Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: daniba »

Sziasztok! 
Kellene nekem egy kis segítség gép hallkításban..

Szóval após gépe igen hangos zenélés filmnézés közben, ezért vettem egy Artic Coller Freezert bele. (MSI K8M Neo + Semprom 3000+) Jól van összedugva, többször megnéztem és a BIOS-ban sem találok semmi beállítást.
Működik is, de nem szabályoz semmit az MSI-hez adott CoreCenter program. A leírása szerint automatice kellene illetve nem tudok a sebességen semmit állítani.
A processzor 10-12 fokosnak mutatja és pörög 2400-at.

Letőltöttem a Speedfan-t (mert ezt találtam) és ott  a FAN2-höz irja a sebességet. Miért?
Illetve indulásakor
Bad Attributes Checksum ($AC)
Bad Thresholds Checksum ($28)
Ezt a két hibát írja ki.

Ötletek?
valami más program esetleg?

Üdv
Rag

MSI Biosában nincs ilyen kontroll?

olyan 1100-on kéne mennie kb

melyik freezered van. Lehet nincs benne a szabályozás lehetősége. NEkem a freezer pro 64 em van azzal megy fajeszosan

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: daniba »

köszi fenyő!másik kérdésem:
Windows Media Player Classicban, hogyan lehet a feliratot úgy beállítani, hogy az a kép alatt a fekete részen legyen és ne a képben. ha lentebbtolom a feliratot akkor megvágja a kép vonaláig, ha beállítom a 16:9et akkor meg világosabb fekete sáv jelenik meg alul és felül (16:9-es arányban) és ebbe teszi bele a feliratot. mondjuk ez tévén nem látszik, de ez a nem teljesen fekete (vagyis fekete de világosabb) nem okoz beégést a képernyőn, hagyhatom úgy?

vsfiltert tedd fel. ott állíthatod

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dékány »

köszi fenyő!
másik kérdésem:
Windows Media Player Classicban, hogyan lehet a feliratot úgy beállítani, hogy az a kép alatt a fekete részen legyen és ne a képben. ha lentebbtolom a feliratot akkor megvágja a kép vonaláig, ha beállítom a 16:9et akkor meg világosabb fekete sáv jelenik meg alul és felül (16:9-es arányban) és ebbe teszi bele a feliratot. mondjuk ez tévén nem látszik, de ez a nem teljesen fekete (vagyis fekete de világosabb) nem okoz beégést a képernyőn, hagyhatom úgy?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: fenyő »

helovlc playerben hogyan tudom nagyobbra venni a felirat méretét??

Fájl megnyitása
Feliratfájl használata
haladó beállítások:

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Laptop-ról szeretnék hd filmeket nézni plazmán, ehhez mindenképp dvi, hdmi csati kell, vagy s-vid, vga is megteszi?
S-Video-val borzasztó lesz, VGA csatlakozóval szép. Sőt, ha 1024x768-as plazmád van, HDMI-n keresztül nem is biztos, hogy sikerül meghajtani, mert az csak 1280x720-as jelet küld, amit az én plazmám például úgy kezel, hogy levagdossa a kép széleit.

Anakindv
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Anakindv »

Laptop-ról szeretnék hd filmeket nézni plazmán, ehhez mindenképp dvi, hdmi csati kell, vagy s-vid, vga is megteszi?

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

sziasztokmért van az, hogy a filmeknél a bs player a felirat széleiből levág (ezért néhány betű lemarad, vagy csak a fele látszik a betűnek) mit kell beállítanom?

használj inkább mplayert

vagy vlc media playert

én ezt a 2-t használom, semmi más nincsen fent

helo
vlc playerben hogyan tudom nagyobbra venni a felirat méretét??
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Petike »

Valószínűleg nem teljesen a megfelelő topic-ban teszem fel a kérdésemet, de olyan asztali (csak) merevlemezes HD lejátszót szeretnék vásárolni ami támogatja az mkv (matroska) formátumot is. Aki tud ilyenről (a legjobb lenne, ha itthon is kapható lenne) az legyen kedves ossza meg az információt mert én konkrétan nem találtam. 
Köszönöm.

http://www.multimediaplayers.eu/Default ... oductid=24
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

c:\>

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: c:\> »

Valószínűleg nem teljesen a megfelelő topic-ban teszem fel a kérdésemet, de olyan asztali (csak) merevlemezes HD lejátszót szeretnék vásárolni ami támogatja az mkv (matroska) formátumot is. Aki tud ilyenről (a legjobb lenne, ha itthon is kapható lenne) az legyen kedves ossza meg az információt mert én konkrétan nem találtam.

