Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Ez vajon mit tud? HD video nézegetést is ígérnek...http://www.pcworld.hu/tradeworld.php?cmd=show&id=3180
Supported Audio Files Formats WMA, WAV, MP3, AC3, OGG Vorbis
Supported Audio Output Formats Dual Stereo analog audio, SPDIF digital Audio (supports compressed Dolby Digital 5.1 and DTS pass through)
Supported Video Files Formats MPEG-1, MPEG-2 (AVI, VOB, ISO), MPEG-4 (AVI, DivX, XviD).
Supported Video Output Formats NTSC/PAL composite and S-video, Analog YPbPr video (progressive or interlaced) scalable up to 1920x1080i or 1280x720p. RGB via SCART. VGA scalable up to 1024x768
Csodák még mindig nincsenek.
Htpc (Home Theatre PC)
Ez vajon mit tud? HD video nézegetést is ígérnek...
http://www.pcworld.hu/tradeworld.php?cmd=show&id=3180
Htpc (Home Theatre PC)
Az útvonalak értelemszerűen a megfelelő helyekre történjenek és az átméretezést pedig nálad nem 1280*720 hanem 848*480, de ezt persze úgy is tudod.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Hát jó pár pluginem van innen-onnan és alapvetően két script, amiből csak az egyiket használom, mivel a másik túl gépigényes.
A plugingyüjteményt megpróbálom eljuttatni neked, ha megkeresel priviben.
Én az alábbit használom zajszűrés nélkül (DeGrainMedian), mert azt nem kedvelem, mert szerintem mossa képet:
Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\LimitedSharpenFaster.avs")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RemoveGrainSSE2.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\mt_masktools.dll")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RepairSSE2.dll")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RsharpenSSE2.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\warpsharp.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\degrainmedian.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MaskTools.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\mvtools.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MT.dll")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("DeGrainMedian(limitY=0,limitUV=4,mode=1)
LimitedSharpenFaster(ss_x=1.0, ss_y=1.0, Smode=3, strength=70, overshoot=7)",3)
A másik nekem túl hardware igényes:
[avisynthScript=Import("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SeeSaw.avs")
LoadPlugin("c:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\RemoveGrainS.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MaskTools.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\Avisynth 2.5\plugins\MT.dll")
SetMTMode(2)
Lanczos4Resize(1280,720)
MT("a= last
b=a.RemoveGrainS(mode=25)
SeeSaw(a,b, NRlimit=3, NRlimit2=4, Sstr=1.5, Slimit=5, Spower=5, Sdamplo=6, Szp=16)")
Az avisynth.dll-ből a multithreades változatot használok.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
csak gondoltam hátha... nekem a carpc műxik hasonlóan...
valaki tud nekem hlp avisynth-el kapcsolatban?
egy esetleges script jó lenne,,,
480-ra
Htpc (Home Theatre PC)
ha van olyan ketyeréd, ami pl 12Vot kapcsol, akkor azzal simán lelőheted a géped.pl ha motoros vásznad van, akkor annak a 12Vos Triggerét rákötöd a soros portra (8as lá
belépsz a Winfosba, és hozzáadol egy custom UPS-t a COm portra, be tudod állítani, hogy negatív v. Pozitívra haljon meg. Időt is tudsz állítani ill. hogy mit csináljon Suspend/hibernate ... stb.
Felébresztés meg kapcsold be a modem ringet a Biosban és már kész is vagy....
Köszi a segítséget, de nincs soros portom (trigger még csak lenne az előfokon) és holnap érkezik az Imon inside. Remélhetőleg azzal megoldódik a távról történő bekapcsolás problémája is.
Köszi!
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Én ezt használom.
shutdown 1.0 for Windows XP - September 2nd, 2001
Copyright© 2000-2001 Andrej Budja, www.budja.com/shutdown
This program is FREEWARE.
Az oldal nem jön be, de az exe-t megszereztem más helyről. A távos sleep megoldódni látszik, már csak az ébresztést kellene megoldani a távról és egy lépéssel közelebb lennék a lusták menyországához.
