Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Az lcd tv-men is ez a helyzet hdmi-n, csak a szokásos standard felbontásokat támogatja és natívban vga-n lehet csak meghajtani. Kb. 10x szebb a képe vga-n, mint hdmi-n.
Az enyém natívban hajtható hdmi-n keresztül, igaz nem tölti ki a teljes képet mivel 3-3 pixel oszlop oldalt nincs meghajtva (jól van Tami, akkor nem natív ).
És köszi srácok, megtaláltam az ideális lejátszóprogit : ZOOMPLAYER
Már minden kényelmi funkciót megleltem amit eddig használtam, sőt többet is.
Mostmár csak az ffdshowt kellene baállítanom, valamikor volt ide feltéve néhány kép a baállításról, de nem találom. Még keresem egy kicsit....
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Létezik a plazmád, vetitőd is CSAK VGA-n tudna nativ/1:1 hajtást ?? HDMI nem megy ? mert akkor jol kifogtad ..
Az lcd tv-men is ez a helyzet hdmi-n, csak a szokásos standard felbontásokat támogatja és natívban vga-n lehet csak meghajtani. Kb. 10x szebb a képe vga-n, mint hdmi-n.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Viszont ha a Full HD plazmák megeszik HDMI-n is overscan nélkül az 1080P jelet PC-ről, akkor az megabrutál lesz. De tényleg.
Htpc (Home Theatre PC)
freemil:a kihuzgálos verzio elég fura számomra ...
Ő most felvázolta a manuális overscan-kompenzációt.
Persze ez így nem natív hajtás... 1024x768-as Samsung plazmát DVI-HDMI kábelen nem lehet natívba hajtani, mert eleve nem fogadja az 1024x768-at HDMI-n, csak a szabvány HD felbontásokat, és ráadásul még overscanel is, amit nem lehet kikapcsolni.
A desktop méretének állítgatásával lehet olyan illúziónk, hogy megtaláltuk a teljes képernyős felbontást, de ez minden csak nem natív. Pl. próbáljon meg valaki elolvasni vmi szöveget.
Egyetlen előnye hogy szebbek a szinek mint VGA-n és valamiért ez a buta Samu plazma VGA-n állandóan 60Hz körül villog, HDMI-n úgy szemre 70 körül... valjójában 50Hz-el kell etetni ehhez.
Htpc (Home Theatre PC)
- amugy probald ki es rajossz A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi! - en igy emlekszem, legalabbis most az elmult hetvegen tapasztaltam is a feature-t.. - de nem vagyok benne 100% biztos, hogy kilepes utan is emlekszik-e ra, hazaerek kiprobalom..
- ime: http://www.inmatrix.com/zplayer/highlig ... tpos.shtml
fura lett volna olyan funkcio, amit a zoomplayer ne tudna....
freemil:a kihuzgálos verzio elég fura számomra ... nativ-nak nálad mi a jelentése? mi itt a pixelhelyes, 1:1 hajtásra alkalmazzuk, azaz a vetitőd 1280x768 felbontására ilyenkor a windows 1280x768 felbontásban kerül, s látni h minden egyes pixel a windowsban 1 pixel a vetitőn is. Létezik a plazmád, vetitőd is CSAK VGA-n tudna nativ/1:1 hajtást ?? HDMI nem megy ? mert akkor jol kifogtad ..
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
dvi(kimenet)-hdmi(bemenet) csak hd szabványos felbontáson lehet natívan hajtani a megjelenítőket,
- mar ez ellentmondasos..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
ami még fontos lehet:
xp nem tud egyszere egyidőben két különböző felbontást meghajtani, viszont egy monitoros üzemben hajtva és a megjelenítők között kapcsolgatva tudja mindkét megjelenítő saját felbontását még ha az különbözik is. (a megjelenítő váltás egy gyorsgombra is programozható 'nview desktop manager'-ben)
Az XP pedig bizony tud többmonitoros üzemmódban más és más felbontásokat a monitorokon. Sőt már a Win98 is tudta szerintem.
Nekem pont így megy a HTPC-nek használt laptopommal a Samsung plazmám
A laptop saját képernyőjét 1280x800-ban, a plazmát meg 1024x768-ban hajtja egyidejűleg. Az a jó benne, hogy a videolejátszó program (konkrétan itt az MPC) megjegyzi melyik képernyőn kell futnia, így ha rányomok egy videóra, az megjelenik a plazmán teljes képernyőn, natívban, közben a laptop képernyőjén netezhetek, torrentezhetek. Ez egyébként egy mezei GMA950-es videókártya.
Htpc (Home Theatre PC)
Gumiszu!
Op rendszer: Vista Ultimate
VGA: 7300Gt DVI out
158.24 ForceWare
Felbontást simán a Forcewarevel állítom 848*480 75Hz-re. Ezzel a felbontással 16:9 modban azt írja a proji hogy 1024*768-ban van. Hát úgy kell neki. Nem tórz a kép, de látom hogy nem "pixelhelyes" a kép. A service menuvel még eljátszadozok, de csak a jövő héten.
