Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként úgy volt, h elmegyek a Pixel-be egy Klipsch Promedia Ultra 2.0-ért is.
Ez engem is érdekelne, majd írj róla véleményt, akár pü-ben is.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Lajos: anno hallgattam üresjáratban egy olyan BlueStormot. Teljesen csendes volt. De egy tápot késöbb cserélek le, mint VGA kártyát. Még akkor is ha nem játszok. Mondom akkor nem ezen fogunk spórolni. Szerintem "olcsóbb" jó-féle táp lehet még a Zalman 360W-os, amit a leghalkabb Seasonic-hoz tudnak hasonlítani. Ez 15eFt. Szerintem egy táp ennyit simán megér. Nálam egy ilyen a minimum, de végül Seasonicra esett a választás. Egész pontosan S12 II 430W (nem a sárga, hanem a kék dobozos). Ez az újabb. Ebből a 380W-os 100 Ft-al olcsóbb.
Én nem azért írtam a Blue Storm-ot, hogy ilyet vegyél. Csupán az aggódó kérdésedre -miszerint befér-e a házba a kinézett táp- válaszoltam. Gondoltam méretbeli aggályaid vannak.....
OFFTOPIC:
Miért hiszed azt, ha írok valamit, hogy ki akarlak oktatni? Már nem első eset, holott eszemben sincs. Nem kell mindent személyed elleni támadásnak venni.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Mondjuk a legcsöndesebb ventis táp amit (nem) hallottam, az egy NorthQ volt, csak sajna ezek nagyon drágák
NorthQ-t láttam a net-en 12000ért 400w-os
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm szépen az építő válaszokat, mind az volt. Bocsi, h csak most reagálok, de szolgáltatót váltottam és máshonnan írok, talán holnap reggeltől már lesz netem. Kész szenvedés egy offline gép mögött ülni.
Már megrendeltem a tápot, az volt raktáron (Adanor - Budaörs).
Házat is (beszéltem még a Serenittel, de ott csak mem.kártyás volt, aztán hívtam a Red Tower-t, ott is, de akkor ha már itt voltam, megrendeltem tőlük). Na szóval ugye mondták h csak memóriakártyás van már. Mondom az mi? Azt mondja memóriakártya olvasó van benne. Oh, mondom nemmondod? Na mindegy nem tudták megmagyarázni mire jó.. 6eFt-al drágább így a ház, tehát kerek 30-ér kapom (a táp olyan 20-21 ezer). Mondom nem tudom mi az, de 30-ig nem nagyon van olyan HTPC ház (táp nélkül), ami tetszik és normáls méretű. Névtelen cuccokat én meg nem veszek. Mondtam nekik, h csak úgy rendelem meg, ha csütörtökig megjön. Azt mondták meglesz. Mondom akkor megrendelve. De ígérték, h hívnak, ha megjön. Remélem holnap megcsörren a telefonom...
Lajos: anno hallgattam üresjáratban egy olyan BlueStormot. Teljesen csendes volt. De egy tápot késöbb cserélek le, mint VGA kártyát. Még akkor is ha nem játszok. Mondom akkor nem ezen fogunk spórolni. Szerintem "olcsóbb" jó-féle táp lehet még a Zalman 360W-os, amit a leghalkabb Seasonic-hoz tudnak hasonlítani. Ez 15eFt. Szerintem egy táp ennyit simán megér. Nálam egy ilyen a minimum, de végül Seasonicra esett a választás. Egész pontosan S12 II 430W (nem a sárga, hanem a kék dobozos). Ez az újabb. Ebből a 380W-os 100 Ft-al olcsóbb.
