Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

ha script error van akkor full leáll 
ezt a levetted a scriptből ?

[avisynthScript=

az nem kölll

azt azért levettem

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: GuMiSZu »

A másik nekem túl hardware igényes:

[avisynthScript=Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SeeSaw.avs")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RemoveGrainS.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MaskTools.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MT.dll")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("a= last
b=a.RemoveGrainS(mode=25)
SeeSaw(a,b, NRlimit=3, NRlimit2=4, Sstr=1.5, Slimit=5, Spower=5, Sdamplo=6, Szp=16)")

ezzel próbálkozok, és az általad átküldött csomaggal.
de hiba üzenetet kapok:
script error: there is no function named 'RemoveGrainS' (ffdshow_filter_

mi lehet a gond?

valamint nem úgy néz ki, hogy bármit is csinálna

ha script error van akkor full leáll

ezt a levetted a scriptből ?

[avisynthScript=

az nem kölll

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

A másik nekem túl hardware igényes:

[avisynthScript=Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SeeSaw.avs")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RemoveGrainS.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MaskTools.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MT.dll")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("a= last
b=a.RemoveGrainS(mode=25)
SeeSaw(a,b, NRlimit=3, NRlimit2=4, Sstr=1.5, Slimit=5, Spower=5, Sdamplo=6, Szp=16)")

ezzel próbálkozok, és az általad átküldött csomaggal.
de hiba üzenetet kapok:
script error: there is no function named 'RemoveGrainS' (ffdshow_filter_

mi lehet a gond?

valamint nem úgy néz ki, hogy bármit is csinálna

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen powerstrippel szívni meg nem volt erőm.

Most nézem, hogy neked is MT200-ad van. Nem lehet natívban hajtani Powerstrippel sem, mert nem engedi, úgyhogy ne is pazarolj rá több időt.

thx

házimozi:

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

nekem is ez a bajom...  
középen van 2 olyan sáv, ahol elveszti a fonalat...

Nem minden projektort lehet natívban hajtani. Az enyémet sem. Ilyenkor van az, hogy a 852x480-at nem pixelpontosan teszi ki és 50-200 soronként van benne egy tömörített sor. Keress rá a neten a projektorodra, hogy kiserült-e egyáltalán valakinek natívban hajtani és ha igen milyen beállításokkal. Ha meg nem lehet akkor így kell nézni.

mondjuk film alatt nem zavaró, csak a színek nem jók egyenlőre...
bár sokat dobott, hogy megvan a DIY vásznam ... elég cool lett...

poszterponyva matt oldala... fa keretre feszítve... jó, mert kicsit strukturált a felülete

megvolt 4Eből ... 200*130 bár kicsit kisebbet vetítek 190*106

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen powerstrippel szívni meg nem volt erőm.

Most nézem, hogy neked is MT200-ad van. Nem lehet natívban hajtani Powerstrippel sem, mert nem engedi, úgyhogy ne is pazarolj rá több időt.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

nekem is ez a bajom...  

Nem minden projektort lehet natívban hajtani. Az enyémet sem. Ilyenkor van az, hogy a 852x480-at nem pixelpontosan teszi ki és 50-200 soronként van benne egy tömörített sor. Keress rá a neten a projektorodra, hogy kiserült-e egyáltalán valakinek natívban hajtani és ha igen milyen beállításokkal. Ha meg nem lehet akkor így kell nézni.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

de pl 60Hzn nem szép a kép... de ez már lehet, hogy win baj
Ha a frekvenica változtatásával változik a kép minősége akkor ott nagy baj van.

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Küld meg a projit 848*480-as felbontással 75 hz-n.az elég jó képet tud adni sztem...

sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen
powerstrippel szívni meg nem volt erőm.

bár eddig másik vga volt, lehet ki kéne próbálni új vga-val.
vagy kéne egy dvi switch, és számítógépet is dvi-n kötni projira.

hmm kipróbáltam.
részben jó, de van 1 csík ahol pixelek nem pontosak. és szélességben se vetít full széleset

nekem is ez a bajom...

