Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. LG LCD tévén szeretnék videót lejátszani Media Player Classic-kal.
VGA-n keresztül vannak összekötve, nativ felbontásban.
Windows desktop, vagy programok alatt semmi gond nincsen, viszont ha videót akarok lejátszani, akkor így jelenik meg (lásd mellékelt kép, a bal oldalon színes sávok vannak, a jobb oldalon pedig alul és felül kis színes háromszögek). Ezt egyébként ha monitorra van kötve, nem csinálja a MPC.
Ha másféle lejátszóval játszom le a videókat, akkor nincsennek ilyen gondok a képpel, viszont akkor általában mozgásoknál széttöredezik a kép (MPC-nél nincs ilyen gond). A proci biztosan bírja az nem lehet a korlát.
Igazándiból mindkét problémára keresem a megoldást, de az is elég lenne ha az MPC-s lejátszáskori hibákat ki lehetne valahogy küszöbölni.
Még esetleg annyit, hogy FFDSHOW-t használok.
Köszi szépen a segítéget.
Üdv
Ghostie
http://kepfeltoltes.hu/view/080126/mpc_ ... es.hu_.jpg
- supercharley
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
A következő kérdésemet több fórumon is megfuttatom, hiszen szerepel benne HTPC, LCD TV, meg projektor is, tehát ne csodálkozzatok ha máshol is látjátok.
A következőről van szó. Adva vagyon ez a Popcorn Hour NMT A-100 médialejátszó, és esetleg lecserélném rá a HTPC-met.
Azonban van egy kis problémám, és nem akarom úgy megvenni a készüléket, hogy elképzelhető hogy utána nem tudom úgy használni ahogyan szeretném.
Szóval most a következő képpen mozizok:
Van egy PC-m a nappaliban HTPC-ként üzemel, HDMI kimeneten jön belőle ki a kép is és a hang is. 1280x720-ban hajtom, a nagyobb(1920x1080-as) videókkal sajnos már néha akadozik a kétmagos procim is, valamint a megjelenítőim sem tudják azt a felbontást. A HDMI kábel befut egy DENON házibuzi erősítőbe. Az erősítőn azonban csak egy HDMI kimenet van, és nekem 2 megjelenítőn kell a kép. Semmi baj, megoldottam egy HDMI switch-el, abba megy a HDMI az erősítőből, és annak a HDMI portjairól oldom meg a megjelenítők meghajtását. A gond a megjelenítőkkel van. Az egyik egy 42"-os SAMSUNG LCD TV, a másik egy OPTOMA HD72i projektor. A SAMSUNG TV csak akkor tudja mérethelyesen megjeleníteni a képet, ha a HTPC-ben levő videókártya 60 Hz-vel van hajtva, a projektor viszont csak akkor, ha 50 Hz-el. Persze jelenleg nem olyan nagy probléma, mert egyszerre csak az egyik megjelenítő megy, a HTPC-n meg van telepítve egy POWERSTRIP progi, és egy gombnyomásra tudok váltani a két frekvencia között, attól függően hogy melyik megjelenítőn szeretném bámulni.
Mérethelytelenség alatt azt értem, hogy 50Hz esetén a TV képernyőjéről lelóg a kép, vagyis körben egy jó része nem látszódik(overscan?), ugyanekkor a projektoron rendben van a kép, gyönyörűen kitölti(látszik is hogy natívban megy). 60Hz esetén a TV-n elfér a kép,egy ici-pici fekete keret van körben(szinte észrevehetetlen), gondolom az 1366x768 és az 1280x720 különbsége ez(ez nem baj). Viszont ilyenkor a projektoron jól észrevehetően összezsugorodik a kép(ez már baj). Mindent elkövettem már mindkét megjelenítővel, de semmi megoldást nem találtam.
