Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- zuzo
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
törölve duplázás miatt...
Htpc (Home Theatre PC)
Nem egészen ide való a kérdés. De de ide írom, mert a HTPC-mel kapcsolatos a dolog. Silverstone LC17-esem van, amiben van memória kártya olvasó. 2 hónap után rászántam magam, h bekötöm, mert használni szerettem volna. Meg is történt, telepíteni sem kellett semmit, de a total commander-ben megjelent négy meghajtó. Négy féle kártya fér bele, gondolom ezért. De ha nincs benne kártya, akkor is ott vannak ezek a meghajtót. Ez normális jelenség? Mert ha nem, akkor h tudom eltüntetni ezeket és ha berakom a megfelelő helyre a memória kártyát, akkor jelenjen meg az a meghajtó (különben nem kéne h látszódjon, sztem). Ha viszont a telefonomat a miniUSB kábelen keresztül kötöm rá, akkor megjelenik a meghajtó és addig nincs is ott (sztem így lenne ez normális). Sztetek?
A TC ini fájlban be lehet állítani, hogy melyik meghajtót mutassa, illetve ne mutassa. Ha csak egyfajta kártyát használsz, akkor állítsd be, hogy csak az a meghajtó jelenjen meg. Igaz ez állandóan látszani fog, de legalább nem kell keresgélni, hogy melyik meghajtóban van kártya.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
nekem ati vga-val produkálta a gépem az említett pöttyöket (kékekben és pirosakban), tökmindegy mi volt húzva, mi nem. cseréltem nvidia-ra, nem volt gondja. anno utánanéztem, mi is ez a hibajelenség, de őszintén szólva semmennyire nem emlékszem rá.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapom, P4 Northwood 2,66 Ghz-es CPU-m, 3X256MB RAM-m és egy marha jól szellőző HTPC házam (jah, és egy Asus 7600GS passzív is fűt még).
1. Mivel be kellett kötni a házventi(ke)t (passzív VGA), a hőmérséklet drasztikusan csökkent a házban, amin magam is meglepődtem. Korábban előre kalibrált 10%-os tuningot állítottam be neki, ami 2.95 Ghz-t jelentett. Most feltettem 20%-ra, ami már 3.2 Ghz-t jelentett. Mivel üresjáratban a proci 32 fok, ezért ezt kipróbáltam. Beindul a gép, netezek egy darabig, mondom nem akar fagyni. Nézzünk filmet. Elindítottam egy T3.720p.ESiR-t, levettem tálcára és neteztem tovább. Semmi... Mondom ez kevés. Futva hagytam a T3-t és elindítottam a C&C 3 Tiberium Wars-t, tehát egy játékot és elkezdtem benne csatázni... Bár szaggatott. Annyira, h nem tudtam vele játszani, így hagytam hadd csinálják a dolgát, kimentem egy cigire. Visszajöttem még mindig fut a játék! Mondom, akkor ez frankón bírja. Mikor kiléptem, megnéztem, h mindössze csak 40 fokos proci. Ez nokedli, ez még az emberre se ártalmas, nem h egy chip darabkára. Aztán elkezdtem nézni filmet. A film pedig kockásodott, vagyis nem kockásodott, csak fura dolgok jelentek meg a képernyőn. Lilás, zöld kis pöttyök. Az a jelenség, amikor a procinak már sok. Viszont nem fagyott, nem lassult be!! Szóval nem értettem miért kellenek filmezéshez ezek a pöttyök. Még 350MB DivX-nél is előjött, ami használ kb 5% processzort. Szóval ha nem fagy a gép, akkor ez miért van?
Most feltettem az FSB-t 133 Mhz-ről 150 Mhz-re, így kerek 3.0 Ghz-t kapok és nem fagy, nincs kocka. És most 35 fok a proci.
