Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
tsc-nek előbb volt ilyen cucca, mint itt bárkinek, szóval Neki ne...
Szerintem Bigfoot kolléga tisztában van ezzel... Én értettem a poént.
Egyébként a navigálhatóságuk természetesen rosszabb mint egy PC-é, egy monitorral nehéz versenyeznie egy párszor pár pixelejs kijelzőnek.
Htpc (Home Theatre PC)
Van altatásra (sleep) billentyű parancs? A távomnak ugyanis megtaníthatok bármilyen bill. parancsot, így tudnám távról is altatni a gépet.
Én ezt használom.
shutdown 1.0 for Windows XP - September 2nd, 2001
Copyright© 2000-2001 Andrej Budja, www.budja.com/shutdown
This program is FREEWARE.
Usage: shutdown [-lkurhs] [-f] [-c] [-t sec]
-l: Log Off.
-u: Shutdown (Turn Off).
-r: Restart.
-h: Hibernate.
-s: Stand By (Sleep).
-f: Force the action.
-c: Cancel a running shutdown.
-t sec: Delay for number of seconds.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Én ugyan kütyümániás vagyok, de a laptopot még nem tudtam magamnak megideologizálni, mert tapasztalatból tudom, hogy ami nem fér el a zsebemben, azt előbb-utóbb elkezdem otthonhagyni.
Így otthon marad a HTPC meg a 42"-es plazma, nyaraláskor meg a 2.8"-es PDA kijelzőn néztük a sorozatot.
Htpc (Home Theatre PC)
en is ezt modtam amig 2..3 ev uzem utan nem folyt bele a gepbe
szerencsre desztvizes mosgatas es par oras sutozes utan ujr ahasznalhato lett alap...
Az nem a technika hibája, nálad volt a gond
Én 7 éve használok vizet, ráadásul házi készítésű rendszer, mivel akkoriban még abszolút voodo téma volt ez és senki nem gyártott
Soha semmi gondom nem volt vele, csak élvezem a csendet
ezt mibol gondolod? 3 ev utan siman ereszteni kezdet a processzur huto es a muanyag cso csatlakozasanal.
en akkor meguntam. most sima gyari hutes van az a64-en es semmi hangja sincs. ha terhelve van akkor is csak nagy fuleles utan hallhato. akkor meg miert vacakoljak a csovezessel? ha csovezni akarok akkor inkab veszek par heatpipe-ot...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Én ugyebár viszonylag sokat hallgatok zenét (mp3-at, vagy esetleg flacot), és a HTPC adja magát mint zenelejátszó eszköz, de ha nincs saját kijelző, akkor mit tennék? A plazmát csak nem kapcsolom be emiatt..
Veszel egy Roku vagy Pinnacle SoundBridge M1000-et, oszt azon nézed mit hallgatsz, meg távirányítóval szépen fotelból válogatsz a zenék közül
tsc-nek előbb volt ilyen cucca, mint itt bárkinek, szóval Neki ne... Amúgy én nem tartom überallesnek a hálózati lejátszók navigálhatóságát, legalábbis meg sem közelítik a PC-s kényelmet.
Htpc (Home Theatre PC)
Amik elindultak vele, azok 720p-s mkv-k (MPEG4 AVC, x.264), amiknek kisebb mint 25 fps a képsebessége (a 25-ösöknél nincs kép, minden fekete). A 1080-asaok nem mennek (noha regedit-ben
DXVA_Only24FPS1080H264
DXVA_Only24FPS1080MPEG2
DXVA_Only24FPS1080VC1
értékei már nullák, de ezekkel nem boldogulok:
Right click ..enter : New DWORD
DXVA_NOHDDECODE ..........0
SORTOverrideFPSCaps ..........0
TRDenoise .............................0)
Az AVS fórumon azt olvastam, hogy a "SORTOverrideVidSizeCaps" bejegyzést kell 1920*1080=2073600 -nál nagyobbra állítani, vagy egyszerűen törölni és menni fognak az 1080p-s anyagok is (van aki azt írta, hogy törölni kell az összes sort-os bjegyzést).
