Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

Sziasztok nagyon nagy problémám van.Szóval kaptam egy ACER aspire 5315-öt.Elvileg van rajta linux de nem indul el.
enyit ír ki a végén: root@localhost.Próbáltam telepíteni az XP-t is de a végén azt írja hogy nincsen telepített merevle,ez ami nem hiszem hogy lehetséges.
esetleg valakinek vmi ötlete van?
Köszönöm BB

Most viccelsz?

root@localhost azt szerinted mi írja ki? A BIOS?

Lehet, h SATA vinyó van benne, az XP meg nem ismeri fel. Telepítés közben, kell beadni a SATA drivert neki.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Blazius »

Sziasztok nagyon nagy problémám van.
Szóval kaptam egy ACER aspire 5315-öt.Elvileg van rajta linux de nem indul el.
enyit ír ki a végén: root@localhost.Próbáltam telepíteni az XP-t is de a végén azt írja hogy nincsen telepített merevle,ez ami nem hiszem hogy lehetséges.
esetleg valakinek vmi ötlete van?
Köszönöm BB

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Tudnátok ajánlani egy jó ffdshow vagy avisynth konfigot tvtunerből kijövő kép élesítésére  és zajcsökkentésére?  
....

Ja, ez nekem is kéne. Ha már a PCWORLD topikban senki nem válaszolt, hátha itt.

A MEDIAPORTAL fórumban írta valaki hogy kicserélte a VGA t nvidia 6600 ról egy ati 2600 ra és rengeteget javult a TV tuner képe. Kipróbálom hátha tényleg.
A Mediaportalban van két vékony fekete csík is a bal és jobb oldalán a tuner képnek. Ez is idegesítő és nem tudom miért van. A WinTV ben pl. nincs fekete keret ugynazzal a kártyával (PVR-150).

Van lehetőség a MP-ban a szélek levágására.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kevés áramot kapott a kártya, ezért vissza kellett venni a teljesítményből.
Egy ilyen mondattal kezdtétek volna, mindent értettem volna.

Bravoman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bravoman »

Megtörtént a dugás. Nincs hibaüzenet. 
De a kérdésem még mindig él, miért írta ezt ki? Mitől kevesebb így a kártya, hisz megy nélküle is a gép? Talán gyorsabb lesz ha bedugom a tápot neki?

Mit nem értesz rajta? Kevés áramot kapott a kártya, ezért vissza kellett venni a teljesítményből.
Egy autó is elmegy két hengerrel, de mégsem az igazi...

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: avman »

De a kérdésem még mindig él, miért írta ezt ki? Mitől kevesebb így a kártya, hisz megy nélküle is a gép? Talán gyorsabb lesz ha bedugom a tápot neki?

mert az agp csatolófelület már nem tud annyi kraftot átvinni a vga-nak, amennyi kéne neki, ha fullosan 3d műveleteket futtat. de egyébként a pci-osnál is jellemző még egy plusz betáp. ezek a játékra kihegyezett cuccok már képesek kihúzni szép mennyiségű wattokat full teljesítmény alatt.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

dmon
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dmon »

Tudnátok ajánlani egy jó ffdshow vagy avisynth konfigot tvtunerből kijövő kép élesítésére  és zajcsökkentésére?  
....

Ja, ez nekem is kéne. Ha már a PCWORLD topikban senki nem válaszolt, hátha itt.

A MEDIAPORTAL fórumban írta valaki hogy kicserélte a VGA t nvidia 6600 ról egy ati 2600 ra és rengeteget javult a TV tuner képe. Kipróbálom hátha tényleg.
A Mediaportalban van két vékony fekete csík is a bal és jobb oldalán a tuner képnek. Ez is idegesítő és nem tudom miért van. A WinTV ben pl. nincs fekete keret ugynazzal a kártyával (PVR-150).
HTPC

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Tápkábel egy Asus 7600GS Silent 256MB-nak?
megnézed a szépen a vga-t, látni fogsz rajta hátul egy szabvány tápcsatlakozó helyet (mint a pata vinyón). abba bédugol egy kábelt, oszt nem fogja kiírni többet.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Ezek szerint be nincs bedugva a tápkábel a videókártyádba.
Miféle tápkábel? Megy a gép...

