Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A videokari tvout-jára kötsd scart-svideo kábellal.
S-Video? Az nem gáz?
de...
Htpc (Home Theatre PC)
S-Video? Az nem gáz?
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy SlimFit CRT.. azon van scart, kompozit meg komponens.
PC-vel össze lehet kötni úgy, h normális képet kapjak? Én a VGA-ra gondoltam a PC oldalon (ha már a DVI foglalt). Kb. 5-6m-es kábel kellene hozzá..
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy SlimFit CRT.. azon van scart, kompozit meg komponens.
PC-vel össze lehet kötni úgy, h normális képet kapjak? Én a VGA-ra gondoltam a PC oldalon (ha már a DVI foglalt). Kb. 5-6m-es kábel kellene hozzá..
Htpc (Home Theatre PC)
Na meg is jöttek a cuccok a masinámhoz!
Egyenlőre marad a régi P4-es házam, mert még nem igazán találtam megfelelő fekvőHTCP dobozt, mrg hát az pénz is elfogyott, kell a projektorra!
Összeszerelés alatt van a masina, majd beszámolok!
Köszönöm mindenkinek aki írt ide, mert így sokkal kjönnyebb volt dönteni, meg egyáltalán elindulni a HTPC világában!
Htpc (Home Theatre PC)
jvangyia: szerencsédre 4000+ -ből csak egyféle van, 2100mhz-en megy és 0.65ös gyártásu. Sztem azt bárhol megveheted ...
ESZERINT több fajta van. Árlistákban is láttam olyat amit 2000 Mhz-esnek írnak. Amilyen mákom van még beleszaladok valami régi példányba.
hm, jogos
(bevallom még nem is hallottam az 1 mega cachel rendelkezőről )
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
jvangyia: szerencsédre 4000+ -ből csak egyféle van, 2100mhz-en megy és 0.65ös gyártásu. Sztem azt bárhol megveheted ...
ESZERINT több fajta van. Árlistákban is láttam olyat amit 2000 Mhz-esnek írnak. Amilyen mákom van még beleszaladok valami régi példányba.
Htpc (Home Theatre PC)
egy kétmagos CPU-n azért ritkán lesz mindkét mag teljesen kiterhelve ... nekem is ilyenem van és semmi gondom nem volt, még az egymagos htpc-m idején sem.
Biztos ilyened van? Mi jelenik meg a soros porton amikor megnyomsz egy gombot? 1-2 byte vagy jó sok byte-nyi adat? (Hyperterminal-al meg lehet nézni.)
biztos nem vagyok benne, de az enyém girder alatt ezzel a pluginnel megy(hátha igy rájössz):
http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
- igen, igor dll-t kell neki megadni..
Akkor meg fogom nézni, bár a girderrel meg vagyok elégedve.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
http://www.byremote.com.au/HIP/Default.htm Ez működik a kis általad épített érzékelővel is?
- igen, igor dll-t kell neki megadni..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
http://www.byremote.com.au/HIP/Default.htm
Ez működik a kis általad épített érzékelővel is?
Az enyémmel ment. Sőt, én ezt használom az MCE remote-al is, mert kényelmes és ahhoz képest sokmindenre konfigurálható.
A dekóder nélküli vevővel is elvileg megy, hiszen az is jeleket küld a soros portra, amit le lehet tárolni parancsként. Csak ezesetben nem 2-3 byte lesz a parancs hossza, hanem mondjuk negyven byte. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire lesz megbízható a vétel és a működés, mert dekóder nélküli egységnél én még kétszer pontosan ugyanolyan jelsort (ugyanazt a negyven byte-ot) még nem láttam egy gombot megnyomva. Egy-egy byte tévesztés mindig van. (A dekóderesnél nincs, mert az elemzi a 40-byteos jelsort, azonosítja a hibákkal együtt is a jelet, és már csak a 2-3 byte-os parancsot küldi a soros portra.)
