Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

én még mindig nem tudtam megcsinálni hogy spdif en kimenő jelet ténylegesen dts nek vagy dd nek ismerjen fel az erősítő.
egyéb ötlet?

még egy, ha game, névszerint Hellgélytlondon indításakor a win kiírja hogy nem elég jó a konfig a futtatáshoz, frissítsem a drivereket, minden a legújabb de ezt írja ki akkor mi lehet? egyedül a proci lehet gyengébb mint az kell, de akkor is legalább el kéne indulnia nem? ez valami vista hülyeség?
mert egy másik game telepítésnél írja ki ugyan ezt.
de pl új NFS teljesen normálisan elfut

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

A driver frissítést feladtam végül, egyszerűen képtelen vagyok kiirtani az ati2evxx.dll-t és úgy tűnik, ebbe hal bele a telepítő. Próbáltam a service-t kinyírni, safe módban letörölni, registryben keresgéltem, egyszerűen nem találom, hogy miért indul el.

A szaggatással kapcsolatban rájöttem, hogy 60Hz-en nem csinálja. Így van egy kis darabosság a 24p-s filmeknél, de legalább egyenletesen darabos, nem ugrálva.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Másodpercenként három apró ugrás a képen (egy frame akad meg vagy marad ki ránézésre), csak a klónozott DVI->HDMI kimeneten (projektor), a VGA-ra kötött plazmán (elsődleges monitor) és másik PC-n (GeForce 7600GT) nem. Lassan mozgó kameránál és stáblistánál jól látható. Bármilyen H264-es file-lal ugyanilyen (CoreAVC 1.1). Nem ismerős esetleg valakinek a jelenség?

ATI Radeon 9600 Pro, a lejátszóprogram beállításai a két gépen bitre egyformák. Az alaplap is ugyanaz. Próbáltam frissebb Catalyst drivert feltenni, de ez az okádék állandóan azt írja ki, hogy nem talál a kártyához megfelelő hardvert, több verzióval is.

Ha nincs senkinek ötlete, azt hiszem ott kezdem, hogy veszek egy nVidia kártyát.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Acme »

Az MPC+Nero Splitter+CoreAVC1.5 akadozik. (Athlon X2@4200-on és Dore Duo T2350-en tesztelve is!) - A CPU terhelés AMD-n 60%, Intelen 70% max. 
Előre is köszi a segítséget.

Na megoldottam: a Nero splitter volt a hunyó. Haali Media Splitter RULEZ

Sajnos a Core Duo T2350 így 90% fölötti terheléssel megy, szóval néha eldob egy-egy frame-et (Új HTPC kell?? )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Hi Urak!

Ujabb problémák vannak, mióta VISTA van, ezt nem tudom, és nem is akarom XP-re cserélni. Nevezetesen ezzel a media player+ffdshow+avisynth-el. Ha az átméretezés aktív, 720x576-> 1280x720 akkor nincs processzor terhelés ez normális? Ha bekapcsolom az avisynth-et akkor ugyan ugy 0% a proci terhelés, és valami hiba üzenetet ad fel, (de a film megy) azzal hogy nem eléggé magas az avisynth verziószáma, 2.6 vagy magasabb kell(2.5.6-nál magasabbat nem találtam). Mit lehet ez ellen tenni?
Vagy nem is működik VISTA alatt?

THX

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Acme »

Itt is megkérdezem, mert a kamerás oldalon elégg lassan pörögnek a dolgok.

Gond:

m2ts - fájlok lejátszására érdekelne néhány jó tipp. (Sony AVCHD fájl, h.264)

A Sony saját lejátszója viszi, de rém fapados (+senkinek nincs a gépén...)

Az MPC+Nero Splitter+CoreAVC1.5 akadozik. (Athlon X2@4200-on és Dore Duo T2350-en tesztelve is!) - A CPU terhelés AMD-n 60%, Intelen 70% max.

Előre is köszi a segítséget.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

kidobnám ha lenne időm vele foglalkozni, több gia levelezés konvertálása, 500giga adat mentése valahova, formatálás installálás.
Hát, akkor esetleg még a másik lehetőség mellérakni egy XP-t.

van mellette egy ubuntum, csak elfelejtettem a root jelszót:)
nem egyszerű eset vagyok:)

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

kidobnám ha lenne időm vele foglalkozni, több gia levelezés konvertálása, 500giga adat mentése valahova, formatálás installálás.
Hát, akkor esetleg még a másik lehetőség mellérakni egy XP-t.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

256 ot eszik filmmel?rohadt viszta 900at eszik nekem filmmel és csak úgy magában is vagy 450et.

érdekes most kipróbáltam és olyan 55-67% on megy a 720p is meg az 1080p is semmi különbség a kezző között, még úgy sem hogy 4,5 gigás 720p vel és 11,5 gigás 1080p vel próbáltam, fene se érti.
de a nagyobb film már riceg néha a vista memóhasználata miatt.

