Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
Van egy kis gondom.
mkv kiterjesztésű fájlokat akarok lejátszani, HD-DVD rip. Fent van továbbá a DTS illetve DD hangsáv is. VLC Media Player van a gépen + ffdshow codec pack. a gép 3,2 GHz Northwood CPU + 2 Gb ram + audigy 2 zs hangkártya. A probléma a következő:
Amint arra a menüpontra kattintok a VLC media playerben, hogy SPDIF-en keresztül menjen ki a hang abban a pillanatban elkezd akadozni a hang, és kattog kerreg. Ha visszaváltom, akkor meg jó.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
frankó, most hogy jól kinéztem a kártyákat olyan infót kaptam, hogy a 7900as meg sokkal jobb játékra, viszont moziban nem látok nagy tudást:(
Htpc (Home Theatre PC)
Bocs, h megzavarom ezeket a páratlan beszélgetéseket. De lenne egy kérdésem, mert béna vagyok.
Össze akarom kötni a SlimFit TV-m a PC-vel. Erre a célra megvettem a legeslegolcsóbb kábelt a KáCsába. A kábel 2 RCA - 2 RCA (tehát egy pár IC és 7m). Az összeköttetés pedig így néz ki: HTPC <-> usb kábel <-> Lupus USB <-> arzachel ic <-> Bubo <-> 2rca/2rca <-> TV
Ide van kötve a Klipsch 2.0 is és az szól. Ugyanabba a kimenetbe, csak van egy 1rca/2rca elosztó (így egyidőban van rajta a Klipsch és a TV). Tehát szólnia kéne.
A TV-n átkapcsoltam a komponens kimenetre, mert azon fogok htpc-ről filmet nézni és legalább ott szeretném, ha megszólalna.
- A TV beállításainál kéne vmit átállítani? Persze ezt megnéztem, de ott nem nagyon találtam semmit. Ezt nem is tartom valószínűnek, de megemlítettem.
- Van 3 pár sztereó csatlakozó a tv-n, ami valami audio dologgal kapcsolatos. Mind a három pár helyre bedugtam a kanócot és nem akart megszólalni a TV hangszórója. Mi a frász? Miért nem megy ki hang a TV-re?
Annak a 3 pár csatinak nézz utána a használatiban, mert nekem valami nem tetszik. Biztos, hogy mindegyik audió, mindegyik bemenet és olyan párosításban, ahogy elképzelted? Melyik hangcsati melyik képbemenethez tartozik?
Tévénél elég ritka a hangbemenet magában, képbemenet nélkül. Namármost, ha valamelyik képbemenetet kiválasztod, akkor nem fog más bemenetről hangot fogadni a tévé, legalábbis elég ritka és akkor is külön be kell állítani a párosítást.
Ha a tévén a komponenst választod képbemenetnek (és nem kimenetnek, ahogy írtad), akkor a hozzá tartozó hangbemenetet kell megkeresned, nem akárhová dugni (esetleg kimenetbe) a bemenő sztereó RCA kábeleket.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
ne én ezeket a kártyákat találtam:
Inno3D Geforce 8600GT 256MB DDR3 HTD
ASUS EN8600GT/2DHT/256M ddr3
ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/256M ddr3
ASUS EN8600GT/HTDI/256M ddr3
Innóból az új szériák használhatók vagy felejtős?
a 2dht sajnos nem tudom mi lehet
gondolom a HTDP és a HTDI között az 1080P és 1080I a különbség vagy nem?
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Bocs, h megzavarom ezeket a páratlan beszélgetéseket. De lenne egy kérdésem, mert béna vagyok.
Össze akarom kötni a SlimFit TV-m a PC-vel. Erre a célra megvettem a legeslegolcsóbb kábelt a KáCsába. A kábel 2 RCA - 2 RCA (tehát egy pár IC és 7m). Az összeköttetés pedig így néz ki: HTPC <-> usb kábel <-> Lupus USB <-> arzachel ic <-> Bubo <-> 2rca/2rca <-> TV
Ide van kötve a Klipsch 2.0 is és az szól. Ugyanabba a kimenetbe, csak van egy 1rca/2rca elosztó (így egyidőban van rajta a Klipsch és a TV). Tehát szólnia kéne.
A TV-n átkapcsoltam a komponens kimenetre, mert azon fogok htpc-ről filmet nézni és legalább ott szeretném, ha megszólalna.
- A TV beállításainál kéne vmit átállítani? Persze ezt megnéztem, de ott nem nagyon találtam semmit. Ezt nem is tartom valószínűnek, de megemlítettem.
