Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Kedves mindenki !
Tanácsot szeretnék kérni a következő dologban .
van egy sztereo rendszerem Yamaha RXV395 erősítővel, Yamaha alap CD-vel illetve
Yamaha dvd-s530 -as DVD-vel .
Hangfal :Jamo studio135
A hangfalat szeretném lecserélni a MÉDIA MARKT-ban most akciós MAGNAT motion 880-ra .
Szerintetek érdemes ? A paraméterei elég jónak tünnek ( 22Hz-35kHz, 91dB-s érzékenység.
Igazából az üzletben törént meghalgatásból szerintem nem túl sok konzekvenciát lehet levonni ,
ezért kérem a segítségeteket.
Tudnátok nekem tanácsot adni, új hangfalkábeleket szeretnék venni a rendszeremhez (praméterei a hozzászólásom alján, az aláírásban vannak). A frontokhoz és a centerhez valami komolyabbat szertnék, hátulra "egyszerűbbet" Sok jót hallottam a Van Den Hul CS-122-ről. Ezeket gondolnám előre. Hátra egy kicsit olcsóbbat. Nem túl sok a rendszeremhez a VDH CS122?
Üdv,
cosmo
Nos...nagyjabol erteni velem es koszonom amit irtal, bar a monoblokk es "olcsóbb" hangprocesszor nevu valamikkel komoly gondjaim vannak. En nagyjabol 15 eve leragadtam az 1xu sztereo erosito + 2 hangfal +oldasnal... A Rotel proci kb melyik tipust takarnaa..?
A monoblokk az egy egycsatornás végerősítő. Olyan mint egy sztereó erősítő, csak nincs hozzá előfok, azaz nincs hangerőszabályozás és a többi sallang, no és persze mono. Ezeket a feladatokat (az előfokét) a hangprocesszor végzi el.
Vagyis a hangpocesszor egy olyan eszköz, ami kapja a többnyire digitális jeleket a műsorforrásoktól, a DVD-től, CD-től.... és azokat dekódolja ha szükséges és 2,5,6,7 csatornára bontja. Gondoskodik arról, hogy az egyes csatornákon mikor mi, milyen hangerővel szólaljon meg. Vagyis küldi a jeleket a monoblokkoknak, amik kierősítik azokat a hangszórók fele.
Lehet kapni külön ilyen eszközöket, de a sok középkategóriás házimozi receiver használható processzorként is, mert megvan rajtuk a kellő számú előerősített kimenet.
Rotel-nél ilyen 7.1-es processzor lesz a RSP-1068 például vagy a RSP-1098. Lehet kapni hozájuk illő sokcsatornás végfokot is, ami egy készülékben oldja meg a végerősítést. Ez is jobb eredményt és rugalmasabb fejleszhetőséget tesz lehetővé, mint egy receiver magában. Én mégis a proci + monoblokkokat választanám, ha lenne rá keretem.
A Grand Pianokhoz Grand Pianot érdemes venni azonos sorozatból. Ha már ennyit költesz egy rendszerre ott már kiugrik, ha hátul idegen hangfalak szólnak.
A Rotel-en kívül nézd meg még a Klipsch termékeit (Aragorn termékcsalád) is szerintem!
link
gordon314.fw.hu
Udv nektek!
Ujabb kerdesem lenne...Tobbek szerint, a dvdaudio hallgatasakor az is fontos, hogy milyen a sorround hangfalak minosege, mivel lejatszaskor azok is jocskan szolnak.
A mar +levo Grand Pianokhoz mit erdemes venni?
Udv nektek! Hova erdemes beirni azt, ha valami olyasmi jar egy kezdo ember fejeben, hogy vesz egy PIONEER DV-868AVi, ill. egy PIONEER VSXAX-10i-et, es nem tudja, hogy jol teszi e...?
Koszi minden segitsegert...
Én most vélelmezem, hogy komoly a kérdésed, de nem vagyok benne biztos.
Szóval ilyen sok pénzért már sok mindent lehet venni és azt mondom el én mit tennék, ha ennyi pénzem lenne erősítőre+lejátszóra.
Mondjuk a javasolt lejátszóval kiegyeznék ebben a kategóriában. A receiver helyett viszont vennék egy "olcsóbb" hangprocesszornak felhasználható darabot 8 előerősített kimenettel és vennék 7 monoblokkot . Esetleg sztereó végfokot előre ás 5 monoblokkot.
A dolognak az lenne az értelme, hogy sokkal kisebb értékvesztés mellet továbbfejleszthető. Ha kijön valami új formátum, amire "fület vetsz", akkor elég a procinak használt receivert lecserélni. A monoblokkok, illetve a sztereó erősítő 10 év múlva is alkalmas lesz arra amire valók.