De, ha veszek egy ilyen készüléket, akkor mi lesz? Gondolom ezen nem lehet kimenő frekit változtatni! Jól gondolom? Akkor pedig beesik az eső! Ebben az esetben még megjelenítőt(inkább az LCD TV-t mint a projit) is kellene cserélnem egy megfelelőre. Esetleg van valakinek tapasztalata, vagy valami tanácsa ebben a témában?
Már meg is tudtam a választ, a készüléken egyszerűen lehet állítani az 50 és a 60Hz-et, tehát nem kell semelyik megjelenítőt lecserélnem.
- supercharley
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
A következő kérdésemet több fórumon is megfuttatom, hiszen szerepel benne HTPC, LCD TV, meg projektor is, tehát ne csodálkozzatok ha máshol is látjátok.
A következőről van szó. Adva vagyon ez a Popcorn Hour NMT A-100 médialejátszó, és esetleg lecserélném rá a HTPC-met.
Azonban van egy kis problémám, és nem akarom úgy megvenni a készüléket, hogy elképzelhető hogy utána nem tudom úgy használni ahogyan szeretném.
Szóval most a következő képpen mozizok:
Van egy PC-m a nappaliban HTPC-ként üzemel, HDMI kimeneten jön belőle ki a kép is és a hang is. 1280x720-ban hajtom, a nagyobb(1920x1080-as) videókkal sajnos már néha akadozik a kétmagos procim is, valamint a megjelenítőim sem tudják azt a felbontást. A HDMI kábel befut egy DENON házibuzi erősítőbe. Az erősítőn azonban csak egy HDMI kimenet van, és nekem 2 megjelenítőn kell a kép. Semmi baj, megoldottam egy HDMI switch-el, abba megy a HDMI az erősítőből, és annak a HDMI portjairól oldom meg a megjelenítők meghajtását. A gond a megjelenítőkkel van. Az egyik egy 42"-os SAMSUNG LCD TV, a másik egy OPTOMA HD72i projektor. A SAMSUNG TV csak akkor tudja mérethelyesen megjeleníteni a képet, ha a HTPC-ben levő videókártya 60 Hz-vel van hajtva, a projektor viszont csak akkor, ha 50 Hz-el. Persze jelenleg nem olyan nagy probléma, mert egyszerre csak az egyik megjelenítő megy, a HTPC-n meg van telepítve egy POWERSTRIP progi, és egy gombnyomásra tudok váltani a két frekvencia között, attól függően hogy melyik megjelenítőn szeretném bámulni.
Mérethelytelenség alatt azt értem, hogy 50Hz esetén a TV képernyőjéről lelóg a kép, vagyis körben egy jó része nem látszódik(overscan?), ugyanekkor a projektoron rendben van a kép, gyönyörűen kitölti(látszik is hogy natívban megy). 60Hz esetén a TV-n elfér a kép,egy ici-pici fekete keret van körben(szinte észrevehetetlen), gondolom az 1366x768 és az 1280x720 különbsége ez(ez nem baj). Viszont ilyenkor a projektoron jól észrevehetően összezsugorodik a kép(ez már baj). Mindent elkövettem már mindkét megjelenítővel, de semmi megoldást nem találtam.
De, ha veszek egy ilyen készüléket, akkor mi lesz? Gondolom ezen nem lehet kimenő frekit változtatni! Jól gondolom? Akkor pedig beesik az eső! Ebben az esetben még megjelenítőt(inkább az LCD TV-t mint a projit) is kellene cserélnem egy megfelelőre. Esetleg van valakinek tapasztalata, vagy valami tanácsa ebben a témában?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Most raktam össze egy HTPC-t.
Egy régi 4-5 éves AMD-s Alaplapom van, 2,5 G procival, 500M RAM.
Adudigy 2ZS 7.1-es hangkártya, Hauppague PVR 150 MCE -es TV tuner kártya, ATI 9600 AGP videókártya.
Projektor LG Electronics AN110.
A tapasztalatom, hogy a képminőség brutálisan jó, DVD-ről és nagyfelbontású mkv. kiterjesztésű fájlról is.