- Van 3 pár sztereó csatlakozó a tv-n, ami valami audio dologgal kapcsolatos. Mind a három pár helyre bedugtam a kanócot és nem akart megszólalni a TV hangszórója. Mi a frász? Miért nem megy ki hang a TV-re?
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis olvasnivaló.AVIVO HD vs. Purevideo HD
magyarul nincs? egész napi meló után nincs erőm angolt olvasni:(
:lusta disznyó:
Sajna nem találtam.
esetleg ha végigolvastad egy kétmondatos konklúziót levonhatnál:)
ha nem, akkor honap elolvasom amikor épp nincs kedvem melózni:)
Htpc (Home Theatre PC)
Sajna nem találtam.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis olvasnivaló.
AVIVO HD vs. Purevideo HD
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
A PureVideoHD-vel a 8500/8600-os nvidia-k is hwsen gyorsítják a h264/vc1/mpeg2 videokat. PureVideoHD
Igazad van, de akkor is áll a HDCP-s dolog, illetve mintha régebben olvastam volna, hogy a PureVideoHD csak Vista alatt megy (lehet, hogy azóta ez már nem igaz). Amúgy VC1 estében az NV chipek nem tehermentesítik teljesen a CPU-t.
akkor ez nem parás mert most gyári vistám van és a cpu meg bírja rendesen.
csak nehogy rosszat rendeljek be,
amúgy van valakinek ilyesmi gforce ja? járék alatt mit produkálhat egy ilyen?
Htpc (Home Theatre PC)
A PureVideoHD-vel a 8500/8600-os nvidia-k is hwsen gyorsítják a h264/vc1/mpeg2 videokat. PureVideoHD
Igazad van, de akkor is áll a HDCP-s dolog, illetve mintha régebben olvastam volna, hogy a PureVideoHD csak Vista alatt megy (lehet, hogy azóta ez már nem igaz). Amúgy VC1 estében az NV chipek nem tehermentesítik teljesen a CPU-t.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
hát nvidiához ragaszkodom:)
ezt nézegettem most
ASUS EN8500GT 256MB PCI-E DDR3
Ha mindenképpen ragaszkodsz a nvidiához, akkor érdemes figyelni rá hogy a 8500-as chipek közül nem mindegyik HDCP-s, gyártótól függ, hogy adott kártyára éppen milyet raknak.
Én is inkább a Radeon HD2600 XT-t ajánlanám, a full h.264 és VC1 gyorsítás valamint a HDCP miatt.
ez jól hangzik, már amit nem kínaiul, hanem angolul szerepelt:)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
ezt nézegettem most
Ha mindenképpen ragaszkodsz a nvidiához, akkor érdemes figyelni rá hogy a 8500-as chipek közül nem mindegyik HDCP-s, gyártótól függ, hogy adott kártyára éppen milyet raknak.
Én is inkább a Radeon HD2600 XT-t ajánlanám, a full h.264 és VC1 gyorsítás valamint a HDCP miatt.
igazából megszoktam nvidiát, a progiát is jobban szeretem és linux is jobban szereti.
azi valahogy sosem volt szimpi:)
ezt nézegettem most
- _Lacos_
- Nincs visszaút

- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
ezt nézegettem most
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Htpc (Home Theatre PC)
ezt nézegettem most
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
én valami ilyenben gondolkodtam, bár lehet ez még nagyon gagyi
ASUS EN7600GS SILENT/HTD/512M
Nem gagyi. De alsókategóriás. Filmezéshez jobb nem nagyon kéne (passzív is), ha csak nem kell két DVI, ami ilyen áron még nem túl gyakori. Egyébként én is ilyet vettem/veszek, csak 256MB-t. Annyit tudni illik, h vannak bizonyos kártyák, amikből létezik 256 MB-os és 512 MB-os, tehát kétszer annyi memóriája van, azonban játékok alatt nem produkál 4-5 fps-nél többet. Persze azt nem tudom, h ez a kártya ilyen-e, de ilyennél elszoktak kérni aránytalanul több ezret a dupla memóriáért, holott sebesség nem igazán lesz több. A VGA kártyák memóriája majdnem olyan, mint a itt Watt, nem sokat ér, csak egy adat. Mire kell amúgy a kártya? Mert a mai játékokhoz nem túl sok. Bár szerintem max 1024x768-ba játszani low/medium beállításokkal, elsimítások nélkül használható azért.
U.i.: vannak egy extrán drága kártyák, furán 320 MB memóriával. Azok a durvák. Amúgy a DDR3-as memóriávall szerelt kártyák már gyorsabbak! Amit te néztél az csak DDR2-es. Ez az adat többet nyom, mint h hány MB RAM van rajta.
