Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

pl egy ilyen: http://www.filebuzz.com/fileinfo/37724/ ... s.htmlcsak parancssoros

- ez idealis, girder barmit megcsinal
- kerdes mukodik-e egyaltalan?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Tami: 1360x768 videok alatt tényleg nem sokkal szebb, de ha már lehet nativan, miért ne ? A felbontás a legkevesebb, az megy magátol

yuri11: használom ... ill egyszerre csak egy kijelzőm van és az nv control panel alol váltogatok egyelőre egérrel igy legalább az adott kijelzőhöz tartozó felbontás elmentődik. Hotkey esetén sajnos a vetitő 1280x720át elfelejti és 800x600ba áll, amint váltok

Radásul kéne egy prg is, ami bill. leütést szimulál, h bat fájlbol tudjak váltani... egyelőre ilyet sem találtam.

Dorel: igen, a DVI digit része kompatibilis a HDMI-vel.

BigFoot: nem, még ott nem tartok, de látom előre h az is egy ujabb gond lesz... Kellene egy bill parancsot generálo kis program. Ilyenkor sajnálom, h nem tudok programozni win alá ... Allitolag van rá külön "függvény", ebből egy CLI-s programot csinálni egy hozzaértőnek 30 perc ...

dobolan: a cél az egér kikerülése (nálam). Egy bat file a tv-s beallitasokhoz, egy bat file a projektoroshoz. Mindent allitana, képet, hangot, ffdshow atmeretezéseket, stb .... szép álom

Gandalf: neked is az kellene, mint mindannyiunknak ... egy prg ami kiad bill hotkeyt az atitraytoolnak mondjuk win betöltődés után. DVI mindenképp elsődleges lesz, de ezt a kis prg vissza tudná váltani a win közvetlen betöltődése után ugye.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

A htpc össze van kötve hdmi-n a projektorral és analóg vga-n az lcd tv-vel. Viszont ha be van dugva a hdmi kábel azt elsődlegesnek tekinti és nem áll át a sima vga-ra. Ha kihúzom a hdmi kábelt akkor ok. Van valami trükk erre? Ritkán használom az lcd tv-t, de érdekelne. a catalystot nem tettem fel, hogy ne veyge el feleslegesen az erőforrásokat. Persze lehet, hogy ott van erre valami váltási lehetőség.
- en nem talaltam ra megoldas, inkabb huzigalom a dvi kabelt ki..
T A M I . H U

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Van egy apró problémám. A htpc össze van kötve hdmi-n a projektorral és analóg vga-n az lcd tv-vel. Viszont ha be van dugva a hdmi kábel azt elsődlegesnek tekinti és nem áll át a sima vga-ra. Ha kihúzom a hdmi kábelt akkor ok. Van valami trükk erre? Ritkán használom az lcd tv-t, de érdekelne. a catalystot nem tettem fel, hogy ne veyge el feleslegesen az erőforrásokat. Persze lehet, hogy ott van erre valami váltási lehetőség.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

A silverstone házakhoz mellékelik a szereléshez szükséges csavarokat, vagy külön kell beszerezni?
Szerintem nincs olyan ház a piacon, amihez nem mellékelik a szükséges csavarokat.

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

A silverstone házakhoz mellékelik a szereléshez szükséges csavarokat, vagy külön kell beszerezni?

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Most vettem halk gépet, hallgathatom ahogy a vinyó folyamatosan kapál...nesze nekem.

Nem ismerem azt a házat, de ha gumibakokat használsz a vinyó beszerelésénél, az rengeteget csillapít a vinyóhangból.

Nekem hangszigetelt házam van, amiből csak a vidkari hangja jön ki, ha terhelés alatt van, egyébként kb. közel hajolva hallom csak a tápventi susogását.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

és még azt is meg kell oldanom, h az nvidia control panelen hotkeyyel valtsak a ket kijelző között .... (méééért nem 1280x720 az LCd-k felbontása?????? (((( )

Hali!

Lehet, hgy én vagyok a hülye, de miért is kell váltogatni két kijelző között?

Nálam van egy monitor (1280x1024) + egy LCD tv (1360x768) külön felbontással beállítva, két képernyős üzemmódban.

A monitor az elsődleges kijelző, ott van a win taskbar. Médialejátszásnál a másodlagosra indítom a mpc-t és kész, a monitort meg kikapcsolom addig, míg nem használom.

Vagy nektek ez így nem jó?

