Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
1024x768-ban hajtod gondolom ... a desktop mindenképpen torz lesz, de szinte bármelyik playerben lehet igazitani a film képarányát.
mpc-ben pl view/pan&scan/scale to 16:9 TV
zoomplayerben R betü nyomkodása után meglátod melyik jo
WMP-ről nem nyilatkoznék, mivel csak trágárságot tudnék irni
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?
Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
Htpc (Home Theatre PC)
Ja most látom csak, hogy neked Dsub - DVI-A kellene. Olyat még nem láttam.
Pedig sokfélét lehet kapni.
http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=2333
Htpc (Home Theatre PC)
[figy, nincs véletlenül rendes pc d-sub (vga) bemenet a vetitőn? mert akkor:VGA kártya DVI kimenete -> dvi2vga átalakito -> vga kábel -> w100 vga bemenete legyen a sorrend, DVI kábelt hagyd ki a játékbol
arty: nincs a w100-on vga csak DVI-I. De azt irja a manual, hogy a DVI-n keresztül kapcsoljam össze a PC-vel. Ha igy teszek akkor a proji csak DVI-d ad képet. Nem akarnék 10 méteres d-sub kábelt venni, ha lehet megoldanám a DVI vel.
Van olyan átalakito hogy d-sub > DVI-A ?
Elvileg, ha DVI-I kábellel kötötted össze a PC-t és a projit, akkor a bemenetválasztásnál képet kell adnia a digitális és az analóg csatornán is szerintem.
Biztos, hogy a kábeled jó? Úgy értem DVI-I kábeled van?
Egyébként van olyan, hogy DVI-A-DSUB átalakító. Párszáz forint, de a vid. karikhoz is adnak általában annyit, ahány DVI csatlakozó van rajta.
üdv.
Ja most látom csak, hogy neked Dsub - DVI-A kellene. Olyat még nem láttam.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
[figy, nincs véletlenül rendes pc d-sub (vga) bemenet a vetitőn? mert akkor:VGA kártya DVI kimenete -> dvi2vga átalakito -> vga kábel -> w100 vga bemenete legyen a sorrend, DVI kábelt hagyd ki a játékbol
arty: nincs a w100-on vga csak DVI-I. De azt irja a manual, hogy a DVI-n keresztül kapcsoljam össze a PC-vel. Ha igy teszek akkor a proji csak DVI-d ad képet. Nem akarnék 10 méteres d-sub kábelt venni, ha lehet megoldanám a DVI vel.
Van olyan átalakito hogy d-sub > DVI-A ?
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
A kábelem DVI-I, amin szvsz megy analog és digitális jel is.A proji tud fogadni ezt is azt is. Viszont csak a DVI-D n van kép. Azt szeretném valahogy elérni, hogy DVI-A is legyen kép. A nativ hajtás miatt probálkoznék.
.....tudom, tudom, a digitális jel a jobb, de analoggal tudnék 72Hz-et adni neki.
A VGA-n levö DVI-böl csak digitális jel jön ki? Vagy analog?
figy, nincs véletlenül rendes pc d-sub (vga) bemenet a vetitőn? mert akkor:
VGA kártya DVI kimenete -> dvi2vga átalakito -> vga kábel -> w100 vga bemenete legyen a sorrend, DVI kábelt hagyd ki a játékbol
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Kérdés, hogy mindezek mennyire általánosíthatók a többi modellre. A vsync hiány mindenesetre nagyon zavaró.
Még egy nagyon érdekes dolog: a 7900-zal jobban láthatóvá vált a rainbow. Ezt magyarázza meg valaki, én tanácstalan vagyok.
Én megrögzött GF fan vagyok, de most először cseréltem graf karit ATI-ra (1950pro).
Igaz én analógon használom, de meg kell hogy erősítselek, a gf képe jó egy nagyságrenddel jobb az ATi-nál, pedig egy régi gf6600-am volt.
Szebb színek, kontrasztosabb megjelenítés.
Én akárhogy próbálkoztam korrigálni a megszokotthoz az ati kártyáját, nem sikerült, inkább még jobban tudtam csak elcseszni.
A vsync hiányt nem tapasztaltam, 7.7 catalyst + ATT, driverből fixálható on/off, és működik is rendesen.
a 6600gt mar majdnem elertem a g550 szintjet. kivetelesen jol sikerult szeria.
az ati-nal nagyon el van cseszve a color mapper illetve a kulonbozo scaler algoritmusok se tul jok.
Htpc (Home Theatre PC)
Amit vettem ezen 3 lyuk van a csatin s így 2000-et pörög.
Számomra így is elég halk föőeg a gyári Intel venti után.
Igen, mert te a TX2 -est vetted. A sima TX a ford. szám szabályzós.
Amúgy mindegy szerintem is, mert maxon is halk a gyárihoz képest.
Így hogy 2000-et pörög abszolut megfelel csendessége, s gondolom ha kevesebbet pörögne nagyobb lenne a hő a procin.
