Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

a profil itt sem megy, de nem is kell: könnyedén tudom váltani a két kijelzőt (AA és DA nálam), Ezek szerint megy ATI-n is a progi azon része ami a kimenetet állítja?
- ma beszeltem Arty-val es mintha azt emlitette volna, hogy nem ATI-ja van hanem Nvidia..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

yuri11, örök hálám , most már tudom scriptből állítani a tvout overscanjét, amit minden film előtt be kellett lőnöm (most már csak egy gombnyomás a távon )

SZUPERKÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!  Kvázi kész a HTPC-m, bucsuzom a billentyűzet+egértől, vissza távirányitora ... )

Éljen, éljen! Örülök, hogy műxik!
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Szeretnék vásárolni vagy szerezni más utón IR vevőt a pcmhez, ha már lett egy távirányítóm. Utánaolvastam, tudom 1-2 ezer forintért össze lehet egy ilyet dobni, de nekem mondjuk megérne +pár százat h készen vegyek egy ilyet. Ki milyet használ, honnan vett? Csakmert találtam honlapokat amik ezzel foglalkoznak, de mintha 1-2 éve nem lett volna mozgás, kb úgy néznek ki
köszönöm

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

1.5mbit/s * 135 perc = 1500kbit/s * 8100sec = 187.5 kbyte/s (1500/8) * 8100 = 1518750 kbyte = 1483Mbyte
Bocsánat, hogy beleszólok, de a váltószám nem 1024?
Akkor viszont 1,5Mbit = 1536 Kbit.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

a profil itt sem megy, de nem is kell: könnyedén tudom váltani a két kijelzőt (AA és DA nálam),
Ezek szerint megy ATI-n is a progi azon része ami a kimenetet állítja?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Ezt találtam: Nvidia Control Panel API

Nekünk a dtcfg setview rész az érdekes.

a profil itt sem megy, de nem is kell: könnyedén tudom váltani a két kijelzőt (AA és DA nálam), a resconchange (12noon.com) pedig a felbontást állitja be.

SZUPERKÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!! Kvázi kész a HTPC-m, bucsuzom a billentyűzet+egértől, vissza távirányitora ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hogy tudom kiszámolni, h egy 2 óra 15 perces film 1.5Mbit-es DTS 5.1 hangja mennyi helyet foglal? Filózok, h letöltöm a Matrix HDDVD trilógiát DTS hanggal és kiszedem belőle a hangsávot és az 5.1-es FLAC-t teszem rá.
1.5mbit/s * 135 perc = 1500kbit/s * 8100sec = 187.5 kbyte/s (1500/8) * 8100 = 1518750 kbyte = 1483Mbyte

Jó volt itt.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy tudom kiszámolni, h egy 2 óra 15 perces film 1.5Mbit-es DTS 5.1 hangja mennyi helyet foglal? Filózok, h letöltöm a Matrix HDDVD trilógiát DTS hanggal és kiszedem belőle a hangsávot és az 5.1-es FLAC-t teszem rá.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Nos az egyik kábel csomagolásán az volt, hogy DVI-D / HDMI a videokártya kimenete meg DVI-I típus számít ez valamit?Tegyél már tisztába kérlek

- hasznald a keresot: http://www.avx.hu/forum/index.php?act=S ... ghlite=dvi

- kicsit letekersz es ott a valasz...
T A M I . H U

Dorel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Dorel »

Dorel: igen, a DVI digit része kompatibilis a HDMI-vel. 

Köszi arty!

akkor az nem lényeges, hogy milyen kábelt veszek(persze valami jobbat) az a lényeg, hogy az egyik végén DVI a másikon HDMI legyen.
Nos az egyik kábel csomagolásán az volt, hogy DVI-D / HDMI a videokártya kimenete meg DVI-I típus számít ez valamit?
Tegyél már tisztába kérlek

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

Ezt találtam: Nvidia Control Panel API

yuri11, örök hálám , most már tudom scriptből állítani a tvout overscanjét, amit minden film előtt be kellett lőnöm (most már csak egy gombnyomás a távon )
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ahogy Tami is mondja, a girderrel ki tudsz adni billentyűzet parancsokat is. Pl. nekem fenn van a powerstrip és az extra felbontást úgy csinálok, hogy powerstripnek kiadok egy billentyűzet parancsot. Viszont nem tettem fel Catalystot és az ATI tray toolst sem, mert nem volt rá szükség, de ha ott lehet kimenetet váltani felteszem. Viszont arty panaszkodik arra, hogy nem működik.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

Ezt találtam:
Nvidia Control Panel API

Nekünk a dtcfg setview rész az érdekes.