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Kérdés: szeretnék váltogatni egy bat fájlal az LCD és a Proji között... nincs vkinek ötlete, hogyan tudnám elérni, h ezt a kis spdif kapcsolot allitgatni tudjam?
Csak a hangeszköz váltásnál van gondod, a megjelenítő/felbontás váltás már megy bat fájlal? Mert ha igen, érdekelne engem is ATI kártyához egy ilyen megoldás, 7.4-es Catalyst Control Center volt az utolsó amivel ez ATI-éknál működött (mármint hotkey-el)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Valaki nem tudja véletlenül, hogy a logitech rádiós egér+bill-knek milyen a hatótávolsága?
valtozo olyan 4..7 m max. de jol csak fel meteren belul mukodik.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Lajos: nagyon jó lett minden.  
Bekerült a helyére és nagyon jól mutat a többi cuccal. Végre elégedetten dőlhetek hátra. A kártyaolvasó bekötéséhez viszont végleg elfogyott a türelmem, neki se álltam. Viszont legalább az USB-t megcsinálhattam volna, mert az hasznos. Na majd legközelebb.

Gratulálok, használd egészséggel!
Egy mozdulat lett volna bekötni az USB-t és nagyon hasznos.....
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lajos: nagyon jó lett minden.

Bekerült a helyére és nagyon jól mutat a többi cuccal. Végre elégedetten dőlhetek hátra. A kártyaolvasó bekötéséhez viszont végleg elfogyott a türelmem, neki se álltam. Viszont legalább az USB-t megcsinálhattam volna, mert az hasznos. Na majd legközelebb.

Dorel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Dorel »

Srácok!

A az lenne a kérdésem, hogy a videokártyákon lévő DVI csatlakozók minden esetben kompatibilisek a HDMI csatlakozókkal? Függetlenül attól, hogy DVI-D, vagy DVI-I tipus?
Gondolok itt egy HTPC és egy Tv, illetve HTPC és egy Projektor összekötésére.
(A HTPC -n DVI kimenet lenne a TV -n vagy a Projektoron pedig a HDMI)

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

(Bocsánat! Itt egy duplázódás volt.(szervertulterhelés miatt)
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Az jutott még eszembe, hogy a Process Monitor progrmammal jól lehet figyelni a registry aktivtást menet közben. Hátha segít.

Arty: Nvidiánál miért nem használod a nview-t? Gobnyomáshoz lehet rendelni LoadProfile... parancsot.

(Ide vágó téma: Vista alatt az Nvidia driver Release Notes-ában mindíg ígérgetik az NView támogatást. Na, a héten megjelent új drivernél már azt írták, hogy nem lesz NView Desktop Manager támogatás, viszont a ControlPanel-ban megjelentek a LoadProfile/Save Profile menüpontok. Semmi jót nem várok már Vista fronton )

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

(méééért nem 1280x720 az LCd-k felbontása?????? (((( )
- probaltad ezzel hajtani? en multkor veletlenul igy hajtottam egy atkapcsolas utan eszre sem vettema difit, igaz filmet neztunk rajta es nem mint pc-t hsznaltam.
T A M I . H U

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Kérdés: szeretnék váltogatni egy bat fájlal az LCD és a Proji között... nincs vkinek ötlete, hogyan tudnám elérni, h ezt a kis spdif kapcsolot allitgatni tudjam? Esetleg arra van mod, h a gépben definiált primary sound card másik legyen? (pl registry bejegyzés cseréjével a win alapbol átváltana az alaplapira?)
- otlet: lemented a reb adatbazist, bepipalod majd ujbol lemented, es osszehasonlitod van-e elteres..., lehet nagy esellyel ott tarolja ezt is..

azt már probáltam anno

tul sok változás volt és semmi erre utalo (legalábbis a kis checkboxra ami utalt, azt hiába változtattam, a pipa maradt... )

de az ötlet jo, a primary sound card -ot lehet meglelem igy, köszi!!!

és még azt is meg kell oldanom, h az nvidia control panelen hotkeyyel valtsak a ket kijelző között .... (méééért nem 1280x720 az LCd-k felbontása?????? (((( )

Jó volt itt.

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

hogyan tudnám elérni, h ezt a kis spdif kapcsolot allitgatni tudjam?
Az SPDIF kapcsolót az AC3Filter ben is lehet ki és be kapcsolgatni(ha azt használsz), annak pedig ismerjük a tárolási helyét:

HKEY_CURRENT_USER\Software\AC3Filter\preset

Meg találtam ezt is hangeszköz kapcsolgatásra, bár nem próbáltam.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Na lassan ráveszem magam, h összerakjam a DVD-t. Az a ragaszt fedél, amit említettél, az mi? Majdnem kidobtam. Egyébként a ház elején a kis kör alakú gomb az elég a DVD-m open gombjáig elér. Tehát beljebb (vagyis kiljebb, felém) azt nem lehet tenni, DE! Ott belül van vagy 1 cm hely, ez oltári ronda így. Azt a fekete fém előlapot vissza kell tenni? És az a fehér kis vmi, amit hozzá adtak, az is kell ide? Nagyon béna vagyok, magamra se ismerek. De nem szebem szét, inkább kérdezek, nem akarok egy órán keresztül örjöngeni és a kukába kívánni az egész cuccot.

