Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Igazából az a helyzet,hogy ennyire nem érdekel. Kipróbáltam és szomorkodtam egy sort, hogy mennyivel szebb HDMI-n, de félek attól, hogy beég az a keret, amivelé kisebb a desktop így, ezért aztán marad a VGA.
ha rossz a szin akkor meg kell probalni mas colormap-ot betolteni illetteve kezzel allitgatni az rgb gorbet. illetve vanna ilyen digitallis szon szabalyozas az ati-nel meg a nvidianal is azzal lehet javitani valamit.
most a plazmara a htpc-m vga-val van kotve nativ meghajtassal. a desktop-om pedig hdmi-vel. de csak azert mert van mindketfele kabel. szoval 1280x1024-re van allitva a desktop es clone mode van (GT8600) a tv a driver szerint 1080i-ben van hajtva sajna es ez ilyen bolond driver nvidia control paneles, nem az a regi jofajta... szoval nekem is volt keret de overscan-el be tudtam loni, hogy ne legyen. es ugyanolyan jo ha nem jobb kepminoseg van, mint vga-val hajtva.
a lenyeg, hogy a desktop nagyobb felbontasu legyen, mint a tv, mert az lefele jobban tud meretezni. most 1280x1024 ->1080i (akarmi is legyen az)->1024x768. ha viszont 1024x768->1280x720->1024x768 van sokat romlik a kep minosege.
Htpc (Home Theatre PC)
Overscan kompenzációt kell csinálni - ha tudja a vga drivere - mert akkor el lehet tüntetni a fekete keretet vagy éppen a lelógást ha hdmi-n hajtod az 1024x768-as plazmát. Ilyenkor a desktop vmi nem szabványos méretű lesz.
Igazából az a helyzet,hogy ennyire nem érdekel. Kipróbáltam és szomorkodtam egy sort, hogy mennyivel szebb HDMI-n, de félek attól, hogy beég az a keret, amivelé kisebb a desktop így, ezért aztán marad a VGA.
Htpc (Home Theatre PC)
Távirányításra miben érdemes gondolkozni? VFD nem feltétlenül szükséges.
Nekem bevált az imon inside. A kurzort is tudom vinni vele (természetesen az egeret nem helyettesítheti de...), zoomplayerrel pedig remekül használható.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
A gondom a következő:Ha 1280 x 720-as felbontást állítok be akkor a windows dektop (meg minden) úgy jelenik meg hogy körben van egy kis fekete csík, ha átállítom 1280 x 768-ra (most is így használom) akkor pedig kilóg egy kicsit (kb 1cm körbe) a képből a desktop. Nagyobb felbontás esetén ugyanez a helyzet. Semmilyen olyan megoldást nem találtam amivel a desktop méretét tudom állítani. Lehetséges egyáltalán, vagy nem is érdemes foglalkozni vele?
Ezek a plazmák HDMI-n keresztül nem képesek sem az 1:1 sem többnyire a "pontosan pozícionált" megjelenítésre. Használd a VGA bemenetet, és állítsd 1024x768-ra a felbontást. Ez ugyan torz képet ad, de ezt a lejátszókban lehet korrigálni. Ha lehet. Mediaplayer Classicban lehet, de szerintem a Mediaportal-ban is van hasonló opció.
Htpc (Home Theatre PC)
Overscan kompenzációt kell csinálni - ha tudja a vga drivere - mert akkor el lehet tüntetni a fekete keretet vagy éppen a lelógást ha hdmi-n hajtod az 1024x768-as plazmát. Ilyenkor a desktop vmi nem szabványos méretű lesz.
Sajna a többszörös skálázás miatt ronda a kép, a szineket kivéve, mert azok valóban jobbak, mint vga-n, és az aránnyal sem kell vacakolni.
Egyébként sokat számíthat még a vga képminőségének, hogy alaplapi ratyi vga-t használsz vagy valami igényesebb kártyát. Ez persze ismét egy olyan szívás ami hdmi-s hajtásnál nem oszt vagy szoroz.