Egyébként úgy volt, h elmegyek a Pixel-be egy Klipsch Promedia Ultra 2.0-ért is. De ma megláttam egy Apple boltban az új billentyűzeteket és most rágerjedtem. Tehát szerintem XMS-be megyek, csütörtökön megnézem mégegyszer és lehet hozok egy olyat is. Egy a gond, különben már megvettem volna. Fehér. Nekem meg a HTPC ház és a monitor is fekete lesz. Egér egy MX518 sötét / fekete színű. Ha azt lecserélem egy fehérre, akkor még a színek is összeillenek. De ez kicsit gondos. Az új Apple keyboardok pedig brutál jók. Azt mondta az előadó, h szinte olyan vagy tök olyan, erre már nem emlékszem pontosan, mint a MacBook-ok.
Htpc (Home Theatre PC)
van olyan tv tuner program aminek a kimenetet az ffdshow-on at elehet engedni?
persze, kb mindegyikét, ami dshow alapon rakja ki a képet ... ffdshowban a codecs részben a raw video-t beallitod all-ra (vagy ha tudod a tv képének szinrendszerét, akkor arra) és máris megy
én MPC-vel probáltam, ugy ment (csak sima deinterlace miatt néztem)
tudom, kb nem sokat segitettem, MPC nem éppen a csucs tvtuner prg
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
skacok kérdés: Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?!
előre is köszi a választ
erre senki nem akara nékem válaszolni?
- a kerdest 3x elolvasva sem egeszen vilagos ..
- probald meg1x megfogalmazni
Tényleg nem látszik hogy megpróbáltam rá válaszolni?
ne haragudj, elsikkadtam felette. Köszönöm a választ.
Htpc (Home Theatre PC)
Igen! Az alap az, hogy 12 cm-es venti legyen rajta. Ezt még kiegészíteném azzal, hogy a gagyi dolgokat sem érdemes, tehát a kategória ott kezdődik, hogy Asus/Chieftec; ezek már jó tápegységek.k.
Innen felfele pedig lehet az extra igényeknek megfelelően Seasonic, NorthQ, FPS, Enermax, stb...
Én is egy csendes és jó hatásfokkal rendelkező tápot szerettem volna ezért esett a választásom az FSP Blue StormII tápjára (hatásfok 85% papiron). Néhány hét után a táp elkezdett magas cicergő hangot hallatni.
Felhívtam a boltot, azt mondták küldjem vissza. Három hetet vártam rá, a szerviz szerint megjavították, most ugyanúgy cicereg.
Nem tudom, hogy okozhat-e ez problémát, minden esetre engem zavar. Most azon vagyok, hogy veszek egy másikat és újra megpróbálom ezt javíttatni. Legfeljebb lesz egy tartalékom.
Htpc (Home Theatre PC)
van olyan tv tuner program aminek a kimenetet az ffdshow-on at elehet engedni?
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen tápok jöhetnek még szóba? amik csendesek.
Általában a 12cm-es ventisek?
Igen! Az alap az, hogy 12 cm-es venti legyen rajta. Ezt még kiegészíteném azzal, hogy a gagyi dolgokat sem érdemes, tehát a kategória ott kezdődik, hogy Asus/Chieftec; ezek már jó tápegységek. Innen felfele pedig lehet az extra igényeknek megfelelően Seasonic, NorthQ, FPS, Enermax, stb...
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy eladó vízhűtéses tápom, 400W-os Silentmaxx, nem pont ilyen, de majdnem:
Amúgy most egy Enermax Liberty dolgozik nállam, sztem csendes, és cserélhetők a tyúkbelek benne, így csak akkora lesz a dzsungel, amekkora feltétlenül szükséges
Mondjuk a legcsöndesebb ventis táp amit (nem) hallottam, az egy NorthQ volt, csak sajna ezek nagyon drágák
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Newman: Seasonic táp nagyon jó választás, én is azt vennék htpc-hez!
A ház full-atx szabvány, ahogy az én lc13-am is. Így alaplap, vidkari, táp, stb fronton nem lesz baj.