Azt a fekete előlapot rá kell ragasztani a tálcára azzal a kétoldalú ragasztó csíkkal amit a csomagban találtál. Remélem nem dobtad ki!
Mielőtt ráragasztanád ajánlom, hogy próbáld előbb oda, tehát ne szedd le azt a fényes papírt a ragasztóról. Csak ha így szárazon odapróbálod és nem lóg ki az előlap síkjából, akkor ragaszd rá a tálcára!
Még egy tanács: tegyél körbe távtartókat (szigszalaggal tekerd körbe, vagy egyé, mert ha felragasztottad és félre sikrült, szorulni fog a tálca, esetleg be sem csukódik rendesen. No és persze az esztétika.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Kérdés: szeretnék váltogatni egy bat fájlal az LCD és a Proji között... nincs vkinek ötlete, hogyan tudnám elérni, h ezt a kis spdif kapcsolot allitgatni tudjam? Esetleg arra van mod, h a gépben definiált primary sound card másik legyen? (pl registry bejegyzés cseréjével a win alapbol átváltana az alaplapira?)
- otlet: lemented a reb adatbazist, bepipalod majd ujbol lemented, es osszehasonlitod van-e elteres..., lehet nagy esellyel ott tarolja ezt is..
T A M I . H U

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Tegnap csak egy McFarm volt bennem és mikor hazaértem nyilván nem enni kezdtem el, hanem a gépet összerakni.
a mekdonálcos szemétnek nincsen tápértéke, nem csodálom h tiszta stigmata lett a tested szerelés után

gaben227: NEC - kis programmal allithatod a sebességét. nekem a 2500-al és a 4550-essel is megy, gondolom az ujabbakkal is müxik a vezérlés. PIO-val tudtommal nem megy. 7173S pl satás...

Jó volt itt.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Valaki nem tudja véletlenül, hogy a logitech rádiós egér+bill-knek milyen a hatótávolsága?
Nekem LX 710 van és csak az egeret próbáltam, az kb. 3-4 méter között még használható. Érdekes lelki világa van, mert volt, hogy 5 méterről is működött rendesen és olyan is, hogy 3,5-ről akadozott. A jó rálátás a vevőre fontos.

Ugyanezek a tapasztalataim. Nekem van is egy eladó Logitech wireless szett, ha kell .
Amúgy amikor gép háta mögött volt a pendrive méretű vevő, úgy akadozott. Úgy már jó volt, ha egy usb hosszabító kábellel kicsit értelmesebb helyre vezettem, így az egész szobában flottul ment (ez olyan 5 méter).

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Szerintetek milyen dvd meghajtót érdemes venni HTPC-be, ami csendes?

Pio nagyon zajos!
LG halk, de nincs kedvem csiszolgatni a fiókpaneljét.

Ezeken kívül van valami ajánlatotok?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Szerintem hagyhatod utoljára a HDD-t és a DVD-t, mert én már akkor szereltem szét amikor már mindennel készen voltam és így is össze lehetett rakni. A lényeg, hogy jóllakottan állj neki, éhesen az ember ingerlékenyebb      .
Ez egy jótanács megfogadom. Tegnap csak egy McFarm volt bennem és mikor hazaértem nyilván nem enni kezdtem el, hanem a gépet összerakni.

Na lassan ráveszem magam, h összerakjam a DVD-t. Az a ragaszt fedél, amit említettél, az mi? Majdnem kidobtam.
Egyébként a ház elején a kis kör alakú gomb az elég a DVD-m open gombjáig elér. Tehát beljebb (vagyis kiljebb, felém) azt nem lehet tenni, DE! Ott belül van vagy 1 cm hely, ez oltári ronda így. Azt a fekete fém előlapot vissza kell tenni? És az a fehér kis vmi, amit hozzá adtak, az is kell ide? Nagyon béna vagyok, magamra se ismerek. De nem szebem szét, inkább kérdezek, nem akarok egy órán keresztül örjöngeni és a kukába kívánni az egész cuccot.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem a boltban azt mondták a ciripelésre, hogy ez gondot jelenthet a későbbiekben. Visszaküldtem garos javításra, de most is cicereg. Nincs kedvem újabb 3 hétre táp nélkül maradni (ennyi időbe telt, hogy ne javítsák meg rendesen), ha meg másikat veszek és az is cicereg......
Nem úgy ciripel. Akkor hallani csak, amikor nincs rákötve a gépre a hdd, meg a dvd, meg a a cpu hűtő (vga passzív). Tehát ez nem hibajelenség, hanem csak a működési hangja, mert a ventillátor full hangtalan. Most vettem halk gépet, hallgathatom ahogy a vinyó folyamatosan kapál...nesze nekem.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”