Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A lehetőségek között van pl. a filmhez később kiadott felirat, vagy az aktuális filmelőzetesek lejátszása és persze reklám lehetőséget is magában rejt a technika, amit gondolom ki is fognak aknázni. A webről letöltött tartalmakat egy-egy lemez észrevétlenül magába tudja integrálni, a felhasználó csak azt látja, hogy az egy évvel ezelőtt vásárolt lemezén most több az extra, mint annak idején volt, vagy hogy a film előtt minden hétem más előzetest kell megnéznie. Ezenkívül minden, amit ki tudnak a java alkalmazások hozni az adott lejátszó hardveréből (pl. játékok, interaktív mindenféle).
De persze ehhez internetkapcsolat is szükséges, a Blu-Ray lejátszónak állandóan online kell lennie. Az utólagos feliratról is az jutott egyből eszembe, hogy mivel a lejátszó menteni nem tudja ezért gondolom minden megnézéskor online tölti majd le. Mi van ha éppen akkor nincs internet amikor meg akarnám nézni a filmet?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

A cikk szerintem egyértelműen leírja, hogy nincs egyetlen HD DVD kiadvány sem, ami ne Advanced módú lenne, tehát itt mindenképpen a lejátszónak kell (kötelező) a hangot dekódolnia és a max 8 catornás PCM jel megy át a HDMI kábelen keresztül az erősítőbe. Az erősítő ezután már nem dekódol semmit, csak szépen kiadja a "kész" hangot.A BD kiadványok jelenleg ugyan Basic módúak, de a BD speckó nagyobbik része éppen az interaktív lehetőségekről szól, gondolom ez az, ami hamarosan meg fog jelenni és akár már egy év múlva is ez lehet az általános a lemezeken.

A PCM hangot (8 csatornán) hogyan lehet eljuttatni az erősítőbe? Csak HDMI-n? Mi van a régi erősítőkkel amelyeken volt ugyan HDMI bemenet de inkább a videó részére. Azok fogadják ezt a PCM hangot? A kérdéseim arra vontakoznak, hogy 1.3-as HDMI ide, True HD oda, azért kénytelen az ember új erősítőt venni, nem?

Most arról az eshetőségről nem beszélek, hogy a lejátszó átlakítja a PCM-et analóg jellé és 6.1 kábelen keresztül átküldi az erősítőbe.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

A cikk szerintem egyértelműen leírja, hogy nincs egyetlen HD DVD kiadvány sem, ami ne Advanced módú lenne, tehát itt mindenképpen a lejátszónak kell (kötelező) a hangot dekódolnia és a max 8 catornás PCM jel megy át a HDMI kábelen keresztül az erősítőbe. Az erősítő ezután már nem dekódol semmit, csak szépen kiadja a "kész" hangot.
A BD kiadványok jelenleg ugyan Basic módúak, de a BD speckó nagyobbik része éppen az interaktív lehetőségekről szól, gondolom ez az, ami hamarosan meg fog jelenni és akár már egy év múlva is ez lehet az általános a lemezeken. A lehetőségek között van pl. a filmhez később kiadott felirat, vagy az aktuális filmelőzetesek lejátszása és persze reklám lehetőséget is magában rejt a technika, amit gondolom ki is fognak aknázni. A webről letöltött tartalmakat egy-egy lemez észrevétlenül magába tudja integrálni, a felhasználó csak azt látja, hogy az egy évvel ezelőtt vásárolt lemezén most több az extra, mint annak idején volt, vagy hogy a film előtt minden hétem más előzetest kell megnéznie. Ezenkívül minden, amit ki tudnak a java alkalmazások hozni az adott lejátszó hardveréből (pl. játékok, interaktív mindenféle).

oddman:
a 108-as nem tud csendesen DVD-t játszani.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

Nekem minden kütyi nélkül alapból lejátsza a gyári DVD-ket. Soha nem volt gondom ezzel. 
A Nero Drivespeed volt már említve korábban.

Az MPC nálam néha csak akkor játssza le normálisan a filmeket, ha előtte elindítom a PowerDVD-n a filmet pár másodpercre.

A Nero DriveSpeed-et már próbáltam, de mintha nem működne. Az olvasóm Pioneer DVR-108 típusú. Szóval hiába állítom be 1x-re a DriveSpeed programban az olvasás sebességét, egyáltalán nem hallani füllel, hogy csökkenne a lejátszó fordulatszáma, vagyis a hangja.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Media Player Classic-al lehet már valahogyan gyári DVD-ket is lejátszani?

