Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tisztelt „R5TL”!

Az attól függ, hogy milyen „phono” bemenet van az erősítőn (ha van egyáltalán), és hogy milyen hangszedő van a lemezjátszó karjának végén. De erről a lemezjátszó topikban érdemes érdeklődni, ott vannak ennek a témának az igazi tudorai.

Üdvözlettel: Kaporka.Microstudio

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Létezik egyáltalán ilyen DIN-RCA átalakító?

Tisztelt R5TL!

Igen, létezik. Nekem is van már vagy húsz éve.

Köszönöm a választ! Esetleg a másik kérdésben is tud segíteni, vagyis kell-e hozzá korrektor (RIAA), vagy sem?
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Létezik egyáltalán ilyen DIN-RCA átalakító?

Tisztelt „R5TL”!

Igen, létezik. Nekem is van már vagy húsz éve.

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Sziasztok! Most jutott eszembe, hogy a szüleimnél kallódik egy huszonéves Tesla lemezjátszó, amit még gyermekkoromban használtam, saját hangszóróival. Az lenne a kérdésem, hogy (ha jól emlékszem) olyan kimenet van rajta, ami ránézésre 5 pólus körben, talán DIN-nek hívják, nem tudom... Szóval ezt össze lehet kötni erősítő line-in bemenetével, vagy kell hozzá valami korrektor? Létezik egyáltalán ilyen DIN-RCA átalakító?
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: AVX »

szól!
Szól szól,de hogyan szól?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

szól!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

egyszer élünk!
bedugom a zöldbe.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Ha csak 1 ilyen kimenet van (én gépem pl. 2 van, de külön úgy vettem, hogy egy hátul, egy elöl) és nincs füles kimenet a NIVS-en akkor bezony kell egy kis elosztó, vagy marad a cserélgetés/huzigálás
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Az alaplap leírásában / hangkártya driverben elvileg ott kell legyen, hogy melyik a front sztereo line kimenet...
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Ja-ja, nálam zöld pereme van a kis Jack bemenetnek, oda kell dugni a NIVS-et
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Ide.He kell, tegyél elosztót.

a fejhallgató helyére (a zöldbe)?

szami
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szami »

Ide.
He kell, tegyél elosztót.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

itt a dugó!

(bocs a kép minőségéért, de nem megfelelőek a feltételek és rohanok...)

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

help!

hová dugjam a Nivs T2-t a PC-be?

lehetőségek:

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Sziasztok! 
Egy kis segítségre lenne szükségem csatlakoztatás terén, ugyanis elég béna vok... Yamaha RX-V350 erősítő és Yamaha S550 DVD lejátszó csatlakoztatása csak úgy sikerül, hogy az erősítő kimenetén csak sztereó hangot jelez, akármilyen módban. A lejátszó hátoldalán csak 2 csatornás audio kimenet van... Hogy tudom úgy összerakni, hogy az erősítő többcsatornás hangot kapjon? Egyszer már sikerült, csak költözés miatt szét lett szedve, és most sehogy sem jön össze újra. Ha vki tud, segítsen! Köszönöm!!!!

DVD coax v. optikai kimenetét kötsd össze az erősítő coax v. optikai bemenetével a megfelelő kábellel. Az erősítőt állítsd arra a bemenetre amira kötötted a dvd-t.
Az erősítőn az Input Mode-ot állítsd AUTO-ra. Ha ezek után sem megy nézd meg a dvd menüjét lehet-e állítani, hogy melyik digit kimenetet használja (COAX/OPT).
Üdv

UPSakku.hu

sixxdog
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: sixxdog »

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem csatlakoztatás terén, ugyanis elég béna vok... Yamaha RX-V350 erősítő és Yamaha S550 DVD lejátszó csatlakoztatása csak úgy sikerül, hogy az erősítő kimenetén csak sztereó hangot jelez, akármilyen módban. A lejátszó hátoldalán csak 2 csatornás audio kimenet van... Hogy tudom úgy összerakni, hogy az erősítő többcsatornás hangot kapjon? Egyszer már sikerült, csak költözés miatt szét lett szedve, és most sehogy sem jön össze újra. Ha vki tud, segítsen! Köszönöm!!!!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Köszi szépen! Mennyibe kerül egy ilyen kütyü? 

