Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Egyébként belefutottam egy érdekes dologba oár héttel ezelőtt amikor amikor újrahúztam a windowst a htpc-men és a hangkártya kimeneti digitális felbontását állítottam be. Alapból 96kHz-en volt és ebben az esetben nem is volt semmi gond a DD/DTS hangokkal. Igazából 99%-ban az van a filmeken amiket nézek. Viszont ugye a sorozatok, főleg a kisfelbontással rendelkezők jellemzően mp3 hanggal mennek. Ilyenkor az erősítőm sima stereo hangot jelzett, azaz a dsp-je nem tudta kikódolni a dolby surround jeleket a két csatornából. Vissza kellett vennem a kimeneti mintavételezést 48kHz-re emiatt.
lehet, hogy en tevedek, de sztem se a dts-nel se ac3-nal nem jatszik mire allitod, mert azokat csak atengedi, nem csinal veluk semmit.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Bocsi, azt hittem barkács is jó. Mondjuk így meg van kb. 200 Ft-ból, igaz forrasztani is kell.
Arra gondolsz, hogy egy füles kábelének másik végére forrasszak egy RCA dugót?
Attól félek, hogy úgy járok vele, mint amikor egy sima sztereó kábel egyik darabját használtam coax kábelnek. Szólt az, csak időnként kimaradt a hang, mintha nem lett volna folytonos a jeláramlás.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Én is! Vettem egy SilverStone SST-LC17B-C (black + card reader) házat.

Nem kaptál csak kártyaolvasóval?
Mikor az enyémet vettem, azt az infót kaptam, hogy már nem gyártják csak a kártyaolvasóval ellátott változatot.

A héten vettem bele egy Imon inside-ot, de ki kellett volna fúrjam az alsó CD meghajtó takaró lemezét (mivel ott nincs semmi). Nem volt szívem/bátorságom hozzá . Így aztán lett belőle Imon outside.
Kicsit macerás így mozgatni a gépet, ha nagyon zavar mégiscsak berakom a gépbe....
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

n80qd
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: n80qd »

arty!

Fel tudnád rakni újra a képeket az ac3 filter beállitásáról?

Köszi!

n80

ps.: bejön ez a HTPC, most épitek egy másodikat, LC16-SMR (silver multimedia, card reader), a másikhoz meg beszereztem egy Imon 2.4 Dg-t 1 a hálóba egy meg a nappaliba... Meg jó hogy a feleségem is IT-s

Nagyon kellemsen szerelhetö... szép nagy távirányitó van hozzá, majd meglátjuk mit bir ez, meg a másik is...

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

Megtettem az első lépést a HTPC felé. Rendeltem egy SILVERSTONE LC 10B házat
Én is! Vettem egy SilverStone SST-LC17B-C (black + card reader) házat.
Esetleg tudtok tippet adni, hol tudnék 3.5"-os belső I/O modult szerezni bele, amiben legalább 4 USB és egy FireWire csatlakozó is van?

Valami ilyesmire gondoltam.

Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Itt pedig, hogy mit kezdjen a különböző hangcsatornás PCM-ekkel. (2.0, 5.1, stb)
Én nálam azért nincs ez beállítva, mert még nem ütköztem ebbe a problémába.

nem csodálom, minőségre igényes ember nem tölt le átkodolt hangu filmet (amin aac, wmv hangsáv van, azt eleve nem szedem, szal én sem futottam még bele)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Megtettem az első lépést a HTPC felé. Rendeltem egy SILVERSTONE LC 10B házat