Megoldás: venni kell full hd plazmát, azt majd lehet hdmi-n is szépen hajtani a htpc-ről
Htpc (Home Theatre PC)
hdmi elfelejet, vesz vga hosszabito kabel, beallit 1024x768, orul.
Ez így igaz is, de nekem spec sokkal szebbek a színek HDMI-n keresztül. Ezzel együtt én is VGA-n hajtom, pont emiatt kis keret miatt.
pedig amúgy a HDMI-nek több előnye is vagyon:
- nincs gond, ha véletlenül nagyobb felbontásban megy a desktop, akkor is van kép.
- szebbek a színek
- jó a képarány, nem kell variálni vele a 4:3/16:9 probléma miatt.
Htpc (Home Theatre PC)
Elnézést, ezt tényleg nem írtam le.A VGA kártyához adtak egy DVI HDMI átalakítót, és ezen keresztül kötöttem rá egy HDMI kábellel.
Néztem én a keret eltüntetésének a lehetőségét, de nem találtam rá semmi megoldást.
Akkor szerintem írd le rendesen, hogy mit használsz. Milyen filmet próbáltál lejátszani (felbontás, formátum, típus) és mivel. Milyen codecek vannak a gépen, és lejátszáskor ezek közül mi töltődik be.
Teszteléshez pedig töltsd le a mediaplayer classic-ot. Az egyszerű, kicsi, állítható, és meg tudod nézni, hogy milyen codecek futnak. Azaz fogunk tudni segíteni. Ha azzal belőtted, akkor lehet másik lejátszó felé indulni.
Nem tudom mi köze a képméretnek ahhoz hogy mit játszok le, de azért leírom.
Szóval mára változott kicsit a hardver de a "probléma" ugyanaz.
Vettem egy GA-MA69G-S3H alaplapot ami közvetlenül a HDMI csatlakozón keresztül van rákötve a Panasonic plazmára aminek a nativ felbontása 1024x768. Az ATI kártya felismeri a plazmát tehát ezzel semmi gond nincs, működik is. Amiket lejátszok (klipp, film, stb) azok x.264 720p formátumban vannak, általában egy MKV konténerben.
Összesen 2 progit telepítettem fel, az egyik az ffdshow a másik a matroskasplitter.
Háttérproginak a mediaportal-t használom, és így működik is minden.
A gondom a következő:
Ha 1280 x 720-as felbontást állítok be akkor a windows dektop (meg minden) úgy jelenik meg hogy körben van egy kis fekete csík, ha átállítom 1280 x 768-ra (most is így használom) akkor pedig kilóg egy kicsit (kb 1cm körbe) a képből a desktop. Nagyobb felbontás esetén ugyanez a helyzet. Semmilyen olyan megoldást nem találtam amivel a desktop méretét tudom állítani. Lehetséges egyáltalán, vagy nem is érdemes foglalkozni vele?
Még valami: Monitor nincs a gépre kötve, a plazma az elsődleges kijelző.
Progiban mi az ajánlott és jó, ami magyarul is tud?
Vagy maradjak a mediaportal-nál?
hdmi elfelejet, vesz vga hosszabito kabel, beallit 1024x768, orul.
Htpc (Home Theatre PC)
Elnézést, ezt tényleg nem írtam le.A VGA kártyához adtak egy DVI HDMI átalakítót, és ezen keresztül kötöttem rá egy HDMI kábellel.
Néztem én a keret eltüntetésének a lehetőségét, de nem találtam rá semmi megoldást.
Akkor szerintem írd le rendesen, hogy mit használsz. Milyen filmet próbáltál lejátszani (felbontás, formátum, típus) és mivel. Milyen codecek vannak a gépen, és lejátszáskor ezek közül mi töltődik be.
Teszteléshez pedig töltsd le a mediaplayer classic-ot. Az egyszerű, kicsi, állítható, és meg tudod nézni, hogy milyen codecek futnak. Azaz fogunk tudni segíteni. Ha azzal belőtted, akkor lehet másik lejátszó felé indulni.
Nem tudom mi köze a képméretnek ahhoz hogy mit játszok le, de azért leírom.