Vagy nem ??
10 fokkal vagyok lejebb mint a gyári ventivel, szerintem azért ez jó érték.
Valamivel melegebb, de nem jelentős 1-2C.
A hőcsöves borda elszívja mindenképp a meleget a cpu-tól. Nagyobb fordulaton inkább a környezet hőmérséklete csökken többet, mert jobban keveredik a belső levegő, meg nálam közvetlenül utána van egy házventi, ami kifelé fúj.
Arra rásegít.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Így hogy 2000-et pörög abszolut megfelel csendessége, s gondolom ha kevesebbet pörögne nagyobb lenne a hő a procin.
Vagy nem ??
10 fokkal vagyok lejebb mint a gyári ventivel, szerintem azért ez jó érték.
Htpc (Home Theatre PC)
A kábelem DVI-I, amin szvsz megy analog és digitális jel is.A proji tud fogadni ezt is azt is. Viszont csak a DVI-D n van kép. Azt szeretném valahogy elérni, hogy DVI-A is legyen kép. A nativ hajtás miatt probálkoznék.
.....tudom, tudom, a digitális jel a jobb, de analoggal tudnék 72Hz-et adni neki.
Analóg is, ez 100%.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Kérdés, hogy mindezek mennyire általánosíthatók a többi modellre. A vsync hiány mindenesetre nagyon zavaró.
Még egy nagyon érdekes dolog: a 7900-zal jobban láthatóvá vált a rainbow. Ezt magyarázza meg valaki, én tanácstalan vagyok.
Én megrögzött GF fan vagyok, de most először cseréltem graf karit ATI-ra (1950pro).
Igaz én analógon használom, de meg kell hogy erősítselek, a gf képe jó egy nagyságrenddel jobb az ATi-nál, pedig egy régi gf6600-am volt.
Szebb színek, kontrasztosabb megjelenítés.
Én akárhogy próbálkoztam korrigálni a megszokotthoz az ati kártyáját, nem sikerült, inkább még jobban tudtam csak elcseszni.
A vsync hiányt nem tapasztaltam, 7.7 catalyst + ATT, driverből fixálható on/off, és működik is rendesen.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
A kábelem DVI-I, amin szvsz megy analog és digitális jel is.
A proji tud fogadni ezt is azt is. Viszont csak a DVI-D n van kép. Azt szeretném valahogy elérni, hogy DVI-A is legyen kép. A nativ hajtás miatt probálkoznék.
Htpc (Home Theatre PC)
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
[*]DVI-A (csak analog) Téleg' a DVI-A-t kihagytam. Mondjuk nem is láttam még.
- nagyon regi LCD monitorokon en talalkozam veluk.., jo kis atveres
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
[*]DVI-A (csak analog)
Téleg' a DVI-A-t kihagytam. Mondjuk nem is láttam még.
Htpc (Home Theatre PC)
Kis segitség kellene. Hogyan tudom a DVI kimenetet rávennni (a VGA-t) arra hogy analog jel, pl: RGB jöjjön belöle?
- ime a valasz:
DVI-D (csak digitalis)
DVI-A (csak analog)
DVI-I (digitalis es analog)
-neked melyik van?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Korábban problémám volt az aláírtásomban szereplő alaplapommal, hogy nem volt képes megjatani a HD70-et emiatt kisebb volt körbe a kép kb 5cm fekete képkeretet produkált.
Nos ez megjavult töklámpa voltam sikerült kiszenvednem a pc-ből rendesen a jelet.
De ez a deszka nálam abszolút nem preferálja a Power-strippet, de nem is kel mert amit beszeretnék állítani 720p50Hz, 1080i25Hz, 1080i30Hz ezek mind mennek.
A Media Player Classic is simán kirakja a HDMI-re a képet+hangot egyben, teljes 5.1, DTS sávval, ezzel is volt korábban problémám, de akkor is töklámpa voltam, és valamit elállítgattam.
Htpc (Home Theatre PC)
A DVI-nak két fajtája van a DVI-I és a DVI-D. Meg persze single link és dual link, de az most irreveláns.
Ha a csatlakozó DVI-I akkor kijön rajta az analóg VGA is, egy szimpla 100Ft-os adapter kell hozzá amit általában a kártyához mellékelnek. Ezt sehogy sem kell rábírni, hogy analóg VGA jelet adjon ki, egyszerűen rá kell dugni egy analóg monitort és kész.
A DVI-D csatlakozóból nem vehető le az analóg VGA jel.
Htpc (Home Theatre PC)
Kis segitség kellene. Hogyan tudom a DVI kimenetet rávennni (a VGA-t) arra hogy analog jel, pl: RGB jöjjön belöle?Más.... Hiper htpc házról van vkinek tapasztalat?
erröl a házikoról van szó.
De a DVI-nak van 3 fajtálja így egy kicsit tágan fogalmaztál.