DXVA_Only24FPS1080H264
DXVA_Only24FPS1080MPEG2
DXVA_Only24FPS1080VC1
bejegyzések engedélyezik, vagy tiltják az 1080i50 anyagok hardveres gyorsítását
DXVA_NOHDDECODE pedig a HD MPEG-et
Htpc (Home Theatre PC)
Van altatásra (sleep) billentyű parancs? A távomnak ugyanis megtaníthatok bármilyen bill. parancsot, így tudnám távról is altatni a gépet.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Nem akarom tovább szítani a vitát, de én is egy laptopot használok htpc-nek. 1.8 PentiumM, idle-ben 22W, terhelve, kikapcsolt saját lcd-vel, 40W. Vezetéknélküli egér+billel, nekem nagyon bevált.
Htpc (Home Theatre PC)
Én ugyebár viszonylag sokat hallgatok zenét (mp3-at, vagy esetleg flacot), és a HTPC adja magát mint zenelejátszó eszköz, de ha nincs saját kijelző, akkor mit tennék? A plazmát csak nem kapcsolom be emiatt..
Veszel egy Roku vagy Pinnacle SoundBridge M1000-et, oszt azon nézed mit hallgatsz, meg távirányítóval szépen fotelból válogatsz a zenék közül
Megvan most is, mármint a kettőből az egyik, de csak netrádiózni használom, arra ez a legtökéletesebb. Sok zene közt navigálni viszont kell valami normális kijelző, meg valami pofás szoftver, pl. Mediaportal... Legalábbis én jobb szeretem már így.
Htpc (Home Theatre PC)
Asszem tsc megérdemel egy kis biztatást. Én pl. évek óta használok pc-t, leginkább olyan dolgokra, amiknél nem árt egy izmos gép. De eddig nem volt saját gépem.
Ezidáig. Laptop mellett döntöttem. Tudja azt, amit nekem tudnia kell. Sőt még többet is, mivel játszani abszolút nem fogok vele.
A mozi volt a lényeg. Van rajta DVI és a videokártya elég jó. Proci is elég jó kétmagos 1.86GHz-es. Van rajta digit hangkimenet, lényeges dolog. De mellette ha kell, beüzemelem az audigy 2-es usb hangkártyát, ami nagyon drága volt és csak porosodik...
Szal mozira tökéletesen jó lesz!
tsc
Htpc (Home Theatre PC)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
szvsz notebook htpc-nek tényleg csak spec. esetben alkalmas ... TSC esetében értem a döntést, plazma MELLÉ (azaz nem állványra) sztem nekem is megfelelne, de eleve nálam nem fordulhat elő ilyen helyzet, hogy "plazma mellé" (félreértés ne essék, ez nem "leszólásképpen" irtam!!!!!) - ráadásul az emlitett 90ezer nettóból gyönyörű és bivalyerős, laptopnál csendesebb HTPC is összeáll, ami minden tekintetben felülmulja a laptopot (sajnos fogyasztásban is).
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Én itt már kezdelek nagyon nem érteni.
Néha én sem magam
Htpc (Home Theatre PC)
Na mindegy részemről befejeztem a laptop témát, ez lassan kezd parttalanná válni, további szép napot mindenkinek!
Htpc (Home Theatre PC)
Laptopot én csak azért tartanék, amire kitalálták: könnyű, hordozható. Sajnos pont ez a tuljadonsága nincs meg egyiknek sem.
Én itt már kezdelek nagyon nem érteni.
Htpc (Home Theatre PC)
tudásukhoz képest irreális ár és általában egy ugyanolyan PC confighoz képest lényegesen lassabb sebesség ( 4200-as HDD..stb )
Egyértelműen a notebookok leggyengébb pontja sebesség szempontjából a hdd volt mindig is.. Node azért ne túlozzuk el ezt sem. Nem olyan hatalmas az a hátrány ma már!
Gond nélkül rakhatsz viszonylag gyors és nagy hdd-ket notiba is. 7200rpm, meg 250 GB. (talán nem egyszerre a kettő)... 4200 ugyan már... ez már rég volt.