Nem tudom létezik-e ma olyan DVD lejátszó, amelyik ezt a minőséget tudná vagy egyáltalán megközelítené. Pioneer DV-600AV al teszteltem, de az a képminőség közel sem jöhet a HTPC-hez.
No most a problémám, illetve kérdésem. digitális audio kimenetról az erősítőre nem megy át a dolby digital jel, csak sztereóban szól az erősítő. Ez normális, vagy hiba?
Mi lenne a megoldás. Analóg kimeneteken ki tudom hozni az 5,1-es jelet, illetve a 7,1-et is, de digit kimeneten csak PCM sztereó jel jön ki.
Ha tudtok, segítsetek.
DVD-hez milyen lejátszó progit használsz és milyen beállításokkal?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Most raktam össze egy HTPC-t.
Egy régi 4-5 éves AMD-s Alaplapom van, 2,5 G procival, 500M RAM.
Adudigy 2ZS 7.1-es hangkártya, Hauppague PVR 150 MCE -es TV tuner kártya, ATI 9600 AGP videókártya.
Projektor LG Electronics AN110.
A tapasztalatom, hogy a képminőség brutálisan jó, DVD-ről és nagyfelbontású mkv. kiterjesztésű fájlról is.
Nem tudom létezik-e ma olyan DVD lejátszó, amelyik ezt a minőséget tudná vagy egyáltalán megközelítené. Pioneer DV-600AV al teszteltem, de az a képminőség közel sem jöhet a HTPC-hez.
No most a problémám, illetve kérdésem. digitális audio kimenetról az erősítőre nem megy át a dolby digital jel, csak sztereóban szól az erősítő. Ez normális, vagy hiba?
Mi lenne a megoldás. Analóg kimeneteken ki tudom hozni az 5,1-es jelet, illetve a 7,1-et is, de digit kimeneten csak PCM sztereó jel jön ki.
Ha tudtok, segítsetek.
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretnék most én is összeütni egy HTPC-t, van elfekvőben egy 3700-es A64-em 160-as sata vincsivel, meg egy vacak x1300. 42PV60 Pana plazmára kötném vga kimeneten (1024*768), vajon vinni fogja a hd videókat? Mennyi ram kellhet neki xp alatt, 1gb? Full hd tv-vel már kevés lenne?
Nekem A64 3200+ vitte a 720p t, CoreAVC vel bőven. 1080 hoz kevés. Nekem is pv60 am van és teljesen elég a 720 as felbontás.
Szvsz nincs értelme ekkora méretben a full HD nek, emberi szem nem alkalmas a különbség érzékelésére.
Mondjuk én nemrég váltottam X2 re mert nem akartam alaplapot cserélni és 939 es procik lassan el fognak tűnni, meg a DVD-k nél jól jön postprocessinghez AviSynth hez. Ráadásul a 4200 as X2 essel már ffdshow is simán viszi a 720p ket.
Azért feltételezem, hogy a videókártyának is van szerepe ebben, vagy tévedek?! Megaztán vga kimeneten vagy 1024-ben hajtom, vagy semmiben. Nincs 720p meg 1080i, gondolom
Kevés szerepe van a VGA-nak, hacsak nem eleve olyan VGA-t veszel, amihez már létezik h264 támogatás. A TV-dhez bőven elég a 720p, még azt is lefelé fogod skálázni.
Htpc (Home Theatre PC)
Azért feltételezem, hogy a videókártyának is van szerepe ebben, vagy tévedek?! Megaztán vga kimeneten vagy 1024-ben hajtom, vagy semmiben. Nincs 720p meg 1080i, gondolom
Természetesen vga n 1024 ben hajtod, mondjuk hajthatod DVI-HDMI n is 1280*720 ban, de a VGA natív felbontással szebb a kép sztem.
A 720p t a lejátszott film felbontására értettem nem a kimenetre.