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Küld meg a projit 848*480-as felbontással 75 hz-n.az elég jó képet tud adni sztem...

sehogy se jött össze teljesen pixel helyesen
powerstrippel szívni meg nem volt erőm.

bár eddig másik vga volt, lehet ki kéne próbálni új vga-val.
vagy kéne egy dvi switch, és számítógépet is dvi-n kötni projira.

hmm kipróbáltam.
részben jó, de van 1 csík ahol pixelek nem pontosak. és szélességben se vetít full széleset

házimozi:

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Küld meg a projit 848*480-as felbontással 75 hz-n
A 75Hz-et sok projektor nem szereti, ráadásul teljesen felesleges. 50Hz kell, 60Hz kell és 48 vagy 72Hz kell a forrásnak megfelelően váltogatva.

Huh...
ezt nem tudtam... megpróbálom ezt is, de pl 60Hzn nem szép a kép... de ez már lehet, hogy win baj

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

le tudná valaki írni röviden (vagy csak azt hogy hol keressem), hogy milyen codeccel, lejátszóval, milyen beállítások mellett kapom a legjobb képet (tudom ez egyéni ízlés kérdése, meg finomhangolás...)
Attól függ milyen procid van.

core 2 quad (3.3 ghz-re húzva)
vga pedig egy ati hd2600xt

Akkor mehet a Gandalf kb. 20 hozzászólással ezelőtt beidézett ffdshow és Avisynth párosítása.

Az ffdshow-t Avysinth opcióval telepíted, majd beszerzed (vagy elkéred) a listában lévő plug-inokat és elhelyezed a megfelelő helyre. Az ffdshow Avisynth ablakába bemásolod a felsorolt szöveget. Utána finomítod.

thx írtam neki, hogy küldje el a cuccokat. bár azt se tudom avisynthet hogy kell használni, meg scriptelni...

házimozi:

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Gumiszu nem igazán értem a dolgot.  
A windows felbontása nem 848x480-on van?
Mi a vetítő natív felbontása?

Igen sikerült beállítani a windowst hogy "nativ"ban küldje meg a projit 848*480 ez eddig ok, az asztal tűéles a betük minden. de ott ugye nem sok szín van.

Ha megnézek egy képet, akkor olyan mintha hiányoznának a színek. Elvileg 32biten küldöm meg a projit, de nem jó.... Lehet, hogy az Advancet Time-ingnál állítottam el valamit, mert csak így volt hajlandó erre a felbontásra átálni a winfos. Ha simán a windows felbontásbeállításával állítom 848*480-ba akkor a proji 1024*768nak érzékeli., és nem is lesz jó a képe (tényleg 4:3) bár ezt ugye szét lehet húzni.
pl. ha felmegyek a fotozz.hu-ra akkor ott is elég rosszul néznek ki a képek...

készítettem most gyorsan egy 848*480-as képkivágást megprószálom azzal..

hátha

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Küld meg a projit 848*480-as felbontással 75 hz-n
A 75Hz-et sok projektor nem szereti, ráadásul teljesen felesleges. 50Hz kell, 60Hz kell és 48 vagy 72Hz kell a forrásnak megfelelően váltogatva.

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

sziasztok.nem vagyok egy nagy htpc-s. sima pc-m van projira kötve (analóg), csak divxhez használnám, mert asztali játékosom elk*rja az oldalarányt újabb filmeknél

1280*720ban hajtom a projektort (ő meg 848*480re visszaskálázza, 848*480al nem tudom hajtani, mert sehogy se az igazi).
főleg SD divx-ek mennek, illetve sorozatok HD-ben.

a topicot olvasgattam, de túl sok, végigolvasni esélytelen.

le tudná valaki írni röviden (vagy csak azt hogy hol keressem), hogy milyen codeccel, lejátszóval, milyen beállítások mellett kapom a legjobb képet (tudom ez egyéni ízlés kérdése, meg finomhangolás...)
esetleg ha valami külön beállítás kell HDhoz és nem HD anyaghoz, akkor ott mit kell átállítgatni?

odáig eljutottam hogy ffdshow resize 1280*720ra, lanczos algoritmussal. bár lehet hogy van jobb megoldás, elsőre nekem ez tetszett legjobban...

előre is köszi minden segítséget.

Küld meg a projit 848*480-as felbontással 75 hz-n.
az elég jó képet tud adni sztem...