2. Milyen hűtőt javasoltok házhűtőnek? Kettő befér oda, ahonnan a procitől és vga karitól húzza ki a forró levegőt. Amit a SilverStone-hoz adtad az nekem elég hangos! Szeretnék vmi teljesen némát. Mint pld a Seasonic S12 II 430W-os tápom. Na ez tök néma. Még a Zalman 9500-as proci hűtőtöl is halkabb, pedig a Zalman tök minimumon megy! Szóval olyan halk házventit szeretnék, mint ez a Seasonic táp. Vagy ha van halkabb, az is jöhet. Már csak azt kéne megtudni, h hány cm-es ez a házventi, mi? Mondom akkor. Ez van most: 2 x 80mm exhaust fan, 2050rpm, 21dBA
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
A jelenség normális. Nekem is 4 meghajtó jelenik meg TC-ben ha használom a kártyaolvasót. Ez ilyen. Ha bedugsz egy kártyát, akkor majd totózhatsz, hogy melyik meghajtó jó hozzá!
Köszi a választ! Sebaj, legalább ha vki meglátja, menő a sok cucc.
Én már megjegyeztem... "i" meghajtó az SD kártyát memória kártya (4-ből a 3.).
Htpc (Home Theatre PC)
Nem egészen ide való a kérdés. De de ide írom, mert a HTPC-mel kapcsolatos a dolog. Silverstone LC17-esem van, amiben van memória kártya olvasó. 2 hónap után rászántam magam, h bekötöm, mert használni szerettem volna. Meg is történt, telepíteni sem kellett semmit, de a total commander-ben megjelent négy meghajtó. Négy féle kártya fér bele, gondolom ezért. De ha nincs benne kártya, akkor is ott vannak ezek a meghajtót. Ez normális jelenség? Mert ha nem, akkor h tudom eltüntetni ezeket és ha berakom a megfelelő helyre a memória kártyát, akkor jelenjen meg az a meghajtó (különben nem kéne h látszódjon, sztem). Ha viszont a telefonomat a miniUSB kábelen keresztül kötöm rá, akkor megjelenik a meghajtó és addig nincs is ott (sztem így lenne ez normális). Sztetek?
Egyébként miniUSB keresztül a másolás 8-900Kb. Míg ha a memória kártyát benyomom a HTPC házba, akkor ez a sebesség kb 3800Kb. Ezek az értékek jók?
A jelenség normális. Nekem is 4 meghajtó jelenik meg TC-ben ha használom a kártyaolvasót. Ez ilyen. Ha bedugsz egy kártyát, akkor majd totózhatsz, hogy melyik meghajtó jó hozzá!
We do have a choice.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként miniUSB keresztül a másolás 8-900Kb. Míg ha a memória kártyát benyomom a HTPC házba, akkor ez a sebesség kb 3800Kb. Ezek az értékek jók?
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv!
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a PC-ről nem igazán akar kijönni az 5.1-es hang. Csak sztereó. MPC-vel nézem a HD filmeket, van FFdshow, Haali Media Splitter, VobSub. Egy optikai digitális kábelel vagyok rácsatlakozva a házimozira, ami egy Logitech Z-5500-as hangfalszett.
Gondolom, hogy csak beállítás kérdése, de valahogy nem találom a módját. Tudnátok segíteni? Előre is köszi.
Használj AC3 Filter-t
nyilván SPDIF és 5.1 beállításokkal
Ehh, királyság. Ezzel megy faszán.
Köszönöm szépen!
We do have a choice.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv!
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a PC-ről nem igazán akar kijönni az 5.1-es hang. Csak sztereó. MPC-vel nézem a HD filmeket, van FFdshow, Haali Media Splitter, VobSub. Egy optikai digitális kábelel vagyok rácsatlakozva a házimozira, ami egy Logitech Z-5500-as hangfalszett.
Gondolom, hogy csak beállítás kérdése, de valahogy nem találom a módját. Tudnátok segíteni? Előre is köszi.
Használj AC3 Filter-t
nyilván SPDIF és 5.1 beállításokkal
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv!
We do have a choice.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi.
ha meg végképp gány, vagy 1080p-nél, akkor más nem marad, csak a coreavc.
talán a rapidshare link nem számít wareznek.
http://www.filez.com/index.jsp?q=coreavc
és ott az első 1.5 verzió jó is lesz, aztán csak követni az utasításokat. de paypalon azt a 10 dollárt bőven megéri.
sztem le lett írva már, meg minden, de:
az ffdshow beállításainál a codecs-nél a h.264/avc-t disabled-re kell állítani.
vagy pl. az mpc beállításainál túrni preferred, blocked-re a cuccokat >> options >> external filter >> add és betallózni a coreavc-t preferre állítva.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
E2140-es proci, ffdshow-al elég 720p-hez?
köszi
A puding próbája...