Nekem minden kütyi nélkül alapból lejátsza a gyári DVD-ket. Soha nem volt gondom ezzel.

Olyan progit is keresek, amivel be tudom állítani azt, hogy a DVD-ROM csak 1x vagy 2x-es sebességgel olvassa a lemezeket.

A Nero Drivespeed volt már említve korábban.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

Media Player Classic-al lehet már valahogyan gyári DVD-ket is lejátszani?
Valamiféle DeCSS plugin-t keresek hozzá, mint amilyen a linux alatt futó MPlayer-hez is van.

Olyan progit is keresek, amivel be tudom állítani azt, hogy a DVD-ROM csak 1x vagy 2x-es sebességgel olvassa a lemezeket.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

karelsova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: karelsova »

Azért kíváncsi lennék, másnál megy-e 1280x720-as proji natívban X1k vagy HD2k szériával
Nálam az X1600 ill. HD2600pro is működött/működik gond nélkül 720p natívon.
HD gyorsítás viszont 2600pro-val nem.(Vista 32, PDVD 7.3.2911)

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

CoolerMaster Hyper TX Intel

Szvsz a legjobb ár/érték arányú hűtő jelenleg.

üdv.

Köszi, utánna nézek.

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

Sziasztok! 
Nem tudom jó helyen kérdezősködöm é, de ez a pc-s topik tűnt a legalkalmasabbnak. S remélhetőleg tudtok is segíteni.

Intel Pentium 4541, 3200 MHz(16x200) -as procim van gyári hűtőventivel.
ASUS P5PL2 -es alaplapon.

A kérdésem az lenne, hogy milyen ventit ajánlanátok a procira amivel növekedne a hűtőteljesítmény s halkabb lenne a gép.
Az a problémám konkrétan, hogy ha komolyabban  meg van terhelve a proci (50-60%) akkor már igen hangosan pörög a ventillátor hogy hűteni tudja a procit.

Br. 5000 Ft-ért nagy hűtőteljesítmény, és viszonylag halkan. A gyárinál sokkal! hallkabb.

üdv.

LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Sziasztok! 
Nem tudom jó helyen kérdezősködöm é, de ez a pc-s topik tűnt a legalkalmasabbnak. S remélhetőleg tudtok is segíteni.

A kérdésem az lenne, hogy milyen ventit ajánlanátok a procira amivel növekedne a hűtőteljesítmény s halkabb lenne a gép.
Az a problémám konkrétan, hogy ha komolyabban meg van terhelve a proci (50-60%) akkor már igen hangosan pörög a ventillátor hogy hűteni tudja a procit.

Br. 5000 Ft-ért nagy hűtőteljesítmény, és viszonylag halkan. A gyárinál sokkal! hallkabb.

üdv.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Sok mindenről szólt a Pelican által belinkelt írás, először is kezdte azzal, hogy kezdetben volt egy madzag amiből több lett és milyen érdekes most megint egy lett. Aztán folytatta azzal, hogy a hdmi szabványok nem a hdmi digitális átvitel szabványát változtatják meg, hanem előírásokat fogalmaz meg az összekötött készülékekre. Tehát a készülékek képességétől függ miden és a lemez masterelésétől, amit hosszasan fejteget a 16 bit vs 8 bites szín résznél.

Az érdekesség ott jön amiről itt régebben már volt szó, hogy a hdmi első változata is képes volt a 8 csatornás PCM átvitelére, ezért ha a lejátszóval csomgoltatjuk ki a hangot, akkor a normál hdmi bemenetes avr is jó. Aztán alant írta már yuri11, hogy csak a blu-ray megy bitstreamben, a HD-DVD csak basic módban. Tehát bizonyos esetekben biztos, hogy többcsatornás PCM hang jön ki a HD-DVD-ből.

