Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Nem olvastam el az egész 4xx oldalas topikot úgyhogy remélem nem baj ha szimplán tanácsot kérek az itt tevékenykedő szakértőktől
Köv a szitú: Jópár éve vettem projektort és azon keresztül élveztem a nem csekély DVD gyüjteményemet illetve az Xbox XBMC megoldásán kersztül (ami meg a PC-hez van kötve hálón) streameltem mindenféle sorozatot meg egyéb formátumú videóanyagokat.
Igazából már eléggé régóta érzödnek a régi XBMCs megoldásnak a határai (pl a komolyabb HD minőségű videókat képtelen kipréselni magából) és miután nemrég lecseréltem a projektoromat egy Pana AX200-ra gondoltam ideje lenne lecserélni már az egész megoldást valami normálisabbra, hogy kihozzam a lehető legjobbat a lehetőségekből.
Igazából egy Oppo felskálázó lejátszón gondolkoztam a DVD gyüjteményemhez de úgye sajna azzal a kényelmes streamelési lehetőségeimet nem tudom felváltani igy hát valszeg nekem is be kell ruháznom és/vagy alapon egy HTPC-re.
HTPC célja nálam az lenne, hogy továbbra is hálon vagy wifi-n keresztűl a fő gépemről mindenféle mai videóformátumú anyagokat zökkenőmentesen át tudjak streamelni és a megfelelő magas felbontásban kinyomni a projektoromra valamint a hanganyagot optikain továbbitani a házimozi erősitőm felé.
Ehhez kellene nekem tanács, hogy pontosan milyen komponenseket kéne ehhez beszerezni, hogy ez gazdaságosan és esztétikailag jól megoldható legyen.
Htpc (Home Theatre PC)
Szasztok!
Első postom itt.
Vásárolni fogok egy jobbfajta HTPC-t. A konfigot össze bírtam rakni azokból amiket itt is olvastam.
Egyetlen dolog nem világos: Szeretnék venni egy projektort is, lehetőleg DLPset, és ennek is utána néztem és olvasgattam mindefélét hogy igy fontos, hogy 24p-ben tudjon vetíteni, meg úgy fontos hogy 48 hz legyen vagy 72, vagy 50. A 300. erről szóló post után teljesen bele kavarodtam a dologba. És most teljesen tanácstalan vagyok. Mit jelentenek ezek az adatok pontosan?
Eredetileg egy optoma hd73-at szerettem volna venni, de olyat is olvastam, hogy ez a projektor felesleges ha az ember HTPCről házimozizik, mert nem használja ki a projiba beépített scalereket, hiszen minden számítást a PC végez és nem a projektor.
Tökéletesen tanácstalan vagyok, hogy milyen projektort vegyek, a rövid és egyetlen kérdésem tehát, hogy mit ajánlotok egy jó HTPC mellé projektornak?
Tisztelettel és köszönettel:
Én
Htpc (Home Theatre PC)
"Mert az én javaslatom. olcsóbb"
a leírt HTPC konfig kb. 98e Ft ( és akkor már egy 25 e Ft-os házam van)
ezzel ekvivalens médialejátszó kb. 90-130e
" és kevesebbet fogyaszt,"
60 helyett 55 W ?
"és több dologra használhat. Ez tény! "
ez faszság, részletesebben nem fejteném ki, ha megengeded.
"Ha nem tetszik az egy másik dolog."
semmi bajom a médialejátszókkal, de a pc többet nyújt a pénzemért.
"Na mindegy nem akarok vihart a biliben. Én nem irok ebbe a forumba többet mert nem értek a HTPChez, csak meg akartam mutatni egy másik utat."
tényleg ne írj többet, ha nem tudsz érdemben a htpc-khez szólni. Menj valami médialejátszós topikba.
Üdv, G
Htpc (Home Theatre PC)
Ja és ha már vitatkozunk. A 45 W ÖSSZ fogyasztású DVD-s médialejátszó lejátsza a 1080@60-as HD videót. Az álltalad említett full integrált 45 W csakproci fogyasztású AMD procis HTPC-d nem biztos...
Az a full integrált, amire pgab gondolt: nem olyan gagyi. Sőt! Egyébként az 1080-as videót cuzámmen átlag 60W-os összteljesítménnyel játsza le ~15%-os processzor terheléssel. Éjszaka, letötéskor, avagy ürejáratban: 40W-t eszik az egész rendszer.
