Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Sziasztok! 
HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?

ATI kártyából találtam egy szerintem jót.

Itt a link:

http://www.sapphiretech.com/hy/products ... id=g&grp=3

Nvidából sajnos nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni.

A tanácsokat előre is köszönöm.

en ottletszeruen vettem egy manli 8600gt-t mert a gt6600-am 4 ev utan megnyiffant. a kepminosege plazman, akar nativ, akar hdmi meghajtassal egyenlo a parherliaval, ami azert valami..

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?ATI kártyából találtam egy szerintem jót.
Itt a link:

szia

ha már ATI, akkor én inkább az új HD szériát választanám a HTPC-hez, de azért pár kérdést fel kell tenned magadnak a döntéshez:

- csak HTPC-re használod, vagy játék is lesz? (gondolom nem, ha dedikált HTPC készül, ekkor elég egy tizenegykétezer forintos HD2400Pro is)

- szükséged van a HDMI kimenetre?

ha a hangot nem HDMI-n keresztül viszed, akkor sztem semmi szükséged HDMI kimenetes videokártyára, DVI is simán jó, csak egy DVI=>HDMI kábel kell (vagy DVI=>HDMI átalakító és HDMI=>HDMI kábel)

megjegyzések:

a jelenlegi HDMI kimenetes (ATI, HD...) kártyák sem tudják a nagyfelbontású hangot átvinni digitálisan, hogy ez a jövőben (akár gyárilag, akár hekkelt szoftveres megoldással) változni fog-e, ezt nem tudom. de most emiatt nem érdemes HDMI kimenetes vidkártyára gyúrni

a hardveres gyorsítás baromi jó dolog, de szoftver (driver, meghajtó, lejátszó stb.) oldalon annyira labilis és bonyolult (pl. registry heck), hogy ami nekem is összejött egyszer (720p-s x264 .mkv rip-ek gyorsítása), az már következő PDVD-vel, Catalyst-al, driver-el nem megy. Még örülhetek, hogy egyszer legalább sikerült (amúgy az 7.2 Ultra PDVD-vel és 7.4-es CCC-vel és driverrel történt)

szóval ha HD-t is néznél a gépen, akkor nem árt valami kétmagos proci a gépbe, ami bírja a gyűrődést

OFFTOPIC:

az E6420-am nagyon állat, semmilyen postprocessel nem lehet kiakasztani, pedig "csak" 2.96 GHz-en megy, tovább nem néztem meddig bírja, minek ha minden megy így is
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

earl
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: earl »

Itt egy kép az ATI kártyáról:

earl

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: earl »

Sziasztok!

HTPC építésébe gondolkozom arra lennék kíváncsi, hogy milyen kártyát érdemesebb bele raki ATI-t vagy Nvidiá-t?

ATI kártyából találtam egy szerintem jót.

Itt a link:

Nvidából sajnos nem tudom melyiket lenne érdemesebb megvenni.

A tanácsokat előre is köszönöm.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok! 
PC és plazma összekötésére mekkora az a maximális kábel hosszúság, ami még élvezhető képet ad? Sajnos nekem 8 métert kéne áthidalnom és választhatok a VGA-VGA ill. a DVI-HDMI kábelek közül, mert ilyen csatlakozóim vannak.

Köszi!

DVI-HDMI kábellel a 10m is simán elmegy, persze azért jófélével

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Sziasztok!

PC és plazma összekötésére mekkora az a maximális kábel hosszúság, ami még élvezhető képet ad? Sajnos nekem 8 métert kéne áthidalnom és választhatok a VGA-VGA ill. a DVI-HDMI kábelek közül, mert ilyen csatlakozóim vannak.

Köszi!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Nah sikerült összehoznom végre mindent ezen a nyomorult gépen de tele a t*k*m.. végre megy a hddvd lejátszás (újra), 9800pro meg 2ghz-en.. problémát az okozta, h az 1920*1200as felbontáson nembírta kipréselni magából a gép, lejjebb vettem 1280*800 és már megy is.. mivel proji 720p, nemis kell nagyobb nekem..

2. menet az audigy2 bass redirect megértése/felfogása, ami elég komoly nehézségeket okozott nekem, de mindegy, mostmár megvan, kellett hozzá adobe audition2+asio h külön megcímezve a csatornákat kiküldözgessek rájuk 40-80-120-stb hz-eket és mindezt együtt az erősítő meg az új sub crossovereivel összepasszintsam.. hát nem egyszerű.. minderre azért volt szükség h a truehd/stb-t tudjam 6ch directben hallgatni, de persze máshoz az spdif-en a sztereó zene is jó legyen.. na mindegy, cumi a creative-nak, egyelőre jó, majd kell egy új hangkari valamikor

Kérdés:
Feliratot HDDVD-n powerdvd 6.5-ön kizárólag, (2.4:1 képarányú matrix rev) feljebb lehet valahogy varázsolni? le fog csúszni a vásznomról majd, ha a kép alatt lesz az egyik sor..