Psysoul: írtam privit

1 - 3.000 Ft.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Bizony, földhurok van ezek szerint   
Mit lehet tenni ellene, azon kívül, hogy ki-be dugdosom a pc hangkábelét?

Igazából gőzöm sincs, mi az a földhurok, elég sötét nekem, hogy mi is ez a potenciál-földelés téma 
Hol lehet utánanézni, mert úgy tűnik kimaradt pár fizikaóra annakidején 

Menj el egy villamossági vagy antenna boltba és kérj egy leválasztót / izolátort, amit az antennakábel végére lehet kötni és ez galvanikusan leválasztja a kábelt a rendszerről.

Köszi szépen! Mennyibe kerül egy ilyen kütyü?

Psysoul: írtam privit
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Igazából gőzöm sincs, mi az a földhurok, elég sötét nekem, hogy mi is ez a potenciál-földelés téma

Menj el egy villamossági vagy antenna boltba és kérj egy leválasztót / izolátort, amit az antennakábel végére lehet kötni és ez galvanikusan leválasztja a kábelt a rendszerről.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Beírom ide is, hátha

" Üdv emberek!

Valaki meg tudja mondani nekem, hogy az elvileg 96khz-es SPDIF jelet fogadni tudó erősítőm miért némul el, ha az SB Audigy LS (SB 0312) kártyámon az SPDIF kimenetet 96khz-re állítom?

A kábel lehet ludas? EGy 3 méter hosszú Monitor Seventyfive"
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Srácok, valaki tudna kölcsönadni hangfalkábelt kb 2 hétre? A sajátomra lenne vevőm, és addig kellene másik amíg eladom a hangfalaimat is, vagy amíg nem veszek új dobozt és kábelt hozzá.

Budapestiek főleg. köszi..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Húzd ki az erősítőből a PC hangkábelét és úgy hallgasd meg a tévé hangját.Földhurokra gyanakszom, ami amiatt lehet, hogy a PC teste (általában földelt, egyben a hangkábel árnyékolásával is) nem egy potenciálon van az antennakábel árnyékolásával (kábeltévé esetén akár 200 V is lehet a földhöz képest).

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

HU_DW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: HU_DW »

Nálam csak 8 csatornáig lehet választani a két utolsó sor hiányzik és allul az info gomb mellett sincsen plussz ikon a dolpyPL" meg egyebek.Amugy egy ABIT KN9Ultra lapom van.

Ahamm, megnéztem abit oldalát...hát nem tudom. Meg kell próbálni valami driverből előcsalogatni (frissítéssel, ha nem a legújabb lenne rajta). Ha nem megy, akkor valszeg opcionális...mint írtam.

Neked ez milyen lapon van rajta és melyik meghajtót használod?Én tegnapelött raktam fel a legujabb Realtek R1.85-öst. XP SP2-vel ha ez valamit számit még.

Egyiket sem használom, mert nekem Realtek 888DD van az alaplapon (ez tudja a DD Live meg stb-t), de le van tiltva, helyette Sound Blaster X-Fi Exreme Music ketyeg a gépemben. Hát nem tudom mi a megoldás ez esetben. Még agyalok.

Közbe megtaláltam a megoldást. Az ALC883-ból kétféle változat van. A 883DD tudja a neked szükséges funkciókat. Valószínűleg nem ez van az alaplapodon...

Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: repvez »

Nálam csak 8 csatornáig lehet választani a két utolsó sor hiányzik és allul az info gomb mellett sincsen plussz ikon a dolpyPL" meg egyebek.Amugy egy ABIT KN9Ultra lapom van.

Ahamm, megnéztem abit oldalát...hát nem tudom. Meg kell próbálni valami driverből előcsalogatni (frissítéssel, ha nem a legújabb lenne rajta). Ha nem megy, akkor valszeg opcionális...mint írtam.

Neked ez milyen lapon van rajta és melyik meghajtót használod?Én tegnapelött raktam fel a legujabb Realtek R1.85-öst. XP SP2-vel ha ez valamit számit még.

HU_DW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: HU_DW »

Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”