Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
erre az SPDIF es dolby, dts kivezetésre nincs tippje senkinek akkor?
a playerekben nem találtam ilyen opciót
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Új helyre költöztem, jó nagy a nappalim, a HTPC-m így jó messzire került a fotelemtől(kb. 5m). Most derült ki hogy a hiperszuper Logitech lézeres, rádiós billentyűzet-egér kombóm nem viszi át ezt a távolságot.
Nézegettem ezeket a levegőben is működtethető 3D-s egereket, de még nagyon drágák. Megfelelne valamilyen lézeres(hogy a fotel bőr karfájáról is működjön), rádiós, 5-10m hatótávolságú egérke is, de nem nagyon van ilyenből választék. Esetleg van valakinek valami jól bevált eszköze ilyen célra?
Esetleg ezek a prezentációs célokra készített egerek? Ezeknek lehet a gombjait hagyományos egérgombokként is használni? Gondolom hogy igen, de biztos nem vagyok!
ugyan azt akarom most áthidalni, én a kvm switch két billentyű, két egér és az egyik szett meghosszabbításával fogom megoldani, valahova besuvaszt a másik kettő és ha kell csak odaviszed
nem olyan szép mint a rádiós, de mindig működni fog:)
Húúú, ezt nem merem megtenni, mert mát így is alaposan elcsúfítottam az új nappalit. Projektor a plafonon, "szanaszét" 8 bazi nagy hangfal, erősítő, HTPC, motoros vászon, és még egy csomó, nappaliba nem való cucc, az asszony szerint. Vezetéket nem húzhatok még ideiglenesen sem!
mindenkinél ez az asszony dolog:)
valamiben kell engedni neki, ha nem a precízség mintapéldánya:)
amúgy ha annyi kábel van már nem megy bele valami csatornába valami mellé?
- supercharley
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Új helyre költöztem, jó nagy a nappalim, a HTPC-m így jó messzire került a fotelemtől(kb. 5m). Most derült ki hogy a hiperszuper Logitech lézeres, rádiós billentyűzet-egér kombóm nem viszi át ezt a távolságot.
Nézegettem ezeket a levegőben is működtethető 3D-s egereket, de még nagyon drágák. Megfelelne valamilyen lézeres(hogy a fotel bőr karfájáról is működjön), rádiós, 5-10m hatótávolságú egérke is, de nem nagyon van ilyenből választék. Esetleg van valakinek valami jól bevált eszköze ilyen célra?
Esetleg ezek a prezentációs célokra készített egerek? Ezeknek lehet a gombjait hagyományos egérgombokként is használni? Gondolom hogy igen, de biztos nem vagyok!
ugyan azt akarom most áthidalni, én a kvm switch két billentyű, két egér és az egyik szett meghosszabbításával fogom megoldani, valahova besuvaszt a másik kettő és ha kell csak odaviszed
Húúú, ezt nem merem megtenni, mert mát így is alaposan elcsúfítottam az új nappalit. Projektor a plafonon, "szanaszét" 8 bazi nagy hangfal, erősítő, HTPC, motoros vászon, és még egy csomó, nappaliba nem való cucc, az asszony szerint. Vezetéket nem húzhatok még ideiglenesen sem!
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
- supercharley
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Htpc (Home Theatre PC)
ezzel találkoztatok már?
The_Lord_of_the_Rings_1_The_Fellowship_of_the_Ring_HDTV_720p_Dual_x264-D1-CLT-HD
nekem csak a hang megy és azt se tudom átállítani másra
Htpc (Home Theatre PC)
helosztokmelyik a legjobb lejátszó progi hd videokra? amivel tudok . mov és .wmv kiterjesztésű hd trailereket is nézni.
és nem tudjátok véletlenül, hogy mért van az, hogy a laptopon majdnem minden programban nem tölti ki teljesen a monitort a film, hiába van teljesképernyőn , a két szélén egy fekete csík van. bs playerben a divxet már kiteszi teljesképre, de a .mkv kiterjesztésű filmet nem. sőt a többi programban is ezt csinálja. mitől van ez?
ha mediaplayer classiknál kirakod wájdszkrínbe akkor is?
Htpc (Home Theatre PC)
helosztok
melyik a legjobb lejátszó progi hd videokra? amivel tudok . mov és .wmv kiterjesztésű hd trailereket is nézni.
és nem tudjátok véletlenül, hogy mért van az, hogy a laptopon majdnem minden programban nem tölti ki teljesen a monitort a film, hiába van teljesképernyőn , a két szélén egy fekete csík van. bs playerben a divxet már kiteszi teljesképre, de a .mkv kiterjesztésű filmet nem. sőt a többi programban is ezt csinálja. mitől van ez?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Htpc (Home Theatre PC)
hát én media player classicban nem látok olyat hogy SPDIF re hajtsa:(
Htpc (Home Theatre PC)
Egy ilyesmi konfiggal elfutna már a HD?