Szóval mára változott kicsit a hardver de a "probléma" ugyanaz.
Vettem egy GA-MA69G-S3H alaplapot ami közvetlenül a HDMI csatlakozón keresztül van rákötve a Panasonic plazmára aminek a nativ felbontása 1024x768. Az ATI kártya felismeri a plazmát tehát ezzel semmi gond nincs, működik is. Amiket lejátszok (klipp, film, stb) azok x.264 720p formátumban vannak, általában egy MKV konténerben.
Összesen 2 progit telepítettem fel, az egyik az ffdshow a másik a matroskasplitter.
Háttérproginak a mediaportal-t használom, és így működik is minden.
A gondom a következő:
Ha 1280 x 720-as felbontást állítok be akkor a windows dektop (meg minden) úgy jelenik meg hogy körben van egy kis fekete csík, ha átállítom 1280 x 768-ra (most is így használom) akkor pedig kilóg egy kicsit (kb 1cm körbe) a képből a desktop. Nagyobb felbontás esetén ugyanez a helyzet. Semmilyen olyan megoldást nem találtam amivel a desktop méretét tudom állítani. Lehetséges egyáltalán, vagy nem is érdemes foglalkozni vele?
Még valami: Monitor nincs a gépre kötve, a plazma az elsődleges kijelző.
Progiban mi az ajánlott és jó, ami magyarul is tud?
Vagy maradjak a mediaportal-nál?
Htpc (Home Theatre PC)
az olcso vga-kban rossz minosegu a scaler, a yuv/rgb converter es a color mapper. ha ezek kozul 1 is rossz akar mit csinalsz nem lesz jo keped.
Köszi.
És ez h van? 10 alatt a kártya szar, 20eFt-ért már van jó kártya és a legjobb képű kártya meg 80eFt fölött van? A kérdést normálisan megfogalmazva: mi alapján tudom azt eldönteni (mit kell nézni), h melyikben van jó scaler meg a stb?
Apropó.
- Pontosan leírná valaki, h mi ez a HDCP. Vagyis inkább azt, h mi a szerepe?
- Ha egy VGA támogatja és azon két DVI van, akkor mindkét DVI támogatja ezt?
ATI vagy NVIDIA kártyák képe szebb? Esetleg nincs különbség?
sajnos a mai ati kartyak eleg tre minoseguek. en inkabb nvidia-t javasolnek, neves gyartotol. 6600gt mar elindulashoz jo. de hdmi-vel nem csinalj tul jo kepet, mert mindenarom meretezni akar... szoval ettol felfele.
mas: egyebkent tobb helyen olvastam a neten, hogy a purevideo ati kartyakkal is mukodik...
Htpc (Home Theatre PC)
Apropó. - Pontosan leírná valaki, h mi ez a HDCP. Vagyis inkább azt, h mi a szerepe?
vegyél integrált megoldást, ha nem tetszik a képe, lehet bele rakni másik VGA-t ...
HDCP: másolásvédelem, bluray és hddvdn találhato. minden eszköznek támopgatnia kell, ami a láncban van, h a lejátszo (powerdvd) kitegye a képet.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Olcsó vga: hát elvileg lehet színekben különbség, igaz én még nem tapasztaltam. A méretezést meg a proci számolja, szóval innen mindegy a dolog.
Viszont most jót szívtam az integrált kártyával, mert nem viszi az 1024x576-os felbontást...
Htpc (Home Theatre PC)
az olcso vga-kban rossz minosegu a scaler, a yuv/rgb converter es a color mapper. ha ezek kozul 1 is rossz akar mit csinalsz nem lesz jo keped.
Köszi.
És ez h van? 10 alatt a kártya szar, 20eFt-ért már van jó kártya és a legjobb képű kártya meg 80eFt fölött van? A kérdést normálisan megfogalmazva: mi alapján tudom azt eldönteni (mit kell nézni), h melyikben van jó scaler meg a stb?
Apropó.
- Pontosan leírná valaki, h mi ez a HDCP. Vagyis inkább azt, h mi a szerepe?