- Mivel VGA-t irtál így szinte 100% hogy csak digitális jön ki, persze ez csak akkor igaz ha a videókártyának van 1db D-Sub, és 1 db DVI kimenete is.
- Ha csak 2db DVI kimenete can akkor kijön az analóg, is de ekkor a kártya mellé adtak egy átalakítót is.
Htpc (Home Theatre PC)
Kis segitség kellene. Hogyan tudom a DVI kimenetet rávennni (a VGA-t) arra hogy analog jel, pl: RGB jöjjön belöle?
Más.... Hiper htpc házról van vkinek tapasztalat?
erröl a házikoról van szó.
Htpc (Home Theatre PC)
Igen csak figyelni kell, hogy az ember a 4 tűs csatisat vegye. Én nem gondoltam, hogy 3 tűs is van és pechemre azt küldtek. Pörgött ezerrel mármint közel 2000-rel és azért így nem annyira csendes. Átraktam egy másik csatira amin 8 voltot kap 12 helyett, így már halk.
A 4300-at szerintem passzívan is elvinné, de biztos ami biztos....
Htpc (Home Theatre PC)
Hello!
Utánna néztem ennek a cool master hyper-nek.
Legtöbb tesztben, összehasonlitásban amit találtam róla nagyon jól szerepelt.
Ígyhát vettem is egy Hyper tx2-est.
Átlagban 10 fokkal alacsonyabb lett a proci hőmérséklete s a gép nagyon halk lett. (1900-2000 RPM)
ugyhogy 5-6 E forintért tényleg nem lehet jobbat venni.
Mindenkinek ajánlom ezt a hűtöt akinek hasonló problémája van mint nekem volt.
Igen csak figyelni kell, hogy az ember a 4 tűs csatisat vegye. Én nem gondoltam, hogy 3 tűs is van és pechemre azt küldtek. Pörgött ezerrel mármint közel 2000-rel és azért így nem annyira csendes. Átraktam egy másik csatira amin 8 voltot kap 12 helyett, így már halk.
A 4300-at szerintem passzívan is elvinné, de biztos ami biztos....
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
CoolerMaster Hyper TX Intel
Szvsz a legjobb ár/érték arányú hűtő jelenleg.
üdv.
Köszi, utánna nézek.
Hello!
Utánna néztem ennek a cool master hyper-nek.
Legtöbb tesztben, összehasonlitásban amit találtam róla nagyon jól szerepelt.
Ígyhát vettem is egy Hyper tx2-est.
Átlagban 10 fokkal alacsonyabb lett a proci hőmérséklete s a gép nagyon halk lett. (1900-2000 RPM)
ugyhogy 5-6 E forintért tényleg nem lehet jobbat venni.
Mindenkinek ajánlom ezt a hűtöt akinek hasonló problémája van mint nekem volt.
Htpc (Home Theatre PC)
Ultegra: tanulságos ... de az azért nem mind1, h egyikük egy integrált 3ezer(!) forintos kártya, mig a másik 30ezer körül van
a vsync általában driver gond, ilyet az integrált geforcem is tudott vsync kapcsolgatással NEM tudtam megoldani, de drivercsere megoldotta. nemtom hol és mi állitja ...
a szinkülönbség pedig valoban csak beállitás kérdése, az ATIk valoban általában sötétebbek, igy kevesebb a részlet is. viszont minden kártyán lehet korrigálni a szineket ...
Ezzel egyáltalán nem azt akartam mondani, hogy nem jobb a 7900as
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Tartottam ma egy 2 órás ATI vs. nVidia tesztet.
Asus 7900 GS vs. (integrált) Radon Xpress 1250. Mindkettő digitálisan bekötve Mitsubishi HD 1000-be, 1280x720@60Hz, teljesen alap beállításokon (mindenfajta kép ekvalizer, meg egyéb okosság nullázva).
Előbbi lényegesen jobb. Őszintén szólva a fene se gondolta, hogy két digitális kijárat közt ennyi a diffi. A Geforce-szal jobbak a színek, valamivel sötétebb fekete (nem az abszolút fekete, hanem az 1:2.35-ös kép szélein), több a képrészlet, de még a kontrasztérzet is jobb. Az ATI képe egy kicsit sötétebb és láthatóan melegebb színtónussal bír. Elvész néhány képrészlet, kicsit műanyag lesz az egész, a Geforce-ról visszaváltva egyből hiányérzetes. Itt volt még egy cimbim, ő nálam is drámaibbnak ítélte a diffit.
A Radeonnal voltak vertical sync problémák, de kizárólag HD forrással. Gyors mozgásoknál rendre szétesett a kép. Ez a 7900-zal egyáltalán nem tapasztalható.
Avivo vs. PureVideo szerintem minimálfölény utóbbi javára (csak DVD-vel próbáltam őket), de ez lehet szubjektív érzet is az összességében jobb képminőség miatt.
a firmware cserejevel sokat lehet javitani, de sajnos az ati kepminsege akkor is csak megkozelit egy atlagos gf-et.