Proci: AMD Athlon64 X2 5600 Socket AM2
RAM: 2× Kingston HyperX DDR2 1024MB PC2-6400 800MHz CL4
Video: Sapphire PCI-E Radeon HD2600XT 256MB GDDR4 Full
Alaplapról még gőzöm sincs. Mit ajánlanátok?
Bőven sok is Pl. az X2-es 5600 tök felesleges. Én most az X2 6000-es procit cseréltem le egy 4600-ra mert abszolút nem használtam ki. Pl. 1080p-nél ffdshow decoderrel mivel csak egy magot használ a 6000-s is 100%-on megy, egy maggal még ő sem bírja ( teszt Kingdom of Heaven 1080p sample ). Ellenben pl. coreavc-vel ( 2 mag ) egy 4200-as is sok.
Htpc (Home Theatre PC)
én meg azt nem értem, ha SPDIF en kivezetem a hangot, akkor az erősítő nem látja, hogy DD vagy DTS, simán csak hangként érzékeli, nem úgy mintha dvd lejátszóból vezetném rá és kiválasztja hogy DD vagy DTS
ez mitől?
Mert nem AC3 vagy DTS-ként küldöd ki a hangot, hanem sima PCM-ként. Nem tudom milyen audio decodert használsz, de ott ezeknél a formátumoknál a kimenetet állítsd SPDIF-re.
spec most powerdvd vel próbáltam gyári dvd t:)
megnézem, hogy van e értelmes comfigja
Htpc (Home Theatre PC)
Egy ilyesmi konfiggal elfutna már a HD?
Proci: AMD Athlon64 X2 5600 Socket AM2
RAM: 2× Kingston HyperX DDR2 1024MB PC2-6400 800MHz CL4
Video: Sapphire PCI-E Radeon HD2600XT 256MB GDDR4 Full
Alaplapról még gőzöm sincs. Mit ajánlanátok?
Htpc (Home Theatre PC)
én meg azt nem értem, ha SPDIF en kivezetem a hangot, akkor az erősítő nem látja, hogy DD vagy DTS, simán csak hangként érzékeli, nem úgy mintha dvd lejátszóból vezetném rá és kiválasztja hogy DD vagy DTS
ez mitől?
Mert nem AC3 vagy DTS-ként küldöd ki a hangot, hanem sima PCM-ként. Nem tudom milyen audio decodert használsz, de ott ezeknél a formátumoknál a kimenetet állítsd SPDIF-re.
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
Van egy kis gondom.
mkv kiterjesztésű fájlokat akarok lejátszani, HD-DVD rip. Fent van továbbá a DTS illetve DD hangsáv is. VLC Media Player van a gépen + ffdshow codec pack. a gép 3,2 GHz Northwood CPU + 2 Gb ram + audigy 2 zs hangkártya. A probléma a következő:
Amint arra a menüpontra kattintok a VLC media playerben, hogy SPDIF-en keresztül menjen ki a hang abban a pillanatban elkezd akadozni a hang, és kattog kerreg. Ha visszaváltom, akkor meg jó.
Kapcsold ki a player internal audio decoderét és ha már fent van az ffdshow, akkor annak az audio decoder configuration/codecs részében az AC3 és DTS formátumoknál állítsd S/PDIF-re ( alapból disable ).
Htpc (Home Theatre PC)
ez mitől?
Htpc (Home Theatre PC)
Ja és a lejátszóprogramban állítom az SPDIF-re a hangkimenetet. Sima DVD-vel tök jól működik, Hd filmekkel nem akar.
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
Van egy kis gondom.
mkv kiterjesztésű fájlokat akarok lejátszani, HD-DVD rip. Fent van továbbá a DTS illetve DD hangsáv is. VLC Media Player van a gépen + ffdshow codec pack. a gép 3,2 GHz Northwood CPU + 2 Gb ram + audigy 2 zs hangkártya. A probléma a következő:
Amint arra a menüpontra kattintok a VLC media playerben, hogy SPDIF-en keresztül menjen ki a hang abban a pillanatban elkezd akadozni a hang, és kattog kerreg. Ha visszaváltom, akkor meg jó.
Htpc (Home Theatre PC)
frankó, most hogy jól kinéztem a kártyákat olyan infót kaptam, hogy a 7900as meg sokkal jobb játékra, viszont moziban nem látok nagy tudást:(
Htpc (Home Theatre PC)
Bocs, h megzavarom ezeket a páratlan beszélgetéseket. De lenne egy kérdésem, mert béna vagyok.