Azért lenne itt egy két probléma még, hogy fogalmam sincs, hogy a lejátszók minden esetben ki tudják-e csomagolni 8 chanel PCM-re a hangot. Továbbá lesz-e olyan windows driver htpc-re, ami kicsomagolja a hdmi-n kimenő hangot. Továbbá nem minden hdmi bemenetes avr procija bírja a 8 csatornás PCM-et dekódolni (erről privátban sokat értekeztem Ultegra szaktárssal). Ha minden klappol, a lejátszó/htpc esetén a driver kikódolja a tömörített hangot többcsatornás PCM-be, akkor sem túl jó htpc esetén, hogy a processort ilyesmivel terheljük. Bár valószínüleg könnyedén megbírkózik vele.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Szerintem azt írta a hangra, hogy az erősítő csak azokat a audiostreameket tudja dekódolni, ahol a basic módban van authorzálva a hang, advanced móduakat csak a lajátszó tud. HD-DVD-nél jelenleg minden lemez advanced hangú, Blu-Ray-nél pedig mivel egyenlőre nincs interaktív tartalom a lemezen, tehát itt eddig minden csak Basic(de ami késik nem múlik). Tehát előbb utóbb az erősítők kénytelenek lesznek leszokni a hang kicsomagolásáról.Jól értettem?

Én is hasonlóképpen olvastam. A Blu-Ray megy bitstreamben, a HD-DVD pedig csak akkor ha basic módban van a hang a lemezen amiről nem tudjuk, hogy hány %. Mint ahogy az sem derült ki, hogy a Blu-Ray átáll-e és ha igen akkor mikor és milyen számban az interaktív tartalomra.

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

A hangra csak annyit írt, hogy felesleges a bitstream átvitel ha a lejátszó is meg tudja oldani a dekódolást. Mintha azt írná, hogy felesleges az SPDIF hiszen a lejátszó is dekódol és 6.1-ben szépen át lehet kábelezni.

Szerintem azt írta a hangra, hogy az erősítő csak azokat a audiostreameket tudja dekódolni, ahol a basic módban van authorzálva a hang, advanced móduakat csak a lajátszó tud. HD-DVD-nél jelenleg minden lemez advanced hangú, Blu-Ray-nél pedig mivel egyenlőre nincs interaktív tartalom a lemezen, tehát itt eddig minden csak Basic(de ami késik nem múlik). Tehát előbb utóbb az erősítők kénytelenek lesznek leszokni a hang kicsomagolásáról.
Jól értettem?
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Sose indulj ki magadból, mert kissé kilógsz a sorból. Te viszonylag sűrűn váltogatod a motyóidat, így ez téged nem érint. Sokan viszont picit gondolkodnak előre is. Nekem még RXV595a erősítőm van, és a következő, amit szeretnék az HDMI 1.3-as lesz. Így nem kell 2-3 évente lecserélnem. Inkább veszek egyet drágábban, és tovább használom.

De elolvastad a linket,amit Pelican adott?

A link érdemi része csak a videóra vontakozott, de az eddig sem volt titok, hogy a nagyobb színmélység előny a HD-DVD és Blu-Ray esetében nem játszik.

A hangra csak annyit írt, hogy felesleges a bitstream átvitel ha a lejátszó is meg tudja oldani a dekódolást. Mintha azt írná, hogy felesleges az SPDIF hiszen a lejátszó is dekódol és 6.1-ben szépen át lehet kábelezni.
Ez viszont szerintem nem ennyire egyértelmű. Egyrészről ez csak arra vontakozik ha a lejátszó tud dekódolni ami nem tudom mennyire lesz általános, másrészről pont a HTPC esetében kicsit másképpen nézhet ki.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sose indulj ki magadból, mert kissé kilógsz a sorból. Te viszonylag sűrűn váltogatod a motyóidat, így ez téged nem érint. Sokan viszont picit gondolkodnak előre is. Nekem még RXV595a erősítőm van, és a következő, amit szeretnék az HDMI 1.3-as lesz. Így nem kell 2-3 évente lecserélnem. Inkább veszek egyet drágábban, és tovább használom.

De elolvastad a linket,amit Pelican adott?

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

A marketing mindenesetre működik szépen.Nekem a napokban mondta egy delikvens,hogy csak akkor kell neki új Onkyo erősítő,ha tudja a HDMI 1.3-at...  

Ide illik egy Ákos idézet :

"...fogyasztói sorsodat egy reklám ember írja..."

rinceWIND
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rinceWIND »

A marketing mindenesetre működik szépen.Nekem a napokban mondta egy delikvens,hogy csak akkor kell neki új Onkyo erősítő,ha tudja a HDMI 1.3-at...
rea4

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Kötelező olvasmány a HDMI 1.3-ról: http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... essary/853 
A lényege, hogy felesleges BD-hez és HD DVD-hez.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Az a problémám konkrétan, hogy ha komolyabban meg van terhelve a proci (50-60%) akkor már igen hangosan pörög a ventillátor hogy hűteni tudja a procit.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Kötelező olvasmány a HDMI 1.3-ról: http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... essary/853

A lényege, hogy felesleges BD-hez és HD DVD-hez.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Nállam van kipróbálásra egy Sapphire HD2400Pro kártya. Csak röviden:

1.,
ugyanúgy nem megy vele a natív 1280x720 felbontás projin, mint anno az AGP-s X1600Pro kártyámmal (display driver 7.8-as, legújabb)
Itt is csak egy hajszállal kisebb felbontáson (pl. 1280x716) megy a natív felbontás, amivel még ki is egyeznék, de sajnos újraindítás után (ha megfeszülök, akkor is) "elfelejti" ezt a nem standard felbontást (merthogy a Catalyst-ban kell mint egyéni "HDTV felbonást" definiálni az 1280x716-ot), visszaáll 1280x720-ra (ami a projin "összeugrik" kisméretűre, és nagyítva sem natív, soha...), ki sem lehet újraindítás után választani, hogy 1280x716, mert nincs ilyen felbontás. Power strip-el is próbáltam, de az sem jegyezte meg újraindítás után...

2.,
Eddig (X800-al) úgy váltottam monitor és proji között, hogy csináltam 2 profilt a Catalyst-ban, ikonnal a desktopon, és kattintással csak proji (1280x720 natívban) vagy csak monitor (1280x1024). Egyszerű volt mint az 1x1, asszony és gyerekbiztos. Na ennek a Catalyst 7.5-ől kezdve vége, a 7.4-es az utolsó, amivel ezt meg lehet csinálni (ezt most végigtoltam 7.4-től 7.8-ig) Ha kézzel végigkonfigurálom azt az 5-6 lépést, akkor megy, de profillal kattintással nem. Egy röhej...

Mondjuk azt lehet, hogy natívban megy elsődlegesnek a monitor, másodlagosnak a proji, és a filmek a projin indulnak (még akár parancsikont is ki lehet rakni a másodlagos monitorra, azaz a proji desktopjára), ezzel is kiegyeztem volna... Csakhogy reboot után ugyanúgy elfelejti a proji natív 1280x716 felbontását...

3.,
Hardveres gyorsítás: ezekután nem nagyon érdekel... Még akkor is szívás ez, ha egy dedikált HTPC lenne a gépem csak a projihoz. Minden bekapcsoláskor be kéne menni a Catalyst-ba egyéni felbontást definiálni? Egy röhej...

Sajnos az X800GTO2-m elfüstölte magát, nagyon bíztam az új HD szériában, de így nem tartok rá igényt. Az X800-as széria simán viszi natívban a projit, nem tudom az X1000-esek meg a HD széria miért nem tudja ezt. A többiről nem is beszélve.

Azért kíváncsi lennék, másnál megy-e 1280x720-as proji natívban X1k vagy HD2k szériával
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Plazmával amúgy se nagyon betűket olvasgass.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Szerintem simán 1280x720 és boldognak lehet vele lenni.
Lehet azt is, csak akkor meg nem nagyon lehet elolvasni a fileneveket és hasonlókat. Persze Mediaportallal vagy valami hasonlóval biztos nem gond ez, gondolom, tud nagy betűkkel írni.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Szerintem simán 1280x720 és boldognak lehet vele lenni.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

kb annyira mint a tv adasoknal. illetve a player-nek meg kehet adni milyen a megjelenito.
Nem úgy értem. Vegyünk egy 4:3-as 1024*768-as felbontású PC monitort. Ott a pixelek valószínüleg közel négyzet alakúak. Viszont egy 16:9-es plazma, ami 1024*768-as felbontással rendelkezik, ott a pixelek feketetett téglalap alakúak. Ergo ha a pc-t 1024*768-ra állítom és a képet egy az egyben kiküldöm, akkor széltében nyújtott torzított képet kapok. Ehhez valószínüleg a pc-n látható 1024*768-as képet össze kell nyomnom, hogy normálisan nézzen ki a plazmán.

Mi a megoldás?

Natív 1024*768-ban hajtom, és a pl. a zoomplayeren bekapcsolom az anamorphic-ot, vagy szándékosan 16:9-es felbontásra kapcsolom és a plazma majd átméretez. Egyik esetben sem lesz igazi jó 1:1 pixelmapping.

azert irtam, hogy kb mint a tv-n. az is negyzet pixelre van tervezve. engem nem zavar annyi van beallitva hogy 16:9-es a megjelenito. gondolom torzitja annak megfeleloen.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”