Az egyszer viszont biztos, hogy egy ilyen rendszer nagyon drága és jó hangfalszettet érdemel és két minőségi mélynyomót.
Nem is szólva a lejjebb említett megjelenítőről.
Pedig igyexek komoj kepet vagni hozza...
Annyira komoly ez az orulet, hogy a mai nap szert tettem egy par alig hasznalt Sonus Faber Concerto Grand Piano nevu hangsugarzora, es a honap vegere + lesz hozza a Sonus Faber center "solo home" sugarzo is...
Nos...nagyjabol erteni velem es koszonom amit irtal, bar a monoblokk es "olcsóbb" hangprocesszor nevu valamikkel komoly gondjaim vannak. En nagyjabol 15 eve leragadtam az 1xu sztereo erosito + 2 hangfal +oldasnal...
A Rotel proci kb melyik tipust takarnaa..?
Udv nektek! Hova erdemes beirni azt, ha valami olyasmi jar egy kezdo ember fejeben, hogy vesz egy PIONEER DV-868AVi, ill. egy PIONEER VSXAX-10i-et, es nem tudja, hogy jol teszi e...?
A 868-as nagyon jó választás, bár azéárt javaslom, hogy nézz körül a NET-en itt - ott, mert többen jelezték, hogy egyes projektotokkal kompatibilitási gondjai vannak a HDMI kimeneten. Valószínűleg nem szólhat rosszul az erősítő se, de ha a zeneiség is fontos, akkor szerintem nem a legjobb választás. Vegyél inkább a már többek által is javasolt Rotel-t vagy H/K-t. Bár valóban csábító lehet az I-Link, ezt elfogadom...
Ha nekem összejönne ennyi pénzem, akkor én inkább megvenném a Rotel erősítőt.
Én is Rotel procit vennék! De mint lejjebb is írtam, tartanám magam a külön proci, külön végerősítés elvhez.
gordon314.fw.hu
Mit szoltok a Mordaunt short 902eshez mint surround egy yamaha rxv440-el?
Illetve a 902eshez milyen frontot vehetnek kesobb, csak Mordaunt short illik hozza?
Ha nekem összejönne ennyi pénzem, akkor én inkább megvenném a Rotel erősítőt. Illetve még az is lehet hogy megveszem. Bár nagyon húzós az a 450 e Forint is, ami a gyengébbik verzió lenne.
Ez a Pioneer tényleg ilyen jó? mert az ára nagyon húzós. Még nem volt alkalmam kipróbálni egy ilyen "durva" jószágot, de remélem egyszer lesz....
csiga
Receiver: Denon AVR-2803, Front: KEF Q7, Back: KEF Q1
SACD-DVD: Sony DVP-NS700V, SUB: B&W ASW 300, Kábelek: Neotech, Cambridge Audio Studio Ref., QED Profile 4X4
Nem er a kisebbet bantani, es kulonben is...a 300+-t az orrom elott vittek el... Akad nehany, regrol itt porosodo Videoton doboz. Azt remeltem, hogy majd hasznukat vehetem...
Bocs, a hozzászólások alapján kombináltam "hozzád" a 300+-t..
A vidik haszna továbbra is maradhat a porosodás Ha már vidi, akkor legalább Preludium B32.
De az említett cuccokhoz más kell. A kiváló cuccok hangját nem érdemes beszorítani valamilyen szép, nagy, vidi, de rossz hangú dobozba.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Én most vélelmezem, hogy komoly a kérdésed, de nem vagyok benne biztos.
Szóval ilyen sok pénzért már sok mindent lehet venni és azt mondom el én mit tennék, ha ennyi pénzem lenne erősítőre+lejátszóra.
Mondjuk a javasolt lejátszóval kiegyeznék ebben a kategóriában. A receiver helyett viszont vennék egy "olcsóbb" hangprocesszornak felhasználható darabot 8 előerősített kimenettel és vennék 7 monoblokkot . Esetleg sztereó végfokot előre ás 5 monoblokkot.
A dolognak az lenne az értelme, hogy sokkal kisebb értékvesztés mellet továbbfejleszthető. Ha kijön valami új formátum, amire "fület vetsz", akkor elég a procinak használt receivert lecserélni. A monoblokkok, illetve a sztereó erősítő 10 év múlva is alkalmas lesz arra amire valók.
Az egyszer viszont biztos, hogy egy ilyen rendszer nagyon drága és jó hangfalszettet érdemel és két minőségi mélynyomót.