Nekem működött a következő, command line-ból:

rundll32 nvcpl.dll,dtcfg setview 1 standard #DB

A végén a
ha: #DA: Első digitális megjelenítő
#DB második digitális megjelenítő
#AA. 1.analóg
#AB: 2.analóg

standard helyett lehet még clone vagy dualview( pl. dualview AA DA)
Az 1 helyett lehet 2 is. Ez még egy plusz dolgot jelent, de nem próbáltam ki)

Ez a sor
rundll32 nvcpl.dll,dtcfg setview 1 standard #DB
Tehát beállítja: single mód a 2 digitálison
rundll32 nvcpl.dll,dtcfg setview 1 standard #DA
Tehát beállítja: single mód az 1 digitálison.

Sok szerencsét

Nekem műkdik a profilok váltagatása. Próbáld meg, hogy a profil elmentésénél tobb chechboxot beklikkelsz!
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- en girderben csinalnek egy task-ot, majd egy makrot bele, ami szepen lefuttatja a megfelelo batch progit kiadja a ctrl+t majd meg amit akarnek hozza
- es csak egy gombot kell nyomnom. vakon
- nemtudom, meg most sem ertem, honnan mit szeretnel futtatni inditani, mikor.. stb.
T A M I . H U

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

tami: egy bill kombinácio, shortcuton keresztül - igy vakon is lehetne valtogatni a kijelzők(stb) közt.

_lacos_: köszönöm, kiprobálom!

egyelőre ott tartok, hogy nem megy az nview profil betöltés sem, hiába csináltam meg a hotkeyeket és rendeltem hozzá őket egy-egy bill kombináciohoz (profil betöltése)

nem történik semmi. sőt! ha a kiteszem az nview toolbart, ott is hiába kattintok az adott profilra, semmi sem történik, nem vált át. csak és kizárolag akkor vált a profilok közt, ha bemegyek az nv control panel menüszerkezetébe és ott betöltöm erre van vkinek ötlete?

Jó volt itt.

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

arty : használj AutoHotKey-t, scriptelhető, parancssorból futtatható, bill+egér funkciókat tud.AutoHotKey
Én ezt használom, ha kell, tudok segíteni is benne.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- latom te mindenaron egy batch progibol akarod mindezt kiadni....
- kerdesem mi inditana a batch progit?
T A M I . H U

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

tami: amit beraktam az alkalmatlan a feladatra

girder ezt tudja?
- egy .bat file meghivja
- elindul, kiadja a ctrl+T parancsot az nvidia control panelnek
- leáll

Nagyon fontos, hogy parancssorbol legyen képes rá, alap az automatizálásomhoz. És már csak ez hiányzik.

Az spdifet megoldottam ugy, h engedélyeztem az alaplapi hangkártyámat is, ő az analog eszköz, az sb live! pedig a digitális. Zoomplayer beallitasai 2 féle .reg fájlba elmentve: egyszer az egyik a hangkimenet, másszor a másik. Hang kipipálva.

A kép... nos... ez lesz a nehezebb

Jó volt itt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- amugy megsugom a Girder alapbol tud Ctrl+T nyomni nem kell ide egyeb kulso progi...
- kerdes miert nem jo neked a girder-es verzio?
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

pl egy ilyen: http://www.filebuzz.com/fileinfo/37724/ ... s.htmlcsak parancssoros
- ez idealis, girder barmit megcsinal - kerdes mukodik-e egyaltalan?
girdert tudom futtatni parancssorbol, paraméterekkel? sajnos nem ilyenre gondolok:
keypress.exe CTRL+T
és akkor egy CTRL+T lenyomást szimulálna a program... nem tudja ezt vki megcsinálni?