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Akkor mehet a Gandalf kb. 20 hozzászólással ezelőtt beidézett ffdshow és Avisynth párosítása.

Az ffdshow-t Avysinth opcióval telepíted, majd beszerzed (vagy elkéred) a listában lévő plug-inokat és elhelyezed a megfelelő helyre. Az ffdshow Avisynth ablakába bemásolod a felsorolt szöveget. Utána finomítod.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

házimozi:

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

sziasztok.
nem vagyok egy nagy htpc-s. sima pc-m van projira kötve (analóg), csak divxhez használnám, mert asztali játékosom elk*rja az oldalarányt újabb filmeknél

1280*720ban hajtom a projektort (ő meg 848*480re visszaskálázza, 848*480al nem tudom hajtani, mert sehogy se az igazi).
főleg SD divx-ek mennek, illetve sorozatok HD-ben.

a topicot olvasgattam, de túl sok, végigolvasni esélytelen.

esetleg ha valami külön beállítás kell HDhoz és nem HD anyaghoz, akkor ott mit kell átállítgatni?

odáig eljutottam hogy ffdshow resize 1280*720ra, lanczos algoritmussal. bár lehet hogy van jobb megoldás, elsőre nekem ez tetszett legjobban...

előre is köszi minden segítséget.

házimozi:

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Gumiszu nem igazán értem a dolgot.

A windows felbontása nem 848x480-on van?
Mi a vetítő natív felbontása?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

megmégegy ha fekete alapon zajosodik a kép (DVI-D) olyan mintha hanygyák mászkálnának az a "mazzag" minősége miatt van, vagy egyéb probléma okozhatja?
Ha DLP vetítőd van akkor ez a projektor sajátossága. Így képzi a sötétárnyalatokat. Ezzel nem tudsz mit csinálni.

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hát jó pár pluginem van innen-onnan és alapvetően két script, amiből csak az egyiket használom, mivel a másik túl gépigényes.
Gandalf, azt hogy oldod meg, hogy a DVD képaránya jó legyen? Nekem, ha avisynth scriptet használok, akkor mindig "kézzel be kell drótoznom" a felbontást és képarányt, különben nem jelenik meg helyesen a kép... (Persze lehet, hogy csak lusta voltam játszani vele.)

A képarány megtartásával átméretezés Avisynth-el..
#Pref. output size 848*480
#
PrefVidWidth=848
PrefVidHeight=480
#
VideoOutHeight=(PrefVidWidth/Width())*PrefVidHeight
lanczos4resize(PrefVidWidth,VideoOutHeight)

ez jó mindig..

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Lenne ismét egy kérdésem, tegnap bekattant valamiért a ZoomPlayer, mert mindegy, hogy méretezek-e vagy nem, a képarányt eltolja rendesen.
Az Aspect Ratio mindenhol derived, és mégis... nemérteménezt...

valaki erről tud valamit?
...

A vetítő milyen módban fogadja a képet? Továbbá ha az avisynthel méretezel, akkor az ffdshowal ne.

Vetitő 848*480 Real/nativ az ok
néha kattan be...

lenne még egy érdeklődésem, a projit, csak az nVidia custom resolution -jával tudtam belőni, de így olyan, mintha nem lenne meg az összes szín. mintha nem lenen meg a 32 bit ... nem értem. asszem lezúzom a nvidia drivert és felrakom újra....

megmégegy ha fekete alapon zajosodik a kép (DVI-D) olyan mintha hanygyák mászkálnának az a "mazzag" minősége miatt van, vagy egyéb probléma okozhatja?

köszi előre is...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Lenne ismét egy kérdésem, tegnap bekattant valamiért a ZoomPlayer, mert mindegy, hogy méretezek-e vagy nem, a képarányt eltolja rendesen.
Az Aspect Ratio mindenhol derived, és mégis... nemérteménezt...

valaki erről tud valamit?
...

A vetítő milyen módban fogadja a képet? Továbbá ha az avisynthel méretezel, akkor az ffdshowal ne.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Öö.. azért én nem tudom, de lehet, hogy ez 1-pass -ban is összejön. Legalábbis remélem a lejátszóprogramnak van annyi esze.
Úgy tudom nincs "annyi esze", mert ha anamorphicban teszi ki a képet az egy más kép.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”