Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

skacok kérdés:  Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?! 
előre is köszi a választ

Milyen TV-n, milyen felbontással?

A pc-n meg lehet adni általában a lejátszó programoknak, hogy mekkorára méretezzék át a lejátszott filmeket. Ha natívban ("pixel-pontosan") hajtod a TV-det (ez lenne a legjobb), akkor a natív felbontást (pl. 1280x720, vagy 1360x768) kell megadni a lejátszóban. Erre több mód is van, pl. ffdshow (noha ez nem lejátszó) használata esetén így:

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Bubu007
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bubu007 »

nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.Ezek normálisak?

Mi köze van a VFD-nek a távirányítóhoz?

tulajdonképpen semmi.
de ha nem lenne benne VFD akkor lenne egy üres nagyhely ahova beépíthetem a frissen vásárolt távirányítós FVD-t.
Így viszont se hely se távirányító, ergo rakhatsz hozzá egy "gyönyörű" külső usb-s távirányítót.
guszti.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Sok player van, ami tud olyasmit amit a ZoomPlayer nem. Például a MediaLibrary igazából csak egy foldergyűjtemény, nem igazi media library. Nem katalogizálható, nincs IMDB/CDDB támogatás, nincs netradio, és még sok minden.
Ja, értem. Neked van erőd kategorizálni, képeket vadászni, imdb-ről adatbázisokat letölteni? Netrádiot egyébként tud!

Sztem fentiek annyira nem fontosak egy playertől(bár netrádio igen), az már inkább a htpc frontend kategoria ... és frontendként valoban nem állja meg a helyét, de nem is igazságos azokkal hasonlitani... (bár jo lenne, ha a készitője abba az irányba fejlesztené, sima playerként már ugysincs hova szvsz)

Mind1, nem vitázni akartam, lehet csak igénytelen vagyok a köritésre (mert valoban elég puritán a cucc).

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.Ezek normálisak?

Mi köze van a VFD-nek a távirányítóhoz?

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Már kezdtem ráhangolni magam az antec fusion házra, erre most látom hogy nem adnak hozzá távirányítót annak ellenére hogy FVD van benne.
Ezek normálisak?

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: daniba »

skacok kérdés: Pct tvn nézve hdmin van olyan program a mi a dvdt felskálázza 720p re, vagy ahhoz hardver kell, ilyet nem lehet csinálni szoftveresen?!

előre is köszi a választ

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Apropó MCEMiért nem játsza le az MKV fileokat?
Valami magyaritás nincs hozzá?

Tedd fel a Haali matroska splittert, akkor le fogja tudni játszani. (Engedélyezd az avi fileok kezelését is telepítéskor, mert jobb splitter, mint a beéptett.)

Ezt raktam fel de az MCE nem viszi.
A Mediaportál viszont zokszó nélkül viszi, ezért nem értem.

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

A barebone-al vigyázz, mert a legnagyobb előnyük a legnagyobb hátrányuk is egyben. Nagyon megköti a kezedet abban, hogy továbbfejleszd a gépet (nem tetszik a videokártya, akarsz egy jobb hangkimenetet, több helyre van szükséged, stb.). Ha elfér egy normál fekvő méretű ház a nappalidban, akkor szvsz nem érdemes foglalkozni a barebone-al.
Meggondolandó amit írtál.

A távirányító amit linkeltél bűn ronda
Asszem maradok az imon vagy a thermaltake mellett.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Láttam, mintha vki TV Tuner-t keresett volna. Nekem van egy eladó, távirányító is van hozzá (típusa látható aláírásomban és privátban lehet érdeklődni).

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

nos, melyik player multa felül a tudtom nélkül? (csak lejátszo!)
Sok player van, ami tud olyasmit amit a ZoomPlayer nem. Például a MediaLibrary igazából csak egy foldergyűjtemény, nem igazi media library. Nem katalogizálható, nincs IMDB/CDDB támogatás, nincs netradio, és még sok minden.