Tölts le egy Sample-t és próbáld ki
Köszi az 5letet. Azt nem is gondoltad, hogy vásárlás elött kérdeztem?
kérdezd meg a boltban:)
ezért vannak hogy értsék a dolguk:)
Htpc (Home Theatre PC)
Hopsz, ez már jobb. Ugyan, nem látszik, hogy két szálon futna a dekódolás, de legalább azaz egy szál nem terheli ki teljesen a magot. (kb. 90% az egyik mag, 5% a másik). Én korábban egy 2007 nyári verziót használtam.
Köszi.
mert nincs is két szál. most lehet, h összejön végre, de a legújabbakat már nem próbáltam. nagyon meg akarják csinálni, de nagyon nem akar összejönni
elvileg ez a legjobb/kevésbé bugosabb jelenleg:
http://sourceforge.net/project/download ... e&30524121
ha esetleg a vobsub + felirattal már lehal a lejáccás (de az inkább 1080p-nél fogja meg totálisan a gépet), akkor próbáld az ffdshow saját feliratozóját vagy az mpc belsőjét. bár utóbbi nálam 2 megjelenítővel már v-sync problémákat mutat.
Köszi.
Htpc (Home Theatre PC)
Hopsz, ez már jobb. Ugyan, nem látszik, hogy két szálon futna a dekódolás, de legalább azaz egy szál nem terheli ki teljesen a magot. (kb. 90% az egyik mag, 5% a másik). Én korábban egy 2007 nyári verziót használtam.
Köszi.
mert nincs is két szál. most lehet, h összejön végre, de a legújabbakat már nem próbáltam. nagyon meg akarják csinálni, de nagyon nem akar összejönni
elvileg ez a legjobb/kevésbé bugosabb jelenleg:
http://sourceforge.net/project/download ... e&30524121
ha esetleg a vobsub + felirattal már lehal a lejáccás (de az inkább 1080p-nél fogja meg totálisan a gépet), akkor próbáld az ffdshow saját feliratozóját vagy az mpc belsőjét. bár utóbbi nálam 2 megjelenítővel már v-sync problémákat mutat.
Htpc (Home Theatre PC)
Közben sikerült tesztelni is. Sajna E2140 (nem volt húzva), 2*512 DDR2, 7300GT-n az ffdshow 100%-on leterheli az egyik magot, a film meg beszaggat rendesen. Postprocess nem volt. Kár.
próbáld meg ezzel, a novemberiek állítólag gázosak. a két szál erőltetése miatt a mmx/sse támogatás elmaradt, csak c van. vagymi.
http://www.afterdawn.com/software/video ... _20071026_
vagy marad a coreavc beszerzése.
meg lehet turkálni kellene pár dolgot, egyszerűen kizárt, h 720p x264-el befosson az a proci. e4300 mx postprocessel, meg még pár filterrel nem hasal el...
Köszi.
- James Bond 007
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
A P4-en reménytelen a a postprocess, de a core duo elvileg bírja. Be tudod másolni a scriptet?
SetMemoryMax(512)
AssumeTFF() # If it stutters try AssumeBFF instead of AssumeTFF.
Telecide(chroma=false)
#decimate() # Delete this line if your playing a pal dvd, or if changing TFF to BFF doesn't stop the stutter.
MT("LimitedSharpenFaster(ss_x=1.4, ss_y=1.4, Smode=3, strength=250, overshoot=0, soft=60)",3)
ColorMatrix(Mode="Rec.601->Rec.709",clamp=false,threads=2)
Ez után még van egy Lanczos resize 1280x720-ra, de nem az fogja a procit.
Mégse processzor lesz ez, mert az 50% körül mozog. De ha az OSD-re kiíratom a Decoder FPS-t, az meg csak 15-20.