Htpc (Home Theatre PC)
1. szarbol nem lehet varat epiteni es miert is kell tarolni? megnezed aztan torles.2. ugyanaz
3. hat lehet filterezni de az max 4m-re vetitve fogod latni de akkor se sokat. inkabb ront rajta.
htpc-n a vga-n akarsz sporolni amin a minoseg mulik? hat lol.
1. Az igaz, de rengeteget lehet rajta javítani. Egyébként úgyértettem, h sok sorozat van, ez miatt több Divx-re kényszerülök. Ahogy te is mondtad, sorozat és törlöm, ezért nem fogok a bits-ről 25-30 GB DL-t "elpazarolni" arra, aminek esélyt se adok, h megnézem legalább kétszer, mert ugyis törlöm ha megnéztem (szar a feltöltésem). 2-esnél szintén, DVD-n is lehet szépen javítani.....
Akkor mond el nekem légyszives, h mi miatt kellene egy jóféle VGA, ha már lenne egy hatalmas processzorom? Jó, tény h nem hagytam figyelmen kívül a minőség szót.. mit értesz minőség alatt? Példával élve, gondolok itt egy kártyára.
Arty: milyen lapok között érdemes kutakodni, aminek jó az integrált VGA-ja? Ezt a kérdés úgyértem, h integrált hangkártyába volt vmi nagyon jó nvidiás cucc, n-force vagy isten tudja. Az állítólag nagyon király volt. Int. VGA-k között van hasonló?
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Arty: milyen lapok között érdemes kutakodni, aminek jó az integrált VGA-ja? Ezt a kérdés úgyértem, h integrált hangkártyába volt vmi nagyon jó nvidiás cucc, n-force vagy isten tudja. Az állítólag nagyon király volt. Int. VGA-k között van hasonló?
Bár a kérdés nem nekem szólt, azért teszek be egy linket, ami AMD-s vonalon jó választásnak tűnik (én legalábbis ezt néztem ki magamnak). Minden van rajta ami kell egy HTPC-hez és az ára sem túl vészes.
GIGABYTE - GA-MA69G-S3H
képek
Gigabyte honlap
Htpc (Home Theatre PC)
ConvertXtoDvd progival megoldható. Volt olyan, hogy picit elcsúszott a hang a képtől, de nem jellemző. egy próbát megér. Mindenből tud dvd-re konvertálni, mkv HD anyagokból is
köszönöm megpróbálom. hang nem probléma, azt máshogy illesztem
Htpc (Home Theatre PC)
srácok, egy kis help, mivel tudok gyorsan egyszerűen hd x264-et (mkvbből) mpeg2be kódolni, h bármilyen dvdn lejátszható legyen? a kulcs az lenne h egyszerűen gyorsan, beállítom pl a bitrátát, felbontást és kész... avisynth vlmiért rosszalkodik most.. egyszerű progi kéne
ConvertXtoDvd progival megoldható. Volt olyan, hogy picit elcsúszott a hang a képtől, de nem jellemző. egy próbát megér. Mindenből tud dvd-re konvertálni, mkv HD anyagokból is
Htpc (Home Theatre PC)
A problémám annyi hogy a plazmán (1024x768) a HD (720p) filmet úgy jeleníti meg hogy körben van egy kis fekete csík. (mondjuk a win alatt is látszik de ott nem érdekel)
Mivel kötötted rá a TV-re? Ha VGA vagy DVI/HDMI, akkor a keretet a windows alatt tüntest el, és nem lesz keret a TV-n sem.
(Kompozit vagy s-video csatlakozást ne használj, inkább kösd be máshogy.)
Elnézést, ezt tényleg nem írtam le.
A VGA kártyához adtak egy DVI HDMI átalakítót, és ezen keresztül kötöttem rá egy HDMI kábellel.
Lehet hogy az ATI control centert is fel kéne telepíteni?
Én csak a drivert raktam fel.
Még egy kérdés. Progiban mi az ajánlott és jó ami magyarul is tud?
Jó az MP vagy esetleg a Windows Media Center Edition, bár ez utóbbi úgy tudom csak angol verzióban létezik.