Hát a hibaüzenet szerint az a baja.....

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Tudnátok ajánlani egy jó ffdshow vagy avisynth konfigot tvtunerből kijövő kép élesítésére és zajcsökkentésére?

Most xsharpen 21/150 vagy mssharpen 15/15 -őt használok, de nem vagyok megelégedve vele. Purevideóval dekódoltatom és deinterlacelem az anyagot, és ffdshow raw-al próbálok javítani rajta, de nem sok sikerrel.

Zajszűrésre denoise3d 0,5/0,5/5 hq-t használok. Ez egész jól szűr.

Mindezt egy 37"-es LCD-re rakom ki. Átméretezést már a MediaPortal csinál.

Kösz

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Miféle tápkábel? Megy a gép...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Ide írom, mert nem találtam meg az egyszerűnek tűnő számítógépes kérdések c. topicot.

Minden indításnál bejön ez az ablak, nem tudom, h miért és nem tudom megszüntetni és nagyon zavar.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Szerintetek egy AMD Turion 64 X2 TL50 (1600) procival szerelt laptop megbírkózna a HD filmekkel?

zuzo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zuzo »

Van egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapom, P4 Northwood 2,66 Ghz-es CPU-m, 3X256MB RAM-m és egy marha jól szellőző HTPC házam (jah, és egy Asus 7600GS passzív is fűt még). 
1. Mivel be kellett kötni a házventi(ke)t (passzív VGA), a hőmérséklet drasztikusan csökkent a házban, amin magam is meglepődtem. Korábban előre kalibrált 10%-os tuningot állítottam be neki, ami 2.95 Ghz-t jelentett. Most feltettem 20%-ra, ami már 3.2 Ghz-t jelentett. Mivel üresjáratban a proci 32 fok, ezért ezt kipróbáltam. Beindul a gép, netezek egy darabig, mondom nem akar fagyni. Nézzünk filmet. Elindítottam egy T3.720p.ESiR-t, levettem tálcára és neteztem tovább. Semmi... Mondom ez kevés. Futva hagytam a T3-t és elindítottam a C&C 3 Tiberium Wars-t, tehát egy játékot és elkezdtem benne csatázni... Bár szaggatott. Annyira, h nem tudtam vele játszani, így hagytam hadd csinálják a dolgát, kimentem egy cigire. Visszajöttem még mindig fut a játék! Mondom, akkor ez frankón bírja. Mikor kiléptem, megnéztem, h mindössze csak 40 fokos proci. Ez nokedli, ez még az emberre se ártalmas, nem h egy chip darabkára. Aztán elkezdtem nézni filmet. A film pedig kockásodott, vagyis nem kockásodott, csak fura dolgok jelentek meg a képernyőn. Lilás, zöld kis pöttyök. Az a jelenség, amikor a procinak már sok. Viszont nem fagyott, nem lassult be!! Szóval nem értettem miért kellenek filmezéshez ezek a pöttyök. Még 350MB DivX-nél is előjött, ami használ kb 5% processzort. Szóval ha nem fagy a gép, akkor ez miért van?
Most feltettem az FSB-t 133 Mhz-ről 150 Mhz-re, így kerek 3.0 Ghz-t kapok és nem fagy, nincs kocka. És most 35 fok a proci.

2. Milyen hűtőt javasoltok házhűtőnek? Kettő befér oda, ahonnan a procitől és vga karitól húzza ki a forró levegőt. Amit a SilverStone-hoz adtad az nekem elég hangos! Szeretnék vmi teljesen némát. Mint pld a Seasonic S12 II 430W-os tápom. Na ez tök néma. Még a Zalman 9500-as proci hűtőtöl is halkabb, pedig a Zalman tök minimumon megy! Szóval olyan halk házventit szeretnék, mint ez a Seasonic táp. Vagy ha van halkabb, az is jöhet. Már csak azt kéne megtudni, h hány cm-es ez a házventi, mi? Mondom akkor. Ez van most: 2 x 80mm exhaust fan, 2050rpm, 21dBA

Ez nálam is előfordult már, RAM hiba volt. Egyébként nem a proci, inkább a VGA vagy a RAM a hibás ilyen "szemetes" képnél.

zuzo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zuzo »

OFFTOPIC:

törölve duplázás miatt...