Azért mondtam, hogy az "aláz" kifejezés erős, mert ahhoz azért lejátszás fronton még sok mindent tudni kellene. Ugyanakkor az feltétlenül igaz, hogy amit tud, azt viszont jól konfigurálhatóan, és kényelmesen tudja.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Apropó MCEMiért nem játsza le az MKV fileokat?

Tedd fel a Haali matroska splittert, akkor le fogja tudni játszani. (Engedélyezd az avi fileok kezelését is telepítéskor, mert jobb splitter, mint a beéptett.)

Magyarításról nem tudok. A Vista bizonyos verzióiban van MCE, és az magyar. Talán próbáld meg azt.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

HTPC-mhez szeretnék venni távirányítót. "Microsoft Control w/Receiver for WinXP MCE"
No, pont erről írtam én is közben.

A kérdésem az, hogy a többi infrás távirányítóm is el fogja indítania PC-t? Ez nem lenne jó :-(Rádiófrekvenciás billentyűvel már próbáltam a távoli ki/be kapcsolást. Minden működött, csak az a gond, hogy néha magától is elindult a számgép. Így a billentyűzetről való bekapcsolást letiltottam.

Miért tenné? Ez egy ugyanolyan távirányító, mint bármelyik más multimédiás eszközé a nappaliban. Ugyanannyi az esélye is annak, hogy összezavarják egymást, mint bármelyik másik megvásárolt TV, DVD lejátszó, felvevő, akármi.

Ha volt egér is az RF billentyűzet mellé, akkor valószínűleg amiatt indult el. Egy optikai egér attól is "beindulhat", ha megváltoznak a fényviszonyok, elsétálsz mellette, stb. Ha csak billentyűzet volt, akkor nem szabadott volna, de mivel rádiofrekvenciás, ezért elképzelhető, hogy a receiver időnként befogott valami zavaró jelet a környezetből.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Megnéztem ezt a tv tuner kártyát, köszi. Nem vagyok biztos benne hogy szükségem lesz rá, ugyanis asztali felvevőm van.Lehet hogy maradok a sima távirányítónál, mivel számomra most csupán a videó fileok lejátszása a cél.

Akkor próbálkozz meg egy ilyennel: Microsoft Remote Control and Receiver for Media Center PC

Legnagyobb gondom a ház kiválasztásával van, de az egyik ezért nem tetszik a másik meg azért. Aztán az árak is brutálisak némelyik esetében.

Nem olcsók, de gondolj arra, hogy egy jó ház több HTPC generációt ki fog tudni szolgálni. A HTPC-ben az az egyik legjobb, hogy nem kell sosem teljesen lecserélni, lehet bővítgetni.

A barebone-al vigyázz, mert a legnagyobb előnyük a legnagyobb hátrányuk is egyben. Nagyon megköti a kezedet abban, hogy továbbfejleszd a gépet (nem tetszik a videokártya, akarsz egy jobb hangkimenetet, több helyre van szükséged, stb.). Ha elfér egy normál fekvő méretű ház a nappalidban, akkor szvsz nem érdemes foglalkozni a barebone-al.

solyomvari

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: solyomvari »

Sziasztok,

HTPC-mhez szeretnék venni távirányítót. "Microsoft Control w/Receiver for WinXP MCE
" ezt néztem ki . Infrás. Ezzel ki tudom kapcsolni a számgépet standby (S3) módba és el is tudom újra indítani. Tökéletes lenne.
A kérdésem az, hogy a többi infrás távirányítóm is el fogja indítania PC-t? Ez nem lenne jó :-(

Rádiófrekvenciás billentyűvel már próbáltam a távoli ki/be kapcsolást. Minden működött, csak az a gond, hogy néha magától is elindult a számgép. Így a billentyűzetről való bekapcsolást letiltottam.