én is azt nézegettem most, hogy amibe 256 van abban gyorsabb a ddr2 mint az 512 es ddr2. dvi ből 1 is elég.
az az igazság, hogy szeretnék játszani is, csak nem nagyon érek rá, ezért valami olyan kártya kéne amivel eljátszhatok is, de mivel nem fogok sokat nem akarok húdedrágát venni, ez a kártya olyan 16ezer, megnézem, hogy mit adnak olyan 25 ért, az még belefér ebbe a mókába:)
dvi kábel gondolom átvisz ugyan olyan jól jelet mint a hdmi, ahogy nézegettem csak a csatlakozó más
csöppet kiestem ebből a pc környezetből:)
Vegyél ATI HD2600XT-t. Mondjuk Sapphire-t. 25e körül van, és játszani is lehet vele, sőt modernebb is, mint a 7-es geforce. Amit kinéztél meg annak is az alja, de nagyon.
ezt nézegettem most
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
ja az a kérdés nyitott maradt, hogy vajon a kép néholi akadozása a ramom lassúságából vagy az integrált videókari gagyiságából adódhat?
Egyik se. 512 MB RAM-al nem akadhat a kép. Videókártya tök mind1. Processzor kell csak. Ugye HD filmekről beszélsz? Egyébként AGP vagy PCI-E kell neked?
DVI/HDMI tök mind1.
spec a 12 gigás 300 az mi néhol picit megriccenget, 1giga ram van még csak és vista nagyon eszi, proci kapacitás film közben kb 15% on van úgyhogy azt kilőttem.
most jön még két giga ram, remélem az megoldja
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
ja az a kérdés nyitott maradt, hogy vajon a kép néholi akadozása a ramom lassúságából vagy az integrált videókari gagyiságából adódhat?
Egyik se. 512 MB RAM-al nem akadhat a kép. Videókártya tök mind1. Processzor kell csak. Ugye HD filmekről beszélsz? Egyébként AGP vagy PCI-E kell neked?
DVI/HDMI tök mind1.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem gagyi. De alsókategóriás. Filmezéshez jobb nem nagyon kéne (passzív is), ha csak nem kell két DVI, ami ilyen áron még nem túl gyakori. Egyébként én is ilyet vettem/veszek, csak 256MB-t. Annyit tudni illik, h vannak bizonyos kártyák, amikből létezik 256 MB-os és 512 MB-os, tehát kétszer annyi memóriája van, azonban játékok alatt nem produkál 4-5 fps-nél többet. Persze azt nem tudom, h ez a kártya ilyen-e, de ilyennél elszoktak kérni aránytalanul több ezret a dupla memóriáért, holott sebesség nem igazán lesz több. A VGA kártyák memóriája majdnem olyan, mint a itt Watt, nem sokat ér, csak egy adat. Mire kell amúgy a kártya? Mert a mai játékokhoz nem túl sok. Bár szerintem max 1024x768-ba játszani low/medium beállításokkal, elsimítások nélkül használható azért.
U.i.: vannak egy extrán drága kártyák, furán 320 MB memóriával. Azok a durvák. Amúgy a DDR3-as memóriávall szerelt kártyák már gyorsabbak! Amit te néztél az csak DDR2-es. Ez az adat többet nyom, mint h hány MB RAM van rajta.
én is azt nézegettem most, hogy amibe 256 van abban gyorsabb a ddr2 mint az 512 es ddr2. dvi ből 1 is elég.
az az igazság, hogy szeretnék játszani is, csak nem nagyon érek rá, ezért valami olyan kártya kéne amivel eljátszhatok is, de mivel nem fogok sokat nem akarok húdedrágát venni, ez a kártya olyan 16ezer, megnézem, hogy mit adnak olyan 25 ért, az még belefér ebbe a mókába:)
dvi kábel gondolom átvisz ugyan olyan jól jelet mint a hdmi, ahogy nézegettem csak a csatlakozó más
Vegyél ATI HD2600XT-t. Mondjuk Sapphire-t. 25e körül van, és játszani is lehet vele, sőt modernebb is, mint a 7-es geforce. Amit kinéztél meg annak is az alja, de nagyon.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
-
Vendég
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
hát ha Najman márkabuzi elvtárs is gagyiról nyomatta akkor az jelenthet valamit:)
Csak nem szeretem a gagyit Cetradír.
jóvanjóvan, inkább osszátok nekem az észt videókártyára:)
érdemes 512 est venni vajon? mert ahogy néztem a nagyondrágák is 256 al rendelkeznek, de van pár minden kategből ami 512