért rendkívül jó zenei hangot produkált. Viszont ha többnyire házimozizol, akkor szerintem a yamahánál kevés jobb av erősítő van, házimoziban.

Látom Gandalf, a H/K mély benyomást tett rád az AV találkozón!

Egyébként az én véleményem is az, hogy az 1604-essel nem fogsz olyan változást érzékelni, hogy legyen értelme lecserélni erre.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”