Dobd ki a Vistát. Az én HTPC-m XP-s és 256 mega RAM volt benne eddig. Most raktam bele még 256-ot, mert a játékoknak kevés volt, de filmekkel soha semmi gondom nem volt.

sajnos a htpc egyben a munkagépem is:(
mind1, most jön bele még két giga 800as ram, ez megoldja ez ilyen gondjaimat

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

256 ot eszik filmmel?rohadt viszta 900at eszik nekem filmmel és csak úgy magában is vagy 450et.

érdekes most kipróbáltam és olyan 55-67% on megy a 720p is meg az 1080p is semmi különbség a kezző között, még úgy sem hogy 4,5 gigás 720p vel és 11,5 gigás 1080p vel próbáltam, fene se érti.

Dobd ki a Vistát. Az én HTPC-m XP-s és 256 mega RAM volt benne eddig. Most raktam bele még 256-ot, mert a játékoknak kevés volt, de filmekkel soha semmi gondom nem volt.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

256 ot eszik filmmel?
rohadt viszta 900at eszik nekem filmmel és csak úgy magában is vagy 450et.

mover
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: mover »

Köszi a tanácsokat. A memóriafogyasztásom egyébként nem vészes, 250-et fogyaszt max. Persze minden fölösleges kikapcsolva. A proc meg pár másodperc alatt a csúcsra ér, és már aszinkron a kép.

Azért gondoltam arra, hogy talán nem sok kell ahhoz, hogy még éppen lejátszható legyen egy 720p-s anyag, mert a laptopomon mobil 1,6-os processzorral, szintén 512 ram-mal működik rendben. Ott nagyjából 85-90 %-ra kúszik fel a processzor kihasználtsága 200 egynehány mega memóriahasználat mellett. Ez nyilván finombeállításokra már nem elég, de még működik.

Ideiglenesen még az is lehet, hogy egy usb-s, külső hangkártyával a laptop is alkalmas lejátszásra.
De még erre a CoreAVC-re kíváncsi vagyok.

uedv: mover

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

nekem spec ez a CCCP van, semmi különös amúgy Mediaplayer classic az új FFD, Haali meg VSFilter van benne.életem első codecpackje ami normális és júl működik:)

Az ffdshow majdnem dupla annyi processzort zabál, mint a CoreAVC, szerintem érdemes lenne megpróbálnia.

perszepersze,

esetleg ram zabálásra nincs orvosság?

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem is kb. ilyesmi kategória a jelenlegi rendszerem. És sajna azt kell mondanom, hogy ezen felejtsd el a HD-t. Egyszerűen csirke hozzá. Próbáltam Core AVC-t is, azzal se lett jobb.
Megnéztem az enyémet, sajnos igazad lesz. Nekem 2.66-os P4-es van (tehát nem Celeron) 3.3 GHz-re túlhúzva, így a 720p-s x264-ek 99%-a megy, csak a nagyon magas bitráták esetén fordul elő akadozás. Amíg nem húztam túl, jóval több volt a problémás film.

42861

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: 42861 »

Sziasztok!A közeljövőben szeretnék hdready anyagokat is lejátszani pc-ről. 720p lejátszásra volna igény, azonban nem tudom, hogy a jelenlegi hardver eleve gyenge erre, vagy valami beállítással még van lehetőség ezen javítani.
Egy celeron 2,66-os processzor, 512 Mb rammal és egy Asus radeon A9200SE videokártyával a konfig. A lejátszás cccp codec packkal, media player classiccal, vagy core media playerrel a kép csúszását okozza. A processzor terheltsége 100 %.
Szerintetek segíthet ezen még valamilyen beállítás, esetleg a videokártya cseréje? Valamint digitális kimenettel rendelkező hangkártya, és projektor használata esetén nő-e a gép leterheltsége?

Nekem is kb. ilyesmi kategória a jelenlegi rendszerem. És sajna azt kell mondanom, hogy ezen felejtsd el a HD-t. Egyszerűen csirke hozzá. Próbáltam Core AVC-t is, azzal se lett jobb.
We do have a choice.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

nekem spec ez a CCCP van, semmi különös amúgy Mediaplayer classic az új FFD, Haali meg VSFilter van benne.életem első codecpackje ami normális és júl működik:)

Az ffdshow majdnem dupla annyi processzort zabál, mint a CoreAVC, szerintem érdemes lenne megpróbálnia.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nem ismerem ezt a codec packot, de próbáld meg a CoreAVC-t, gyenge processzorra az a leghatékonyabb codec. 
Az optikai kimenetnek elvileg hangyányit csökkenteni kellene a processzor terhelését, mert akkor nem a gépen kell egy audio codecnek kibontani a hangot, hanem az erősítő intézi. Nem hiszem viszont, hogy jelentős lenne a nyereség.

nekem spec ez a CCCP van, semmi különös amúgy Mediaplayer classic az új FFD, Haali meg VSFilter van benne.
életem első codecpackje ami normális és júl működik:)

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Nem ismerem ezt a codec packot, de próbáld meg a CoreAVC-t, gyenge processzorra az a leghatékonyabb codec.

