Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Yamaha: agresszívabb, mozisabb hang;
Denon: lágyabb, zeneibb magszólalás

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Nem akartam írni de a Denon mindig is túlárazott volt.De kinek mi kell.
Volt egy ismerős aki csak Denonban gondolkozik és a mai napig nincs vasa.
A dobozai csak ott állnak bánatosan.

hát az elég gáz

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem akartam írni de a Denon mindig is túlárazott volt.
De kinek mi kell.
Volt egy ismerős aki csak Denonban gondolkozik és a mai napig nincs vasa.
A dobozai csak ott állnak bánatosan.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ebben az árszegmensben azért van pár jó termék.Én a denont túlárazottnak tartom...A H/K 355 valóban jó kis gép. Én a kisebb 255-öt hallottam, az bejött. Akkor gondolom a nagyobb sem rossz. A yamik az 1000 feletti szériában egész jók, DSP náluk a leginkább használható ha ez számít valakinek valamit. És azért vannak itt más termékek is amiket érdemes megfontolni mozira.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sziasztok ! Erősítő vásárlása elött állok és egy kis segítséget szeretnék kérni.Nem tudom eldönteni ,hogy Yamaha RXV 1800 vagy Denon AVR-2808 vegyek ha van valakinek tapasztalata szívesen elfogadom.
Szia!
Én a Harman/Kardon AVR 355-öt is erősen számításba venném a helyedben. Az is tudja a Hd hangot, új modell.
Azt azért leírhatnád, hogy miylen hangfalhoz kellene ajánlani erősítőt?
Naim-ZU

bluster
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: bluster »

Sziasztok ! Erősítő vásárlása elött állok és egy kis segítséget szeretnék kérni.Nem tudom eldönteni ,hogy Yamaha RXV 1800 vagy Denon AVR-2808 vegyek ha van valakinek tapasztalata szívesen elfogadom.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Szép ez a cav 2086 os hát kiváncsi lennék mondjuk hogy muzsikálna ugyanazon a hangfalon a pio 2011 mellett , biztos szebben, de lehet a pio meg moziban lenne erősebb.
Egyébként én a 2011 et is lemértem mint minden más AVR-t ami nálam volt és ez bizony tudja a 7x100W ot, még többet is a tápja meg nem 600W-os hanem 1600W, na de tegyük hozzá ez is 20 kila.

És az mennyibe kerül?

2003 ban újkorában 350E ft volt.
De nekem sikerült tavaly októberében hozzájutnom 100E ft-ért.

Craftyx

Hozzászólás Szerző: Craftyx »

jamo e 370es hangfalakhoz mien centert, mélynyomót és háttér hangfalakat érdemes venni? úgy 90ezrem lenne rá.
ja és 1 dvd lejátszót is tudnátok ajánlani kb 20-30ezerért? én 1 Pioneer DV-410V-S-re gondoltam, ez mennyire jó választás?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szép ez a cav 2086 os hát kiváncsi lennék mondjuk hogy muzsikálna ugyanazon a hangfalon a pio 2011 mellett , biztos szebben, de lehet a pio meg moziban lenne erősebb.
Egyébként én a 2011 et is lemértem mint minden más AVR-t ami nálam volt és ez bizony tudja a 7x100W ot, még többet is a tápja meg nem 600W-os hanem 1600W, na de tegyük hozzá ez is 20 kila.

És az mennyibe kerül?

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Hát AT Elvtárs nagyon jól mondod, de sajnos mindkét vasat egy helyen meghalgatni szinte lehetetlen.
HA TE akarod elcipeni azt, amid van, akkor igazad van. De miért is nem cipeled haza azt, amit ki lehet próbálni? Az a baj tudod, hogy EGY bemutatóteremben semmi sem úgy szól, ahogy nálad fog. Csak otthon, nálad, az együttélésnél derül ki, hogy mi a jó a számodra.

Tudod, egyszerű példát fogok mondani, de remélem, meg fogod érteni. Wazz, tudod, most azt kérdezed, hogy a szőke, vagy a barna nő-e a jobb az ágyban, és ezt úgy akarod eldönteni, hogy elmész hozzájuk megkóstolni a főztjüket.

