Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Azon gondolkodom lecserélem jelenlegi front hangsugárzóimat Yamaha NS-E45-re, egész jó az ára és a teljesítménye is. Viszont nem tudom, hogy ezek mágnesesen árnyékoltak e; ill. nem 8, hanem 6 ohm-os. Jelent ez valamilyen gondot? A surround szettet nem hiszem, hogy nagyon befolyásolná. Talán majd később azt is lecserélem az ehhez illőre (NS-P60).
Alapvető dolog: Hangflaat, csak hangfalgyártótól szabad venni! A Yamaha sok mindent csinál jól, de hangfalakat nem. Másfelé kereskedj...

Awaken
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Awaken »

Ha valaki tudna esetleg az Infinity Primus hangfalairól bővebben írni valamit, azt is megköszönném. (kettős kábelezhetőség 
Előre is köszi!

Üdv:
Jola

Jola!

Infinity Primus-nak nincs kettős kábelezési lehetősége.
Egy Denon 1803-assal használom. Szinfónikus - zene szép telt, zengő. Jazz - nekem ez tetszik a legjobban. Pontosan leképezi a színpadot. Nagyon szép csengő magasak. Rock - háááát nem az igazi, de talán ezt a Denon teszi. Kissé összemosódik az összes hangszer.
Most akciós, azért a pénzért szerintem megéri.

Üdv: Awaken

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ha akcióban megéri a lentebb említett szettel megvenni a denon er?sít?t akkor tedd meg. De szerintem 80000 forintért a yamaha 440 mellett nem rúg más labdába. Mondom ezt annak ellenére, hogy nekem a marantzos denonos hang jobban bejön. ha már 1404 és nem kell yamaha akkor tényleg érdemes az onkyo 500ast venni.
Ezzel teljes métékben én is egyetértek. A denon "belép?" modeljei a 16xx voltak. Kihoztak egy olcsóbb típust is, hogy jobban tudjanak versenyezni a még alacsonyabb kategóriákban is. A yamaha 440-es egy er?sebb vas. A 1404-es a yamaha 340-essel lehet kb. pariban.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

acsak
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: acsak »

...nem is beszélve, hogy az első erősítőm lesz ezért biztos, hogy nagy örömöt fog okozni...
Ez viszont így van!

(Hja, bárcsak meglennének már a hangfalaim).

:: a c s a k ::
Fókák.tár.hu

acsak
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Köszönöm a hozzászólásokat, még átgondolom a dolgot... Azt mindenesetre észrevettem, hogy ebben a kategóriában szinte mindig feltünik, mint egyik legjobb vétel a Yamaha 440-es neve. Az igaz, hogy alapmodellektől az ember ne várjon túl sokat, de úgy gondolom, hogy egy panelszobába ez elég lesz. Arról nem is beszélve, hogy az első erősítőm lesz ezért biztos, hogy nagy örömöt fog okozni. Plána a tévés hangzás után. Üdv, és köszi mindenkinek.

A Yamaha 440-est tényleg sokan dicsérik, és az nem is annyira alapmodell, inkább alsó-közép kategória. Legalábbis 6.1-es, és erősebb is az említett két modellnél. A Denon helyett tényleg jobban megérheti.

Haveromnak is van, Dali Blue szettel. Nyámmm. (Sajna ez már nem is annyira a value kategória).

Mondjuk kérdés, hogy vkinek nem fontosabb-e a Denon muzikalitása, illetve nem jön-e be jobban a hangja (és kérdés, hogy egyáltalán az alapkészüléknél van-e ebben sok eltérés - de ez régi dilemma, nem akarok elkezdeni tanácskozni róla).

Fókák.tár.hu

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a hozzászólásokat, még átgondolom a dolgot... Azt mindenesetre észrevettem, hogy ebben a kategóriában szinte mindig feltünik, mint egyik legjobb vétel a Yamaha 440-es neve. Az igaz, hogy alapmodellektől az ember ne várjon túl sokat, de úgy gondolom, hogy egy panelszobába ez elég lesz. Arról nem is beszélve, hogy az első erősítőm lesz ezért biztos, hogy nagy örömöt fog okozni. Plána a tévés hangzás után. Üdv, és köszi mindenkinek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ha akcióban megéri a lentebb említett szettel megvenni a denon erősítőt akkor tedd meg. De szerintem 80000 forintért a yamaha 440 mellett nem rúg más labdába. Mondom ezt annak ellenére, hogy nekem a marantzos denonos hang jobban bejön. ha már 1404 és nem kell yamaha akkor tényleg érdemes az onkyo 500ast venni.

