Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Craftyx
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Craftyx »

rácsatlakoztattam a számítógépre és szól meg minden de nincs kijelző... és így vakon elég nehéz beállítani

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Elvileg menűs a Yamaha.
Ez nekem is eszembe jutott, de azt találtam, h nem osd-s. Bár lehet, h sz@r adatokat közöltek róla. Meg kell próbálni.

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

jeni
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: jeni »

Néhány msp-re ki kell jeleznie a kijelzőnek akár melyik gombot nyomod meg.Elvileg menűs a Yamaha.Akkor próbáld meg a TV/video out kimenetét rákötni a TV-re ez egy RCA csatlakozó lesz.Próbáld a távval előhozni a menűt,vagy a kijelzőt életre kelltetni.Ha így sem lesz kép akkor nagyon de nagyon sejthető lesz ,hogy a Yamaha feldobta a talpát.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Az erősítő, ha éppen nem rossz, akkor jónak mondható . A hangfalakat nem ismerem.
Attól függetlenül, hogy nem látsz semmit a kijelzőjén, működik? Szólnak a hangfalak?
A/B speaker-kapcsolóra reagál (kattan)? Egy pillanatra sem villan fel a kijelző a gombok mizergálásával?
Lehet, hogy az eladó csóka fejéhez kellene vágni. Ha az avr nem is, de az ürge biztosan ordítana...

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Craftyx

semmi eredmény, jól van beállítva 8 ohmra és a hátlaphoz sem ér semmi. de most vettem észre h hátul ég 1 pici lámpa pirosan az van alá írva h md/cd r optical szal kap áramot de mégsincs kijelző... nem lehet h vmit be kell állítani? mondjuk minden gombot végignyomkodtam de nem reagált.

amúgy jónak számít ez az erősítő meg a hangfalak?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Üdv! Faterom ma szerzett vhonnan 1 yamaha rx-v630rds erősítőt hozzá 2 jamo e370es hangfalat. és amikor bekapcsolom semmi életjelet nem ad. pittyen egyet ahogy kell neki de a kijelzőn nem jelenik meg semmi. vmi ötlet? nem értek ehez a témához semennyire sem. azt toom mit hova kell dugni és ennyi.

Jó vásár lehetett az az olcsó Yamaha.

Oké, nézd meg, hogy hány ohmosak a Jamok és nézd meg a Yamaha hátulján az impedancia kapcsolót. Ha a Jamok 4 ohmosak, akkor a Yamahát is állítsd a 4 ohmos állásba.
Másik: A Yamaha erősítőknél előfordul, hogy ha az összecsavart hangfalkábelek közül csak egy szál is kilóg a csatlakozóból és hozzáér a hátlaphoz, akkor zárlatot érzékel és a védelem azonnal leold.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Craftyx

Üdv!
Faterom ma szerzett vhonnan 1 yamaha rx-v630rds erősítőt hozzá 2 jamo e370es hangfalat. és amikor bekapcsolom semmi életjelet nem ad. pittyen egyet ahogy kell neki de a kijelzőn nem jelenik meg semmi. vmi ötlet? nem értek ehez a témához semennyire sem. azt toom mit hova kell dugni és ennyi.

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Oké köszi, akkor értem alighanem
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

Sziasztok ! 
Egy gyors kérdésem lenne. Mivan akkor ha veszek egy olyan erősítőt amiben nincs hd dekóder, viszont a játékosban van. Akkor tudom élvezni a hd hangot erősítve, vagy csak olyan erősítővel mely már tartalmazza a dekódereket.

Hogyne, elég egy dekóder, tehát ha a playerben van HD dekóder, akkor a receivcerbe már nem kell.

Viszont arra figyelned kell, hogy a receivernek legyen 5 (vagy még jobb ha 7) csatornás analóg bemenete.
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Sziasztok !

Egy gyors kérdésem lenne. Mivan akkor ha veszek egy olyan erősítőt amiben nincs hd dekóder, viszont a játékosban van. Akkor tudom élvezni a hd hangot erősítve, vagy csak olyan erősítővel mely már tartalmazza a dekódereket.
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

sziasztok, ha nem probléma ide irom a kérdésem. 1-2 alapvető dolog lenne amit szeretnék megtudni. Elkezdtem nézegetni a házimozi erősítőket. Természetesen megfelelő keretek között szeretnék találni valamit alsó közép kategóriában , semmiképen nem a hightech. Jelenleg egy kompakt jvc házimozirendszerem van ami már kezd haldokolni ( a lejátszó erősitő egység) de a hozzá tartozó 5 db 40W-os szatelit hangszórók + egy nem aktív mélynyomó elég ütősen szólnak a mai napig is. Legolcsóbban szeretném meguszni a dolgot, így egy olyan erösitőt szeretnék , amivel ha lehet a meglévő 5.1-et kitudjam hajtani a megfelelő mértékben. Leginkább a subládát nem tudom hogy használhatnám e igy az uj erösitővel? Az 5 szatelit egyenként 6 ohmos a láda meg 3. Ezenkivül mennyire érdemes beruházni hdmi portal felszereltbe? Jelenleg egy hdready tv és egy ps3 áll a rendelkezésemre, igaz azon van optikai kimenet is. Nem tudom melyik lenne jobb. Ha esetleg valaki tudna segiteni ezügyben és elolvasta ezt megköszönném!