Htpc (Home Theatre PC)
Szóval sztem nem kéne ezt csak úgy leírni.
Nem írtam le, csak igyekeztem elmondani róla mindent ami az én tapasztalatom volt. Aztán majd eldönti, hogy mit tesz.
Én végülis be tudtam lőni idővel rendesen, de én programozó vagyok, így elvileg bármit megoldok - ha kell írok egy drivert hozzá. De egy végfelhasználónak nem feltétlenül ilyen egyszerű a helyzete, és ezt próbáltam figyelembe venni. Az egyébként nekem is a torkomon akadt (értsd nem oldottam meg), hogy működjenek az ismétlőgombok. A hang és léptetőgombokra gondolok. Nem látszik nagy problémának, de ha működik akkor jön rá az ember, hogy milyen jó is az, ha egy listán nem kell ötvenszer távot nyomva végiglépdelni, hanem elég nyomva tartani és lépdel. (Sok helyen hasznos ez még, pl. léptetéseknél, számok (pl. felvételi idő) pörgetésénél, különböző beállítások - fényerő, kontraszt, hangerő (bár ez erősítőtől megy) stb - esetén.)
Htpc (Home Theatre PC)
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
egy kétmagos CPU-n azért ritkán lesz mindkét mag teljesen kiterhelve ... nekem is ilyenem van és semmi gondom nem volt, még az egymagos htpc-m idején sem.
Biztos ilyened van? Mi jelenik meg a soros porton amikor megnyomsz egy gombot? 1-2 byte vagy jó sok byte-nyi adat? (Hyperterminal-al meg lehet nézni.)
Htpc (Home Theatre PC)
tami: thx, megnézem!
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
jvangyia: "Vajon egy E2180-at mennyire kellene húzni, ahhoz, hogy coreavc-vel simán menjen az 1080p?" - ha a pénz/fogyasztás is számit, akkor egy 1900mhz/3600+ A64 X2. Ez simán elég a coreavc+1080p pároshoz, hűtővel együtt 12-13ezer ft. Én már csak 1600mhz-en használom, mivel az is elég, de ha kell, tuningpotenciállal is rendelkezik: az enyém mehet 2700mhz-en is, a lapom ennyit birna (ezen procik vége vhol 3000 körül, kicsit alatta van). A lényeg, h X2 3600+ -bol kétféle van: 2000mhz és 19000mhz orajelű. Neked ez utobbi kell: kevesebbet eszik.
arty:Köszi!
Én is úgy döntötten, hogy AMD lesz. 3600-at már nem nagyon látni az árlistákban, ezért lehet, hogy egy 4000-esre nevezek be. Sajna abból is több fajta van ezért félek netes boltból megrendelni. Inkább megveszem egy picit drágábban üzletben, ott legalább látom, hogy mit kapok.
Htpc (Home Theatre PC)
Arty: multkor igertem egy linket egy progirol, amugy korabban mar valaki berakta ide valahova:
http://www.byremote.com.au/HIP/Default.htm
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Egy gombnyomás szimulálása se több három sornál.
mukodik, akkor ha ninc smas dlga a cpu-nak. de ha terhelve van akkor mar gyakran teveszt.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
peterk:én már több éve használom ezt a fajta vevőt, tökéletesen működik, és gyak ingyen volt (a vevőt egy régi videoból szedtem ki). Szóval sztem nem kéne ezt csak úgy leírni. Az meg, hogy nem hardveres, nem akkora probléma, egyszer kell beállítani a WinLirc-et (ami gyak annyi, h végignyomkodod a gombokat) és utánna megy rendesen. Az említett AutoHotKey-el pedig rengeteg dologra "befogható" a táv, elég megnézni a leírását (persze nem árt hozzá némi programozói tudás). Egy gombnyomás szimulálása se több három sornál.
mukodik, akkor ha ninc smas dlga a cpu-nak. de ha terhelve van akkor mar gyakran teveszt.