Pont HTPC-be amúgy is ajánlják sokan a noti vinyókat, nekem is nagyon beváltak asztali gépben, munkára is. Gyakorlatilag amellett, hogy valamit vesztessz sebesség terén, a melegedés, a zaj, a rázkódás és az ellenállóság mind kategóriákkal jobb.
Szóval a noti vinyók bizony nagyon kezdenek feljönni, nem tartom kizártnak, hogy 2-3 év múlva majd több asztali gépben látni 2.5"-t mint 3.5"-öt.
Irreális ár: nem feltétlen. Én csak az extrém tudású notebookok árát tartom irreálisnak. Ha te mindenképpen full hd kijelzőt akarsz 17"-ban, akkor fizess - így vannak vele.
Egy mainstream gép, mint pl. amit én vettem, egyáltalán nem drága (90e Ft???).
Szerintem nem is igen drágább már lassan, mint ugyanattól a gyártótól egy hasonló tudású asztali gép..
Htpc (Home Theatre PC)
Attól még a laptopokról ez általánosságban elmondható, hogy jól összerakott, kitesztelt rendszerek.
Ez sajnos abszolút nem igaz. Egy asztali PC minőségét meg sem közelíti ( teljesítményről, tudásról ne is beszéljünk ). Régebben boltoltam laptopokkal. Nem egyel szívtam meg, amin tönkrement valami. De mivel itt ugyebár gyakorlatilag csak komplett alaplapot lehet cserélni ( egy alaplap cirka 150ezer Ft ) igen költséges tud lenni. Manapság nagyon divat lett a laptop. Én akit tudok lebeszélek róla, vagy ha minden áron azt akar szigorúan minél hosszabb garanciával.
Legfőbb hátrányai szvsz, hogy egyáltalán nem upgradelhető ( a ram ill. nagyobb HDD-t nem tekintem annak ), tudásukhoz képest irreális ár és általában egy ugyanolyan PC confighoz képest lényegesen lassabb sebesség ( 4200-as HDD..stb )
Laptopot én csak azért tartanék, amire kitalálták: könnyű, hordozható. Sajnos pont ez a tuljadonsága nincs meg egyiknek sem. Pontosabban egy subnotebook pont ilyen, csak épp irreálisan drágák ( 400-500-tól indulnak ).
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt jelzi, hogy szinte senki nem is használja erre a célra.
Ez szerintem több minden miatt van:
Egyrészt túl drága volt ezeddig ilyen célra elvesztegetni egy notit. Az utóbbi időkig egyszerűen elképzelhetetlen volt, hogy bemegyek a multiba, és megveszek egy modern, pofás, márkás, használható notebookot nettó 90-ből. Komolyan mondom, beszarás hogy lementek a notebook árak. (Persze az extra dolgokért (nagyfelbontású kijelző, 12"-es méret, stb ma is nagyon sok pénzt el tudnak kérni))
Ennek az árcsökkenésnek pl. az az egyik vicces folyománya, hogy használtan szinte drágábbak ma a notik mint újonnan, mivel az eladók nagy része még fel sem fogta, hogy mi ment végbe. Ennek ellenére a régen drágán vásárolt notit ma is el lehet adni, persze eredeti árához képest semmi pénzt kapsz érte, de ez olyan mint a 4 milliós ős plazmát eladni. Viszont egy régen összerakott PC-t meg egyáltalán nem tudsz eladni. De mindegy, nem ez a lényeg, nem akarok ezen lovagolni.
Másik ok, hogy nyilvánvalóan NEM erre készültek a notebookok, és eleve kevesen bírnak elképzelni olyan szituációt, hogy egy notebookot valaki csak és kizárólag, fixen letelepítve HTPC-nek használjon. Ez amolyan pszichológiai blokk szerintem.
Én ezt a kis FuSi-t csak erre vettem, soha nem akarom hurcolászni sehova, egyáltalán nem zavar, hogy mi egyébre is képes lenne. Nem akarok port replikátort vagy dokkolót sem venni, mert nem akarom széthúzgálni soha.
Viszont amiről nemigen esett szó, hogy miért is _kell_ még a saját kijelző:
Erre nagyon célszerű a noti. Persze amúgy is sokaknak van DE ha valakinek van egy nem htpc-nek dedikált notija akkor biztos nem fogja szivesen ki-be dugdosgatni ha épp zenét akar hallgatni.