Köszi a segítséget
Tamás

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Zoomplayert is probáld ki, jo lejátszo. Igaz, nem olyan csicsa, mint a mediaportal és tvtunert nem kezel, de funkciokban mindent aláz és könnyen távirányithato (mondjuk ez a mediaportalra is igaz).

A "funkciókban mindent aláz" kis túlzás, mert azért annyit nem tud, de lejátszónak nagyon jó, mert "könnyű", gyors, és testre szabható.

nos, melyik player multa felül a tudtom nélkül? (csak lejátszo!)

Jó volt itt.

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Apropó MCE
Miért nem játsza le az MKV fileokat?

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Mint írtam 1280 x 768-ban kicsit széthúzza a képet, így nem fekete keret van hanem kb 1cm nem látszik a desktopból körbe.
Viszont ez filmnézés közben meg a MP esetében ezt észre sem lehet venni. Egyedül az xp desktopnál látszik.
De már rajta vagyok egy overscan/underscan megoldáson, ha lesz eredmény közzéteszem.

Megnéztem ezt a tv tuner kártyát, köszi.
Nem vagyok biztos benne hogy szükségem lesz rá, ugyanis asztali felvevőm van.
Lehet hogy maradok a sima távirányítónál, mivel számomra most csupán a videó fileok lejátszása a cél.
Tegnap megnézte az asszony meg a gyerek a Cars rajzfilmet HD-ben és majd leesett az álluk.

Legnagyobb gondom a ház kiválasztásával van, de az egyik ezért nem tetszik a másik meg azért.
Aztán az árak is brutálisak némelyik esetében.
Az NSK 2400 tetszene ha lenne tiszta feketében pl.
Nézegettem a thermaltake házakat is, szóval nem egyszerű az biztos.
Már kínomban az asus barebone megoldásokat vettem szemügyre, ott is lenne ami nem is olyan rossz megoldás.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Én is erre gondoltam, csak az a fránya fekete keret.Ezért hajtom most 1280 x 768-ban.

Ezek szerint 1280x768-ban jó?

Jogos, de én arra gondoltam hogy az imon kivételével van-e más alternatíva.Találtam még thermaltake-t ami szinte ugyanaz, a többinek fos a távirányítója.

Ha akarsz TV tunert a gépbe (felvételre nagyon jó megoldás, kiváltja a DVD felvevőt), akkor vegyél egy MCE edition-os tunerkártyát. Például itt van ez: Hauppauge PVR 150 MCE Edition (fontos, hogy MCE edition legyen). Nem drága, a tunere hardveres (nem eszi a gépet), hozza mindazt, amit analóg TV fronton minőségileg lehet, és van hozzá Microsoft certified (MCE) vevő és távirányító. Ennek az az előnye, hogy szinte minden (pl. a mediaportal, girder, MCE, stb) támogatja, könnyű belőni, és sok olyan speckó gombja van, ami direkt HTPC-re lett kitalálva (pl. direkt gomb van a MediaPortal ill. MS MCE "my videos", "my tv", stb elérésére, direkt gomb az alvásra, stb.)

Ráadásul az infra vevője nem is csak vevő, hanem egyúttal adó is, amivel pl. külső egységet lehet automatizáltan kezelni (pl. set top box, egyebek).

Ha nem akarsz tunert, akkor MCE távirányítót önmagában is lehet kapni, 6-7 ezer forintért.

Zoomplayert is probáld ki, jo lejátszo. Igaz, nem olyan csicsa, mint a mediaportal és tvtunert nem kezel, de funkciokban mindent aláz és könnyen távirányithato (mondjuk ez a mediaportalra is igaz).