Lehet számolgatni és továbbra is azt venni, amit mindenki jónak lát.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem tudom, hogy a véleményem nem szentségtörés-e itt a HTPC topikban, plusz nem is vagyok egy htpc szakértő, de ha csak filmlejátszásra kell és egész nap menne, akkor szvsz. érdemes mégis elkondolkodni a hálózati lejátszón inkább. Mert ugye ha van egy HTPC-d ami egész nap megy, akkor igy alakul a havi villanyszámlatöbblet a teljes fogyasztás függvényében:
80 W - 1786 HUF
90 W - 2000 HUF
100 W - 2232 HUF
Ez beszorozva 12-vel már azért szép összeg...
Szóval veszel egy hálózati lejátszót, egy jó routert amire lehet kötni mobilwinyót, illetve amin elfut egy streamerprogi és az egész bagázs fele annyit fogyaszt és nem is kerül annyiba, mint egy HTPC. Plusz tökéletesen passzív, nem foglal egy csomó helyet, nem kell PCt rakni a nappaliba, hangtalan, lehet vele éjjel torrentezni és ebben a felálásban gyakorlatilag egy NAS-t is nyertél...
Arról nem is beszélve, hogy vannak már a piacon olyan hálózati lejátszók amik gond nélkül viszik az 1080-as HD videókat is.
persze ha a nagy teljesítmény a cél akkor érdemes HTPC-t venni.
Hello,
Biztos van igazság abban amit mondasz, de nekem szimpatikusabb, ha ugymond minden egyben van (inkluzive blu-ray lejátszó) és nem kell mindenféle dolgot ráaggatni, meg routerezni, mint ahogy mondod. A médialejátszókkal csak az a gond, hogy meg vagy lőve, ha a régi dvd-idet akarod lejátszani (úgy tudom ezekkel ez csak ugy megy ha felmásolod a vts-eket a vinyóra), meg a vinyókat is aranyárba mérik bele. Egy fél terabájtos mennyibe fáj pl. egy popcornba ?
Mért foglalna egy kisebb házzal rendelkező htpc több helyet mint egy mindennel felspécizett médialejátszó ?
A fogyasztásban sem vagyok annyira biztos hogy sokkal jobban járnánk (lásd pl. a 45 W-os AMD-k, integrált gr. alaplappal
Amúgy mindenki azt vegye, amit jobbnak lát.
Üdv, pgab
Semmit sem kell ráaggatni. Az a benyomásom, hogy nem érted a koncepciót!. A routerre kell rákapcsolni egy winchestert és fel lehet rakni a szekrény tetejére.
A medialejátszóknál nem gond a DVD mert vannak DVD meghajtós változatok is...
A winchester dolgot nem értem. A HTPC-be is ugyanaz a winchester kell. Akkor miért is jössz a winchester árával?
Pdig a fogyasztásban biztos lehetsz. Egy DVD-s médialejátszó fogyasztása max 45 W. A hTPCnél ez ugyanannyi mint az álltalad említett proci magában, amihez még hozzájön a meghajtó. a videókártya, az alaplap és a tápegység fogyasaztása, illetve a tápegység saját hatásfokából eredő vesztesége. (Felvesz 100at lead 85-öt), ja és ha nem passzív akkor hűteni is kell... A winchester fogyazstását direkt nem veszem ide, mert az a routeres változatnál is fenáll tehát egyenlő.
Ja és akkor ugyen ingyen van egy NAS-od, illetve egy letöltőgéped...
Ja és ha már vitatkozunk. A 45 W ÖSSZ fogyasztású DVD-s médialejátszó lejátsza a 1080@60-as HD videót. Az álltalad említett full integrált 45 W csakproci fogyasztású AMD procis HTPC-d nem biztos...
Szóval nem baj nem tetszik az a kombináció amit én javaslok, de az igen ha csak azért mert Neked nem tetszik ugy gondolod, hogy akkor biztos rosszabb is. ha érvelni akarsz akkor ne "szerintemmel" és "úgy gondolommal" tedd hanem számokkal és TÉNYEKKEL, ja és ne félinformációk alapján.
Mert az én javaslatom. olcsóbb és kevesebbet fogyaszt, és több dologra használhat. Ez tény! Ha nem tetszik az egy másik dolog.