Köszönöm.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Üdv! Lenne egy érdekes problémám. Ha MPC-vel elindítok egy feliratos divx-et akkor kétszer látom a feliratot a képernyőn. Persze egybemosódva. Ugyanez van HD filmeknél is, amíg bele nem muxolom a feliratot az mkv-ba. Fent van a VobSub is. Én arra gyanakodok, hogy egyszerre megy a VobSub és az MPC feliratozója is. Hogy tudnám valamelyiket hatástalanítani?
Gondolom mindkettőben ki lehet kapcsolni a feliratozást. Az MPC-nél lehet gyorsbillentyűt kötni a funkcióra, a VobSubnál úgy rémlik, a tálcán van ikonja, arra jobb klikk, és ott nézd meg.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok! 

Szóval após gépe igen hangos zenélés filmnézés közben, ezért vettem egy Artic Coller Freezert bele. (MSI K8M Neo + Semprom 3000+) Jól van összedugva, többször megnéztem és a BIOS-ban sem találok semmi beállítást.
Működik is, de nem szabályoz semmit az MSI-hez adott CoreCenter program. A leírása szerint automatice kellene illetve nem tudok a sebességen semmit állítani.

Letőltöttem a Speedfan-t (mert ezt találtam) és ott a FAN2-höz irja a sebességet. Miért?
Illetve indulásakor
Ezt a két hibát írja ki.

Ötletek?

Üdv
Rag

???
Valaki?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

42861

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: 42861 »

Üdv! Lenne egy érdekes problémám. Ha MPC-vel elindítok egy feliratos divx-et akkor kétszer látom a feliratot a képernyőn. Persze egybemosódva. Ugyanez van HD filmeknél is, amíg bele nem muxolom a feliratot az mkv-ba. Fent van a VobSub is. Én arra gyanakodok, hogy egyszerre megy a VobSub és az MPC feliratozója is. Hogy tudnám valamelyiket hatástalanítani?
We do have a choice.

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Imuthesz »

sziasztokmért van az, hogy a filmeknél a bs player a felirat széleiből levág (ezért néhány betű lemarad, vagy csak a fele látszik a betűnek) mit kell beállítanom?

használj inkább mplayert

vagy vlc media playert

én ezt a 2-t használom, semmi más nincsen fent

Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

Tupi

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tupi »

Sziasztok!

Egy kis segítség kéne nekem.A HTPC-mben van három vinyó.Mind a három seagate Barracuda st380211as.1db 80GB 2db 320GB.A két 320-as raid ban van,és az a problémám,hogy mikor rögzítek a tv-ből vagy másolok a raid-es vinyókra akor 3-5 mp
között kattogó hangot hallani.Kipróbáltam a 80GB-sel is de az meg sem mukkan.Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek valamelyik vinyó rossz a két 320-as közül vagy lehetséges az.hogy mivel raid-ban vannak ez okozza a hibát.

Előre is köszi

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Letőltöttem a Speedfan-t (mert ezt találtam) és ott a FAN2-höz irja a sebességet. Miért?
Illetve indulásakor
Ezt a két hibát írja ki.

Ötletek?

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Bugnak tűnik. Ha bekapcsolod a Draw subtitles to overlay surface menüpontot, akkor nem csinálja, viszont így nem tud a szélesvásznú film alá rajzolni, csak bele.

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

sziasztok
mért van az, hogy a filmeknél a bs player a felirat széleiből levág (ezért néhány betű lemarad, vagy csak a fele látszik a betűnek) mit kell beállítanom?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

az overlay mixer-t hol tudom beallitani, az ffdshowban?
A lejátszóprogramban állítod és nem az ffdshowban. De lehet wmr módban is lejátszani, csak gépigényesebb. A sima overlay mód szokottt néha gondot okozni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

chris_mi

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: chris_mi »

Jah, meg annyi hogy legujabb Nvidia driver, 6800 GT kartya, 2006 novemberi ffdshow van a gepemen. Azert gondolom hogy ffdshow problema mert zoomplayer, mplayer, mplayer classic, Powerdwd, bsplayer is ezt a problemat hozza fullscreen es nem fullscreen videokkal is es mind ffdshowt hasznalnak, egyedul a vdub jeleniti meg az overlayes kepet 
Chris

A sima overlay helyett próbáld overlay mixer-el.

Aham, rajottem hogy ha a projectort rakom primaryre akkor azon jatssza, a monitoron nem, koszi az infot. ACE codec packom van, az overlay mixer-t hol tudom beallitani, az ffdshowban? Sajna a gepem mega net nincs egymas kozeleben igy most nem tom megnezni.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Sziasztok!