A "funkciókban mindent aláz" kis túlzás, mert azért annyit nem tud, de lejátszónak nagyon jó, mert "könnyű", gyors, és testre szabható.

u.i.:
A napokban megnéztem a Mediaportal-t, és azt kell mondjam, sokat javult. Át fogok térni rá a most használt ZoomPlayerről, ha a TV server kikerül béta állapotból. Maga a felülete és a funkciói már most jók, csak legyen kicsit stabilabb. Ezzel együtt át fogok térni a HTPC más jellegű használatára is. Lesz egy "media" nevű loginom, aminél shell-ként magát a mediaplayert fogom megtenni. Ez beloginol automatikusan majd, így "asszonybarát" rendszert csinálok. Ezen kívül lesz egy másik login, amivel távoli asztallal a letöltéseket és egyéb teendőket fogom csinálni.

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

én egyébként, ha plazmám lenne, megküldeném HDMI-n 1280x720-ban (720p), arra biztos fel van készitve, h jol átméretezze, a hd filmeket igy egyszer méretezed át: a tévé scalerével.

Én is erre gondoltam, csak az a fránya fekete keret.
Ezért hajtom most 1280 x 768-ban.

távirányitásra imon, saját vevő barkácsolása/vétele vagy akár vezeték nélküli egér/bill, stb ... ebben mi hogy adjunk tanácsot?

Jogos, de én arra gondoltam hogy az imon kivételével van-e más alternatíva.
Találtam még thermaltake-t ami szinte ugyanaz, a többinek fos a távirányítója.

Megnézem, köszönöm.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Erről tud valaki valamit?Ez egy komplett jól felszerelt HTPC, amit minden kötöttség nélkül (másolásvédelem, régiókód, torrent stb.) teljesértékű PC-ként is funkcionál?
Köszi

amit tudunk, h 600+ ezer forint
de amugy igen, ez egy márkás, mai viszonylatban közepes-lsokat. PC, brutál modon tulárazva.

---------------

én egyébként, ha plazmám lenne, megküldeném HDMI-n 1280x720-ban (720p), arra biztos fel van készitve, h jol átméretezze, a hd filmeket igy egyszer méretezed át: a tévé scalerével. el kell fogadni, plazma nem ideális pc-s hajtásra egyelőre.

---------------

bubu007: távirányitásra imon, saját vevő barkácsolása/vétele vagy akár vezeték nélküli egér/bill, stb ... ebben mi hogy adjunk tanácsot?

Jó volt itt.

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: killbill »

Erről tud valaki valamit?
Ez egy komplett jól felszerelt HTPC, amit minden kötöttség nélkül (másolásvédelem, régiókód, torrent stb.) teljesértékű PC-ként is funkcionál?
Köszi

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Overscan kompenzációt kell csinálni - ha tudja a vga drivere - mert akkor el lehet tüntetni a fekete keretet vagy éppen a lelógást ha hdmi-n hajtod az 1024x768-as plazmát. Ilyenkor a desktop vmi nem szabványos méretű lesz.

Igazából az a helyzet,hogy ennyire nem érdekel. Kipróbáltam és szomorkodtam egy sort, hogy mennyivel szebb HDMI-n, de félek attól, hogy beég az a keret, amivelé kisebb a desktop így, ezért aztán marad a VGA.

állítsd át 1280 x 768-ra és akkor nem lesz keret.
akkor széthúzza

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

Távirányításra miben érdemes gondolkozni? VFD nem feltétlenül szükséges.
Nekem bevált az imon inside. A kurzort is tudom vinni vele (természetesen az egeret nem helyettesítheti de...), zoomplayerrel pedig remekül használható.

én is az imon és a thermaltake (ami ugye egy imon clone) között vacilálok.

Bubu007

Htpc (Home Theatre PC)

hdmi elfelejet, vesz vga hosszabito kabel, beallit 1024x768, orul.
Nincs a TV-n VGA csatlakozó csak HDMI.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Aszondom' én, mégiscsak kell az az 1080P-s plazma.

De legalább 60"-ban, mert 42" -nál alig látszik a különbség 3 m-ről. Viszont a kevesebb macera miatt már megérné. Max. 2 év és ez nem is lesz téma, elfelejthetjük a vicces felbontású plazmáinkat..

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”