Össze akarom kötni a SlimFit TV-m a PC-vel. Erre a célra megvettem a legeslegolcsóbb kábelt a KáCsába. A kábel 2 RCA - 2 RCA (tehát egy pár IC és 7m). Az összeköttetés pedig így néz ki: HTPC <-> usb kábel <-> Lupus USB <-> arzachel ic <-> Bubo <-> 2rca/2rca <-> TV
Ide van kötve a Klipsch 2.0 is és az szól. Ugyanabba a kimenetbe, csak van egy 1rca/2rca elosztó (így egyidőban van rajta a Klipsch és a TV). Tehát szólnia kéne.
A TV-n átkapcsoltam a komponens kimenetre, mert azon fogok htpc-ről filmet nézni és legalább ott szeretném, ha megszólalna.
- A TV beállításainál kéne vmit átállítani? Persze ezt megnéztem, de ott nem nagyon találtam semmit. Ezt nem is tartom valószínűnek, de megemlítettem.
- Van 3 pár sztereó csatlakozó a tv-n, ami valami audio dologgal kapcsolatos. Mind a három pár helyre bedugtam a kanócot és nem akart megszólalni a TV hangszórója. Mi a frász? Miért nem megy ki hang a TV-re?
Annak a 3 pár csatinak nézz utána a használatiban, mert nekem valami nem tetszik. Biztos, hogy mindegyik audió, mindegyik bemenet és olyan párosításban, ahogy elképzelted? Melyik hangcsati melyik képbemenethez tartozik?
Tévénél elég ritka a hangbemenet magában, képbemenet nélkül. Namármost, ha valamelyik képbemenetet kiválasztod, akkor nem fog más bemenetről hangot fogadni a tévé, legalábbis elég ritka és akkor is külön be kell állítani a párosítást.
Ha a tévén a komponenst választod képbemenetnek (és nem kimenetnek, ahogy írtad), akkor a hozzá tartozó hangbemenetet kell megkeresned, nem akárhová dugni (esetleg kimenetbe) a bemenő sztereó RCA kábeleket.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Htpc (Home Theatre PC)
ne én ezeket a kártyákat találtam:
Inno3D Geforce 8600GT 256MB DDR3 HTD
ASUS EN8600GT/2DHT/256M ddr3
ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/256M ddr3
ASUS EN8600GT/HTDI/256M ddr3
Innóból az új szériák használhatók vagy felejtős?
a 2dht sajnos nem tudom mi lehet
gondolom a HTDP és a HTDI között az 1080P és 1080I a különbség vagy nem?
Htpc (Home Theatre PC)
Bocs, h megzavarom ezeket a páratlan beszélgetéseket. De lenne egy kérdésem, mert béna vagyok.
Össze akarom kötni a SlimFit TV-m a PC-vel. Erre a célra megvettem a legeslegolcsóbb kábelt a KáCsába. A kábel 2 RCA - 2 RCA (tehát egy pár IC és 7m). Az összeköttetés pedig így néz ki: HTPC <-> usb kábel <-> Lupus USB <-> arzachel ic <-> Bubo <-> 2rca/2rca <-> TV
Ide van kötve a Klipsch 2.0 is és az szól. Ugyanabba a kimenetbe, csak van egy 1rca/2rca elosztó (így egyidőban van rajta a Klipsch és a TV). Tehát szólnia kéne.
A TV-n átkapcsoltam a komponens kimenetre, mert azon fogok htpc-ről filmet nézni és legalább ott szeretném, ha megszólalna.
- A TV beállításainál kéne vmit átállítani? Persze ezt megnéztem, de ott nem nagyon találtam semmit. Ezt nem is tartom valószínűnek, de megemlítettem.
- Van 3 pár sztereó csatlakozó a tv-n, ami valami audio dologgal kapcsolatos. Mind a három pár helyre bedugtam a kanócot és nem akart megszólalni a TV hangszórója. Mi a frász? Miért nem megy ki hang a TV-re?
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis olvasnivaló.AVIVO HD vs. Purevideo HD
magyarul nincs? egész napi meló után nincs erőm angolt olvasni:(
:lusta disznyó:
Sajna nem találtam.
esetleg ha végigolvastad egy kétmondatos konklúziót levonhatnál:)
ha nem, akkor honap elolvasom amikor épp nincs kedvem melózni:)
Htpc (Home Theatre PC)
Sajna nem találtam.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis olvasnivaló.
AVIVO HD vs. Purevideo HD