Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Bocs látom, hogy deinterlacerről van szó!
Én az mpeg decodingra dscaler-t használok. Mondjuk tudtommal az erőforrás igényesebb, de jobb is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Tényleg melyiket érdemes használni, mert van egy rakás. Alapból azt hiszem a cubic van beállítva?
Átméretezésre a lanczos-t használd!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Mert interlace a képed. MPEG2-be abban szokott rögzíteni.Ha pl. VLC playerben lejátszod, jobbmenüben van deinterlacer és jó lesz.
Az ffdshow deinterlacere el is tüntette.
Tényleg melyiket érdemes használni, mert van egy rakás. Alapból azt hiszem a cubic van beállítva?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Gondoltam...
Akkor marad a kmplayer+mplayer kombo.
Azért egy geexboxos, vagy mediaportalos 700 mhz körüli vackon töröm a fejem. Sorozatot nézni pont jó.
Htpc (Home Theatre PC)
Van már valami olyan értelmes mediacenter cucc, ami megeszi HD fájlokat?
ami egyesiti magában a jo playert, legyen az mezei AVI, MKV, DVD? kezeli a tuneredet, van EPG és gyors is?
nincs
Gumiszu: 1700+ esetén csak ffdshow belső filterei ajánlottak, azok is csak DVD és sima AVI-k (pl sorozatok) post processelésére ... sztem ezzel is szép eredmény érhető el
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Van már valami olyan értelmes mediacenter cucc, ami megeszi HD fájlokat?
Htpc (Home Theatre PC)
AMD 1700+
A HD cuccokhoz sajnos ez kevés lesz és postprocessről pedig ne is álmodj.
Htpc (Home Theatre PC)
AMD 1700+
A kis Naív
Htpc (Home Theatre PC)
PureVideo HD (BD meg HD-DVD-hez) csak Vista alatt megy.
Akkor kijavítanálak: Vista alatt nem megy, de XP alatt annál inkább
Tehát pont fordítva igaz. Ezt tapasztalatból mondom
Htpc (Home Theatre PC)
Erős géped van? A P4-3000 például semmire nem elég.
AMD 1700+ a pluginek megvannak + a progi is...
- akkor felejtos..
- hasznald az ffdshow belso filtereit es rajossz mit enged meg meg a cpu-d...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
valaki tudna segíteni avisynth ügyben?
egy alap scriptet tud valaki adni?
ami átméretez ill. pl élesít ill zajt szed le?
előre is köszönöm
AMD 1700+
a pluginek megvannak + a progi is...
Htpc (Home Theatre PC)
előre is köszönöm
Ez nem annyira egyszerű, mert kellenek a pluginek is hozzá sok esetben a scripten kívül és bizony izom gép kell hozzá.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
előre is köszönöm
Htpc (Home Theatre PC)
előre is köszönöm
Htpc (Home Theatre PC)
Az nVidia PureVideo ketyeréjét használtátok már?érdekes ...
vélemény .. jó gondolat, hogy a GPU gondolkozzon a CPU helyett...
Röviden: jó. Én DVD-hez ezt használom dekódolni, bár ffdshow még mindig utána van "kötve". Főleg mozgásban hoz sokat, meg mintha az egész kép "anti-aliasingolva" lenne.
Lebegőpontos számításban (ez kell a képfeldolgozáshoz) a GPU egyébként izmosabb, mint a CPU, ezért is célszerű használni.
PureVideo HD (BD meg HD-DVD-hez) csak Vista alatt megy.
Htpc (Home Theatre PC)
De inkább félre az off topik-al, mert elzavarnak a htpc-ek.
Főleg, hogy tudomásom szerint ehhez a game-hez VGA-ból egy erőmű kell, ami nem jellemző a HTPC-re
Aha, nálam mindig is öszvér volt szegény PC, mondjuk kávét azt nem főz!
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Főleg, hogy tudomásom szerint ehhez a game-hez VGA-ból egy erőmű kell, ami nem jellemző a HTPC-re
Htpc (Home Theatre PC)
Obliviont azt én is végigtoltam, a végén egy óriási bug-gal találkoztam.Főellenségnek kakukk, de az egyik karakter ottmaradt, vége animáció, és ott meg az összes karakter életben volt.
12-es szintű vagyok, de a főküldit még el sem kezdtem. Nagyon függőséget okozó játék....
