Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
skacok ezek az 1 gigás ctu-s 720p-s tv rippek valami filterrel csinosíthatók? mert nekem eléggé kockásnak tűnnek.
Inkább csak "homályosítani" tudod, akkor nem látszik ennyire (de akkó meg minek HD )
Szedd a 4 gigást, az jobb egy fokkal (utána úgyis letörlöd, ki néz 2x sorozatot, csak a nők )
szedném én, de akkár hova vagyok reggelve csak bitsen vannak. Pedig van már sok másik hds oldal, de a sehova se pakolják csak ezeket a "köcsög" CTUsakat
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi aurum és peterk a válaszokat
pedig bizony énis az olyan honlapos okosságot gondoltam, a bekapcs nem lényeg, mert az enyém mindig be van kapcsolva, az ötlet azért jött, mert most h van ez a logi távszabályzó, pár ezer ft bedobással már a gépet is irányíthatnám.
Valahol prohardveren olvastam énis hasonló dolgot, vlmi 8000ezer forintos kütyü (távszabályzó meg vevő) kifejezetten pchez, de mondom hátha megoldható lenne ezzel a logival legalábbis így szeretném.
Ha vlki tud helyet ahol árusítanak ilyet, ne habozzon megosztani (mármint ir vevőt potom áron pchez )
Htpc (Home Theatre PC)
skacok ezek az 1 gigás ctu-s 720p-s tv rippek valami filterrel csinosíthatók? mert nekem eléggé kockásnak tűnnek.
Inkább csak "homályosítani" tudod, akkor nem látszik ennyire (de akkó meg minek HD )
Szedd a 4 gigást, az jobb egy fokkal (utána úgyis letörlöd, ki néz 2x sorozatot, csak a nők )
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel (L2 cache méret) kapcsolatban az én tapasztalatom, hogy sokat számít, nekem majdnem ugyanazon az órajelen (2.96 vs 3.15) sokkal de sokkal jobb az E6420, mint akár az E6300 akár az E6400 (a 6420 megy 2.96 GHz-en)
Vajon egy E2180-at mennyire kellene húzni, ahhoz, hogy coreavc-vel simán menjen az 1080p? Mert ha ki lehetne belőle facsarni akkora teljesítményt, akkor nem áldoznék drágább procira. Illetve itt van még a másik a lehetőség az AMD, abból az X2 4000+ -t néztem mint olcsóbb alternatíva, ill. kicsit drágábban az X2 4800+ -t.
Olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?
Htpc (Home Theatre PC)
Kiváncsi lennék, hogy az E2XXX sorozat megnyírbált cache-e hogyan hat a HD lejátszásra.
Ezzel (L2 cache méret) kapcsolatban az én tapasztalatom, hogy sokat számít, nekem majdnem ugyanazon az órajelen (2.96 vs 3.15) sokkal de sokkal jobb az E6420, mint akár az E6300 akár az E6400 (a 6420 megy 2.96 GHz-en)
Htpc (Home Theatre PC)
Proci: Intel Pentium Dual Core 2Ghz E2180 vagy Intel Core2 Duo 2Ghz E4400, mindkét proci nagyon jól tuningolható akár 60%-al is. 20 és 28e Ft.
Az E4400-ból van L2 és M0 stepping is, ez utóbbi jobban húzható, vásárláskor esetleg érdemes lehet erre is figyelni. Az E2180-ból csak M0-ás van, ezzel nem lehet mellényúlni.
Kiváncsi lennék, hogy az E2XXX sorozat megnyírbált cache-e hogyan hat a HD lejátszásra.
Htpc (Home Theatre PC)
Grafikus vezérlő: egyenlőre Ati X800GTO ingyen kapom a haveromtól játékhoz nagyon jó, de HD mozihoz kevésbé, ahhoz pl. ami olcsó egy Ati HD2600XT 26-30e Ft.
Az X800GTO-val alapvetően két dolog nem fog menni:
- Blu-Ray és HD-DVD-k lejátszása (sem PowerDVD-vel, sem mással)
- hardveres gyorsítás (Cyberlink h.264 codec-el)
Ha core2-d van (vagy lesz), pláne ha húzod, akkor jó neked a 2 magot is használni képes CoreAVC a CPU-val, még csak izzadni sem fog a CPU, semmi szükséged a GPU hardveres besegítésére.