Köszi szépen!
ha van olyan ketyeréd, ami pl 12Vot kapcsol, akkor azzal simán lelőheted a géped.
pl ha motoros vásznad van, akkor annak a 12Vos Triggerét rákötöd a soros portra (8as lá
belépsz a Winfosba, és hozzáadol egy custom UPS-t a COm portra, be tudod állítani, hogy negatív v. Pozitívra haljon meg. Időt is tudsz állítani ill. hogy mit csináljon Suspend/hibernate ... stb.
Felébresztés meg kapcsold be a modem ringet a Biosban és már kész is vagy....
Htpc (Home Theatre PC)
Hali!
tudna valaki olyan oldalt mondani, ahonnan egybe le tudnám szedni a Avisynth plugineket?
sajna így vadászgatva nem annyira jó...
kellene valami normális resize (848*480-ra) valami élesítő, szemétkiszedő, ...
Esetleg egy olyan oldalt is ajánlhatnátok, ahol le van pontosan írva melyik mire jóóó
Már örülök, mer megy az Avisynth, az intelligens resize is ... csak még a képjavítás érdekelne eléggé....
Htpc (Home Theatre PC)
Hahó...
Asszem kicsit gondban vagyok....
próbálom beállítani a HTPCmet, hogy a projimat nativban tudjam hajtani.
Ez szépen megy is 848*480@75Hz. nem egy profi darab
a probléma az, hogy az átméretezés nem teljesen tiszta nekem. A ffdshow-t használom (Zp alatt) ennek a resize része érelemszerű, látszik, hogy mi mit csinál.
DVD lejátszásra a nVidia Pure cinama codecjét használom... elég jó lesz tőle a dolog. A legjobb, ami kijött a projiból nem HD anyagból.
megprószáltam az Avisynth-et, a gép egy 2Ghz-es AMD.
a sima resize rész megy, Lanczos4Resize(848,480) ....
de ekkor elmegy a képarány...és a kép se igazán szép...
valaki esetleg nem tudna olyan scriptet bekopizni nekem, ami zajt is csökkent, átméretez inteligensen, és szép a végeredmény...
ha esetleg link van azt is megköszönném...
Htpc (Home Theatre PC)
"áttörést" értem el, az eddig nem működő x264 anyagok is mennek végre a Cyberlink H264 v7.3 dekoderével!!!!! a megoldás, h a renderer a legutolso Haali lett (1.7.189.11), MPC-ben atallotottam és minden ami eddig fixen akadt (fix 12.5fps 25 helyett, fix 12fps 24 helyett, stb) most megy!!! (ez inkább régebbi x264-ek esetén gond, az ujabbakkal nincs probléma)
és persze GPU gyorsitással és két mag kihasználással ... coreavc-nél kevésbé blokkosodik és megfelelő vga-val a cpu kihasználtság is alacsonyabb, ill. optimálisabban van elosztva a két magon...
adjatok neki egy esélyt! ( a kérdés, h a többi dekoder tudja e jol használni a haali renderer-t (eddig overlayeztem) vagy lesznek még gondok
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
nekem jok a szinek, mert jo a vga color maper-e. a yuv-rgb konvertalas illetve a scaler sw-bol megy. jo anyaggal olyan a kep, mintha csak egy uveglap lenne.
Hát akkor minden szuper.
Htpc (Home Theatre PC)
nekem jok a szinek, mert jo a vga color maper-e. a yuv-rgb konvertalas illetve a scaler sw-bol megy. jo anyaggal olyan a kep, mintha csak egy uveglap lenne.
Htpc (Home Theatre PC)
roviden 3m-rol tok mindegy hgy 800x600-as a 106-os plazma vagy hd nem fogod meglatni.
Sajnos igen, ha a szemed nincs már a toppon (nekem nincs) akkor ez valóban így van. Sőt, meg merem kockáztatni hogy ekkora távolságból bizony többet számítanak a színek.. Ezért esetleg próbáld ki a plazmádat legalább 1x, dvi2hdmi-n keresztül, igaz, hogy csúnya lesz a skálázás, de valószínűleg jobb színeket kapsz te is, nálam legalábbis ez volt, és erősen elgondolkodtatott, hogy nem -e jobban megéri, plusz nekem DVI2HDMI-n keresztül a tv engedi az 50hz-et, ilyenkor sokkal kevésbé vibrál (kb. 100hz-esnek néz ki) mint amikor VGA-n 60Hz-en hajtom. VGA-n nem bír 50-et..