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
peterk:
én már több éve használom ezt a fajta vevőt, tökéletesen működik, és gyak ingyen volt (a vevőt egy régi videoból szedtem ki). Szóval sztem nem kéne ezt csak úgy leírni. Az meg, hogy nem hardveres, nem akkora probléma, egyszer kell beállítani a WinLirc-et (ami gyak annyi, h végignyomkodod a gombokat) és utánna megy rendesen. Az említett AutoHotKey-el pedig rengeteg dologra "befogható" a táv, elég megnézni a leírását (persze nem árt hozzá némi programozói tudás). Egy gombnyomás szimulálása se több három sornál.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Htpc (Home Theatre PC)
Hegez: "Alaplap: Gigabyte P35C-DS3R 29eFt. körül, már az alaplapi hangkártya tudja a Blu-Ray és HDdvd formátumokat is. 4foglalat DDR2 és 2 foglalat DDR3, koax és optikai hangkimenet stb." - nem tudja. Sima ac3 és dts jelet tud kiadni, ahogy minden más, DD+/TrueHD és DTS-HD valamint sokcsatornás PCM-et nem.
jvangyia: "Vajon egy E2180-at mennyire kellene húzni, ahhoz, hogy coreavc-vel simán menjen az 1080p?" - ha a pénz/fogyasztás is számit, akkor egy 1900mhz/3600+ A64 X2. Ez simán elég a coreavc+1080p pároshoz, hűtővel együtt 12-13ezer ft. Én már csak 1600mhz-en használom, mivel az is elég, de ha kell, tuningpotenciállal is rendelkezik: az enyém mehet 2700mhz-en is, a lapom ennyit birna (ezen procik vége vhol 3000 körül, kicsit alatta van). A lényeg, h X2 3600+ -bol kétféle van: 2000mhz és 19000mhz orajelű. Neked ez utobbi kell: kevesebbet eszik.
zolee76: "más.....
Asrock NF6G VSTA-t néztem ki HTPC alapnak. Van valakinek tapasztalat vele?" - én inkább az NF6G-DVI verziot venném, azon van DVI (HDMI) kimenet, amire HTPC esetén szükség lehet. Ilyenem van nekem is, minden rendben van vele, tuningot is birja. Egyedül a digit hangkimenet a gond, mert az csak tüskesoron van, rendes spdif nincs rajta, bár allitolag ki lehet vezetni koaxnak - én még nem probáltam. SB LIVE! van helyette.
peterk: 48hz megy a vetitőmön, 72hz nem. Márpedig az asztalik 72hz-et adnak ki. TV-m viszont csak 60hz-en megy nativban, VGA és DVI bemeneten is.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Próbált már valaki 24p-t kiadni HTPC-ről egy ilyen jelet venni képes TV-nek/projektornak? Lassan itt az ideje megvenni a TV-met, és mivel tudni fogja a 24P-t, elgondolkoztatott a dolog...
Htpc (Home Theatre PC)
Én az olvasottak alapján (konkrétan http://logout.hu/iras/taviranyitsuk_a_s ... unket.html ) azt hittem elég egy bármilyen ir vevő, és utána már minden megy szépen (ez alatt azt értem hogy 627 óra rámegy h bekonfigoljam jól, de menni fog..)
Nem, ez a vevő nem olyan, mint a "hagyományos" előregyártott vevők, mert - ahogy aurum is írta - ebben a házilagosban nincs "hardver" vagy "dekóder". Mit is jelent ez?
A gyakorlatban az infra készülékek úgy működnek, hogy egy küldött/fogadott jel (egy gombnyomás) lényegében nem egy jel, hanem sok kis infravörös jel és a köztes szünetek rövid egymásutánja. Hasonlóan mint a morze adás, vagy egy vonalkód a vonalaival és a köztes sávjaival. A vevőegységekbe beleépített "dekóder" ezeket a jeleket veszi, és ebből "rakja össze" a fogadott jelet. Mint amikor a rádiós katona a ti-tá-tá-kból összerakja az "A" betűt. A dekóderes vevőegység tehát abban különbözik a dekóder nélkülitől, hogy a dekóderes már az ABC betűit küldi a soros portra, míg a dekóder nélküli a ti-tá-tá-kat. Utóbbi esetben ezért kell a PC-re egy speckó "driver" (vagy szoftver) ami ezt megcsinálja).