Windows lerohadás áramszünet miatt: tényleg nem gyakori, de van rá esély, de nyilvánvalóan egészen szerencsétlen esetben okozhat csak komoly problémát. Én sem tartanám a helyedben nyomós érvnek az akksit.
Hi-fi állvány vs noti beleférés:
Sajna (vagy nem sajna) nem mindenki használ állványt. Nekem az asszony már évek óta száműzte a hifi állványt és ikea tévészekrénnyel "élek". Szépen elfér rajta a noti, a plazma meg fölötte a falon, konzolon.
Htpc (Home Theatre PC)
Próbálj eladni egy 3 éves házilag összerakott PC-t, meg egy 3 éves laptopot. Én a laptopot tartom könnyebben eladhatónak.
Nekem van egy 4 éves notebookom, 500 ezerért vettem, kb. 50 ezret sem ér. Persze könnyű volna eladni.
A fogyasztás neccest úgy értettem, hogy abban sem vagyok biztos, hogy mint szempont érdekelne-e.
Az átlagos hi-fi szekrényt nézve egy notebook kétszer nagyobb, mint egy HTPC. Ez az általános, de nem vitatom, hogy speciális helyzetben ez nem igaz.
Arra céloztam, hogy egy hirtelen jött áramszünet nem vágja taccsra a windowsodat.
15 éve használok Windows-t, volt vagy 50 áramszünetem, de soha semmilyen baja nem lett a gépnek, főleg nem a Windowsnak. Olyan volt, hogy az éppen letöltés alatt álló állományt újra kellett tölteni, de ez volt a maximum.
De nem vitatkozni akarok, elhiszem, hogy bizonyos helyzetekben előnyösebb lehet egy notebook, de általánosan ez nem igaz. Ezt jelzi, hogy szinte senki nem is használja erre a célra.
Htpc (Home Theatre PC)
Számomra akkor lenne praktikus egy notebook, ha ad-hoc akarom használni htpc-nek. Azaz ha van eleve egy jó dvi kimenetes notebook-om és ha mozizni akarok rádobom az álványtetejére, rádugom az usb-s hangkártyát és dvi csatlakozót és hajrá.
- notbuk ugy egymagaban nem eleg..
- megveszed a hozza jaro [mar ha legalabbis csinalt hozza a gyarto] egy kis replikatort, es ezt kotod be fixen, notit meg csak radugod es nincs kabelhuzigalas
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Számomra akkor lenne praktikus egy notebook, ha ad-hoc akarom használni htpc-nek. Azaz ha van eleve egy jó dvi kimenetes notebook-om és ha mozizni akarok rádobom az álványtetejére, rádugom az usb-s hangkártyát és dvi csatlakozót és hajrá.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Áramszünetről jut eszembe, multkoriban voltak nagyon viharos időszakok... Persze jön a gonosz villámlás mindenfelől, elővigyázatosságból mindent kihuzigáltam.. Ilyenkor az egyszeri htpc-s meg van lőve ...
De nem úgy a notebook-htpc-s!
Csak lekaptam a htpc-notebookot a helyéről, ágyba be, notit hasra tesz, és asszonnyal zökkenőmentesen folytattuk a sorozatnézést, aztán kutyát nem érdekelte a vihar se..
Azért nem kell túlságosan komolyan venni engem ezzel a notebook mizériával..
Htpc (Home Theatre PC)
- a notebook soha nem volt értéktartó, ma meg már különösen nem
Próbálj eladni egy 3 éves házilag összerakott PC-t, meg egy 3 éves laptopot. Én a laptopot tartom könnyebben eladhatónak.
- gyárilag nincs összerakva, te magad írtad, hogy miket buheráltál hozzá
Már hogyne lenne gyárilag összerakva? Vehettem volna olyan laptopot is, amiben mindez egyszerre kapásból benne volt, de ezt most így olcsóbban hozom ki. Attól még a laptopokról ez általánosságban elmondható, hogy jól összerakott, kitesztelt rendszerek.