Nem is szólva a lejjebb említett megjelenítőről.
gordon314.fw.hu
Hova erdemes beirni azt, ha valami olyasmi jar egy kezdo ember fejeben, hogy vesz egy PIONEER DV-868AVi, ill. egy PIONEER VSXAX-10i-et, es nem tudja, hogy jol teszi e...?
Ide.
Szerintem nem sokan fogj[áu]k a választást megkritizálni, mert az említett cuccok (mint az közismert ) jól fognak illeszkedni a hosszas elemző és kutató munka árán felismert összefüggés eredményeiből levonható következtetés szerint valószínűsített SIM2 HT300-hoz
A kapott végeredményt azért rendkívül hatásosan el lehet rontani a hangfalszett alkalmatlan megválasztásával, erre már nehezebb (ebben a ketegóriában) okosat mondani.
Nem er a kisebbet bantani, es kulonben is...a 300+-t az orrom elott vittek el...
Akad nehany, regrol itt porosodo Videoton doboz. Azt remeltem, hogy majd hasznukat vehetem...
Freemil: az nagyon jó 5let. Én Bp-n a második ker.ben lakom. A Margit-híd budai hídfőnél. Ha nincs messze neked, szeretettel látlak benneteket.
Dobj egy mailt a csiga@stilo.org -ra!
üdv. csiga
SACD-DVD: Sony DVP-NS700V, SUB: B&W ASW 300, Kábelek: Neotech, Cambridge Audio Studio Ref., QED Profile 4X4
Hova erdemes beirni azt, ha valami olyasmi jar egy kezdo ember fejeben, hogy vesz egy PIONEER DV-868AVi, ill. egy PIONEER VSXAX-10i-et, es nem tudja, hogy jol teszi e...?
Ide.
Szerintem nem sokan fogj[áu]k a választást megkritizálni, mert az említett cuccok (mint az közismert ) jól fognak illeszkedni a hosszas elemző és kutató munka árán felismert összefüggés eredményeiből levonható következtetés szerint valószínűsített SIM2 HT300-hoz
A kapott végeredményt azért rendkívül hatásosan el lehet rontani a hangfalszett alkalmatlan megválasztásával, erre már nehezebb (ebben a ketegóriában) okosat mondani.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Udv nektek!
Üdv!
Vettem Acoustic Energy Aegis Evo 3-at. Milyen erősítő lenne hozzá jó? Denon AVR1803-at ajánlották. Ehhez viszonyítva milyen egy Onkyo601? 501?
A válaszokat előre is köszönöm:
Jani
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP
Szevasztok!
Nezegetem a front hangfalakat..es latom, hogy a klipsch igen jonak bizonyul koztuk.
Am szamomra maximum egy Klipsch RF-15 front par tartozik az elerheto hangfalak koze..ebben az arkategoriaban is megeri klipshet valasztani, vagy inkabb egy wharfedale szeria mellett dontsek egy jobb minosegu erositovel (mivel akkor erre tobb penzem maradna).
Mit szoltok ahhoz, hogy diamond 8.4 frontnak es surroundnak egyarant, vagy surroundnak eleg valami gyengebb?
Én surroundra nem vennék ekkora hangszórókat, ha szabott keret van rá. Nem dob annyit a hangon, mint amennyibe kerül. A különbözetből inkább minőségibb hangszórókat vennék, bár a Diamonddal nehéz helyzetben vagy, mert jobbat csak sokkal drágábban kapsz. Ha viszont terveztél mélynyomót a rendszerbe, akkor abból inkább valami jobbat, vagy az erősítőre, de a surrondok nem hozzák vissza a befektetést szerintem.
A zenénél úgy sem sokat használod, mozihoz pedig elég a kisebb doboz is hátra.
Esetleg a forrás készülékre (dvd lejátszóból, vagy CD-ből annyival komolyabb) ha elköltöd a 8.4 és mondjuk egy 8.2 közti árkülönbözetet, a komoly javulást hozhat.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Szevasztok!
Nezegetem a front hangfalakat..es latom, hogy a klipsch igen jonak bizonyul koztuk.
Am szamomra maximum egy Klipsch RF-15 front par tartozik az elerheto hangfalak koze..ebben az arkategoriaban is megeri klipshet valasztani, vagy inkabb egy wharfedale szeria mellett dontsek egy jobb minosegu erositovel (mivel akkor erre tobb penzem maradna).
Mit szoltok ahhoz, hogy diamond 8.4 frontnak es surroundnak egyarant, vagy surroundnak eleg valami gyengebb?