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretnék most én is összeütni egy HTPC-t, van elfekvőben egy 3700-es A64-em 160-as sata vincsivel, meg egy vacak x1300. 42PV60 Pana plazmára kötném vga kimeneten (1024*768), vajon vinni fogja a hd videókat? Mennyi ram kellhet neki xp alatt, 1gb? Full hd tv-vel már kevés lenne?
Nekem A64 3200+ vitte a 720p t, CoreAVC vel bőven. 1080 hoz kevés. Nekem is pv60 am van és teljesen elég a 720 as felbontás.
Szvsz nincs értelme ekkora méretben a full HD nek, emberi szem nem alkalmas a különbség érzékelésére.
Mondjuk én nemrég váltottam X2 re mert nem akartam alaplapot cserélni és 939 es procik lassan el fognak tűnni, meg a DVD-k nél jól jön postprocessinghez AviSynth hez. Ráadásul a 4200 as X2 essel már ffdshow is simán viszi a 720p ket.
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS
Htpc (Home Theatre PC)
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS
Htpc (Home Theatre PC)
A 2008 januári ffdshow már remekül kihasználja a 2 magot! Ahol eddig megakadt a film, mert az egyik mag 100%-on futott, a másik meg tétlen volt, most 60-70%-on dolgozik mindkét mag és nincs akadás.
hmm. 720p-n fáint egyenletes terhelése van, de alágyűrtem neki párat a durvábbik hdrip 1080p x264 sample-kből, illetve a BD-s, nagy bitrátás h264 sample-ből egyet (ezt idáig csak a cyberlink kodek viszi hardveres vga gyorsítással csont nélkül), és továbbra sem viszi el mindet kifogás nélkül a e4300-al, akadozik össze-vissza pár. van amit igen, de itt már nem egyenletesen terheli a 2 magot, mint 720p-nél, hanem 100/30-40 arányban és elég nagy jitter szórás értékeket mutat az mpc. jó wa... vétel még mindig a coreavc...
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.
- supercharley
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=144
No, ez a készülék már ígéretes. Néhány dolog ugyan még hiányzik belőle, de lehet hogy veszek egy ilyet, és a PC(aki most épp HTPC) vissza lesz száműzve a nappaliból a dolgozóba. De lehet hogy megvárom hogy más gyártó mit kezd majd ezzel az új chipsettel.
Htpc (Home Theatre PC)
Közben sikerült tesztelni is. Sajna E2140 (nem volt húzva), 2*512 DDR2, 7300GT-n az ffdshow 100%-on leterheli az egyik magot, a film meg beszaggat rendesen. Postprocess nem volt. Kár.
próbáld meg ezzel, a novemberiek állítólag gázosak. a két szál erőltetése miatt a mmx/sse támogatás elmaradt, csak c van. vagymi.
http://www.afterdawn.com/software/video ... _20071026_
vagy marad a coreavc beszerzése.
meg lehet turkálni kellene pár dolgot, egyszerűen kizárt, h 720p x264-el befosson az a proci. e4300 mx postprocessel, meg még pár filterrel nem hasal el...
A 2008 januári ffdshow már remekül kihasználja a 2 magot! Ahol eddig megakadt a film, mert az egyik mag 100%-on futott, a másik meg tétlen volt, most 60-70%-on dolgozik mindkét mag és nincs akadás.
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel egyetemben keletkezett egy másik probléma is, mégpedig a feliratokkal. Az mkv-ba muxolt feliratokat nem hajlandó megjeleníteni. Betölteni betölti, de nem jelenik meg a képernyőn. Próbáltam VobSub-al is, azzal sem akaródzik. Ha viszont különálló feliratfájl van az "mkv-n kívül", akkor minden oké. Mi a gáz? Mit nem lőttem be?
sztem az mpc belső feliratokat nem tud megjeleníteni. ffdshow belső feliratozóját próbáltad embedded-ed elé pipát rakva? kisebb erőforrásigényú, mint a vobsub. de asszem a vobsubnál is pipa kell az embedded elé.
amúgy, ha ragaszkodsz az mpc-hez, muxold ki a feliratot, kb. 2-5 perc.