Htpc (Home Theatre PC)
van ez a htpc alaplapi vga-val. 1024x768@60-ra allitottam eleinte jo kep stb. kesobb hogy ne szaggasson 23.9fps-es filmekkel, 72hz-re allitottam at. nem szaggatott de nem tudtam pixeleket fedo kepet beloni. mert 72hz helyett 72,3hz-re allt be.
kuzdottem az vele mint diszno jegen, raszantam magam egy uj modeline keszitesere, hogy a 0.3hz-et kompenzaljam. elinditom az xvidtune programot es azt hittem seggre ulok. kb egy honapja 800x600-ban hajtom a palazmat mert csak ott hajlando 72hz-el menni a vga!!!
ami a legnagyobb dobbenet, hogy ez a kepminosegben nem okozott valtozast, sott talan meg jobb is a kep a szorosodest leszamitva.
roviden 3m-rol tok mindegy hgy 800x600-as a 106-os plazma vagy hd nem fogod meglatni.
Htpc (Home Theatre PC)
Első fecske: MKV support egy "asztali" lejátszóhoz!!!
http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx
http://www.tvix.co.kr/eng/support/betafirmware.aspx
kép a cuccról:
És mi ennek az ára? Mert azt mintha nem írná..
Ápdét: 300 dolcsi amazon.com-on..
Htpc (Home Theatre PC)
Zajszűrés nincsen beállítva, csak a "resize & aspect"-t és a "sharpen"-t használom az ffdshow-ban.Felbontás szerinti profile-t asszem tudom is, hogy hogyan kell csinálni, majd kipróbálom.
Esetleg ha van valami fontos, amit még érdemes beállítani a DScaler-be, akkor azt légyszi írd le. Eddig csak annyit csináltam, hogy az "Output Color Space"-t YV12-re állítottam, valamint a "Display forced subtitle" opciót kikapcsoltam.
Még annyi, hogy a "postprocessing" teljesen default állásban van nálam.
Amúgy melyik ffdshow-t érdemes használni?
Az én gépemen jelenleg a legújabb (ffdshow-rev1431_20070821_sse.zip) verzió fut, amit a www.free-codecs.com-ról töltöttem le.
Hát akkor nem tudom mi a gond. Én speciel az ffdshow postprocessingjét egyátalán nem használom, sőt nálam az ffdshow amolyan front-end az avisynth futtatásához.
Htpc (Home Theatre PC)
oddman: a post processing inkább divx-re van, bár sztem azokon is ront (pontosabban az izlésemmel ellenkező hatást ad)
ffdshow: amelyik nálad jol müxik, használd azt annyi verzio van, h nehéz megmondani melyik az über ...
----
ac3filter 1.46 - http://downloads.sourceforge.net/ac3fil ... r_1_46.exe
Első fecske: MKV support egy "asztali" lejátszóhoz!!!
http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx
http://www.tvix.co.kr/eng/support/betafirmware.aspx
kép a cuccról:
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Valószínüleg van valami zajszűrés is beállítva az ffdshow-ba, ami a gyengébb aviknál jó, de itt rontja aképet. Az ffdshow-ba lehet dinamikusan betöltődő beállításokat definiálni, ahol meg tudsz adni kritériumokat. Nálam a felbontás szerint mennek a kritériumok és a dvd azonosítására annak fix felbontása szolgál, mivel a dscaler eléggé speciálisat ad ki magából. Na most mennem kell, de ha érdekel részletesen leírom később, bár régebben bőven rágtuk erről a csontot.
Zajszűrés nincsen beállítva, csak a "resize & aspect"-t és a "sharpen"-t használom az ffdshow-ban.
Felbontás szerinti profile-t asszem tudom is, hogy hogyan kell csinálni, majd kipróbálom.