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
A 24p-hez volna még pár gondolatom. Voltam Sacánál és megnéztem két plazmát, két Blu-Ray lejátszóval. Mindkettő katasztrófális (értsd szinte nézhetetlen) módon akadozott. Ez már nem is a 60Hz kontra 48Hz szerintem ,mert nálam itthon közel sem ilyen tragikus. Kicsit vicces volt, hogy egy 1080-as plazma egy prémium lejátszóval milyen negatív filmélményt tud adni közel 1 millióért. DVD-vel bezzeg tökéletes volt (a felbontást leszámítva). A PS3 egy sima 720-as plazmával ugyanez.
Viszont arra kellett rájönnöm, hogy az asztali készülékeknél a 24p az valószínűleg 24Hz-et jelent, tehát a megjelenítő duplázza vagy triplázza a képet. Sem a 1080-as plazma nem ette (illetve negyed képméretben ugyanúgy akadozva megjelenítette), sem a 720-as plazma. De rákötöttük egy Dell full HD LCD monitorra is és az is megfeküdt alatta.
Ilyenkor komoly lelki nyugalmat érzek mikor hazajövök és bekapcsolom a HTPC-met.
lehet, hogy mas frekivel kellene plazmat hajtani. 23.9-es filmeknel egy 72hz-el hajtom. es nincs szaggatas alap 60hz-el meg olykor nezhetetlen..
Htpc (Home Theatre PC)
Az nVidia PureVideo ketyeréjét használtátok már?
érdekes ...
vélemény .. jó gondolat, hogy a GPU gondolkozzon a CPU helyett...
Htpc (Home Theatre PC)
Mert interlace a képed. MPEG2-be abban szokott rögzíteni.
Ha pl. VLC playerben lejátszod, jobbmenüben van deinterlacer és jó lesz.
Én ha rögzítek valamit és kell, akkor újrakódolom 2Pass XviD-be AGK-val és úgy tökéletes. Az auto ráteszi deinterlacert.
Pinnacle PCTV Pro-m van.
Htpc (Home Theatre PC)
Mester!
Milyen tunerkártyád van? Milyen a felvételek minősége?
Nekem Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe van, de nagyon rossz minőségű felvételek készít. Igaz most próbálgatom, de a hardveres felvétel minősége csapnivaló. A sötét felvételeknél alig lehet kivenni valamit, sokszor a fekete nem fekete, hanem kék. A világos felvételeknél esetében meg a másik véglet tapasztalható, egybemosódik minden.
Nem tudom, szoftveresen is megpróbálom hátha úgy jobb felvételt tudok készíteni. Van egy asztali rögzítőm, azt szeretném nyugdíjazni de ezek után nem is tudom.....
Itt egy képkocka az egyik felvételből. Ezen meg teljesen csíkos a kép, olyan mintha csak egy félkép lenne rögzítve.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Obliviont azt én is végigtoltam, a végén egy óriási bug-gal találkoztam.
Főellenségnek kakukk, de az egyik karakter ottmaradt, vége animáció, és ott meg az összes karakter életben volt.
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
Ha szereted az RPG-t, rakd fel az Oblivion-t a HTPC-re, játssz vele, és filmet sem fogsz nézni jó sokáig.
OFFTOPIC:
Ne is mondd, elkövettem ezt a hibát, alig van időm másra. 94 centin azért más érzés mint a 15-ös monitoron.
Htpc (Home Theatre PC)
Gumiszu!
Op rendszer: Vista Ultimate
VGA: 7300Gt DVI out
158.24 ForceWare
Felbontást simán a Forcewarevel állítom 848*480 75Hz-re. Ezzel a felbontással 16:9 modban azt írja a proji hogy 1024*768-ban van. Hát úgy kell neki. Nem tórz a kép, de látom hogy nem "pixelhelyes" a kép. A service menuvel még eljátszadozok, de csak a jövő héten.
Egyszer csak egy megjelenítőhöz van kapcsolva, tehát húzgálom, vagy proji v. monitor. Most tervezek egy HTPC-t összeállítani. De elvesztem az alaplapok, procik dzsungelében . Integrált alaplapban gondolkoznék, de hát a választék mint csillag az égen.
Köszi
Kiproszálom ma hátha... bár hozzátenném, hogy gusztustalan, hogy nem engedni magát nativban hajtani... ha már irodai projinak is alkalmas jelző van rá....