- nem ertem a problemad, beraktal egy parancssoros progit ami billenytuparancsokat szimulal..
- adott a girder amiben barmit tudsz futtatni, igy a fentebb belinkelt progit amint ctrl+T nyom
T A M I . H U

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Van egy apró problémám. A htpc össze van kötve hdmi-n a projektorral és analóg vga-n az lcd tv-vel. Viszont ha be van dugva a hdmi kábel azt elsődlegesnek tekinti és nem áll át a sima vga-ra. Ha kihúzom a hdmi kábelt akkor ok. Van valami trükk erre? Ritkán használom az lcd tv-t, de érdekelne. a catalystot nem tettem fel, hogy ne veyge el feleslegesen az erőforrásokat. Persze lehet, hogy ott van erre valami váltási lehetőség.
Újra elmondom, a Catalyst a 7.4 verziójig jó erre a feladatra. Nállam ugyanez a helyzet, proji DVI=>HDMI-vel megy, monitor VGA-val. Ctrl+M csak monitor 70Hz-en 1280x1024-ben, Ctrl+P csak proji 1280x720 60 Hz-en, illetve lehetne akár ugyanez 50Hz-en is.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

pl egy ilyen: http://www.filebuzz.com/fileinfo/37724/ ... s.htmlcsak parancssoros

- ez idealis, girder barmit megcsinal
- kerdes mukodik-e egyaltalan?

girdert tudom futtatni parancssorbol, paraméterekkel? sajnos nem

ilyenre gondolok:

keypress.exe CTRL+T

és akkor egy CTRL+T lenyomást szimulálna a program... nem tudja ezt vki megcsinálni?

Jó volt itt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- ez idealis, girder barmit megcsinal
- kerdes mukodik-e egyaltalan?
T A M I . H U

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Tami: 1360x768 videok alatt tényleg nem sokkal szebb, de ha már lehet nativan, miért ne ? A felbontás a legkevesebb, az megy magátol

yuri11: használom ... ill egyszerre csak egy kijelzőm van és az nv control panel alol váltogatok egyelőre egérrel igy legalább az adott kijelzőhöz tartozó felbontás elmentődik. Hotkey esetén sajnos a vetitő 1280x720át elfelejti és 800x600ba áll, amint váltok

Radásul kéne egy prg is, ami bill. leütést szimulál, h bat fájlbol tudjak váltani... egyelőre ilyet sem találtam.

Dorel: igen, a DVI digit része kompatibilis a HDMI-vel.

BigFoot: nem, még ott nem tartok, de látom előre h az is egy ujabb gond lesz... Kellene egy bill parancsot generálo kis program. Ilyenkor sajnálom, h nem tudok programozni win alá ... Allitolag van rá külön "függvény", ebből egy CLI-s programot csinálni egy hozzaértőnek 30 perc ...

dobolan: a cél az egér kikerülése (nálam). Egy bat file a tv-s beallitasokhoz, egy bat file a projektoroshoz. Mindent allitana, képet, hangot, ffdshow atmeretezéseket, stb .... szép álom

Gandalf: neked is az kellene, mint mindannyiunknak ... egy prg ami kiad bill hotkeyt az atitraytoolnak mondjuk win betöltődés után. DVI mindenképp elsődleges lesz, de ezt a kis prg vissza tudná váltani a win közvetlen betöltődése után ugye.

Jó volt itt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

A htpc össze van kötve hdmi-n a projektorral és analóg vga-n az lcd tv-vel. Viszont ha be van dugva a hdmi kábel azt elsődlegesnek tekinti és nem áll át a sima vga-ra. Ha kihúzom a hdmi kábelt akkor ok. Van valami trükk erre? Ritkán használom az lcd tv-t, de érdekelne. a catalystot nem tettem fel, hogy ne veyge el feleslegesen az erőforrásokat. Persze lehet, hogy ott van erre valami váltási lehetőség.
- en nem talaltam ra megoldas, inkabb huzigalom a dvi kabelt ki..
T A M I . H U

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”