Az egy dolog, hogy én még kicsit megtuningolom ezt a példányt. Amúgy is: procit cserélek benne, azzal nemigen lesz inkompatibilitási probléma (a 945-ös chipsetnek mindegy hogy Celeron M vagy Core Duo), szintúgy egy külső USB-s hangkártya rádugásával, és a HDD csere sem túl veszélyes művelet.
A többi része viszont fix a gépnek (táp, alaplap, ram, vga, wlan), és azok a fontosak, azok biztos összepasszolnak.
- a fogyasztás necces
Igen? Persze rakhatsz össze asztali gépet is mobil cuccokból. Létezik ilyen alaplap, amibe belemenne ugyanez a T2400... Saját magam is raktam össze 36W-os dualcore asztali gépet.
- a halkság érdekes, engem jobban zavar, hogy a ventillátora hol zúg, hol nem, ráadásul ritka az igazán halk notebook
Nem minden noti hűtése egyforma szinvonalú.. Vannak olyanok, amilyenre Te gondolsz, meg vannak a jók.. De pl. alapszabály, hogy ha halk és hűvös notit akarsz venni, akkor olyan procival kell venni ami EIST-es. A márkásabbaknak elég szépen meg van csinálva a hűtése, kizárt dolog, hogy az téged 2m-ről, főleg egy film közben bármilyen szinten is zavarjon. Ez nevetséges. Össze sem hasonlítható semelyik asztali géppel, kivéve talán egy vízhűtésest, vagy egy teljesen passzív gépet, ami szintén k*rva drága.
A procit most is csak és kizárólag azért cseréltem nagyobbra (amúgy a Celeron M 440 is nagyon gyors) mert a Celeron M-ben nincs EIST, így nem tudja levenni az órajelet, ennélfogva sokkal jobban melegedik idle-ben mint egy Pentium M vagy egy Core (Solo, Duo) proci. Ha gyárilag CoreDuo-val veszem a notit, akkor kifizettetik velem a teljes árát a procinak (pl. 50e ft). Most inkább Celeronnal vettem és én rakok bele egy Core Duo-t amit negyed áron beszerzek használtan, így olcsóbban jövök ki.
- a helytakarékosság az nem igaz. Egy PC-t berakok egy polcra és kész. A notebooknak minimum 30cm magas hely kell.
Most kitalálhatod nekem, hogy valójában a notebook nagyobb mint egy htpc és a hozzávaló egér meg billentyűzet, meg kábelek, meg monitor, de szerintem ez marhaság.
Persze vannak speciális esetek, amikor neked pl. mint említetted pont a 30 cm-es magasság a fő probléma... Hát legyen. Nincs olyan megoldás ami egyformán mindenkinek jó volna.
- a szünetmentes szintén jó, főleg ha mellette áramszünet esetén amúgy sem megy sem a megjelenítő, sem a hangrendszer
He-he. Arra céloztam, hogy egy hirtelen jött áramszünet nem vágja taccsra a windowsodat. Persze egy 10e ft-os szünetmentes táppal ez is könnyen orvosolható. (csak hát újabb doboz, kábelek, fúj)
Szóval ha már notebook akkor lemondanék az LCD-ről és lenne mondjuk egy macmini. Csak az meg drága.
Igen a mini is egy tuti kis dolog. Csak ugye vicc, hogy az árából full-featured notebookot is kaphatok. Esetleg kettőt.
Egyébként ugyebár volt Minim, tényleg fasza kis htpc, de ha már a notebookokra úgy unblock rá akartad verni a hangosodó-halkuló ventillátort akkor Minire is lehetne, mert abban is olyan van. Csak ugye, mint mondtam, léteznek aránylag igényesebb megvalósítások, a Minié is valami olyasmi, így kutyát nem zavarja ez sem.
(Egyébként a Mini még így is hangosabb mint bármilyik a három notebookom közül.)