Procihűtő viszont bajos tud lenni! Általában ezek a házak picit alacsonyabbak a normál házak szélességénel. Nekem pont van egy fém kereszt-cucc a proci felett, így egy 9500 tuti nem fért volna el. Persze jobbat nem lehet mondani, minthogy mérd le mennyi hely van, és kész .
Htpc (Home Theatre PC)
Táp: Seasonic S12 II 430W (halkabb mint a Zalman új 360W-os tápja és ha már ezen múlik a plussz 4-5eFt... vagy jó a Zalman is? )
1. A táp(ok) biztosan belefér(nének) ebbe a házba? A kérdések miatt adtam linkeket a cuccokról, de aki annyira ismeri őket azok meg se nézzék.
2. Egy Core 2-es rendszer menne majd benne... Tehát:
- pl az ASUS P5K belefér?
- a videókártya vagy egy 8600GT Silent lesz vagy egy Sapphire X1950Pro Zalman hűtővel. Ugye ebbe belefér állítva a kártya? Tehát nem kell hozzá ilyen bővítő kártya féleség, h beleférjen ugye? Csak mert az vmi 10eFt (egy B and L topicba olvastam vhol, bár az elég lapos HTPC ház volt) mert azt inkább kihagynám.
1. A táp (seasonic 430) szerintem jó választás, én kb. 1 éve használom HTPC-ben, abszolút zajtalan.
2. P5K feltételezem szabvány ATX alaplap, tehát belefér.
Az LC17 normál méretű ház, úgyhogy nem kell bele semmi külön kártya a VGA illesztéshez, de talán Gandalf többet tudna mesélni róla. javascript:emoticon('')
smilie
A kártyák nagy valószínűséggel elférnek, bár a 1950pro nem éppen rövid, de a ház belső képe alapján még a disk keret kiszedés nélkül is el kellene férnie.
Zalman 9500-nál azért vannak már jobb hűtők, de ha már megvan ne dobd ki, azért jó lesz..
Core 2-n szerintem ilyen körülmények között is tudsz húzni 20-30%-ot..
Htpc (Home Theatre PC)
skacok kérdés: Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?!
előre is köszi a választ
Tényleg nem látszik hogy megpróbáltam rá válaszolni?
Htpc (Home Theatre PC)
Már megrendelted? Mert nekem 3,5 hét alatt jött meg az LC 13-asom.
Nekem az LC17-est 2. napra házhoz szállították.
Newman!
Az enyémben is GF8600GT van és gond nélkül belemenet. A tápom FSP Blue Storm II 350W, ha ez segít.
Htpc (Home Theatre PC)
előre is köszi a választ
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Csütörtökön megyek Bp-re és akarok venni egy házat meg egy tápot. De van egy-két kérdésem mielőtt megrendelem.
Már megrendelted? Mert nekem 3,5 hét alatt jött meg az LC 13-asom.
Htpc (Home Theatre PC)
előre is köszi a választ
Htpc (Home Theatre PC)
Csütörtökön megyek Bp-re és akarok venni egy házat meg egy tápot. De van egy-két kérdésem mielőtt megrendelem.
Ház: Silverstone LC17 (fekete)
Táp: Seasonic S12 II 430W (halkabb mint a Zalman új 360W-os tápja és ha már ezen múlik a plussz 4-5eFt... vagy jó a Zalman is? )
1. A táp(ok) biztosan belefér(nének) ebbe a házba? A kérdések miatt adtam linkeket a cuccokról, de aki annyira ismeri őket azok meg se nézzék.
2. Egy Core 2-es rendszer menne majd benne... Tehát:
- pl az ASUS P5K belefér?
- a videókártya vagy egy 8600GT Silent lesz vagy egy Sapphire X1950Pro Zalman hűtővel. Ugye ebbe belefér állítva a kártya? Tehát nem kell hozzá ilyen bővítő kártya féleség, h beleférjen ugye? Csak mert az vmi 10eFt (egy B and L topicba olvastam vhol, bár az elég lapos HTPC ház volt) mert azt inkább kihagynám.