Egyébként egy jel (egy infravörös jelsorozat) sokféle lehet. Van benne protokoll információ, van adatrész, vagy ismétlődés-rész, stb. Képzeld úgy, mintha a világon nem csak egy morze jelszabály lenne, hanem ezer féle. Persze - mivel PC-ről van szó, ezért - elvileg nem fontos ezekkel a "morze szabályokkal" foglalkozni, hiszen elvileg elég rögzíteni a gombhoz a beérkezett jelfolyamot (ti-tá-tá sorozatot) és kész. De sajnos nem ilyen egyszerű azért a dolog, mert egyrészt a távirányítók nem tudják ugyanazt a jelet mindig pontosan ugyanúgy adni (hol kicsit hosszabb a jel vagy hosszabb a szünet, mint máskor, stb.), másrészt így megvan a kockázata, hogy egy másik táv bezavarhat. Ezért érdemes "rendesen" csinálni, úgy, ahogy a dekóderes infrák is csinálják. Azaz a sok lehetséges "morze szabályból" csak azt a jelet fogadni, amit a távirányítónk használ. Meg kell nézni, a táv milyen protokollt, milyen device ID-t használ, milyen csomagot küld, van-e ismétlődő ciklusa (pl. a hangerőgombok tipikusan ilyenek), stb, és csak a megfelelő jeleket fogadni. Azaz "ráprogramozni" a dekódert a távra. Ezt teszik a gyári vevők is, és ezért nem fogadják a vevők más távok jeleit.
Érdekes játék, hobbiból jó móka vele foglalkozni (én még egyetemen csináltam commodore 64-re ilyen progit, egy kísérlet keretében), de ha nem direkt a hobbi a cél, akkor szvsz nem érdemes belevágni. Ha már semmiképpen nem jó egy bolti távirányító (én azt mondom az a tuti megoldás, 6-7 ezer forint és azzal biztos minden menni fog), akkor vegyél egy tönkrement/régi TV kártyát pár ezerért és használd annak a távját.
(Az általam belinket - és általam használt - tavir.hu-s táv egyébként hardveres volt, de az se volt tuti, mert a srác - hiába ügyes - nem tudta tökéletesre megcsinálni a firmware-t, ezért állandóan lefagyott, frissítgetni kellett, stb.)
Htpc (Home Theatre PC)
(hát) pro és kontra is látok érveket, szóval majd meglátom mit hozok ki belőle. Azért köszönöm az infokat
Htpc (Home Theatre PC)
Ha vlki tud helyet ahol árusítanak ilyet, ne habozzon megosztani (mármint ir vevőt potom áron pchez )
Azért mielőtt megvennéd, nézd meg, hogy a távod kompatibilis-e vele, illetve azt is, hogy girderrel életre lehelhető-e. Merthogy ugye az infra vevő csak a hardver, ahhoz kell a "driver" is.
Én az olvasottak alapján (konkrétan http://logout.hu/iras/taviranyitsuk_a_s ... unket.html ) azt hittem elég egy bármilyen ir vevő, és utána már minden megy szépen (ez alatt azt értem hogy 627 óra rámegy h bekonfigoljam jól, de menni fog..)
lirc.org. innen indult ki az egesz. a gond az vel hogy a dekodolast nem kulso hw hanem a pc vegzi. ezzl nincs is gond ha a gep malmozik, de ha trhlv van sokszor nem tudja dekodolni megfeleloen.
olyan vevo kell, ami kulso hw-el dekodol. windows alatt boven eleg egy jobbfajta tobbgombos radios eger is.