Na mindegy nem akarok vihart a biliben. Én nem irok ebbe a forumba többet mert nem értek a HTPChez, csak meg akartam mutatni egy másik utat. A megszólalásomat az egész napos használat váltotta ki, mert ha egész nap használod akkor igen elsődleges kell hogy legyen hogy ne fogyasszon sokat és emellett lejátsza a HD videókat is.
Htpc (Home Theatre PC)
de ha csak filmlejátszásra kell és egész nap menne, akkor szvsz. érdemes mégis elkondolkodni a hálózati lejátszón inkább.
Miert kellene egy HTPC-nek egesz nap mennie? Pont az a lenyege, hogy csak arra a 2-3 orara kapcsolod be amikor hasznalod.
Ezek szerint mégis szentségtörés volt htpc rovatban mást javasolni. Próbálok mindenre reagálni:
Az hogy egész nap megy nem én találtam ki, hanem a segítséget iró forumtárs irta. Tehát ez egy adottság volt amihez tanácsot adtam. Olvasd vissza mielőtt kötözködsz
Htpc (Home Theatre PC)
de ha csak filmlejátszásra kell és egész nap menne, akkor szvsz. érdemes mégis elkondolkodni a hálózati lejátszón inkább.
Miert kellene egy HTPC-nek egesz nap mennie? Pont az a lenyege, hogy csak arra a 2-3 orara kapcsolod be amikor hasznalod.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem tudom, hogy a véleményem nem szentségtörés-e itt a HTPC topikban, plusz nem is vagyok egy htpc szakértő, de ha csak filmlejátszásra kell és egész nap menne, akkor szvsz. érdemes mégis elkondolkodni a hálózati lejátszón inkább. Mert ugye ha van egy HTPC-d ami egész nap megy, akkor igy alakul a havi villanyszámlatöbblet a teljes fogyasztás függvényében:
80 W - 1786 HUF
90 W - 2000 HUF
100 W - 2232 HUF
Szóval veszel egy hálózati lejátszót, egy jó routert amire lehet kötni mobilwinyót, illetve amin elfut egy streamerprogi és az egész bagázs fele annyit fogyaszt és nem is kerül annyiba, mint egy HTPC. Plusz tökéletesen passzív, nem foglal egy csomó helyet, nem kell PCt rakni a nappaliba, hangtalan, lehet vele éjjel torrentezni és ebben a felálásban gyakorlatilag egy NAS-t is nyertél...
Arról nem is beszélve, hogy vannak már a piacon olyan hálózati lejátszók amik gond nélkül viszik az 1080-as HD videókat is.
Hello,
Biztos van igazság abban amit mondasz, de nekem szimpatikusabb, ha ugymond minden egyben van (inkluzive blu-ray lejátszó) és nem kell mindenféle dolgot ráaggatni, meg routerezni, mint ahogy mondod. A médialejátszókkal csak az a gond, hogy meg vagy lőve, ha a régi dvd-idet akarod lejátszani (úgy tudom ezekkel ez csak ugy megy ha felmásolod a vts-eket a vinyóra), meg a vinyókat is aranyárba mérik bele. Egy fél terabájtos mennyibe fáj pl. egy popcornba ?
Mért foglalna egy kisebb házzal rendelkező htpc több helyet mint egy mindennel felspécizett médialejátszó ?
A fogyasztásban sem vagyok annyira biztos hogy sokkal jobban járnánk (lásd pl. a 45 W-os AMD-k, integrált gr. alaplappal
Amúgy mindenki azt vegye, amit jobbnak lát.
Üdv, pgab
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok! Egy kicsit tanacstalan vagyok htpc vasarlas ugyileg. Kineztem egy konfiguraciot, de nem tudom hogy megfelelo lenne a TV melle filemezsre (max 720p s filmekhez).
mondjuk fontos szempont lenne hogy ne fogyasszon tul sokat, mert gyakorlatilag egesznap menne.
vfd thermaltake A2331
haz SF 101
tap Seasonic S12II-330W
alaplap Gigabyte GA-MA78GM-S2H
proci AMD BE-2400 BOX
ram Mushkin 2x1024MB DDR HP2 PC6400 PC800 High Perform
winyo 250GB Samsung Spinpoint 2,5"
dvd a regi Pioneer irom
Barmilyen tanacsnak orulnek! Udv mindenkinek
Hello,
Én is hasonló konfigon gondolkozom, az alaplapot már megvettem.