Tudomásul kell venni, hogy a nőket..., akarom mondani az erősítőket és egyebeket haza KELL vinni, ha arra keresed a választ, hogy kivel akarsz/tudsz/szeretnél együtt élni.

És a vicctől eltekintve - az egyáltalán nem vicc.

Értem én..., cipőt se lehet venni másnak próbálás nélkűl
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Akkor vegyél egy 5.1-et, ami semmiféle HD-t nem tud, bagatell pénzért egy csúcs darabot.  
Ezek után várjad ki azt az 5-10 évet, amig a HD-ből lesz valami és gondolj arra, hogy milyen jól tetted, hogy "nem voltál előrelátó" és azt vetted meg, aminek értelme is van.

Szerintem még jó 5.1-es forrást is nehéz találni, nemhogy annál jobbat...

Egyébként, én a jövőre gondolva direkt egy Lucas THX-es, de egyébként "csak" pro-logicos H/K erősítőt vettem előerősítőnek, négy csatornás (duál sztereo) végfokot a hangfalak elé és ehhez egy 5.1-es kimenetű DVD lejátszót évekkel ezelőtt és a legkevésbé sem bántam meg, hiszen ez a mai napig up-to-date, ha a használhatóságát és hangminőségét nézem.

Ha majd lesz valami változás, akkor meg elég lesz a lejátszót cserélni, avagy a forrást bekötni. De én egyelőre úgy érzem, hogy ez a veszély még egyáltalán nem fenyeget ...

Teljes mértékben egyetértek veled.

És tib 10 helyében elgondolkodnék az írottakon.
Az még odébb van mire lesz az új formátumoknak létjogosultsága. én.
De addigra jön majd más parasztvakítás...
Viszont elég lesz játékost cserélni majd, amit mindenképp meg kell tenni (3-5 évente) mert sajnos a "kihordási idők" egyre rövidebbek lesznek sajnos.

Szal a lényeg, hallgatózni kell...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon nagyra értékelem ezeket az ajámlatokat, de sajnos nem tudok többet ráfordítani mint max. 130e forint. Épp ezért kérdeztem, hogy Onkyo TX-SR 606 vagy Yamaha RX-V 663.Ebből a pénzből ha valaki tud jobbat akkor mindenképpen írjon !

Sajnos ennyi van, nem több !

A 119ezer miért nem jobb?

Mellesleg, ha tényleg eközül a két készülék közül akarsz választani, akkor minden neked jót akaró csak egyet fog tanácsolni: Hallgassad meg őket, és vedd azt, ami NEKED jobban tetszik. Tudod, te fogod hallgatni és nem azok, akikre hallgatni akarsz...

Hát AT Elvtárs nagyon jól mondod, de sajnos mindkét vasat egy helyen meghalgatni szinte lehetetlen. Ráadásúl én a legjobban a Cav DP-880A hangfalakkal járatnám ami a terv az erősítő mellé. De erre még az ATC-ben sincs lehetőség mivel nem forgalmaznak Yamaha-t (tudomásom szerint).
A Cav-okat pedig elég nehézkes lenne cipelni teremről teremre.
Mozi:

Vendég

Azért a CAV 1086-ot még megfülelném, a dizájn az ötös, teljesítmény szintén bőven elég egy átlag nappaliba. Anyag is van a készülékben ezt a súlya is bizonyítja. Nem utolsó sorban az ára több mint kedvező, és olcsóbb is az általad kiszemelt daraboknál. Én ha most vennék HM-et tuti meghallgatnám.

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon nagyra értékelem ezeket az ajámlatokat, de sajnos nem tudok többet ráfordítani mint max. 130e forint. Épp ezért kérdeztem, hogy Onkyo TX-SR 606 vagy Yamaha RX-V 663.
Ebből a pénzből ha valaki tud jobbat akkor mindenképpen írjon !