+ tudom volt róla szó, de nembírok ráakadni, magyar feliratot hozzászerkeszteni a már meglévő evo-khoz hogyan lehet? Lehet? köszi

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Arra lettem figyelmes, h a C:\ meghajtómon nem nagyon van hely. MSN Live-al gyakran küldök úgy filekoat, h nem behúzom a chat ablakba, hanem berakom a mappába és ott töltöm át. Onnan rendszerint mindig ki is töröljük, ennek ellenére találtam egy mappát, ami több, mint 2 GB és nem tudom letörölni, mert "a file már nincs meg" üzenetet kapok. Az elérési út: "C:\Documents and Settings\Newman\Local Settings\Application Data\Microsoft\Messenger\xy@xy.hu\SharingMetadata\.." és .frx fileokról van szó.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

De ha pl. at ffdshow-ban avisynth filter(eke)t is használsz, akkor azokba is be lehet állítani egy "parancssor"-ba, hogy melyik módszerrel és mekkorára méretezze át a képet (valamint a sorrend sem mindegy, előbb kell átméretezni, és utána postprocess-elni). No de ez a "bonyolultabb", de profibb megoldás.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

skacok kérdés:  Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?! 
előre is köszi a választ

Milyen TV-n, milyen felbontással?

A pc-n meg lehet adni általában a lejátszó programoknak, hogy mekkorára méretezzék át a lejátszott filmeket. Ha natívban ("pixel-pontosan") hajtod a TV-det (ez lenne a legjobb), akkor a natív felbontást (pl. 1280x720, vagy 1360x768) kell megadni a lejátszóban. Erre több mód is van, pl. ffdshow (noha ez nem lejátszó) használata esetén így:

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bubu007 »

nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.Ezek normálisak?

Mi köze van a VFD-nek a távirányítóhoz?

tulajdonképpen semmi.
de ha nem lenne benne VFD akkor lenne egy üres nagyhely ahova beépíthetem a frissen vásárolt távirányítós FVD-t.
Így viszont se hely se távirányító, ergo rakhatsz hozzá egy "gyönyörű" külső usb-s távirányítót.
guszti.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Sok player van, ami tud olyasmit amit a ZoomPlayer nem. Például a MediaLibrary igazából csak egy foldergyűjtemény, nem igazi media library. Nem katalogizálható, nincs IMDB/CDDB támogatás, nincs netradio, és még sok minden.
Ja, értem. Neked van erőd kategorizálni, képeket vadászni, imdb-ről adatbázisokat letölteni? Netrádiot egyébként tud!

Sztem fentiek annyira nem fontosak egy playertől(bár netrádio igen), az már inkább a htpc frontend kategoria ... és frontendként valoban nem állja meg a helyét, de nem is igazságos azokkal hasonlitani... (bár jo lenne, ha a készitője abba az irányba fejlesztené, sima playerként már ugysincs hova szvsz)

Mind1, nem vitázni akartam, lehet csak igénytelen vagyok a köritésre (mert valoban elég puritán a cucc).

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.Ezek normálisak?

Mi köze van a VFD-nek a távirányítóhoz?

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Már kezdtem ráhangolni magam az antec fusion házra, erre most látom hogy nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.
Ezek normálisak?

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: daniba »

skacok kérdés: Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?!

előre is köszi a választ

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Apropó MCEMiért nem játsza le az MKV fileokat?
Valami magyaritás nincs hozzá?

Tedd fel a Haali matroska splittert, akkor le fogja tudni játszani. (Engedélyezd az avi fileok kezelését is telepítéskor, mert jobb splitter, mint a beéptett.)

Ezt raktam fel de az MCE nem viszi.
A Mediaportál viszont zokszó nélkül viszi, ezért nem értem.

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

A barebone-al vigyázz, mert a legnagyobb előnyük a legnagyobb hátrányuk is egyben. Nagyon megköti a kezedet abban, hogy továbbfejleszd a gépet (nem tetszik a videokártya, akarsz egy jobb hangkimenetet, több helyre van szükséged, stb.). Ha elfér egy normál fekvő méretű ház a nappalidban, akkor szvsz nem érdemes foglalkozni a barebone-al.
Meggondolandó amit írtál.

A távirányító amit linkeltél bűn ronda
Asszem maradok az imon vagy a thermaltake mellett.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

OFFTOPIC:

Láttam, mintha vki TV Tuner-t keresett volna. Nekem van egy eladó, távirányító is van hozzá (típusa látható aláírásomban és privátban lehet érdeklődni).