Hogy BD és HD-DVD gyűjteményed mekkora, azt Te tudod, de ha nem túl nagy, akkor sok értelme nincs majd 30 ropit kidobni egy HD2600-ra (akkor már inkább tizenegykétezret egy némacsöndes passzív HD2004Pro-ra)
Játékról meg ne is beszéljünk
Köszi, igazad van, mert a kevésbé jó HD mozira az nem megfelelő megfogalmazás, mivel, ahogy írod a Blu-Ray és Hddvd egyáltalán nem fog menni az X800GTO-val, nekem még ez most nem probléma mert a jelenlegi gyűjteményem egy nagy 0, a jövőben viszont biztosan lesz.
Még mindig játszok is, így arra viszont a 2400Pro nekem kevésnek tűnik.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Htpc (Home Theatre PC)
Grafikus vezérlő: egyenlőre Ati X800GTO ingyen kapom a haveromtól játékhoz nagyon jó, de HD mozihoz kevésbé, ahhoz pl. ami olcsó egy Ati HD2600XT 26-30e Ft.
Az X800GTO-val alapvetően két dolog nem fog menni:
- Blu-Ray és HD-DVD-k lejátszása (sem PowerDVD-vel, sem mással)
- hardveres gyorsítás (Cyberlink h.264 codec-el)
Ha core2-d van (vagy lesz), pláne ha húzod, akkor jó neked a 2 magot is használni képes CoreAVC a CPU-val, még csak izzadni sem fog a CPU, semmi szükséged a GPU hardveres besegítésére.
Hogy BD és HD-DVD gyűjteményed mekkora, azt Te tudod, de ha nem túl nagy, akkor sok értelme nincs majd 30 ropit kidobni egy HD2600-ra (akkor már inkább tizenegykétezret egy némacsöndes passzív HD2004Pro-ra)
Játékról meg ne is beszéljünk
Htpc (Home Theatre PC)
javítok, egyelőre Ati.....
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
lett egy kis vadpénzem és a régi P4 es masinámat akarom valami HTPC szerű gépre váltani.
Tanácsokat és ajánlásokat kérnék, mi az amire most figyeljek illetve miket vegyek(videokártya,hangkártya, alaplap, proci)
Egyáltalán mi kell egy HD anyag szaggatásmentes megjelenítéséhez?
köszi a gyors válaszokat, mert én már szeretném megvennia dolgokat minnél hamarabb... holnap..
Én is most építem újra a gépemet. és elég sokat utána olvasgattam.
Én maradok az Intel konfigurációnál és a következőt rakom össze, az ár és teljesítményt szemelőt tartva.
A leglényegesebb alkotó elemek:
Alaplap: Gigabyte P35C-DS3R 29eFt. körül, már az alaplapi hangkártya tudja a Blu-Ray és HDdvd formátumokat is. 4foglalat DDR2 és 2 foglalat DDR3, koax és optikai hangkimenet stb.
Proci: Intel Pentium Dual Core 2Ghz E2180 vagy Intel Core2 Duo 2Ghz E4400, mindkét proci nagyon jól tuningolható akár 60%-al is. 20 és 28e Ft.
Memo: 2X1Gb 800Mhz 15eFt
Táp: Chieftec 450W 13e Ft.
A többi alkotóelem a régi gépemből megy át.
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek mi a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldás, ha távirányítóval szeretném bekapcsolni a gépet?
Milyen kártyát vegyek bele?
Htpc (Home Theatre PC)
Lássuk, mit tud egy ilyen, kimondottan HTPC-be ajánlott mATX-es kicsike egy 4600+ társaságában.
- Először is mATX-es, de persze normál házba is szerelhető.
Biztos hogy mATX-es ez a lap?
30.5x20.6 cm írnak méretének. Egyébként tényleg rendbe lenne ennyiért.
más.....
Asrock NF6G VSTA-t néztem ki HTPC alapnak. Van valakinek tapasztalat vele?