Az optikai kimenetnek elvileg hangyányit csökkenteni kellene a processzor terhelését, mert akkor nem a gépen kell egy audio codecnek kibontani a hangot, hanem az erősítő intézi. Nem hiszem viszont, hogy jelentős lenne a nyereség.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!A közeljövőben szeretnék hdready anyagokat is lejátszani pc-ről. 720p lejátszásra volna igény, azonban nem tudom, hogy a jelenlegi hardver eleve gyenge erre, vagy valami beállítással még van lehetőség ezen javítani.
Egy celeron 2,66-os processzor, 512 Mb rammal és egy Asus radeon A9200SE videokártyával a konfig. A lejátszás cccp codec packkal, media player classiccal, vagy core media playerrel a kép csúszását okozza. A processzor terheltsége 100 %.
Szerintetek segíthet ezen még valamilyen beállítás, esetleg a videokártya cseréje? Valamint digitális kimenettel rendelkező hangkártya, és projektor használata esetén nő-e a gép leterheltsége?

szerintem ezek nem befojásolják a proci leterheltségét.
100% terheltségre orvosság az új proci:)
ram kihasználtság amúgy mennyi ilyenkor?
kisebb felbontás?

nekem is 50-60% ot leeszik egy 720P a prociből pedig 1,8 as duo intel
vegyél valami erősseb procit talán, most rohadt olcsóér mérik a nem top kategóriát:)

mover

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: mover »

Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék hdready anyagokat is lejátszani pc-ről. 720p lejátszásra volna igény, azonban nem tudom, hogy a jelenlegi hardver eleve gyenge erre, vagy valami beállítással még van lehetőség ezen javítani.

mrt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: mrt »

üdv,
végre megjött az lcd-m, egy LG 37LC51 személyében.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó LENNE, ha 60i-s hdv kamerám lenne.
Dehát Európában vagyunk.
Sajnos PC-ről nem tudom hajtani 50hz-en, és a folyamatos lejátszáshoz ugyebár ez kéne 7600GS-em van hdtv komponens out-tal is.
Ezen kereszül eleve csak 720p és 1080i jellel lehet meghajtani, gondolom ez a szabvány, de csak 60hz-en se több, se kevesebb.
VGA-val összekötve már elérem végre az 1:1 pixel mappingot, de itt is hiába próbálom beállítani az 50hz-et a custom-nál, azt dobja vissza, hogy "the custom resolution cannot be added". Ezt nem hiszem el!! Valaki HEEELP! Így csak akadozva tudom nézni a saját kamerámmal készített videókat pc-ről. Egy laikus nem szúrja ki, de nekem feltünik, hogy nem olyan sima a mozgás. Az az érdekes, hogy kameráról elfogadja komponensen az 50i-t, és ki is irja az tv infojában ha megnyomom az OK gombot.
Erre varrjatok gombot! DVI-n nem próbáltam, mert ott a tft monitor csücsül.
De ezek után kétlem hogy ott engedné az 50-et..
Ha egy 19" crt monitort kötök a vga kimenetre, és ott beállítok 50hz-et, akkor nagyon szép folyamatos mozgású videókat látok..

Próbálkozzam még powerstrippel?
Különben küldöm vissza!

köszi!

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

ASUS EN8600GTS/HTDP/256M PCI-E x16, GPU 675 Mhz, 256 MB DDR3 2000 Mhz  32.880 Ft(27.400+Áfa)
A 8600GTS már jó lesz játékra is.

az jó, mert kb azt se tudom mi a különbség köztük:)

kár hogy a silent 9k val több:(

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Közben folytatódik az én kalandom is a VGA kábelekkel... A kérdés: Van vkinek ötlete honnan lehetne jó (akár szerelt) 10m-es VGA kábelt venni? 
És most a történet, csak mint érdekesség:

1,5m-es monitoromhoz kapott kábellel tökéletesen megy a Samsung TVn a FullHD, 10m-es kábellel nem. Vettem 10m-es ferritszűrős, ujjnyivastag kábelt (Roline, Quality) na azzal se ment. Közben kisakkoztam, hogy ha úgy indítom a gépet, hogy a 1,5-essel van összekötve akkor felismeri a Samsung TV-t, megy a fullHD, ha utána menet közben kicserélem akármelyik 10m-esre már jól működik. Na utána fogtam és kimértem a kábeleket, kiderült hogy a két 10m-es kábelen a 15ös láb nincs bekötve, a 1,5méteresen be van. 
Megnéztem a vga pinoutot és mit ad Isten pont azon kellene átmennie a monitorID-nek. Ezek szerint ha induláskor nem kap érvényes ID-t a gép, akkor az 1920x1080at nem tudja szinkronizálni.  Itt tartok most.

Esetleg tud valaki ajánlani megbízható VGA kábelt, amin minden láb be van kötve?

mázlid van,

tegnap láttam:)

http://www.vatera.hu/neotech_vga_kabel_ ... 21931.html

mód: később láttam hogy szedtél:)

Mencel

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mencel »

Na ma végre szereztem egy 10m-es kábelt, amin be van minden láb kötve, működik is szépen

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

ASUS EN8600GTS/HTDP/256M PCI-E x16, GPU 675 Mhz, 256 MB DDR3 2000 Mhz 32.880 Ft(27.400+Áfa)
A 8600GTS már jó lesz játékra is.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”