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Nem egészen ide való a kérdés. De de ide írom, mert a HTPC-mel kapcsolatos a dolog. Silverstone LC17-esem van, amiben van memória kártya olvasó. 2 hónap után rászántam magam, h bekötöm, mert használni szerettem volna. Meg is történt, telepíteni sem kellett semmit, de a total commander-ben megjelent négy meghajtó. Négy féle kártya fér bele, gondolom ezért. De ha nincs benne kártya, akkor is ott vannak ezek a meghajtót. Ez normális jelenség? Mert ha nem, akkor h tudom eltüntetni ezeket és ha berakom a megfelelő helyre a memória kártyát, akkor jelenjen meg az a meghajtó (különben nem kéne h látszódjon, sztem). Ha viszont a telefonomat a miniUSB kábelen keresztül kötöm rá, akkor megjelenik a meghajtó és addig nincs is ott (sztem így lenne ez normális). Sztetek?

A TC ini fájlban be lehet állítani, hogy melyik meghajtót mutassa, illetve ne mutassa. Ha csak egyfajta kártyát használsz, akkor állítsd be, hogy csak az a meghajtó jelenjen meg. Igaz ez állandóan látszani fog, de legalább nem kell keresgélni, hogy melyik meghajtóban van kártya.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

nekem ati vga-val produkálta a gépem az említett pöttyöket (kékekben és pirosakban), tökmindegy mi volt húzva, mi nem. cseréltem nvidia-ra, nem volt gondja. anno utánanéztem, mi is ez a hibajelenség, de őszintén szólva semmennyire nem emlékszem rá.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Van egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapom, P4 Northwood 2,66 Ghz-es CPU-m, 3X256MB RAM-m és egy marha jól szellőző HTPC házam (jah, és egy Asus 7600GS passzív is fűt még).

1. Mivel be kellett kötni a házventi(ke)t (passzív VGA), a hőmérséklet drasztikusan csökkent a házban, amin magam is meglepődtem. Korábban előre kalibrált 10%-os tuningot állítottam be neki, ami 2.95 Ghz-t jelentett. Most feltettem 20%-ra, ami már 3.2 Ghz-t jelentett. Mivel üresjáratban a proci 32 fok, ezért ezt kipróbáltam. Beindul a gép, netezek egy darabig, mondom nem akar fagyni. Nézzünk filmet. Elindítottam egy T3.720p.ESiR-t, levettem tálcára és neteztem tovább. Semmi... Mondom ez kevés. Futva hagytam a T3-t és elindítottam a C&C 3 Tiberium Wars-t, tehát egy játékot és elkezdtem benne csatázni... Bár szaggatott. Annyira, h nem tudtam vele játszani, így hagytam hadd csinálják a dolgát, kimentem egy cigire. Visszajöttem még mindig fut a játék! Mondom, akkor ez frankón bírja. Mikor kiléptem, megnéztem, h mindössze csak 40 fokos proci. Ez nokedli, ez még az emberre se ártalmas, nem h egy chip darabkára. Aztán elkezdtem nézni filmet. A film pedig kockásodott, vagyis nem kockásodott, csak fura dolgok jelentek meg a képernyőn. Lilás, zöld kis pöttyök. Az a jelenség, amikor a procinak már sok. Viszont nem fagyott, nem lassult be!! Szóval nem értettem miért kellenek filmezéshez ezek a pöttyök. Még 350MB DivX-nél is előjött, ami használ kb 5% processzort. Szóval ha nem fagy a gép, akkor ez miért van?
Most feltettem az FSB-t 133 Mhz-ről 150 Mhz-re, így kerek 3.0 Ghz-t kapok és nem fagy, nincs kocka. És most 35 fok a proci.