Az asus honlapon a specifikációban ez szerepel: "uATX Form Factor, 9.6"x 9.6"(24.5cm x 24.5cm)".
A 9.6"x 9.6" éppen a szabvány szerinti maximális méret, úgyhogy szerintem ez valóban mATX-es. (De holnap le is tudom neked mérni, ha érdekel.)
(Edit: Rájöttem, hogy mi volt a gond. Én raktam be hibás linket. Nem arra az alaplapra gondoltam, hanem erre: ASUS M2N-VM DH. Fene a vaksi szememet. )
Htpc (Home Theatre PC)
A kérdés ettől még él, és engem is érdekelne:ATI-n is műxik a progi azon része ami a kimenetet állítja?
Ha erre a rundll nvcpl.dll-es megoldára gondolsz: Ez csak nvidián működik, mert a nvcpl.dll az nvidia driver része. A rundll-lel ebbe hívunk bele.
Persze lehet, hogy ati-n is lehet valami hasonlót csinálni, de meg kell találni a dokumentációt hozzá.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
lett egy kis vadpénzem és a régi P4 es masinámat akarom valami HTPC szerű gépre váltani.
zolee76: én elgondolkodnék ezen is. Az kis proci sztem (kicsit húzva ) mindent elbír. (én anno a memóriáimat többért vettem mint ez az egész gép )
Aki pedig új rendszert telepít, annak melegen tudom ajánlani a K-Lite Mega Codec Pack-et: szinte minden benne van ami kell, telepítés után könnyedén lehet bármely elemét módosítani (Codes Tweak Tool-al, anélkül hogy újratelepítenéd), és uninstall után "nyom nélkül" leszedi magát, nem szemeteli tele maga után a registry-t.
Csak a legutóbbi újdonságok benne (szakértőknek )
Changelog 3.4.0 -> 3.4.5 | (2007-09-14)
Added support for Windows 98/ME/NT4 (only in this version)
Updated Media Player Classic to version 6.4.9.1
Fixed three recently discoved security vulnerabilities in Media Player Classic
Updated ffdshow to revision 1475
Updated Gabest AVI splitter
Re-added DirectVobSub 2.33
Updated Codec Tweak Tool
Better handling of files that are 'in use' during installation. Such files will be replaced during next reboot.
Minor changes
Changelog 3.3.5 -> 3.4.0 | (2007-08-31)
Updated Media Player Classic
Updated ffdshow to revision 1446
Updated CoreAVC to version 1.5
Updated AC3Filter to version 1.46
Updated AC3Filter.ACM to version 1.46
Updated FLV splitter
Added AC3ACM
Minor changes
Htpc (Home Theatre PC)
Lássuk, mit tud egy ilyen, kimondottan HTPC-be ajánlott mATX-es kicsike egy 4600+ társaságában.
Biztos hogy mATX-es ez a lap?
30.5x20.6 cm írnak méretének. Egyébként tényleg rendbe lenne ennyiért.
más.....
Asrock NF6G VSTA-t néztem ki HTPC alapnak. Van valakinek tapasztalat vele?
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
Tanácsokat és ajánlásokat kérnék, mi az amire most figyeljek illetve miket vegyek(videokártya,hangkártya, alaplap, proci)
köszi a gyors válaszokat, mert én már szeretném megvennia dolgokat minnél hamarabb... holnap..
Én is éppen most cserélem ki a HTPC "szívét". Alaplap, proci, memória.
Mivel kezembe akadt egy ilyen alaplap és nagyon megtetszett, ezért AMD-re váltok. Lássuk, mit tud egy ilyen, kimondottan HTPC-be ajánlott mATX-es kicsike egy 4600+ társaságában.
Egyébként azért döntöttem a csere mellett, mert a jelenlegi Abit+Intel párosítással gondjaim vannak, a gép nem hajlandó stabilan működni S3 (standby) aktív használatával. 8-10 alvás/felébredés ciklus után úgy kiakad a BIOS/Alaplap, hogy CMOS clear-t kell neki nyomni. Ez egy HTPC-től azért nem elfogadható.