Én az 5000+ black ed. procira gondoltam.Ennek ugyan 65 W a fogyasztása, de a cache 1M. Te mért a BE 2400-at választottad ? Kb ugyanannyi az áruk.
Én most a házzal vagyok gondban...
Az általad kiválasztott konfig a 720-al simán boldogul, szerintem később a blurayt is vinni fogja akadásmentesen. Ne higgy azoknak, akik a popcornt javasolják, közel sem tud annyit, mint egy pc....
Üdv, pgab
80 W - 1786 HUF
90 W - 2000 HUF
100 W - 2232 HUF
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok! Egy kicsit tanacstalan vagyok htpc vasarlas ugyileg. Kineztem egy konfiguraciot, de nem tudom hogy megfelelo lenne a TV melle filemezsre (max 720p s filmekhez).
mondjuk fontos szempont lenne hogy ne fogyasszon tul sokat, mert gyakorlatilag egesznap menne.
vfd thermaltake A2331
haz SF 101
tap Seasonic S12II-330W
proci AMD BE-2400 BOX
dvd a regi Pioneer irom
Hello,
Én is hasonló konfigon gondolkozom, az alaplapot már megvettem.
Én az 5000+ black ed. procira gondoltam.Ennek ugyan 65 W a fogyasztása, de a cache 1M. Te mért a BE 2400-at választottad ? Kb ugyanannyi az áruk.
Én most a házzal vagyok gondban...
Az általad kiválasztott konfig a 720-al simán boldogul, szerintem később a blurayt is vinni fogja akadásmentesen. Ne higgy azoknak, akik a popcornt javasolják, közel sem tud annyit, mint egy pc....
Üdv, pgab
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor inkább vegyél egy tivx, popcorn vagy hálózati hasonló lejátszót.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
- tarrat_121
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
vfd thermaltake A2331
haz SF 101
tap Seasonic S12II-330W
proci AMD BE-2400 BOX
dvd a regi Pioneer irom
Htpc (Home Theatre PC)
sziasztok! segítségeteket kérném,szeretnék venni egy ASUS F5VL-AP011 15,4" notebookot http://rendeles.mcscomputer.hu/termek.p ... elsősorban hd filmeket néznék rajta,kérdésem hogy szerintetek mennének rajta gond nélkül a komolyabb felbontású fileok,mondjuk egy ilyen: Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv
Format : Matroska
File size : 484 MiB
PlayTime : 1mn 42s
Bit rate : 40 Mbps
vagy a hasonló felbontású mozifilmek,xp vagy vista alatt futnak jobban ezek a fileok?tv-m panasonic 42pv70p
válaszokat előre is köszi
üdv: Jupiter
sis-es chipsetet sose vegyél!
- gottfriedg
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem ez van:6000+ AMD athlon X2,2GB 800Mhz Geil ultra,sata2-es vinyó,gigabyte 790x ds4 a többi igazából nem számít,mert a videókari avivo képességeit a legtöbb netről töltött film nem használja ki.
Tapasztalataim szerint ezen a konfigon post processel tökéletesen mennek a 720p-s filmek,az 1080p-sek viszont post processel már megfektetik a procit,anélkül viszont akadásmentesen mennek.Jahh,ez a 6000+ os proci 3Ghz-es órajelen jár.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Htpc (Home Theatre PC)
sziasztok! segítségeteket kérném,szeretnék venni egy ASUS F5VL-AP011 15,4" notebookot http://rendeles.mcscomputer.hu/termek.p ... elsősorban hd filmeket néznék rajta,kérdésem hogy szerintetek mennének rajta gond nélkül a komolyabb felbontású fileok,mondjuk egy ilyen: Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv
vagy a hasonló felbontású mozifilmek,xp vagy vista alatt futnak jobban ezek a fileok?tv-m panasonic 42pv70p
Sztem akadozni fog rajta, de a 720p-vel nem lesz gondja.
- tannoy j303
- V.I.P.
- Értékelés: 135
Htpc (Home Theatre PC)
sziasztok! segítségeteket kérném,szeretnék venni egy ASUS F5VL-AP011 15,4" notebookot http://rendeles.mcscomputer.hu/termek.p ... ook&page=2
elsősorban hd filmeket néznék rajta,kérdésem hogy szerintetek mennének rajta gond nélkül a komolyabb felbontású fileok,mondjuk egy ilyen: Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv
Htpc (Home Theatre PC)
Egy full hd lcd tv-n is pont ugyanez volt a probléma, hogy a sharpen erősre volt állítva és a kép szellemképes lett, mintha nem lenne pixelhelyesen hajtva. Mindent érdemes alaphelyzetbe állítani és a mindenféle zajszűrő/mozgáskompenzációs beállításokat kikapcsolni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
A tv-n ki kell kapcsolni mindenféle sharpen és egyéb algoritmust.
pontosan mire gondolsz?