Hehh, FFDShow-al megy. Köszi a tippet!
We do have a choice.
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel egyetemben keletkezett egy másik probléma is, mégpedig a feliratokkal. Az mkv-ba muxolt feliratokat nem hajlandó megjeleníteni. Betölteni betölti, de nem jelenik meg a képernyőn. Próbáltam VobSub-al is, azzal sem akaródzik. Ha viszont különálló feliratfájl van az "mkv-n kívül", akkor minden oké. Mi a gáz? Mit nem lőttem be?
sztem az mpc belső feliratokat nem tud megjeleníteni. ffdshow belső feliratozóját próbáltad embedded-ed elé pipát rakva? kisebb erőforrásigényú, mint a vobsub. de asszem a vobsubnál is pipa kell az embedded elé.
amúgy, ha ragaszkodsz az mpc-hez, muxold ki a feliratot, kb. 2-5 perc.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv!
Pár hsz-el lejjebb írtam a "fekete szín" problémámról. Ezt sikerült is megoldani azzal, hogy Overlay Mixer-re váltottam az MPC beállítómenüjében. Ezzel egyetemben keletkezett egy másik probléma is, mégpedig a feliratokkal. Az mkv-ba muxolt feliratokat nem hajlandó megjeleníteni. Betölteni betölti, de nem jelenik meg a képernyőn. Próbáltam VobSub-al is, azzal sem akaródzik. Ha viszont különálló feliratfájl van az "mkv-n kívül", akkor minden oké. Mi a gáz? Mit nem lőttem be?
We do have a choice.
Htpc (Home Theatre PC)
Érdekelne hogy a fórumtársaknál is jelentkezett-e ez a probléma, és hogy ki hogy oldotta meg ?
Ez nálam is előfordult, és ffdshow használata mellett a követekező megoldás segített:
1. ffdshow video decoder configuration->szintek menü
2. pipa a "szintek" és az "egész kép feldolgozás" szövegek elé
3. bemeneti csúszkák beállítása 16-ra és 235-re
Htpc (Home Theatre PC)
Konkrétan nincsenek is feketék, hanem ilyen szürkeség van a sötét jeleneteknél.
Szia.
Olvastam hogy már megoldottad azzal hogy OVERLAY re váltottál, de ez egy érdekes probléma. Én VMR9 et használok ugyanolyan plazmán mint a tiéd, és engem is nagyon zavart a dolog. Nálam HD anyagoknál soha nem jelentkezett a szürkeség csak DVD nél. Pár hete pl a Napfény-t (imho tavalyi év egyik legjobb filmje) kezdtem el nézni DVD ről, mivel abban nagyon sok a sötét jelenet, a film szinte élvezhetetlen volt.
Vissza kellett vennem a brightness t a purevideo decoderben és úgy már nézhető lett.
Ha jól tudom a problémát az okozza hogy a stúdióban az RGB szintet 16-235 ig állítják be, míg a PCn ez 0-255. Szóval a 0 feketéhez képest, a 16 szürke lesz.
Idézve egy fórumról (elnézést az angolért) :
"The problem is that the colorspace for DVDs is usually YV12 which has a range of 16-235 which can make DVD encoded black appear as dark grey. Switching colorspace to YUY2 in the advanced options dialog for DVDs usually fixes this issue (at least for NVIDIA cards). Switching to RGB32 should surely fix it, but it may break some features or may not even work at all."
Ez a két kép jól mutatja a különbséget (innen vannak) :
yuy2.png
rgb32.png
Ha gugliba beírja az ember pl. hogy "VMR9 Incorrect Black level" rengeteg anyag jön elő ezzel kapcsolatban.