Sly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Sly »

hogy is van ez az eu-s dolog? miért is lesz olcsóbb? kevesebb lesz rajta az áfa? vagy miért?
itt egy cikk a témáról: http://www.hazi-mozi.hu/

üdv.
Sly

TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Sly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sly: köszi a választ
OFF: nincs mit

üdv.
Sly

Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

acsak
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Denon AVR-1404 DVD-Audio Házimozi Rádióerősítőt kínálnak az egyik online boltban 79900-ért. Ismeri ezt valaki? Megéri az árát? Mert nem tünik soknak. Milyen hangfalszettet ajánlotok hozzá? Üdv, és köszi!
Hali!

Ha ez az erősítő tetszik neked, akkor érdemes szétnézni a MM-ban, mert láttam az Árkádban szettben, Denon DVD-vel és Wharfedale hangfalakkal. Írtad, hogy hangfalat is ajánljanak - ezért gondolom komplett házimozit tervezel. Szóval akkor lehet, hogy érdemes megnézni, mert így szettben elég jó az ára. (Denon AVR-1404, Denon DVD-700, Wharfedale Diamond 8.3 pár, Wharfedale WH-2 szett).

Remélem nem írtam régi infókat (a szettet márciusban láttam 200e ft-ért).

Egyébként ha nem fontos, hogy Denon legyen az AV erősítőd, akkor ajánlom figyelmedbe az Onkyo TX-SR500-ast. Kb. ugyanaz a kategória, de 70e ft volt (most a hónap elején). Persze ez is alsókategóriás (5.1, DD, DTS, PLII, 5x85W @ 6ohm, stb...)

Fókák.tár.hu

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Senki sem ismeri ezt a tipust?
Ez a legkisebb Denon AV receiver. Itt találsz róla infót. http://www.webaruhaz.hu/main.php?moreinfo=1924

Alaptudású készülék, de hát ennyi pánzért nem várhatsz csodát. Viszont az esetek többségében elég amit tud, habár a telejsítménye elég kevésnek tűnik.

Vendég

Senki sem ismeri ezt a tipust?

Vendég

Denon AVR-1404 DVD-Audio Házimozi Rádióerősítőt kínálnak az egyik online boltban 79900-ért. Ismeri ezt valaki? Megéri az árát? Mert nem tünik soknak. Milyen hangfalszettet ajánlotok hozzá? Üdv, és köszi!

Kezdő

Hozzászólás Szerző: Kezdő »

Yamaha RXV-440RDS erősítőhöz (6*110watt) minimum mekkora hangfalat érdemes venni? Azt mondják a hangfal mindig legalább másfélszerese legyen az erősítőnek. Ez igaz?
nincs az 110W...

RX-V440 Main Specifications
AUDIO SECTION
Maximum Power
Main Channels 95 W + 95 W
Center Channel 95 W
Rear Channels 95 W + 95 W
Rear Center Channel 95 W
Minimum RMS Output Power (8 ohms, 2020,000 Hz, 0.06% THD)
Main Channels 65 W + 65 W
Center Channel 65 W
Rear Channels 65 W + 65 W
Rear Center Channel 65 W

Azért nézd meg, hogy mekkora táp van benne, illetve mennyi a max áram felvétel, mert kétlem, hogy 6*95W=570Watt-ot tudna egyidőben.
HK AVR 330, ami "csak" 7*55W-t tud odaírják, hogy max 890W-t tud fogyasztani

Vendég

Wharfedale D8.4-esre visszatérve, kicsit utána telefonálgattam és azt az info-tkaptam, hogy már nincs, vagy csak elvétve, egy-két helyen. A beszállítónál sincs,
viszont májusban már lesz és 10%-al olcsóbb lesz, az eu miatt.
Én várok...

üdv.
Sly

hogy is van ez az eu-s dolog? miért is lesz olcsóbb? kevesebb lesz rajta az áfa? vagy miért?

Vendég

Sly: köszi a választ

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

az 5 hangfal már megvan egy ideje, a mély hiányzik, szerintetek érdemes befektetni egy mélnyomóba az 5 hangfal mellé? a most meglév? frontok 40Hz-t?l szólalnak meg, ez pedig 20 Hz-t?l bírná, ennek ugye van érezhet? jelent?sége?