2. Milyen hűtőt javasoltok házhűtőnek? Kettő befér oda, ahonnan a procitől és vga karitól húzza ki a forró levegőt. Amit a SilverStone-hoz adtad az nekem elég hangos! Szeretnék vmi teljesen némát. Mint pld a Seasonic S12 II 430W-os tápom. Na ez tök néma. Még a Zalman 9500-as proci hűtőtöl is halkabb, pedig a Zalman tök minimumon megy! Szóval olyan halk házventit szeretnék, mint ez a Seasonic táp. Vagy ha van halkabb, az is jöhet. Már csak azt kéne megtudni, h hány cm-es ez a házventi, mi? Mondom akkor. Ez van most: 2 x 80mm exhaust fan, 2050rpm, 21dBA

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

A jelenség normális. Nekem is 4 meghajtó jelenik meg TC-ben ha használom a kártyaolvasót. Ez ilyen. Ha bedugsz egy kártyát, akkor majd totózhatsz, hogy melyik meghajtó jó hozzá!
Köszi a választ! Sebaj, legalább ha vki meglátja, menő a sok cucc.
Én már megjegyeztem... "i" meghajtó az SD kártyát memória kártya (4-ből a 3.).

42861
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: 42861 »

Nem egészen ide való a kérdés. De de ide írom, mert a HTPC-mel kapcsolatos a dolog. Silverstone LC17-esem van, amiben van memória kártya olvasó. 2 hónap után rászántam magam, h bekötöm, mert használni szerettem volna. Meg is történt, telepíteni sem kellett semmit, de a total commander-ben megjelent négy meghajtó. Négy féle kártya fér bele, gondolom ezért. De ha nincs benne kártya, akkor is ott vannak ezek a meghajtót. Ez normális jelenség? Mert ha nem, akkor h tudom eltüntetni ezeket és ha berakom a megfelelő helyre a memória kártyát, akkor jelenjen meg az a meghajtó (különben nem kéne h látszódjon, sztem). Ha viszont a telefonomat a miniUSB kábelen keresztül kötöm rá, akkor megjelenik a meghajtó és addig nincs is ott (sztem így lenne ez normális). Sztetek? 
Egyébként miniUSB keresztül a másolás 8-900Kb. Míg ha a memória kártyát benyomom a HTPC házba, akkor ez a sebesség kb 3800Kb. Ezek az értékek jók?

A jelenség normális. Nekem is 4 meghajtó jelenik meg TC-ben ha használom a kártyaolvasót. Ez ilyen. Ha bedugsz egy kártyát, akkor majd totózhatsz, hogy melyik meghajtó jó hozzá!
We do have a choice.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Egyébként miniUSB keresztül a másolás 8-900Kb. Míg ha a memória kártyát benyomom a HTPC házba, akkor ez a sebesség kb 3800Kb. Ezek az értékek jók?

42861

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: 42861 »

Üdv! 
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a PC-ről nem igazán akar kijönni az 5.1-es hang. Csak sztereó. MPC-vel nézem a HD filmeket, van FFdshow, Haali Media Splitter, VobSub. Egy optikai digitális kábelel vagyok rácsatlakozva a házimozira, ami egy Logitech Z-5500-as hangfalszett.
Gondolom, hogy csak beállítás kérdése, de valahogy nem találom a módját. Tudnátok segíteni? Előre is köszi.

Használj AC3 Filter-t

nyilván SPDIF és 5.1 beállításokkal

Ehh, királyság. Ezzel megy faszán.
Köszönöm szépen!
We do have a choice.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Üdv! 
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a PC-ről nem igazán akar kijönni az 5.1-es hang. Csak sztereó. MPC-vel nézem a HD filmeket, van FFdshow, Haali Media Splitter, VobSub. Egy optikai digitális kábelel vagyok rácsatlakozva a házimozira, ami egy Logitech Z-5500-as hangfalszett.
Gondolom, hogy csak beállítás kérdése, de valahogy nem találom a módját. Tudnátok segíteni? Előre is köszi.

Használj AC3 Filter-t

nyilván SPDIF és 5.1 beállításokkal

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”