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Egyébként belefutottam egy érdekes dologba oár héttel ezelőtt amikor amikor újrahúztam a windowst a htpc-men és a hangkártya kimeneti digitális felbontását állítottam be. Alapból 96kHz-en volt és ebben az esetben nem is volt semmi gond a DD/DTS hangokkal. Igazából 99%-ban az van a filmeken amiket nézek. Viszont ugye a sorozatok, főleg a kisfelbontással rendelkezők jellemzően mp3 hanggal mennek. Ilyenkor az erősítőm sima stereo hangot jelzett, azaz a dsp-je nem tudta kikódolni a dolby surround jeleket a két csatornából. Vissza kellett vennem a kimeneti mintavételezést 48kHz-re emiatt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Itt pedig, hogy mit kezdjen a különböző hangcsatornás PCM-ekkel. (2.0, 5.1, stb)
A kép eltűnt, azért nem értem, hogy van ez a beállítás. Én csak annyit láttam az ábrának megfelelően, hogy amennyiben a hang sztereó PCM ne kódolja át. Én nálam azért nincs ez beállítva, mert még nem ütköztem ebbe a problémába.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

mono jack az egyik vége, koax RCA a másik.
Nem találtam ilyen kábelt, a kábel-konfigurátor két darabból állót dobott ki. Így jött ki a mono jack adapter és a koax RCA.

Bocsi, azt hittem barkács is jó. Mondjuk így meg van kb. 200 Ft-ból, igaz forrasztani is kell.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

csak nem birtam magammal .... érthetően fogom leirni  
...

Erre gondolsz?

igen, csak ahogy látom a képeim elvesztek

Jó volt itt.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

- nem tud DTS-t dekodolni az erositod?
Dehogynem tud!

Ez nem a htpc-m konfigja, csak elindítottam az asztali gépemen az ac3filtert és kerestem azt a beállítást amit arty írt, de abban a formában nem találtam.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

csak nem birtam magammal .... érthetően fogom leirni ... Erre gondolsz?
- nem tud DTS-t dekodolni az erositod?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

...

Erre gondolsz?

Peleus

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Peleus »

Sziasztok! Nem kell spéci kábel nekem egy rca-rca stereo kábel egyik oldala van használva egy jack rca átalakítóval aminek szintén csak az egyik(Amelyiken jön a jel)van használva a kácsába vettem az átalakítót aranyozott kb 200 forint az rca meg lehet bármilyen. De mivel itt coaxális jelről van szó mint a nevében is benne van az elérhető legjobb megoldás egy szerelhető jack a nagyobb drágából 75 ohmos coax kábel és a végére MŰANYAG házas szerelhető rca dugó ez a legprofibb megoldás mindennel benne van egy ezresbe.

MÁS: Ha valaki tud nekem segíteni: Keresek égre világra (szószerint) egy abit il90-mv alaplapot...de semmi..ha valaki tud segítsen..új vagy használt már mindegy..
előre is kösz

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Szia ! Gondolom creative hangkártyád van mert ők szokták ezt a hülye megoldást használni hogy a digit jelet mini jack-en küldik. Nos erre tudok egy megoldást a neve : Creative Digital I/O module. Részletek a gyártónál: http://www.creative.com/products/produc ... oduct=1780 Az ára 3000-4000 forint között mozog. Beszerezhető : Lscomputer, Multimedia Tower kft.
Igen, az van.
Köszi szépen!

batu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: batu »

Nem találtam ilyen kábelt, a kábel-konfigurátor két darabból állót dobott ki. Így jött ki a mono jack adapter és a koax RCA.

Szia ! Gondolom creative hangkártyád van mert ők szokták ezt a hülye megoldást használni hogy a digit jelet mini jack-en küldik. Nos erre tudok egy megoldást a neve : Creative Digital I/O module. Részletek a gyártónál: http://www.creative.com/products/produc ... oduct=1780 Az ára 3000-4000 forint között mozog. Beszerezhető : Lscomputer, Multimedia Tower kft.
Samurai on the toilet. (-_-)---(<_>)---(o_o)---(O_O)'---(^_^)'--- The End.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Milyen kábel kell ahhoz, hogy összekössem a PC digitális kimenetét (mini jack alj) az erősítőm digit. bemenetével? Ez a megoldás megfelelő?
Vagyis a 3389953 számú mono adapter + egy coax RCA-RCA kábel?