Esetleg ha van valami fontos, amit még érdemes beállítani a DScaler-be, akkor azt légyszi írd le. Eddig csak annyit csináltam, hogy az "Output Color Space"-t YV12-re állítottam, valamint a "Display forced subtitle" opciót kikapcsoltam.
Még annyi, hogy a "postprocessing" teljesen default állásban van nálam.
Amúgy melyik ffdshow-t érdemes használni?
Az én gépemen jelenleg a legújabb (ffdshow-rev1431_20070821_sse.zip) verzió fut, amit a www.free-codecs.com-ról töltöttem le.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
DVD filmek nézésekor nálam a "postprocessing" inkább ront a képen, mint javítana. Mostanság DVD lejátszásra az Mplayerc-t az ffdshow-t és a DScaler-t használom. Az ffdshow-ban be van állítva a "Raw video: all supported"-ra, így tudom használni a felskálázást és az "unsharp mask"-ot a kép élesítéséhez. Az viszont furcsa számomra, hogyha bekapcsolom a "postprocessing"-et, akkor sokkal homályosabb lesz a kép, mint "postprocessing" nélkül.
A képminőséggel meg vagyok elégedve, hozza amit kell, csak furcsa, hogy a postprocessing nem javít, hanem ront a képen.
Esetleg be lehet azt valahogyan állítani, hogy DVD filmek nézésekor automatikusan legyen kikapcsolva a "postprocessing"?
Valószínüleg van valami zajszűrés is beállítva az ffdshow-ba, ami a gyengébb aviknál jó, de itt rontja aképet. Az ffdshow-ba lehet dinamikusan betöltődő beállításokat definiálni, ahol meg tudsz adni kritériumokat. Nálam a felbontás szerint mennek a kritériumok és a dvd azonosítására annak fix felbontása szolgál, mivel a dscaler eléggé speciálisat ad ki magából. Na most mennem kell, de ha érdekel részletesen leírom később, bár régebben bőven rágtuk erről a csontot.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Az viszont furcsa számomra, hogyha bekapcsolom a "postprocessing"-et, akkor sokkal homályosabb lesz a kép, mint "postprocessing" nélkül.
Akkor ott valami el van baszarintva. Vagy a post processing homályosítja a képet.
Htpc (Home Theatre PC)
DVD filmek nézésekor nálam a "postprocessing" inkább ront a képen, mint javítana.
Mostanság DVD lejátszásra az Mplayerc-t az ffdshow-t és a DScaler-t használom. Az ffdshow-ban be van állítva a "Raw video: all supported"-ra, így tudom használni a felskálázást és az "unsharp mask"-ot a kép élesítéséhez. Az viszont furcsa számomra, hogyha bekapcsolom a "postprocessing"-et, akkor sokkal homályosabb lesz a kép, mint "postprocessing" nélkül.
A képminőséggel meg vagyok elégedve, hozza amit kell, csak furcsa, hogy a postprocessing nem javít, hanem ront a képen.
Esetleg be lehet azt valahogyan állítani, hogy DVD filmek nézésekor automatikusan legyen kikapcsolva a "postprocessing"?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
1024x768-ban hajtod gondolom ... a desktop mindenképpen torz lesz, de szinte bármelyik playerben lehet igazitani a film képarányát.
mpc-ben pl view/pan&scan/scale to 16:9 TV
zoomplayerben R betü nyomkodása után meglátod melyik jo
WMP-ről nem nyilatkoznék, mivel csak trágárságot tudnék irni
Aha, értem. Köszi, megpróbálom.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
1024x768-ban hajtod gondolom ... a desktop mindenképpen torz lesz, de szinte bármelyik playerben lehet igazitani a film képarányát.
mpc-ben pl view/pan&scan/scale to 16:9 TV
zoomplayerben R betü nyomkodása után meglátod melyik jo
WMP-ről nem nyilatkoznék, mivel csak trágárságot tudnék irni
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?
Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Ja most látom csak, hogy neked Dsub - DVI-A kellene. Olyat még nem láttam.
Pedig sokfélét lehet kapni.
http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=2333