(bar igen tvn millio dolgot lehet konfigolgatni, de ezek altalaban nem egyhelyen vannak)
-----
a felbontas egyebkent 1920 x 1080 es mindez 60Hz-en.
idokozben arra jutottam, hogy ha kb 3-3,5m-rol nezem a tv-t akkor a filmek szinte hibatlannak tunnek.
(mivel a tv meg csak az ideiglenes helyen van eddig kozelebbrol voltam "kenytelen" tesztelni)
szoval csak az en amatorsegemmel volt problema? vagy tenlyeg vmi nincs rendben a keppel?
mivel megmondom oszinten en arra szamitottam hogy a hd filmek 5 cm tavolsagbol is hibatlanok lesznek ezen a keszuleken.
Src
Htpc (Home Theatre PC)
A tv-n ki kell kapcsolni mindenféle sharpen és egyéb algoritmust.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
totalis kezdo vagyok itt. az sem biztos hogy ezt a kerdest most jo helyen teszem fel.
a lenyeg:
osszeraktam egy htpc-t asus lappal, osszekotottem egy sony full hd tv-vel.
a felbontast full hd-nek megfeleloen beallitottam.
elso ranezesre minden ragyogoan eles, szep es jo.
DE
ha jobba szemugyre veszem a kepet akkor mintha egy picit szellemkepes vagy megis eletlen lenne.
a legnagyobb problema hogy a hd felbontasu filmeket (mkv kiterjesztessel, vlc player-rel) nem jatssza szepen. a lejatszas folyamatos, de a kepek egyaltalan nem olyan elesek, a szinek mosodnak, ... szoval nemigazan elvezetes. ugyanez a pc-s crt monitoron brillians minoseg.
ugyanezt az elesseget szeretnem latni a tv-n is.
azthittem hogy pikk-pakk menni fog.
szoval miazisten van?
Src
milyen felbontást állítotál be?
Htpc (Home Theatre PC)
totalis kezdo vagyok itt. az sem biztos hogy ezt a kerdest most jo helyen teszem fel.
a lenyeg:
osszeraktam egy htpc-t asus lappal, osszekotottem egy sony full hd tv-vel.
a felbontast full hd-nek megfeleloen beallitottam.
elso ranezesre minden ragyogoan eles, szep es jo.
DE
ha jobba szemugyre veszem a kepet akkor mintha egy picit szellemkepes vagy megis eletlen lenne.
a legnagyobb problema hogy a hd felbontasu filmeket (mkv kiterjesztessel, vlc player-rel) nem jatssza szepen. a lejatszas folyamatos, de a kepek egyaltalan nem olyan elesek, a szinek mosodnak, ... szoval nemigazan elvezetes. ugyanez a pc-s crt monitoron brillians minoseg.
ugyanezt az elesseget szeretnem latni a tv-n is.
azthittem hogy pikk-pakk menni fog.
szoval miazisten van?
Src
Htpc (Home Theatre PC)
hello
az lenne a kérdésem hogy milyen kimeneti mintavételi frekvencián adjam a pc-ről digitális kábelen a jelet az erősítőnek (panasonic sa-xr25)?
van ugye:
44.1
48
96
192
és ezek miben térnek el?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
találtam egy jó guide-ot HD lejátszáshoz alkalmas HTPC építéshez.
Ha már elavult dolgok vannak benne, és már ismeritek, akkor bocsi.
Hátha valakinek még hasznos. Sajna angol nyelvű, de azért érthető.
Üdv, pgab.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 2#Graphics
Htpc (Home Theatre PC)
Talán tudja valaki, esetleg aki használja az x360 gamepad-ot pc-n, messenger kittel működik billentyűzetként is? HTPC irányítására kellene, kiváltanám vele a billentyűzetet, sőt az analóg karral meg esetleg az egeret is, de ez szerintem csak álom marad...
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS
- supercharley
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Bocsi, ha ez itt nem a reklám helye, de hátha jóljönne valakinek, aki éppen HTPC-t építkezik: HTPC házak