Természetesen érdemes! Csak arra gondolj, hogy akkortól két er?sít? fogja a hangot megszólaltatni. Ez a Hz dolog sántít minden oldalról, egyrészt a papíron leírt értékek elég távol szoktak állni a valóságtól. A mélynyomó valószín? nem fog tudni 20 Hz-ig normálisan lemenni, mint ahogy a 8.3-as diamond se tud 40-ig. A különbség viszont messze hallható eredmény. Az a "náhány" Hz nagy energiával, dinamizmussal megszólaltatva a filmek hangulatához, energiájához nagyon sokat hozzátesz!

Ez nem teljesen igaz. A d8.3 lemegy 40-ig. Csak persze hangerővel nem bírja sokáig. Ettől független kell a szub még a diamond 8.4 mellé is. A másik pedig a 20 hz. Szerintem nincs az a szub, főleg a megfizethető kategóriában ami képes 20hz-et visszaadni. Az igazság, hogy már 25hz-nek is örülni kell, viszont az igazság az 30-35hz. Ha meg esetleg ennél lejjebb megy, azt már szinte alig lehet észrevenni, olyan kis hangerőn teszi.

Sly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

bocs, ez utóbbi én voltam...

üdv.
Sly

Vendég

Yamaha RXV-440RDS erősítőhöz (6*110watt) minimum mekkora hangfalat érdemes venni? Azt mondják a hangfal mindig legalább másfélszerese legyen az erősítőnek. Ez igaz?
nincs az 110W...

RX-V440 Main Specifications
AUDIO SECTION
Maximum Power
Main Channels 95 W + 95 W
Center Channel 95 W
Rear Channels 95 W + 95 W
Rear Center Channel 95 W
Minimum RMS Output Power (8 ohms, 2020,000 Hz, 0.06% THD)
Main Channels 65 W + 65 W
Center Channel 65 W
Rear Channels 65 W + 65 W
Rear Center Channel 65 W
High Dynamic Power, Low-Impedance Drive Capability Yes
Dynamic Power/Channel 8 ohms 95 W
6 ohms 120 W
4 ohms 150 W
2 ohms 190 W

ezt a pdf.-ből szedtem ki.
1ébként egy cimborámnak ugyan ilyen van, és wharfedale 8.3 szettet vett hozzá
a MM-ből. Szépen szól... és olcsó is.

üdv.
Sly

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Ami még érdekelne, hogy hány wattot írnak az MS 907W hátlapjára?
250W
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

Vendég

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

az 5 hangfal már megvan egy ideje, a mély hiányzik, szerintetek érdemes befektetni egy mélnyomóba az 5 hangfal mellé? a most meglév? frontok 40Hz-t?l szólalnak meg, ez pedig 20 Hz-t?l bírná, ennek ugye van érezhet? jelent?sége?

Természetesen érdemes! Csak arra gondolj, hogy akkortól két er?sít? fogja a hangot megszólaltatni. Ez a Hz dolog sántít minden oldalról, egyrészt a papíron leírt értékek elég távol szoktak állni a valóságtól. A mélynyomó valószín? nem fog tudni 20 Hz-ig normálisan lemenni, mint ahogy a 8.3-as diamond se tud 40-ig. A különbség viszont messze hallható eredmény. Az a "náhány" Hz nagy energiával, dinamizmussal megszólaltatva a filmek hangulatához, energiájához nagyon sokat hozzátesz!
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Sziasztok! Egy haverom eladja a Kenwood KRF-V 4070S házimozi er?sít?jét + Koda 5.1 hangfalszettjét. A hangfalszettet nem tudom melyik tipus, de az MM-ben 49900-ért vesztegetik. A kett?t (er?sít?+hangfalak) 70e ft-ért adná. Gondolkozok rajta megvegyem-e. Szerintetek megérné ennyiért? Azt tudom ,hogy egy low end kategória, de ennyire telik most.
Egy egydobozos (100-120e körüli) mozinál szerintem mindenképpen sokkal jobb alternatíva.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Sziasztok! Egy haverom eladja a Kenwood KRF-V 4070S házimozi erősítőjét + Koda 5.1 hangfalszettjét. A hangfalszettet nem tudom melyik tipus, de az MM-ben 49900-ért vesztegetik. A kettőt (erősítő+hangfalak) 70e ft-ért adná. Gondolkozok rajta megvegyem-e. Szerintetek megérné ennyiért? Azt tudom ,hogy egy low end kategória, de ennyire telik most.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Mi a véleményetek a Yamaha YSTSW-315-ös mélynyomóról?

Hi !

Engem is érdekelne a véleményetek.

Egyébként a 315-ben digitális erősítő van.
Ami nem tetszik benne az a max. felvett teljesítmény: 80W.

Ami még érdekelne, hogy hány wattot írnak az MS 907W hátlapjára?

Norbi

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”