Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Házimozi erősítők,processzorok
Mit jelent az átlagos?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Egy átlagos házimozi-erősítő hogy teljesíthet sztereó előfokként használva?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Szerintem a hangerőpotinak vajmi kevés szerepe van a melegedésben (teljesen mindegy, h azt a fél wattot digitálisan, vagy analógon osztod le, és hogy generál minimális hőt az erősítő által leadott több 10W-hoz képest).
Azért melegszik jobban alacsony hangerőnél, mert AB osztályú a végfoka.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
- szabo_pitty
- V.I.P.
Az én erősítőm például, jobban melegszik alacsony hangerőn.
Az még potméteres lehet és a nagyobb ellenállásnál jobban melegszik. :kiraly:
Valóban potméteres, bár a sztereó erősítőmnél semmilyen hangerőn nem tapasztalok különösebb melegedést. Szintén potméteres.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Az még potméteres lehet és a nagyobb ellenállásnál jobban melegszik. :kiraly:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Okozhat az problémát, ha egy erősítő felett csak 3 cm hely van? Kétoldalt és hátul van hely bőven, csak felülről lenne "beszorítva".
Ez a konkrét készüléktől, elhelyezéstől, használattól és hangerőtől függ. Ha sokat járatod nagy hangerővel, akkor nyilván jobban is melegszik. 1 filmet normál hangerővel simán ki szoktak bírni. Ha van belső venti, az idejében kapcsolhat és valószínűleg nem is lesz gond. Ha nem teljesen zárt helyre tetted, hanem pl. olyan szekrébe, aminek nincs hátsó szekrényfala és mögötte hideg fal van, az is előnyös lehet. Én is rack-ben tartom a cuccost, de a hátsó falát teljasen kiszedtem a kábelek átrendezhetősége és a hűtés miatt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Okozhat az problémát, ha egy erősítő felett csak 3 cm hely van? Kétoldalt és hátul van hely bőven, csak felülről lenne "beszorítva".
Nekem is csak 3 centi van, de semmi problémám nem volt eddig, pedig az erősítőnek csak felül van szellőzője.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Egy Jamo S 606 HCS3 as szett lesz rádugva kb. egy 20m2 szobába. TV egyenlőre egy LG Flatron 82cm Tv Ezt szeretném év vége felé csereberélni egy plazma vagy egy LCD re. Kábeleket most várom hangszórókhoz remélem héten megjön
Elég jó a H/K. De ha nem ragaszkodsz az új-hoz akkor 90-ért kapsz már komolyabb (nagyobb vasat is) ami már más kategória.
Természetesen abban az esetben ha nem akarod a képet is átvezetni az erősködőn (aminek nem látom értelmét, kivételek vannak de ez megoldható elosztóval is sok esetben).
Amúgy a H/K nagyon jó mozira, én még a Yamaha-kat ajánlanám a Jamo-hoz (persze itt sem a belépő készülékeket). Esetleg a Cambridge Audio vasait érdemes lehetne megfigyelni mert azok sztereóban is jók (az elmondások szerint).
Szerintem a Marantz-cal sincs gond sztereoben :lol!:
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
A HARMAN/KARDON AVR-255-ről ha esetleg tudna valaki egykis beszámolót tartani azt nagyon megköszönném. :lol!:
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Egy Jamo S 606 HCS3 as szett lesz rádugva kb. egy 20m2 szobába. TV egyenlőre egy LG Flatron 82cm Tv Ezt szeretném év vége felé csereberélni egy plazma vagy egy LCD re. Kábeleket most várom hangszórókhoz remélem héten megjön
Elég jó a H/K. De ha nem ragaszkodsz az új-hoz akkor 90-ért kapsz már komolyabb (nagyobb vasat is) ami már más kategória.
Természetesen abban az esetben ha nem akarod a képet is átvezetni az erősködőn (aminek nem látom értelmét, kivételek vannak de ez megoldható elosztóval is sok esetben).
Amúgy a H/K nagyon jó mozira, én még a Yamaha-kat ajánlanám a Jamo-hoz (persze itt sem a belépő készülékeket). Esetleg a Cambridge Audio vasait érdemes lehetne megfigyelni mert azok sztereóban is jók (az elmondások szerint).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
házimozi erősítő vásárlás előtt állok ebben szeretnék tanácsot kérni.
milyen doboz lesz utána kötve?
mekkora szobában lesz?
akarsz megjelenítőket is rádugni? mit?
stb...
amúgy a HK általában elég jól teljesít!
házimozi erősítő vásárlás előtt állok ebben szeretnék tanácsot kérni.
milyen doboz lesz utána kötve?
mekkora szobában lesz?
akarsz megjelenítőket is rádugni? mit?
stb...
amúgy a HK általában elég jól teljesít!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sziasztok
házimozi erősítő vásárlás előtt állok ebben szeretnék tanácsot kérni. Esetemben a 90E ft körüli kategóriára pályázok van egy kiszemelt áldozat Harman Kardon AVR 147 személyében. Nézegettem a tudását a többiekhez képest igaz hogy van rajta HDMI bemenet csak a felkonvertálást nem tudja és hogy a többiekhez képest 5.1 es. És nem utolsó sorban a design ja is tetszik. Denon Marantz ból ugyanebben az árban nemtudom vannak e vetélytársak vagy hogy megéri e ha ezek drágábbak . Valaki esetleg vélemény az AVR 147 esröl?