Htpc (Home Theatre PC)
Közben sikerült tesztelni is. Sajna E2140 (nem volt húzva), 2*512 DDR2, 7300GT-n az ffdshow 100%-on leterheli az egyik magot, a film meg beszaggat rendesen. Postprocess nem volt. Kár.
próbáld meg ezzel, a novemberiek állítólag gázosak. a két szál erőltetése miatt a mmx/sse támogatás elmaradt, csak c van. vagymi.
http://www.afterdawn.com/software/video ... _20071026_
vagy marad a coreavc beszerzése.
meg lehet turkálni kellene pár dolgot, egyszerűen kizárt, h 720p x264-el befosson az a proci. e4300 mx postprocessel, meg még pár filterrel nem hasal el...
Htpc (Home Theatre PC)
Mikori az az ffdshow? Próbáld a rev1620-assal (Nov 18 2007) vagy esetleg újabbal, C2D procikkal (úgy tudom) már két magot használ (X2 AMD-nél nem ez a tapasztalat)
Illetve ki lehet próbálni azt a trükköt is, hogy elindítod mondjuk MPC-vel a lejátszást, ekkor még 1 magos az ffdshow, utána megállítod (STOP) majd ismét elindítod (PLAY) a lejátszást, és láss csodát, két magot fog használni az ffdshow (remélhetőleg) Ez a STOPandPLAY módszere, melyet én találtam fel
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
köszi
Az e2160-al még az 1080i- is *.mkv(transformers,star wars)futott, 2140-el a 720p gond nélkül mehet szvsz, memória-alaplap-videókártya kérdése is persze!
Teszteltük nem a hasamra ütöttem!
George
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
köszi
Az e2160-al még az 1080i- is *.mkv(transformers,star wars)futott, 2140-el a 720p gond nélkül mehet szvsz, memória-alaplap-videókártya kérdése is persze!
Teszteltük nem a hasamra ütöttem!
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Htpc (Home Theatre PC)
Elkezdtem olvasgatni ezt a DVD felskálázós guide-ot (http://www.missingremote.com/index.php? ... 61#msg6561), meg is csináltam a LimitedSharpenFaster -es verziót. A kép jobb is lett, a baj csak az, hogy a C2D-n sem tudok 10-15 fps-nél többet elérni, mi lesz akkor szerencsétlen P4-esnél a HTPC-n? Most elrontottam valamit, vagy már az LSF-hez is valami komolyabb proci kell az E6400-nál?
A P4-en reménytelen a a postprocess, de a core duo elvileg bírja. Be tudod másolni a scriptet?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Elkezdtem olvasgatni ezt a DVD felskálázós guide-ot (http://www.missingremote.com/index.php? ... 61#msg6561), meg is csináltam a LimitedSharpenFaster -es verziót. A kép jobb is lett, a baj csak az, hogy a C2D-n sem tudok 10-15 fps-nél többet elérni, mi lesz akkor szerencsétlen P4-esnél a HTPC-n? Most elrontottam valamit, vagy már az LSF-hez is valami komolyabb proci kell az E6400-nál?
Htpc (Home Theatre PC)
tekintve, h a húzott 2500+ bartonom is tudta anno, sztem a c2d-nek sem fog problémát okozni. de még tán az 1080p anyagok sem coreavc-vel.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
köszi
A puding próbája...
Tölts le egy Sample-t és próbáld ki
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Tudtok valami nagyon egyszerű ingyenes programot, amivel MKV-ból kisebb felbontású AVI-t tudok csinálni? Nem akarok VirtualDubbal, scriptekkel szenvedni, csak hozzáadom a file-t és kész. A PocketDivXEncoder-t próbáltam, az elvileg nem csak PDA méreteket tud, de ott elcsúszik a hangsáv.
http://www.erightsoft.com/SUPER.html
Köszi, kipróbáltam, de egyelőre nem sikerült nézhető eredményt produkálnom. XVid 3000 kbps bitrátával Top Quality beállítással (ez tűnik a kétmenetes tömörítésnek) kétórás 1280x544-es MKV-ból 8 óra alatt produkált egy 300 megás nézhetetlenül homályos AVI-t. A 3000 kbps duplája az xvid-hez ajánlottnak, az általam elvárt méret meg valahol 1.4 GB körül lett volna.
Van esetleg hozzá működő konfigod?
Amit én használtam:
container: avi, video codec: MPEG-4, audio codec: mp3
Encoder: ffmpeg
Video Scale: 416x176, aspect: 12:5, FPS: 23.976, bitrate: 3072, top quality
Audio: 22050, 2 channels, 96 kbps, default