Na még egy kérdés
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Htpc (Home Theatre PC)
Első fecske: MKV support egy "asztali" lejátszóhoz!!! http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx
http://www.tvix.co.kr/eng/support/betafirmware.aspx
Nézegettem a lehetőségeket a neten és először angol nyelven találtam erre a gépre, majd nini, itt is megvan.
Ismeri ezt valaki? Érdemes megvenni?
A mostani asztali gépem nem alkalmas HD filmek lejátszására és erősen gondolkozom valamilyen távirányítható, de nem túl drága megoldáson. Ennek a ketyerének a kávéfőző formája nem igazán jön be, de a 4100-as változat már szabvány téglatest alakú és majdnem ugyanezt tudja.
Szóval, abszolút tanácstalan vagyok, nem tudom azt sem, mennyire upgradelhető a későbbiekben, meg azt se, hogy egyáltalán hogyan működik, mi a hátránya, stb.
Htpc (Home Theatre PC)
srácok, egy kis help, mivel tudok gyorsan egyszerűen hd x264-et (mkvbből) mpeg2be kódolni, h bármilyen dvdn lejátszható legyen? a kulcs az lenne h egyszerűen gyorsan, beállítom pl a bitrátát, felbontást és kész... avisynth vlmiért rosszalkodik most.. egyszerű progi kéne
Htpc (Home Theatre PC)
A problémám annyi hogy a plazmán (1024x768) a HD (720p) filmet úgy jeleníti meg hogy körben van egy kis fekete csík. (mondjuk a win alatt is látszik de ott nem érdekel)
Mivel kötötted rá a TV-re? Ha VGA vagy DVI/HDMI, akkor a keretet a windows alatt tüntest el, és nem lesz keret a TV-n sem.
(Kompozit vagy s-video csatlakozást ne használj, inkább kösd be máshogy.)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok.
Tegnap elkezdtem foglalkozni a htpc rejtelmeivel.
Próbaképpen egy xp-re telepített mediaportal-al próbálkoztam.
A meedios valamiért el sem indul.
A VGA kártya egy HD2600XT radeon ami elég jó képminőséget produkál szerintem.
Visszaolvasgattam 5-6 oldalt de nem találtam erre választ.
Meg lehet oldani valahogy hogy széthúzza a képet teljes méretre lejátszáskor?
Htpc (Home Theatre PC)
1. szarbol nem lehet varat epiteni es miert is kell tarolni? megnezed aztan torles.2. ugyanaz
3. hat lehet filterezni de az max 4m-re vetitve fogod latni de akkor se sokat. inkabb ront rajta.
htpc-n a vga-n akarsz sporolni amin a minoseg mulik? hat lol.
1. Az igaz, de rengeteget lehet rajta javítani. Egyébként úgyértettem, h sok sorozat van, ez miatt több Divx-re kényszerülök. Ahogy te is mondtad, sorozat és törlöm, ezért nem fogok a bits-ről 25-30 GB DL-t "elpazarolni" arra, aminek esélyt se adok, h megnézem legalább kétszer, mert ugyis törlöm ha megnéztem (szar a feltöltésem). 2-esnél szintén, DVD-n is lehet szépen javítani.....
Akkor mond el nekem légyszives, h mi miatt kellene egy jóféle VGA, ha már lenne egy hatalmas processzorom? Jó, tény h nem hagytam figyelmen kívül a minőség szót.. mit értesz minőség alatt? Példával élve, gondolok itt egy kártyára.
Htpc (Home Theatre PC)
aurum: jahogy linux... sry, én meg csak windozolni tudok
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
nvidia pure video-t. eddig meg mindent lejatszott jobb/olyan minosegben, mint az ffdshw es sokkal jobb minosegben, mint a coreavc. 10..18%-os proci terhelessel, szaggatas nelkul mindegy, hogy 60, 72 vagy 75hz-re van allitva a megjelenito.
milyen kártyád is van?
windows? egy graphedites "render media" rol tudnak nyomni egy screenshotot? (csak h lássam h mi mihez kapcsolodik nálad)
8600gt. a render mediat nem ertem en csak alinux-hoz ertek.