A mini-ben szerencsére legalább dvi és optikai kimenet van, sőt távirányító is jár hozzá, viszont bővíteni szinte még egy notebooknál is rosszabb. (úgyértem, házilag szét sem szedheted, a notiknál legalább a hdd, ram az amit legtöbbször magadnak pillanatok alatt cserélhetsz)
Htpc (Home Theatre PC)
Pár érv a laptop mellett:- saját képernyője is van
- értéktartóbb mint egy asztali PC, később könnyebben eladható
- megbízhatóbb mint egy átlag asztali PC mivel gyárilag össze van rakva, nem én válogattam össze, nincs benne a random összeférhetetlenségi faktor. persze lehet márkás PC-ben is gondolkodni, az ellen ez nem érv
- Keveset is fogyaszt
- Halk
- Helytakarékos
- Beépített szünetmentes
Igazad van, mindenki magának csinálja a jót, de ettől függetlenül szerintem:
- a saját képarnyő előny
- a notebook soha nem volt értéktartó, ma meg már különösen nem
- gyárilag nincs összerakva, te magad írtad, hogy miket buheráltál hozzá
- a fogyasztás necces
- a halkság érdekes, engem jobban zavar, hogy a ventillátora hol zúg, hol nem, ráadásul ritka az igazán halk notebook
- a helytakarékosság az nem igaz. Egy PC-t berakok egy polcra és kész. A notebooknak minimum 30cm magas hely kell.
- a szünetmentes szintén jó, főleg ha mellette áramszünet esetén amúgy sem megy sem a megjelenítő, sem a hangrendszer
Szóval ha már notebook akkor lemondanék az LCD-ről és lenne mondjuk egy macmini. Csak az meg drága.
Htpc (Home Theatre PC)
Majd ha mutatsz nekem elérhető áron olyan laptopot, amiben bika proci van, van rajta DVI vagy HDMI ill. SPDIF kimenet, akkor egyetértek veled. Az elérhető árra, mondjuk max 150-re gondolok
Konkrétan nem akarok megfelelni ugyan a Te igényeidnek , sőt, senkit se akarok semmiről meggyőzni, de elmondom én milyen laptopot használok épp HTPC-nek és szerintem mik az előnyei:
Fujitsu-Siemens Amilo PRO V3405.. (14" WXGA, 1.86 GHz Celeron M, Intel 945GM, 512MB DDR2, 60GB SATA HDD, DVD író, Wlan)
Ez nettó 90e Ft volt a MM-ban kb. 3 hónapja. Upgradeltem a HDD-t 160-asra, régit eladtam (15e Ft plusz költség) és vettem hozzá egy USB-s SoundBlastert, amin mindenféle digitális ki-be menet van, plusz infra, etc. Azt hiszem 12e ft volt bruttó, és ezentúl bármilyen HTPC-hez, laptophoz jó lesz, csak 1x kellett megvenni. Előnye még, hogy az USB 5 m-re alapból elvezethető. Most vettem hozzá 18e Ft-ért egy T2400-as Core Duo procit is (1.83GHz), a régi prociját eladom, így az upgrade 12e Ft-ba van.
Összesen így nekem ez a laptop 129e Ft-ba van, ha a külső hangkártyát is beleszámítom. A teljesítménye azt hiszem elég Ramot rakhatnék még bele esetleg, az se pénz. Asztali gépet ebből a 129e Ft-ból nyilvánvalóan jobbat lehet összerakni, de nekem megéri a plusz költséget (érvek lentebb). Persze az asztaliba is bele kéne akkor már számolni egy monitor árát is.
DVI nincs rajta, de VGA kimenet nekem elég rá, mivel a plazmám és az LCD-m is VGA-n hajthatók natívban. Amíg új tv-t nem veszek addig ez nekem így tökéletes. Persze van DVI-s laptop is (még csak nem is drága), de direkt nem hajtottam erre.
Pár érv a laptop mellett:
- saját képernyője is van
- értéktartóbb mint egy asztali PC, később könnyebben eladható
- megbízhatóbb mint egy átlag asztali PC mivel gyárilag össze van rakva, nem én válogattam össze, nincs benne a random összeférhetetlenségi faktor. persze lehet márkás PC-ben is gondolkodni, az ellen ez nem érv
- Keveset is fogyaszt
- Halk
- Helytakarékos
- Beépített szünetmentes