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Milyen kábel kell ahhoz, hogy összekössem a PC digitális kimenetét (mini jack alj) az erősítőm digit. bemenetével?
Ez a megoldás megfelelő?
Vagyis a 3389953 számú mono adapter + egy coax RCA-RCA kábel?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

szoval, a jobb megoldás a több csatornás, de spdifen át NEM vihető anyagok lejátszás közbeni dolby digital 5.1-re áttömöritésére az ac3filter 1.46. Ez azért jo, mert képes detektálni, hogy az adott anyag sztereo volt-e és ha igen, akkor nem enkodolja dolby digitalba, hiszen spdifen átmegy a sztereo PCM is!

naszoval, először is rávesszük az ac3filter-t, hogy álljon be minden dekoder mögé, ami PCM formában adja tovább a hangot a hangkártya számára -> gyak. minden dekoder igy adja át a hangkártyának! azaz jön az mp3 hangunk, dekodolja az mp3dekoder filter 2.0 PCM hangá és adja a hangkártyának, de itt jön a képbe az ac3filter, és a hangkátya elé ugrik és megvizsgálja az átadott PCM anyagot ... mivel az mp3 sztereo, igy a dekodolt PCM is sztereo lesz, az ac3filter ezt érzékeli és NEM enkodolja dolby digitalba, hagyja, hogy PCM-ként menjen a hangártáya, s onnan spdifen át az erősitöbe.

viszont pl egy 5.1 csatornás WMA vagy AAC esetén a dekodolt anyag 5.1 PCM... ezt ugye SPDIFEN nem lehet átküldeni, igy a hangártya vagy dekoder 2.0 PCM-et csinálna belőle... de ha jol beallitottuk az ac3filtert, akkor ő észreveszi, hogy ez 5.1 PCM adat és átkodolja 5.1 Dolby Digitalba és ezt adja a hangkártyának, mely ezt már gond nélkül teszi kis spdifre ....

tehát a két fontos beallitas, amiről eddig meséltem:

Itt beallitottuk, hogy az ac3filter "dekodolja" a PCM tipusu hangot is.

Jó volt itt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

5.1-es gondok ismét. 
Ezúttal 5.1-es wma hangsáv okoz problémát, nem tudom elérni, hogy DD-be átkódolva jusson el az erősítőhöz. A probléma lényege, hogy az ffdshow audio filter nem indul el, mert valami wma-DMO (vagy ilyesmi) műxik helyette.

Lécci pár szóban írja le valaki a megoldást!

Köszi.

nyilvánvaloan a wma dmo dekoder látszik a filterek közt, hiszen nem az ffdshow dekodolja a wma hangokat ... amit tehetsz, hogy a decoder és a hangkártya közép beteszed az ffdshow-t, s beallitod, hogy ujrakodolja a hangot dolby digitalba.

ezt az ffdshow audio decoder config startmenüben levő shortcutjával teheted meg, és a következőkön kell allitanod (kép!)

arra kell rájönnöd, hogy a wma dmo dekoder milyen formátummá dekodolja a hangot. mert ha beallitasz egy all supportedet, akkor az mp3 ill minden más után is az ffdshow jön majd be és mindent átkodol dd-be ...

(konkrétan a dd enkodolást az output fülön kell belőni, OUTPU, AC3 mellé pipa, 640k bitráta)

egyébként ugyan ezt tudja az ac3filter 1.46 is, csak ott mást, máshol kell beállitani, viszont belőhető h CSAK az 5.1es hangok után álljon be, 2.0 után (pl mp3, stb) ne!

Jó volt itt.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

dvd lejátszáshoz milyen progit ajánlotok?
Ugyanazt. Plusz Dscaler és ha MPC-t használsz akkor DVD navigator.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

dvd lejátszáshoz milyen progit ajánlotok?

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: GuMiSZu »

Tegnap megnéztem a Serenityt HD ripbe...hát... behalás a különbség, csak kár, hogy a színészek nem járnak kozmetikushoz
nagyon durva...

másik.. belenéztem a SW3-ba is (DVD nem gyári > tömörített)  hát a Pure Cinema decoder valami iszonyat jó képet csinál, néha kicsit hibázik, de a többihez képest ég és föld. a proci terhelés meg 4-20% között ugrál....

http://www.free-codecs.com/download/nVI ... ecoder.htm
nem erre gndolsz?

DeDe

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”