Sajnos ennyi van, nem több !
Mozi:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

És látványnak is cool
A 2086-ost is össze merném ereszteni a nagy nevű cuccokkal.
Majd egyszer csinálunk egy ilyen tesztet is.

Vendég

Még ez is egész jó kis darab...Legalábbis adatok alapján. Érdekesek ezek az eltérő teljesítményű csatornakiosztások.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Az A8M-nek mekkora a teljesítményfelvétele az állt. rajta a hátulján a gépeknek... 
Volt még egy ami hasonlít a 2086 -a az valami kisebb gép, de külsőre azonos...Az milyen annak az ára is alacsonyabb volt...

Az a 1086-os.
DTS 5.1, PCM, front: 2x100W (8 Ohm), center:1x30W (8 Ohm), sur.:2x30W(8 Ohm)19,7kg
Ez 119000 Ft

Vendég

Az A8M-nek mekkora a teljesítményfelvétele az állt. rajta a hátulján a gépeknek...

Volt még egy ami hasonlít a 2086 -a az valami kisebb gép, de külsőre azonos...Az milyen annak az ára is alacsonyabb volt...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hallani kellene, külsőre szép és méretes darab...Mekkora teljesítménnyel bír ez a készülék?
Na ez az ami nehéz téma.
Amit a gyár leír azt garantáltan tudja.
A japán készülékeknél pedig általában kb 2-3-al kell osztani,azt amit megadnak.

A8M
DTS ES 6.1, PCM,P(6/8 Ohm) front:2x190W/160W, center:2x130W/100W, sur.:2x130W/100W, 35kg

AV2086
DTS 6.1 ES, PRO LOGIC II, front:2x150W(8 Ohm), center:2x50W(8 Ohm), sur.:2x50W(8 Ohm),20kg

Vendég

Hallani kellene, külsőre szép és méretes darab...Mekkora teljesítménnyel bír ez a készülék?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez az első űber brutál, és baromi jól néz ki mind a kettő....
keress ettől komolyabbat 269000 Ft-ért.

Vendég

Ez az első űber brutál, és baromi jól néz ki mind a kettő....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

És látványnak is cool
A 2086-ost is össze merném ereszteni a nagy nevű cuccokkal.
Majd egyszer csinálunk egy ilyen tesztet is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Akkor vegyél egy 5.1-et, ami semmiféle HD-t nem tud, bagatell pénzért egy csúcs darabot.

Szerintem is.
Pár év múlva megint kitalálnak valamit,hogy le kelljen cserélni.
Ez nem egy bagatell áron lévő masina.
A mi CAV-unkban nincs HDMI de én nem is látom jelenleg jelentőségét.
A hangja viszont nem egy kategória a hasonló áron lévő japán masinákkal.
35 Kg a súlya.

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nálam volt Yamaha(2600), és nagyon elégedett voltam vele igaz nem ez(663) hanem egy régebbi nagy vas. Az Onkyo(606) a havernál volt, és nem estem hasra tőle borzasztóan melegszik, és lespóroltak róla mindent amit csak lehetett... Harman, az utóbbi motyóm(245) sokkal jobb procival birt mint a Yamahám(2600), itt a térleképzésre, jelenlét(mozi) gondolok, viszont közel sem volt annyira tiszta, zajmenetes mint a Yamaha. A harmantól sokkal jobban melegszik az Onkyo, és a legérdekesebb nem ott volt a legmelegebb ahol a tápegység és a hűtőborda volt, hanem ahhol a bemenetei voltak.
Nekem 80% mozi és 20%zenére kelene a vas.
Fontos hogy 7.1 legyen és lehetőleg tartalmazza a HD dekódereket.
Próbálok jövőlátó lenni hogy ne keljen lecserélni túl hamar
A H/K nekem nagyon tetszik, sőt azt venném meg leginkább, de az ami kb. ennyit tud mint a Yamaha vagy az Onkyo legalább 3x ennyibe kerűl

Nagyon értékelem a véleményeteket, elgondolkodtatott és várom a további hsz.-at.
Mozi:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”