Van egy problémám ami abból áll hogy valami miatt nem játsza le a gépem semelyik divx filmet amit letöltök netről. Tegnap még működött aztán bekaptam egy hülye spam-et msnről kiirtottam sőt azóta felraktam ujra az xp-t. Nem jó ha elindítom a filmet kidob egy hülye hibaüzenettet és bezáródik. Appname: wmplayer.exe, Appver: 10.0.0.3802, Modname: neaudio.ax, Modver: 1.0.4.42,
Offset: 0000fe5f. Poén hogy anyámék tegnap megnézték a Bourne ultimátumot (minden fasza volt) később ideültem megszivtam azt a hülye vírust és azóta nem megy. Nemtom az e az oka. Ha pl kisfilmeket töltök le azt meg lejátsza ha meg egy 700mb egész filmet akkor meg kilép a hibával :S. Van valami ötlet?
Under Construction

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Jah, meg annyi hogy legujabb Nvidia driver, 6800 GT kartya, 2006 novemberi ffdshow van a gepemen. Azert gondolom hogy ffdshow problema mert zoomplayer, mplayer, mplayer classic, Powerdwd, bsplayer is ezt a problemat hozza fullscreen es nem fullscreen videokkal is es mind ffdshowt hasznalnak, egyedul a vdub jeleniti meg az overlayes kepet 
Chris

A sima overlay helyett próbáld overlay mixer-el.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Sziasztok, 
Mar a celegyenesben vagyok a projector-PC osszeloveseben, de elakadtam. A projektoron mar ott van a PC kepe nativban, de.

Az a problemam, hogy valami miatt az ffdshow filterrel hasznalt filmek nem latszodnak a projektoron, a win desktop es a jatekok igen. A PC monitoran latszodik a film de a clone modban hajtott masodlagos display-en, vagyiks a projektoron nem. Tudtok megodlast a problemamra?

A masodik problemam az az, hogy nativ felbontasban vagyok de megis mintha valamifele konvergencia problemam lenne, a betuk szelei mosottak windowsban. DVI-HDMI atalakitoval hajtom meg a grafkartyarol HDMI kabelen keresztul a Z3-as Sanyo-t.

Koszi a segitseget elore is: Chris

Be kell állítanod elsődleges monitornak a projektort, ugyanis a win csak a primary displayen játszik le filmet.

chris_mi

Htpc (Home Theatre PC)

Chris

chris_mi

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok,

Mar a celegyenesben vagyok a projector-PC osszeloveseben, de elakadtam. A projektoron mar ott van a PC kepe nativban, de.

Az a problemam, hogy valami miatt az ffdshow filterrel hasznalt filmek nem latszodnak a projektoron, a win desktop es a jatekok igen. A PC monitoran latszodik a film de a clone modban hajtott masodlagos display-en, vagyiks a projektoron nem. Tudtok megodlast a problemamra?

A masodik problemam az az, hogy nativ felbontasban vagyok de megis mintha valamifele konvergencia problemam lenne, a betuk szelei mosottak windowsban. DVI-HDMI atalakitoval hajtom meg a grafkartyarol HDMI kabelen keresztul a Z3-as Sanyo-t.

Koszi a segitseget elore is: Chris

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

... sajna a kép mozgásoknál vibrál és akadozik...

Azért lehet inkább mert nem bírja a géped folyamatosan dekódolni a HD filmet.
Gyors mozgásoknál megnől a bitráta és kifogy a szusz a procidból.
Nekem is plazmám van 60 Hz en megy, és teljesen folyamatos a lejátszás.

Milyen procid van és milyen dekódert használsz ?
1 magos procinál CoreAVC a nyerő, 2 magosnál mehet az ffdshow is.

Mivel kötötted össze a gépet és a plazmát VGA vagy HDMI ?
VGA val jobb lesz a képed mert natív felbontással meg tudod hajtani a plazmát.
Milyen palzmád van ? Mert úgy tudom sajnos a 50" eseknél nem mindegyiknek engedi a VGA bemenete a natív (1366*768) felbontást. Nekem 42" os Pana van, itt meg a téglalap alakú pixelekkel van egy kis szívás, de megoldható.

laptoprol megy:
nem egy nagyszám
amd semptron 3200+ (2000Mhz)
1 giga memória
valami VIA Chrome videokari
BS player progi-val megy Core AVC dekóder
plazma: Pioneer 4280XA RGB kábellel 1280×720 felbontással hajtom (a plazma
felbontása 1024×768)
szoval lehet hogy a gép nem ugy bírja?? de a laptop képernyőjének nem akad így a mozgás

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”