Érdekelne hogy a fórumtársaknál is jelentkezett-e ez a probléma, és hogy ki hogy oldotta meg ?
Az általánosan elfogadott megoldás (tudtommal), hogy a kijelző fényerő és kontraszt értékeit kell megfelelően bekalibrálni a 16-235-ös értékekhez.
Colorspace pedig YV12 legyen.
Problémát akkor okoz, ha nem csak VMR-ben használja valaki a gépet és a normál kép túl sötét lesz.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség gép hallkításban..
Szóval após gépe igen hangos zenélés filmnézés közben, ezért vettem egy Artic Coller Freezert bele. (MSI K8M Neo + Semprom 3000+) Jól van összedugva, többször megnéztem és a BIOS-ban sem találok semmi beállítást.
Működik is, de nem szabályoz semmit az MSI-hez adott CoreCenter program. A leírása szerint automatice kellene illetve nem tudok a sebességen semmit állítani.
A processzor 10-12 fokosnak mutatja és pörög 2400-at.
Letőltöttem a Speedfan-t (mert ezt találtam) és ott a FAN2-höz irja a sebességet. Miért?
Illetve indulásakor
Bad Attributes Checksum ($AC)
Bad Thresholds Checksum ($28)
Ezt a két hibát írja ki.
Ötletek?
valami más program esetleg?
Üdv
Rag
MSI Biosában nincs ilyen kontroll?
olyan 1100-on kéne mennie kb
melyik freezered van. Lehet nincs benne a szabályozás lehetősége. NEkem a freezer pro 64 em van azzal megy fajeszosan
Szia!
Azt írja a kézikönyv, hogy alapból van a CFAN-on sebességszabályozás. (3 érintezős csati)
Pro 64 ez is.
Kicsit utánaolvastam a MSI hivatalon fórumjában és ott is sok probléma van ezzel, vagy megy vagy nem megy. Van olyan sorozat, ami nem támogatja jól tipuson belül is, illetve biossal meg driverrel kell játszani, meg hát a Core Center verziója sem mindegy
Illetve támogatná a MS Power Managementet is, hogy felhasználás arányosan változzon a freki, de azzal is csak a szívás van...
Sajnos a gép apósnál van, így nem tudom folyamatosan hergelni, de két napig szenvettem vele, mikor ott voltam
Szóval ez egy kicsit félrement karácsonyi ajándék lett
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Htpc (Home Theatre PC)
Konkrétan nincsenek is feketék, hanem ilyen szürkeség van a sötét jeleneteknél.
Szia.
Olvastam hogy már megoldottad azzal hogy OVERLAY re váltottál, de ez egy érdekes probléma. Én VMR9 et használok ugyanolyan plazmán mint a tiéd, és engem is nagyon zavart a dolog. Nálam HD anyagoknál soha nem jelentkezett a szürkeség csak DVD nél. Pár hete pl a Napfény-t (imho tavalyi év egyik legjobb filmje) kezdtem el nézni DVD ről, mivel abban nagyon sok a sötét jelenet, a film szinte élvezhetetlen volt.
Vissza kellett vennem a brightness t a purevideo decoderben és úgy már nézhető lett.
Ha jól tudom a problémát az okozza hogy a stúdióban az RGB szintet 16-235 ig állítják be, míg a PCn ez 0-255. Szóval a 0 feketéhez képest, a 16 szürke lesz.
Idézve egy fórumról (elnézést az angolért) :
"The problem is that the colorspace for DVDs is usually YV12 which has a range of 16-235 which can make DVD encoded black appear as dark grey. Switching colorspace to YUY2 in the advanced options dialog for DVDs usually fixes this issue (at least for NVIDIA cards). Switching to RGB32 should surely fix it, but it may break some features or may not even work at all."
Ez a két kép jól mutatja a különbséget (innen vannak) :
yuy2.png
rgb32.png
Ha gugliba beírja az ember pl. hogy "VMR9 Incorrect Black level" rengeteg anyag jön elő ezzel kapcsolatban.