Gandalf: főleg téged kérdeznélek, de a többiek véleménye is érdekel. Valahogy úgy érzem hogy a rendszeremben az erősítő egy kicsit gyengus. Lehet hogy át kéne állnom egy erősebb verzióra. Mit ajánlanátok? Mostanában mindig -5 , -7 db-el hallgatom és valahogy úgy érzem hogy nem elég dinamikus a zene. Pedig ugye ez már majdnem a max hangerő ahol még nincs nagy torzítás. Ez az erősítő hibája, vagy esetleg más? Nem hiszem hogy a Q7 ne bírna többet kipréselni magából. Vannak részek amikor fantasztikusan szól, de néha kevésnek érzem az erejét. És nem feltétlen a hangerőre gondolok.
A Harman/Kardon-nal nem volt rossz a dinamika, de nem tetszettek a magas hangok. Valahogy a Denonon lágyabb. Lehet hogy Rotel-t kéne néznem? Vagy megvárni a Denon 3805-öt?
Köszi a segítséget
Csiga
Csiga!
Bár nem nekem írtad, de próbálj ki egy NAD-ot.
Nekem 753 van, mint már korábban írtam, sztereoban -25 és -10 között lehet hallgatni , 0 körül már kibaszott hangerő van, ja és +16-ig lehet tekerni. Mozi -10 körül már brutál
Ha érdekel meghallgathatod, ha nem laksz messze még el is viszem hozzád, úgyis kiváncsi vagyok a denonnal való összehasonlításra.
A mélyeim már rendben vannak, pedig még nem is kapott minőségi kábelt
Hali! Off leszek egy kicsit, de mondjátok már meg, hogy honnan tudnék alapfogalmakról tájékozódni? Van olyan oldal ahol vannak ilyenek összegyűjtve? Úgy általában az egész házimozi témára gondolok most. Köszi!
Off
Pont erre készült a DVD FAQ a Dvdcenter főoldaláról eléred.
gordon314.fw.hu
Hali! Off leszek egy kicsit, de mondjátok már meg, hogy honnan tudnék alapfogalmakról tájékozódni? Van olyan oldal ahol vannak ilyenek összegyűjtve? Úgy általában az egész házimozi témára gondolok most. Köszi!
Tv:JVC AV-28BD5EP,Vhs: Panasonic NV SD442,Dvd: Thomson DTH 212(függetlenítve),Receiver: Kenwood KRF-V4060D,Hangfalak: valami KODA csoda. Én képviselem itt a low end kategóriát /emoticons/default_wink2.gif" alt=";)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/wink@2x.png 2x" width="15" height="15" />
Gandalf: főleg téged kérdeznélek, de a többiek véleménye is érdekel. Valahogy úgy érzem hogy a rendszeremben az erősítő egy kicsit gyengus. Lehet hogy át kéne állnom egy erősebb verzióra. Mit ajánlanátok? Mostanában mindig -5 , -7 db-el hallgatom és valahogy úgy érzem hogy nem elég dinamikus a zene. Pedig ugye ez már majdnem a max hangerő ahol még nincs nagy torzítás. Ez az erősítő hibája, vagy esetleg más? Nem hiszem hogy a Q7 ne bírna többet kipréselni magából. Vannak részek amikor fantasztikusan szól, de néha kevésnek érzem az erejét. És nem feltétlen a hangerőre gondolok.
A Harman/Kardon-nal nem volt rossz a dinamika, de nem tetszettek a magas hangok. Valahogy a Denonon lágyabb. Lehet hogy Rotel-t kéne néznem? Vagy megvárni a Denon 3805-öt?
Köszi a segítséget
Csiga
Kicsit telhetetlen vagy, mint én!
Szerintem, ha nagyobb hangerőt/dinamikát akarsz, akkor vegyél végfokokat/végfokot. A heed-audio (www.heedaudio.hu) canopus nevezetű monoblokkjait dicsérni szokták, és ha jól tudom el is lehet vinni őket kipróbálásra. Továbbá darabonként tudsz belőle építkezni. Veszel először kettőt a frontokhoz és ha kevés veszel továbbiakat.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Köszi a segítséget
Csiga
A teljes szettet szeretném megúszni 100eFt körül, de maximum 150e jöhet szóba.
Bár nem tudom milyen mert még nem hallgattam, de a netdepon láttam 100 eFt alatt 5 szetelit + mélynyomó rendszert a Clarustól, ami képről "jónak tűnik".
Van ott Tannoy szett is, ami márkás, de a kép alapján elég vegyes az észrevételem felőle.
Tannoyt nem venném meg, mivel az is olyan műanyag csoda. Gondolom az FX 5.1-re gondoltál. A Clarusról pedig nem tudok nyilatkozni. Meg kell hallgatni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W