Egy kis szekrénybe lenne betéve a cucc (elől/hátul nyitott, oldalt 4-4 cm hely, fölötte 8-10 cm hely van kb).
Procin, ha belefér, a Zalman 9500-as hűtőm lesz, ami már megvan. A többi cuccot ami hűtéssel kapcsolatos ismeritek. Nem fog megfőni a cucc? Esetleg még így is lehetne tuningolni, ha szükséges?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?
ATI kártyából találtam egy szerintem jót.
Itt a link:
http://www.sapphiretech.com/hy/products ... id=g&grp=3
Nvidából sajnos nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni.
A tanácsokat előre is köszönöm.
en ottletszeruen vettem egy manli 8600gt-t mert a gt6600-am 4 ev utan megnyiffant. a kepminosege plazman, akar nativ, akar hdmi meghajtassal egyenlo a parherliaval, ami azert valami..
Htpc (Home Theatre PC)
HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?ATI kártyából találtam egy szerintem jót.
Itt a link:
szia
ha már ATI, akkor én inkább az új HD szériát választanám a HTPC-hez, de azért pár kérdést fel kell tenned magadnak a döntéshez:
- csak HTPC-re használod, vagy játék is lesz? (gondolom nem, ha dedikált HTPC készül, ekkor elég egy tizenegykétezer forintos HD2400Pro is)
- szükséged van a HDMI kimenetre?
ha a hangot nem HDMI-n keresztül viszed, akkor sztem semmi szükséged HDMI kimenetes videokártyára, DVI is simán jó, csak egy DVI=>HDMI kábel kell (vagy DVI=>HDMI átalakító és HDMI=>HDMI kábel)
megjegyzések:
a jelenlegi HDMI kimenetes (ATI, HD...) kártyák sem tudják a nagyfelbontású hangot átvinni digitálisan, hogy ez a jövőben (akár gyárilag, akár hekkelt szoftveres megoldással) változni fog-e, ezt nem tudom. de most emiatt nem érdemes HDMI kimenetes vidkártyára gyúrni
a hardveres gyorsítás baromi jó dolog, de szoftver (driver, meghajtó, lejátszó stb.) oldalon annyira labilis és bonyolult (pl. registry heck), hogy ami nekem is összejött egyszer (720p-s x264 .mkv rip-ek gyorsítása), az már következő PDVD-vel, Catalyst-al, driver-el nem megy. Még örülhetek, hogy egyszer legalább sikerült (amúgy az 7.2 Ultra PDVD-vel és 7.4-es CCC-vel és driverrel történt)
szóval ha HD-t is néznél a gépen, akkor nem árt valami kétmagos proci a gépbe, ami bírja a gyűrődést
OFFTOPIC:
az E6420-am nagyon állat, semmilyen postprocessel nem lehet kiakasztani, pedig "csak" 2.96 GHz-en megy, tovább nem néztem meddig bírja, minek ha minden megy így is
Htpc (Home Theatre PC)
Itt egy kép az ATI kártyáról:
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?
ATI kártyából találtam egy szerintem jót.
Itt a link:
Nvidából sajnos nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni.
A tanácsokat előre is köszönöm.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
PC és plazma összekötésére mekkora az a maximális kábel hosszúság, ami még élvezhető képet ad? Sajnos nekem 8 métert kéne áthidalnom és választhatok a VGA-VGA ill. a DVI-HDMI kábelek közül, mert ilyen csatlakozóim vannak.
Köszi!
DVI-HDMI kábellel a 10m is simán elmegy, persze azért jófélével
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
PC és plazma összekötésére mekkora az a maximális kábel hosszúság, ami még élvezhető képet ad? Sajnos nekem 8 métert kéne áthidalnom és választhatok a VGA-VGA ill. a DVI-HDMI kábelek közül, mert ilyen csatlakozóim vannak.
Köszi!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W