Nagyon jó a 255-ös Harman is, azt jó sokáig hallgattam, sztem már kiutált az eladó az üzletből...
Sziasztok!
Olyan 140-150k-ért melyik erősítő lenne a jobb választás?
Yamaha rx-v1800
Denon avr-3805
Amire használnám 60% mozi-40% zene. Zene mindenféle menne rajta.
Elöre is kösz a segítséget
marantzokat meg a H/K-kat miert selejtezted ki?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!
Yamaha rx-v1800
Denon avr-3805
Amelyik jobban bejön, csak azt tudom mondani,- lehet, hogy a yamit választanám. De ez a denon is nagyon tuti. Ha van lehetôséged, hallgatozz, mert más karakterisztika, egyik lágyabb, másik dinamikusabb, egyik szebb a másik kevésbé, stb.
_pp_:HALLGATÓZÁS NÉLKÜL SEMMIT NE BEGYÉL MEG!
Köszönöm a tanácsokat mindegyikőtöknek!
A meghallgatással az a baj, h nem tudom hol meghallgatni. Tapasztalataim is csak a valamikor már birtokolt készülékekről vannak. Tudom, h melyik tetszett, és melyik nem, de hajt az új megismerése utáni vágy...
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
blakey a Dali C6 nekem sem tetszett a CA-val... Nagyon nem..
Sziasztok!
Yamaha rx-v1800
Denon avr-3805
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
- tib10
- Nincs visszaút
tib10 én nem is olyan rég halottam ezt a típust, és azt kell mondjam nagyon megnyerte a tetszésem...De persze ez szubjektív, mivel egy adott rendszeren hallottam, adott környezetben. A külső mint látod te is a képen , nagyon ízléses szép kivitel. Mozin elég erőteljes határozott megszólalású, zeneileg is tűrhető darab...
Köszi az infót. Kicsit most rákattantam erre a vasra. Bár megvenni csak később tudom, de megtetszett és asszem kuporgatok is rá.
Mozi:
Ha jól veszem ki a szavaidból akkor nem akarsz HM erősítőt? Én akkor sima sztereó erősítőt vennék, és hozzá külön egy rádiót...Ez a CA pld. roppant jó áron van és nagyon jó a hangja, mesze jobb az általad felsoroltaktól.
Azért nem minden esetben jobb egy hasonló sztereó erôsítô, mint egy rádiós sztereó erôsítô, dra-500-am van nekem is, mikor vettem meghallgattam a pma-500-at, 700-at és a dra-500-at, 700-at, különbségek nem voltak a sima és a rádiós között (nem is igazán lehetne hísz ua. belül + tuner). Nagyon fontos kérdés, hogy az adott eszközünket teljesen kihasználjuk vagy csak részben, mert pl. vehettem volna nagyobb erôsítôt, de nem szólt volna jobban a szobámba mivel kicsi hozzá, az 500-as a concept 6-al nagyon szépen teljesít, voltak avr-eim (yami, marantz, h/k) és azoknál lényegesen jobb, a rádió része is eléggé érzékeny, jó vételt biztosít. Érdemes ezeket meghallgatni, mert minden fül mást hall, nekem nem nyújtana többet egy sima sztereó meg külön tuner, mint az egybe cucc, csak macera és hangban nem igényelném a többet, feleslegesnek érezném a sok kütyüt. Persze ha az embernek van helye és ki tudja használni a cuccot, akkor vegyen külön álló egységeket, de azért az egybe cucc (rádiós erôsítô) sem olyan rossz. A kis külön álló tuner nem biztos, hogy jobb ebben a kategóriában, a dra-500-nak van egy nagytestvére, dra-1500, abban dab tuner van és a többi része is más kategória, igaz ez árban is magas, na annak jobb a hangja és elég komoly versenytárs.
1 szónak 100 a vége, egy rádiós erôsítô nem rosszabb, mint egy avr vagy egy sima sztereó az adott kategóriában.
Nem mondom azt, hogy vegyetek rádiós erôsítôt, de azt sem, hogy nem, nem rossz.
Más:
Hallgattam a CA erôsítôket, nekem nem tetszenek, mondjuk én marantz párti vagyok, mert szeretem ôket, de a CA szerintem nagyon érzékeny a hangfalakra és nagyon el kell találni, hogy melyikkel szól a legjobban, dalival nekem nem tetszett, viszont a kis denonom nagyon kellemesen szólaltatja meg a c6-okat.
_pp_:
HALLGATÓZÁS NÉLKÜL SEMMIT NE BEGYÉL MEG!
tib10 én nem is olyan rég halottam ezt a típust, és azt kell mondjam nagyon megnyerte a tetszésem...De persze ez szubjektív, mivel egy adott rendszeren hallottam, adott környezetben. A külső mint látod te is a képen , nagyon ízléses szép kivitel. Mozin elég erőteljes határozott megszólalású, zeneileg is tűrhető darab...
- tib10
- Nincs visszaút
Igazából a teljes jellemzés érdekelne a külcsíntől kezdve ...
Mit értesz külcsín alatt?
Hallani sajnos még nem hallottam...
Hát a design pl milyen ?
Milyenek az anyagok amiket használtak. Mennyire rezonancia mentes. A kijelzőről és az optikai látványról. Nálam ezt jelenti a "külcsin".
De mindenképpen érdekelne egy részletesebb jellemzés a hangját tekintve is.
Mozi: