Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
van ez a htpc alaplapi vga-val. 1024x768@60-ra allitottam eleinte jo kep stb. kesobb hogy ne szaggasson 23.9fps-es filmekkel, 72hz-re allitottam at. nem szaggatott de nem tudtam pixeleket fedo kepet beloni. mert 72hz helyett 72,3hz-re allt be.
kuzdottem az vele mint diszno jegen, raszantam magam egy uj modeline keszitesere, hogy a 0.3hz-et kompenzaljam. elinditom az xvidtune programot es azt hittem seggre ulok. kb egy honapja 800x600-ban hajtom a palazmat mert csak ott hajlando 72hz-el menni a vga!!!
ami a legnagyobb dobbenet, hogy ez a kepminosegben nem okozott valtozast, sott talan meg jobb is a kep a szorosodest leszamitva.
roviden 3m-rol tok mindegy hgy 800x600-as a 106-os plazma vagy hd nem fogod meglatni.
Htpc (Home Theatre PC)
Első fecske: MKV support egy "asztali" lejátszóhoz!!!
http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx
http://www.tvix.co.kr/eng/support/betafirmware.aspx
kép a cuccról:
És mi ennek az ára? Mert azt mintha nem írná..
Ápdét: 300 dolcsi amazon.com-on..
Htpc (Home Theatre PC)
Zajszűrés nincsen beállítva, csak a "resize & aspect"-t és a "sharpen"-t használom az ffdshow-ban.Felbontás szerinti profile-t asszem tudom is, hogy hogyan kell csinálni, majd kipróbálom.
Esetleg ha van valami fontos, amit még érdemes beállítani a DScaler-be, akkor azt légyszi írd le. Eddig csak annyit csináltam, hogy az "Output Color Space"-t YV12-re állítottam, valamint a "Display forced subtitle" opciót kikapcsoltam.
Még annyi, hogy a "postprocessing" teljesen default állásban van nálam.
Amúgy melyik ffdshow-t érdemes használni?
Az én gépemen jelenleg a legújabb (ffdshow-rev1431_20070821_sse.zip) verzió fut, amit a www.free-codecs.com-ról töltöttem le.
Hát akkor nem tudom mi a gond. Én speciel az ffdshow postprocessingjét egyátalán nem használom, sőt nálam az ffdshow amolyan front-end az avisynth futtatásához.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
oddman: a post processing inkább divx-re van, bár sztem azokon is ront (pontosabban az izlésemmel ellenkező hatást ad)
ffdshow: amelyik nálad jol müxik, használd azt annyi verzio van, h nehéz megmondani melyik az über ...
----
ac3filter 1.46 - http://downloads.sourceforge.net/ac3fil ... r_1_46.exe
Első fecske: MKV support egy "asztali" lejátszóhoz!!!
http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx
http://www.tvix.co.kr/eng/support/betafirmware.aspx
kép a cuccról:
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Valószínüleg van valami zajszűrés is beállítva az ffdshow-ba, ami a gyengébb aviknál jó, de itt rontja aképet. Az ffdshow-ba lehet dinamikusan betöltődő beállításokat definiálni, ahol meg tudsz adni kritériumokat. Nálam a felbontás szerint mennek a kritériumok és a dvd azonosítására annak fix felbontása szolgál, mivel a dscaler eléggé speciálisat ad ki magából. Na most mennem kell, de ha érdekel részletesen leírom később, bár régebben bőven rágtuk erről a csontot.
Zajszűrés nincsen beállítva, csak a "resize & aspect"-t és a "sharpen"-t használom az ffdshow-ban.
Felbontás szerinti profile-t asszem tudom is, hogy hogyan kell csinálni, majd kipróbálom.
Esetleg ha van valami fontos, amit még érdemes beállítani a DScaler-be, akkor azt légyszi írd le. Eddig csak annyit csináltam, hogy az "Output Color Space"-t YV12-re állítottam, valamint a "Display forced subtitle" opciót kikapcsoltam.
Még annyi, hogy a "postprocessing" teljesen default állásban van nálam.
Amúgy melyik ffdshow-t érdemes használni?
Az én gépemen jelenleg a legújabb (ffdshow-rev1431_20070821_sse.zip) verzió fut, amit a www.free-codecs.com-ról töltöttem le.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
DVD filmek nézésekor nálam a "postprocessing" inkább ront a képen, mint javítana. Mostanság DVD lejátszásra az Mplayerc-t az ffdshow-t és a DScaler-t használom. Az ffdshow-ban be van állítva a "Raw video: all supported"-ra, így tudom használni a felskálázást és az "unsharp mask"-ot a kép élesítéséhez. Az viszont furcsa számomra, hogyha bekapcsolom a "postprocessing"-et, akkor sokkal homályosabb lesz a kép, mint "postprocessing" nélkül.
A képminőséggel meg vagyok elégedve, hozza amit kell, csak furcsa, hogy a postprocessing nem javít, hanem ront a képen.
Esetleg be lehet azt valahogyan állítani, hogy DVD filmek nézésekor automatikusan legyen kikapcsolva a "postprocessing"?
Valószínüleg van valami zajszűrés is beállítva az ffdshow-ba, ami a gyengébb aviknál jó, de itt rontja aképet. Az ffdshow-ba lehet dinamikusan betöltődő beállításokat definiálni, ahol meg tudsz adni kritériumokat. Nálam a felbontás szerint mennek a kritériumok és a dvd azonosítására annak fix felbontása szolgál, mivel a dscaler eléggé speciálisat ad ki magából. Na most mennem kell, de ha érdekel részletesen leírom később, bár régebben bőven rágtuk erről a csontot.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Az viszont furcsa számomra, hogyha bekapcsolom a "postprocessing"-et, akkor sokkal homályosabb lesz a kép, mint "postprocessing" nélkül.
Akkor ott valami el van baszarintva. Vagy a post processing homályosítja a képet.
Htpc (Home Theatre PC)
DVD filmek nézésekor nálam a "postprocessing" inkább ront a képen, mint javítana.
Mostanság DVD lejátszásra az Mplayerc-t az ffdshow-t és a DScaler-t használom. Az ffdshow-ban be van állítva a "Raw video: all supported"-ra, így tudom használni a felskálázást és az "unsharp mask"-ot a kép élesítéséhez. Az viszont furcsa számomra, hogyha bekapcsolom a "postprocessing"-et, akkor sokkal homályosabb lesz a kép, mint "postprocessing" nélkül.
A képminőséggel meg vagyok elégedve, hozza amit kell, csak furcsa, hogy a postprocessing nem javít, hanem ront a képen.
Esetleg be lehet azt valahogyan állítani, hogy DVD filmek nézésekor automatikusan legyen kikapcsolva a "postprocessing"?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
1024x768-ban hajtod gondolom ... a desktop mindenképpen torz lesz, de szinte bármelyik playerben lehet igazitani a film képarányát.
mpc-ben pl view/pan&scan/scale to 16:9 TV
zoomplayerben R betü nyomkodása után meglátod melyik jo
WMP-ről nem nyilatkoznék, mivel csak trágárságot tudnék irni
Aha, értem. Köszi, megpróbálom.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
1024x768-ban hajtod gondolom ... a desktop mindenképpen torz lesz, de szinte bármelyik playerben lehet igazitani a film képarányát.
mpc-ben pl view/pan&scan/scale to 16:9 TV
zoomplayerben R betü nyomkodása után meglátod melyik jo
WMP-ről nem nyilatkoznék, mivel csak trágárságot tudnék irni
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv. Lenne itten egy olyan probléma, hogy ha a PC-t rádugdosom a plazmámra (Pana 42PV60), akkor eléggé torz képet kapok. Létezik ilyen tévékre valami driver szerűség, amivel normális képarány állítható be?
Mert így ugye ha filmet nézek, akkor az is elég érdekesen fest.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Ja most látom csak, hogy neked Dsub - DVI-A kellene. Olyat még nem láttam.
Pedig sokfélét lehet kapni.
http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=2333
Htpc (Home Theatre PC)
[figy, nincs véletlenül rendes pc d-sub (vga) bemenet a vetitőn? mert akkor:VGA kártya DVI kimenete -> dvi2vga átalakito -> vga kábel -> w100 vga bemenete legyen a sorrend, DVI kábelt hagyd ki a játékbol
arty: nincs a w100-on vga csak DVI-I. De azt irja a manual, hogy a DVI-n keresztül kapcsoljam össze a PC-vel. Ha igy teszek akkor a proji csak DVI-d ad képet. Nem akarnék 10 méteres d-sub kábelt venni, ha lehet megoldanám a DVI vel.
Van olyan átalakito hogy d-sub > DVI-A ?
Elvileg, ha DVI-I kábellel kötötted össze a PC-t és a projit, akkor a bemenetválasztásnál képet kell adnia a digitális és az analóg csatornán is szerintem.
Biztos, hogy a kábeled jó? Úgy értem DVI-I kábeled van?
Egyébként van olyan, hogy DVI-A-DSUB átalakító. Párszáz forint, de a vid. karikhoz is adnak általában annyit, ahány DVI csatlakozó van rajta.
üdv.
Ja most látom csak, hogy neked Dsub - DVI-A kellene. Olyat még nem láttam.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
[figy, nincs véletlenül rendes pc d-sub (vga) bemenet a vetitőn? mert akkor:VGA kártya DVI kimenete -> dvi2vga átalakito -> vga kábel -> w100 vga bemenete legyen a sorrend, DVI kábelt hagyd ki a játékbol
arty: nincs a w100-on vga csak DVI-I. De azt irja a manual, hogy a DVI-n keresztül kapcsoljam össze a PC-vel. Ha igy teszek akkor a proji csak DVI-d ad képet. Nem akarnék 10 méteres d-sub kábelt venni, ha lehet megoldanám a DVI vel.
Van olyan átalakito hogy d-sub > DVI-A ?
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
A kábelem DVI-I, amin szvsz megy analog és digitális jel is.A proji tud fogadni ezt is azt is. Viszont csak a DVI-D n van kép. Azt szeretném valahogy elérni, hogy DVI-A is legyen kép. A nativ hajtás miatt probálkoznék.
.....tudom, tudom, a digitális jel a jobb, de analoggal tudnék 72Hz-et adni neki.
A VGA-n levö DVI-böl csak digitális jel jön ki? Vagy analog?
figy, nincs véletlenül rendes pc d-sub (vga) bemenet a vetitőn? mert akkor:
VGA kártya DVI kimenete -> dvi2vga átalakito -> vga kábel -> w100 vga bemenete legyen a sorrend, DVI kábelt hagyd ki a játékbol
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Kérdés, hogy mindezek mennyire általánosíthatók a többi modellre. A vsync hiány mindenesetre nagyon zavaró.
Még egy nagyon érdekes dolog: a 7900-zal jobban láthatóvá vált a rainbow. Ezt magyarázza meg valaki, én tanácstalan vagyok.
Én megrögzött GF fan vagyok, de most először cseréltem graf karit ATI-ra (1950pro).
Igaz én analógon használom, de meg kell hogy erősítselek, a gf képe jó egy nagyságrenddel jobb az ATi-nál, pedig egy régi gf6600-am volt.
Szebb színek, kontrasztosabb megjelenítés.
Én akárhogy próbálkoztam korrigálni a megszokotthoz az ati kártyáját, nem sikerült, inkább még jobban tudtam csak elcseszni.
A vsync hiányt nem tapasztaltam, 7.7 catalyst + ATT, driverből fixálható on/off, és működik is rendesen.
a 6600gt mar majdnem elertem a g550 szintjet. kivetelesen jol sikerult szeria.
az ati-nal nagyon el van cseszve a color mapper illetve a kulonbozo scaler algoritmusok se tul jok.
Htpc (Home Theatre PC)
Amit vettem ezen 3 lyuk van a csatin s így 2000-et pörög.
Számomra így is elég halk föőeg a gyári Intel venti után.
Igen, mert te a TX2 -est vetted. A sima TX a ford. szám szabályzós.
Amúgy mindegy szerintem is, mert maxon is halk a gyárihoz képest.
Így hogy 2000-et pörög abszolut megfelel csendessége, s gondolom ha kevesebbet pörögne nagyobb lenne a hő a procin.
Vagy nem ??
10 fokkal vagyok lejebb mint a gyári ventivel, szerintem azért ez jó érték.
Valamivel melegebb, de nem jelentős 1-2C.
A hőcsöves borda elszívja mindenképp a meleget a cpu-tól. Nagyobb fordulaton inkább a környezet hőmérséklete csökken többet, mert jobban keveredik a belső levegő, meg nálam közvetlenül utána van egy házventi, ami kifelé fúj.
Arra rásegít.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Így hogy 2000-et pörög abszolut megfelel csendessége, s gondolom ha kevesebbet pörögne nagyobb lenne a hő a procin.
Vagy nem ??
10 fokkal vagyok lejebb mint a gyári ventivel, szerintem azért ez jó érték.
Htpc (Home Theatre PC)
A kábelem DVI-I, amin szvsz megy analog és digitális jel is.A proji tud fogadni ezt is azt is. Viszont csak a DVI-D n van kép. Azt szeretném valahogy elérni, hogy DVI-A is legyen kép. A nativ hajtás miatt probálkoznék.
.....tudom, tudom, a digitális jel a jobb, de analoggal tudnék 72Hz-et adni neki.
Analóg is, ez 100%.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Kérdés, hogy mindezek mennyire általánosíthatók a többi modellre. A vsync hiány mindenesetre nagyon zavaró.
Még egy nagyon érdekes dolog: a 7900-zal jobban láthatóvá vált a rainbow. Ezt magyarázza meg valaki, én tanácstalan vagyok.
Én megrögzött GF fan vagyok, de most először cseréltem graf karit ATI-ra (1950pro).
Igaz én analógon használom, de meg kell hogy erősítselek, a gf képe jó egy nagyságrenddel jobb az ATi-nál, pedig egy régi gf6600-am volt.
Szebb színek, kontrasztosabb megjelenítés.
Én akárhogy próbálkoztam korrigálni a megszokotthoz az ati kártyáját, nem sikerült, inkább még jobban tudtam csak elcseszni.
A vsync hiányt nem tapasztaltam, 7.7 catalyst + ATT, driverből fixálható on/off, és működik is rendesen.
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
A kábelem DVI-I, amin szvsz megy analog és digitális jel is.
A proji tud fogadni ezt is azt is. Viszont csak a DVI-D n van kép. Azt szeretném valahogy elérni, hogy DVI-A is legyen kép. A nativ hajtás miatt probálkoznék.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
[*]DVI-A (csak analog) Téleg' a DVI-A-t kihagytam. Mondjuk nem is láttam még.
- nagyon regi LCD monitorokon en talalkozam veluk.., jo kis atveres
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
[*]DVI-A (csak analog)
Téleg' a DVI-A-t kihagytam. Mondjuk nem is láttam még.
Htpc (Home Theatre PC)
Kis segitség kellene. Hogyan tudom a DVI kimenetet rávennni (a VGA-t) arra hogy analog jel, pl: RGB jöjjön belöle?
- ime a valasz:
DVI-D (csak digitalis)
DVI-A (csak analog)
DVI-I (digitalis es analog)
-neked melyik van?
T A M I . H U