Visszatérve az új AMD konfigra, a belinkelt alaplap igazán figyelemre méltó kis darab. Nagy vonalakban ezt tudja:
- Van firewire portja, 10 USB portja,
- A hátlapon egy raid tömbök kezelésére is alkalmas eSATA kimenet,
- A belső 3G-s Sata vezérlője pedig Raid 0, 1, 0+1, 5(!) és JBOD(!) képességű (a külső is).
- A hátlapon van kivezetett optikai+coax digitális kimenet (az optikai is az a lüke jack-es megoldás, de egy átalakító 2-300 ft ezért ez nem probléma),
- Van egy integrált "bluray ready"-nek hirdetett Geforce 6100-as video kártya DVI és VGA kimenetekkel (én ezt nem fogom használni, mert van "rendes" kártyám).
- Van rajta egy integrált 54mbit/s-es Wi-fi egység, ami AP módban és képes működni (nem kell wireless routert venni, illetve direktben is lehet kapcsolódni a géphez).
- Jár hozzá egy távirányító egy vevőegységgel, amivel ki-be lehet kapcsolni a gépet. (teljesen, illetve hibernált/standby állapotokból is).
- És van még néhány nem tudom mennyire hasznos dolga, pl. kikapcsolva is képes Skype "telefonközpontként" működni (a wifi-je ilyenkor nem kapcsol ki vagy mi, pontosan nem néztem meg). Ja, és van valami "MP3-in" nevű portja, amire kikapcsolva is ráköthető egy mp3 playa (kvázi erősítőként gondolom).
Bár nekem ez utóbbiak marketing marhaságnak tűnnek, maga a lap szerintem HTPC célra kimondottan jól eltalált. Nekem a külső eSATA csatlakozó különösen tetszik, mert már egy ideje gondolkozom, hogy veszek egy ilyent, és mindörökre elfelejtem az DVD lemezírást. (Szvsz két év alatt visszahozná az árát csak azzal, hogy nem dobálom ki a régi verziójú filmekkel megírt lemezeimet az új, jobb verziók miatt. De ha nem is hozza vissza, a kényelem miatt már megérné...)
Amin még gondolkozom - és talán neked is érdemes lenne - az az, hogy felhajtok valahol egyet az újabb EE (energiatakarékos) AMD X2-kből. A speckó szerint például a 4600+-os energiatakarékos proci valami 35W-ot eszik szemben a 89W-os "normál" testvérével. Magyar árat nem tudok, de a normál verzió árából kiindulva az EE se lehet sokkal több, mint 20k+ÁFA. Csak éppen nem látom sehol a nagykerekben (ott, ahol vásárolni tudok)...
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok!
Htpc (Home Theatre PC)
Próbálta valaki a HIP nevű progit? Ez egy free Girder alternatíva, és nekem nagyon tetszik. Pillanatok alatt be lehet lőni, és tudja ami egy "átlagembernek" kell (programot indítani, billparancsot küldeni, message-t küldeni, stb.). Nekem valahogy a Girder sosem állt a kezemre, mert fél napokat szívtam vele minden XP install után (elmentettem persze a beállításokat, node installt az ember azért csinál, mert változik a rendszere. ). Ezzel a HIP-el meg fél óra alatt megy a Zoomplayer, MediaPortal, stb.
HIP
Htpc (Home Theatre PC)
tau: hwsw-n hirdetett egy srác - én tőle vettem! (talán ph! -n is)
Köszi, majd rákeresek, remélem rá is akadok valamerre, azok se pici fórumok
Egyébként ha van vlkinek potom pénzért eladó ilyen ir vevő, mert megunta a htpc-jét (van ilyen? ), és megválna tőle, ne habozzon.. ezért nemfogok külön apró topicot nyitni..
Én egy éve vettem egy ilyen házlagosan barkácsolt vevőegységet ( www.tavir.hu ), de összességében több volt a bajom vele, mint az előny. Először is az ígért gép-bekapcsolás (távval bekapcsolható gép) nem akart rendesen működni. A srác ugyan mindig segítőkész volt, de a folyamatos telefonos táv-hekkelgetésből egy idő után elegem lett (mert hekkelgetni kellett, hogy elinduljon).