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Én egy Panasonic 42PV60-as plazmán nézem a HD filmeket PC-ről. VGA kábellel van összekötve a gép a TV-vel. A filmnézés az Ati Catalyst Control Center-el van megoldva, kiterjesztett asztal megoldással. Elindítom a filmet, és egyszerűen kihúzom az MPC ablakát a monitorból a TV-be. Nyomok egy full képernyőt és csá. Ez szép és jó....lehetne, ha 2.35-ös képarányú filmnél nem lennének olyan ocsmányak a fekete színek. Konkrétan nincsenek is feketék, hanem ilyen szürkeség van a sötét jeleneteknél. Ugye a 2.35-ös képaránynál is vannak alul-felül fekete csíkok a TV-n. Borzasztó látni, hogy mennyire elüt a csík fekete színe, és a film képének a feketéi. De az igazi hülyét akkor kapom, amikor egy full képernyős (1.85-ös pl.) filmet indítok el. Így teljesen jók a feketék, nem csak valami szürkeséget látni a sötét jeleneteknél. Tehát a TV nem szar. A filmek se ezek szerint. Videó dekódernek az FFDShow-t használom. Lehet, hogy ott kellene valamit kavarni a szűrőkkel, vagy hasonló beállítási gondok vannak? Tudnátok erre mondani nekem valamit? Előre is thx!
We do have a choice.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség gép hallkításban..
Szóval após gépe igen hangos zenélés filmnézés közben, ezért vettem egy Artic Coller Freezert bele. (MSI K8M Neo + Semprom 3000+) Jól van összedugva, többször megnéztem és a BIOS-ban sem találok semmi beállítást.
Működik is, de nem szabályoz semmit az MSI-hez adott CoreCenter program. A leírása szerint automatice kellene illetve nem tudok a sebességen semmit állítani.
A processzor 10-12 fokosnak mutatja és pörög 2400-at.
Letőltöttem a Speedfan-t (mert ezt találtam) és ott a FAN2-höz irja a sebességet. Miért?
Illetve indulásakor
Bad Attributes Checksum ($AC)
Bad Thresholds Checksum ($28)
Ezt a két hibát írja ki.
Ötletek?
valami más program esetleg?
Üdv
Rag
MSI Biosában nincs ilyen kontroll?
olyan 1100-on kéne mennie kb
melyik freezered van. Lehet nincs benne a szabályozás lehetősége. NEkem a freezer pro 64 em van azzal megy fajeszosan
Htpc (Home Theatre PC)
köszi fenyő!másik kérdésem:
Windows Media Player Classicban, hogyan lehet a feliratot úgy beállítani, hogy az a kép alatt a fekete részen legyen és ne a képben. ha lentebbtolom a feliratot akkor megvágja a kép vonaláig, ha beállítom a 16:9et akkor meg világosabb fekete sáv jelenik meg alul és felül (16:9-es arányban) és ebbe teszi bele a feliratot. mondjuk ez tévén nem látszik, de ez a nem teljesen fekete (vagyis fekete de világosabb) nem okoz beégést a képernyőn, hagyhatom úgy?
vsfiltert tedd fel. ott állíthatod
Htpc (Home Theatre PC)
köszi fenyő!
másik kérdésem:
Windows Media Player Classicban, hogyan lehet a feliratot úgy beállítani, hogy az a kép alatt a fekete részen legyen és ne a képben. ha lentebbtolom a feliratot akkor megvágja a kép vonaláig, ha beállítom a 16:9et akkor meg világosabb fekete sáv jelenik meg alul és felül (16:9-es arányban) és ebbe teszi bele a feliratot. mondjuk ez tévén nem látszik, de ez a nem teljesen fekete (vagyis fekete de világosabb) nem okoz beégést a képernyőn, hagyhatom úgy?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A