Használtban nagyon jó kis vasacskák és dobozokat lehet találni a neten.
De ha beruházol a dologba akkor semmiképp ne vegyél "egybemozit".
Amúgy teljesen egyetértek YvsMad fórumtársamal.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Köszi a gyors választ. És ezek az eszközök visszafele kompatibilisak? Értem ezalatt hogy aktiv subot mondjuk berakom a jelenlegi helyzetbe a passziv helyett.
A JVC házimozidra nem tudod rácsatlakoztatni az aktív szubot, mert a házimozinak nincs olyan kimenete. Az aktív szubnak meg RCA bemenete van, nem hangfalkábelt fogad.
Én azt mondom neked, hogy ha tényleg váltani akarsz, nem úszod meg aktív szub nélkül.

probi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -2

Hozzászólás Szerző: probi »

A passzív szub elég gáz, főleg, ha 3 ohmos, ezt igazáből egyik erősítő sem szereti. Ha 6 v. 8 ohmos lenne, akkor azt mondanám, hogy keress olyan alap erősítőt, aminek van A és B front hangfalkimenete, ekkor a B-re ráköthetnéd a szubot, de sajnos a hangerejét így sem tudnád külön állítani.
Esteleg, ha vennél egy olcsó aktív szubot használtan? Nézz szét a hirdetések között is. 
A HDMI az erősítőn nem szükséges, ha nem kell több műsorforrást közösíteni 1 tévére.

Köszi a gyors választ. És ezek az eszközök visszafele kompatibilisak? Értem ezalatt hogy aktiv subot mondjuk berakom a jelenlegi helyzetbe a passziv helyett.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

sziasztok, ha nem probléma ide irom a kérdésem. 1-2 alapvető dolog lenne amit szeretnék megtudni. Elkezdtem nézegetni a házimozi erősítőket. Természetesen megfelelő keretek között szeretnék találni valamit alsó közép kategóriában , semmiképen nem a hightech. Jelenleg egy kompakt jvc házimozirendszerem van ami már kezd haldokolni ( a lejátszó erősitő egység) de a hozzá tartozó 5 db 40W-os szatelit hangszórók + egy nem aktív mélynyomó elég ütősen szólnak a mai napig is. Legolcsóbban szeretném meguszni a dolgot, így egy olyan erösitőt szeretnék , amivel ha lehet a meglévő 5.1-et kitudjam hajtani a megfelelő mértékben. Leginkább a subládát nem tudom hogy használhatnám e igy az uj erösitővel? Az 5 szatelit egyenként 6 ohmos a láda meg 3. Ezenkivül mennyire érdemes beruházni hdmi portal felszereltbe? Jelenleg egy hdready tv és egy ps3 áll a rendelkezésemre, igaz azon van optikai kimenet is. Nem tudom melyik lenne jobb. Ha esetleg valaki tudna segiteni ezügyben és elolvasta ezt megköszönném!

A passzív szub elég gáz, főleg, ha 3 ohmos, ezt igazáből egyik erősítő sem szereti. Ha 6 v. 8 ohmos lenne, akkor azt mondanám, hogy keress olyan alap erősítőt, aminek van A és B front hangfalkimenete, ekkor a B-re ráköthetnéd a szubot, de sajnos a hangerejét így sem tudnád külön állítani.
Esteleg, ha vennél egy olcsó aktív szubot használtan? Nézz szét a hirdetések között is.
A HDMI az erősítőn nem szükséges, ha nem kell több műsorforrást közösíteni 1 tévére.

probi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -2

Hozzászólás Szerző: probi »

sziasztok, ha nem probléma ide irom a kérdésem. 1-2 alapvető dolog lenne amit szeretnék megtudni. Elkezdtem nézegetni a házimozi erősítőket. Természetesen megfelelő keretek között szeretnék találni valamit alsó közép kategóriában , semmiképen nem a hightech. Jelenleg egy kompakt jvc házimozirendszerem van ami már kezd haldokolni ( a lejátszó erősitő egység) de a hozzá tartozó 5 db 40W-os szatelit hangszórók + egy nem aktív mélynyomó elég ütősen szólnak a mai napig is.
Legolcsóbban szeretném meguszni a dolgot, így egy olyan erösitőt szeretnék , amivel ha lehet a meglévő 5.1-et kitudjam hajtani a megfelelő mértékben. Leginkább a subládát nem tudom hogy használhatnám e igy az uj erösitővel? Az 5 szatelit egyenként 6 ohmos a láda meg 3. Ezenkivül mennyire érdemes beruházni hdmi portal felszereltbe? Jelenleg egy hdready tv és egy ps3 áll a rendelkezésemre, igaz azon van optikai kimenet is. Nem tudom melyik lenne jobb. Ha esetleg valaki tudna segiteni ezügyben és elolvasta ezt megköszönném!

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Koszonom. Akkor ezek szerint megis hasznalhato a teljesitmeny / feszultseg keplet...
Sacc/kb .

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Catman »

Koszonom. Akkor ezek szerint megis hasznalhato a teljesitmeny / feszultseg keplet...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

A pirossal jelölt rész alapján szvsz 2,5 A-t eszik.
10 %-os torzítással

Az most mindegy . Kb annyit vesz fel max.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

10 %-os torzítással

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Neked van igazad, másik adatot néztem.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Egy yamaha rxv361-es...

pp

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen vas?
Egy yamaha rxv361-es...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Csak kivancsi lennek, hogy hany amper aramot vesz fel az erositom, de a manualban nem talaltam meg ezt az adatot...
Milyen vas?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Konkrétan miről van szó?
Csak kivancsi lennek, hogy hany amper aramot vesz fel az erositom, de a manualban nem talaltam meg ezt az adatot...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok, 
Az lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet meghatarozni, hogy mennyi egy erosito (vagy ugy altalaban barmilyen fogyaszto) aramfelvetele? Adott ugye a teljesitmeny es a feszultseg, de ugy tudom, valtoaram eseten ebbol nem lehet a szokasos keplettel meghatarozni az aramerosseget... A manualban nem talaltam meg ezt az adatot...

Konkrétan miről van szó?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”