Aztán vettem egy Hauppauge PVR150MCE hardveres TV kártyát, amivel jár egy MCE kompatibilis táv, és azóta játék az élet. Gyakorlatilag minden egy perc alatt működik, mert bármilyen szoftfvert is töltök le, az első az az, hogy az MCE remote-ot alapból támogatja. Vannak rajta direkt "windows"-os gombok, amiket alapból is tud (pl. leállítás, felébresztés, vagy éppen a HTPC frontendhez - legyen az zoomplayer, mediaportal, vagy "gyári" MCE - My Videos, My TV, MY Pictures gomb, stb.) Ezzel a távval tényleg csak annyi a dolgom, hogy az ízlésemnek megfelelő plusz dolgokat hozzáadjam.
Szóval én nem javaslom ezt a házilagoskodást. Egy HTPC nem két fillér, viszont teljesen gallyra lehet vágni a használhatóságát, ha gondjaid vannak a távval. (Más eset, ha egerészel, de most távirányításról volt szó). Konfigurálgathatod napokig/hetekig, és garancia nem lesz rá, hogy menni is fog úgy, ahogy szeretnéd. Ráadásul az MCE remote-al egy "fancy" jól kinéző kis kütyüt is kapsz, míg a házilagos gyártmány után még ott a kérdés, hogy mivel fogod irányítani, jó lesz-e a billentyűkiosztása, stb. Egy MCE remote 6-7 ezebe kerül külön, itthon is sok helyen lehet kapni. Plusz lehet hozzá külön kapni speckó MCE billentyűzetet is, ami direkt HTPC-hez kitalált kis méretű, háttérvilágításos bill. (kb fele egy normál bill.-nek).
Htpc (Home Theatre PC)
Hogy tudom kiszámolni, h egy 2 óra 15 perces film 1.5Mbit-es DTS 5.1 hangja mennyi helyet foglal? Filózok, h letöltöm a Matrix HDDVD trilógiát DTS hanggal és kiszedem belőle a hangsávot és az 5.1-es FLAC-t teszem rá.
Egyébként ezt milyen progival tudom megtenni könnyen, gyorsan és egyszerűen? Ha van minőségbeni különbség programok között, akkor nem kell gyorsan, de túl bonyolult azért ne legyen.
Htpc (Home Theatre PC)
gandalf: nem, alaplapra integrált kártyám van, nvidia6100 ...
A kérdés ettől még él, és engem is érdekelne:
ATI-n is műxik a progi azon része ami a kimenetet állítja?
Mellékesen jegyzem meg, hogy installáltam új oprendszert, ugyanazzal a Catalys-tal és Display Driver-el, amivel a régi rendszeren kiment natívba az 1280x720 60Hz a projira, az új rendszeren meg nem. Próbáltam minden kombinációt, 1 napom ráment, semmi
Szóval nem ezektől függ, de akkor mitől?
1280x720 50Hz gond nélkül megy mindegyikkel natívba, de 60 Hz-re átállítva összeugrik a kép, kivéve a régi vinyómat, aminél meg nem. Erre varrjon gombot az ATI vagy mittudoménki
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretnék vásárolni vagy szerezni más utón IR vevőt a pcmhez, ha már lett egy távirányítóm. Utánaolvastam, tudom 1-2 ezer forintért össze lehet egy ilyet dobni, de nekem mondjuk megérne +pár százat h készen vegyek egy ilyet. Ki milyet használ, honnan vett? Csakmert találtam honlapokat amik ezzel foglalkoznak, de mintha 1-2 éve nem lett volna mozgás, kb úgy néznek ki köszönöm
en csinaltam par perc alatt megvan, a radios taviranyito viszont megbizhatobb.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi, majd rákeresek, remélem rá is akadok valamerre, azok se pici fórumok
Egyébként ha van vlkinek potom pénzért eladó ilyen ir vevő, mert megunta a htpc-jét (van ilyen? ), és megválna tőle, ne habozzon.. ezért nemfogok külön apró topicot nyitni..
Htpc (Home Theatre PC)
lajos001: jogos! szarvashiba....
gandalf: nem, alaplapra integrált kártyám van, nvidia6100 ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)