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

nos, melyik player multa felül a tudtom nélkül? (csak lejátszo!)
Sok player van, ami tud olyasmit amit a ZoomPlayer nem. Például a MediaLibrary igazából csak egy foldergyűjtemény, nem igazi media library. Nem katalogizálható, nincs IMDB/CDDB támogatás, nincs netradio, és még sok minden.

Azért mondtam, hogy az "aláz" kifejezés erős, mert ahhoz azért lejátszás fronton még sok mindent tudni kellene. Ugyanakkor az feltétlenül igaz, hogy amit tud, azt viszont jól konfigurálhatóan, és kényelmesen tudja.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Apropó MCEMiért nem játsza le az MKV fileokat?

Tedd fel a Haali matroska splittert, akkor le fogja tudni játszani. (Engedélyezd az avi fileok kezelését is telepítéskor, mert jobb splitter, mint a beéptett.)

Magyarításról nem tudok. A Vista bizonyos verzióiban van MCE, és az magyar. Talán próbáld meg azt.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

HTPC-mhez szeretnék venni távirányítót. "Microsoft Control w/Receiver for WinXP MCE"
No, pont erről írtam én is közben.

A kérdésem az, hogy a többi infrás távirányítóm is el fogja indítania PC-t? Ez nem lenne jó :-(Rádiófrekvenciás billentyűvel már próbáltam a távoli ki/be kapcsolást. Minden működött, csak az a gond, hogy néha magától is elindult a számgép. Így a billentyűzetről való bekapcsolást letiltottam.

Miért tenné? Ez egy ugyanolyan távirányító, mint bármelyik más multimédiás eszközé a nappaliban. Ugyanannyi az esélye is annak, hogy összezavarják egymást, mint bármelyik másik megvásárolt TV, DVD lejátszó, felvevő, akármi.

Ha volt egér is az RF billentyűzet mellé, akkor valószínűleg amiatt indult el. Egy optikai egér attól is "beindulhat", ha megváltoznak a fényviszonyok, elsétálsz mellette, stb. Ha csak billentyűzet volt, akkor nem szabadott volna, de mivel rádiofrekvenciás, ezért elképzelhető, hogy a receiver időnként befogott valami zavaró jelet a környezetből.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Megnéztem ezt a tv tuner kártyát, köszi. Nem vagyok biztos benne hogy szükségem lesz rá, ugyanis asztali felvevőm van.Lehet hogy maradok a sima távirányítónál, mivel számomra most csupán a videó fileok lejátszása a cél.

Akkor próbálkozz meg egy ilyennel: Microsoft Remote Control and Receiver for Media Center PC

Legnagyobb gondom a ház kiválasztásával van, de az egyik ezért nem tetszik a másik meg azért. Aztán az árak is brutálisak némelyik esetében.

Nem olcsók, de gondolj arra, hogy egy jó ház több HTPC generációt ki fog tudni szolgálni. A HTPC-ben az az egyik legjobb, hogy nem kell sosem teljesen lecserélni, lehet bővítgetni.

A barebone-al vigyázz, mert a legnagyobb előnyük a legnagyobb hátrányuk is egyben. Nagyon megköti a kezedet abban, hogy továbbfejleszd a gépet (nem tetszik a videokártya, akarsz egy jobb hangkimenetet, több helyre van szükséged, stb.). Ha elfér egy normál fekvő méretű ház a nappalidban, akkor szvsz nem érdemes foglalkozni a barebone-al.

solyomvari

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: solyomvari »

Sziasztok,

HTPC-mhez szeretnék venni távirányítót. "Microsoft Control w/Receiver for WinXP MCE
" ezt néztem ki . Infrás. Ezzel ki tudom kapcsolni a számgépet standby (S3) módba és el is tudom újra indítani. Tökéletes lenne.
A kérdésem az, hogy a többi infrás távirányítóm is el fogja indítania PC-t? Ez nem lenne jó :-(

Rádiófrekvenciás billentyűvel már próbáltam a távoli ki/be kapcsolást. Minden működött, csak az a gond, hogy néha magától is elindult a számgép. Így a billentyűzetről való bekapcsolást letiltottam.

Köszi a segítséget
Tamás

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Zoomplayert is probáld ki, jo lejátszo. Igaz, nem olyan csicsa, mint a mediaportal és tvtunert nem kezel, de funkciokban mindent aláz és könnyen távirányithato (mondjuk ez a mediaportalra is igaz).

A "funkciókban mindent aláz" kis túlzás, mert azért annyit nem tud, de lejátszónak nagyon jó, mert "könnyű", gyors, és testre szabható.

nos, melyik player multa felül a tudtom nélkül? (csak lejátszo!)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Apropó MCE
Miért nem játsza le az MKV fileokat?

Válasz küldése