Egyszer csak egy megjelenítőhöz van kapcsolva, tehát húzgálom, vagy proji v. monitor. Most tervezek egy HTPC-t összeállítani. De elvesztem az alaplapok, procik dzsungelében . Integrált alaplapban gondolkoznék, de hát a választék mint csillag az égen.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
htpc és plazma (42q97) és proji (hc3000)
leírom én mire jutottam a natív hajtással kapcsolatban
dvi(kimenet)-hdmi(bemenet) csak hd szabványos felbontáson lehet natívan hajtani a megjelenítőket, (1280/720,1920/1080), tehát csak akkor lesz natív, ha a megjelenítőnek is ez a natív felbontása, ha nem ez, akkor mindenképp átméretezi a saját felbontására, ilyenkor fordul elő az hdmi bemeneten hajtva, hogy alul vagy felül vagy alul is, felül is fekete csík marad, nem tölti ki teljesen a megjelenitőt a kép, illetve biztos , hogy nem natív a megjelenités.
Ezen lehet segíteni nvidia control panelen, a "HDTV asztal átméretezése" alatt a nyilakat kihúzgálva el lehet tüntetni a fekete csíkokat, ha kellően nagy érzékenységű egérrel, nagy érzékenységre állítva húzigálunk, akár még a natív meghajtást is eltalálhatjuk, megfelelő számú próbálkozás után. azért érdemes így beállítani, mert ezt a beállítást erre a megjelenitőre megjegyzi a driver, így minden (asztal, video) szinte tökéletes lesz :-D
ha natívan akarunk hajtani nem hd szabványos felbontású megjelenítőt, akkor vga kábellel kell hajtani, htpc-n beállítva a megjelenítő felbontását tökéletesen natív lesz.
ami még fontos lehet:
xp nem tud egyszere egyidőben két különböző felbontást meghajtani, viszont egy monitoros üzemben hajtva és a megjelenítők között kapcsolgatva tudja mindkét megjelenítő saját felbontását még ha az különbözik is. (a megjelenítő váltás egy gyorsgombra is programozható 'nview desktop manager'-ben)
vista tudja a kölönböző felbontásokat egyidőben tökéletesen kezelni két monitoros üzemben is
remélem valaki hasznát veszi a leírtaknak
Htpc (Home Theatre PC)
Meedios progit próbáltátok már?
Nagyon design.
http://www.threeminutes.dreamhosters.co ... _alpha.exe
Htpc (Home Theatre PC)
- amugy probald ki es rajossz
Már nagyon kíváncsi vagyok rá.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Tami átlökhetnéd a te működődő verziódat egyébként.
- pontosan mire gondolsz? a config allomanyra?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Nem lenne rossz, ha a rendszerfájlokban gondolnának azokra is, akinek nem C:\.......-ban van az alkalmazás... átírtam H:\-ra, így már végre megtalálja ez a paraszt a zoomplayert.
Tami átlökhetnéd a te működődő verziódat egyébként.
Htpc (Home Theatre PC)
Zoom player nem nagyon akar dolgozni a távommal... :-/playlist stb nem jön be. ami sikerült az a play pause stop.
- valszeg rosszul rendelted ossze a funkciokat...
- tovabba a girderhez szukseges vezerlo fukcio allomanyt az eppen aktualis ZP-bol exportald ki, mert a girderben levo lehet, hogy nagyon elavult.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Zoom player nem nagyon akar dolgozni a távommal... :-/
playlist stb nem jön be. ami sikerült az a play pause stop.
Htpc (Home Theatre PC)
- amugy probald ki es rajossz A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi! - en igy emlekszem, legalabbis most az elmult hetvegen tapasztaltam is a feature-t.. - de nem vagyok benne 100% biztos, hogy kilepes utan is emlekszik-e ra, hazaerek kiprobalom..
- ime: http://www.inmatrix.com/zplayer/highlig ... tpos.shtml
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
- amugy probald ki es rajossz A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi!
- en igy emlekszem, legalabbis most az elmult hetvegen tapasztaltam is a feature-t..
- de nem vagyok benne 100% biztos, hogy kilepes utan is emlekszik-e ra, hazaerek kiprobalom..
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
A fenébe azt hiszem alapból megjegyzi!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Na mpc vs zoom player A zoomplayer-rel lehet folytatni a lejátszást miután megállítottam és kiléptem a programból (attól a ponttól ahol leállítottam)? Az MPC-ben nem találok erre beállítási lehetőséget.Próbálom az asztali rögzítőm kényelmi funkcióit megvalósítani PC-n.
- szerinted miert hasznaljuk itt paran, nagy megelegedettseggel!?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
A zoomplayer-rel lehet folytatni a lejátszást miután megállítottam és kiléptem a programból (attól a ponttól ahol leállítottam)? Az MPC-ben nem találok erre beállítási lehetőséget.Próbálom az asztali rögzítőm kényelmi funkcióit megvalósítani PC-n.
Ilyen funkcióról nem tudok.
Htpc (Home Theatre PC)
Na mpc vs zoom player
A zoomplayer-rel lehet folytatni a lejátszást miután megállítottam és kiléptem a programból (attól a ponttól ahol leállítottam)? Az MPC-ben nem találok erre beállítási lehetőséget.
Próbálom az asztali rögzítőm kényelmi funkcióit megvalósítani PC-n.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Végre összeraktam a HTPC-m, probálgatom, stb...
Ha különálló magyar hangsáv van a film mellett, akkor azt hogyan tudom hozzáilleszteni?
KMPlayer használok.
Ha véglegesen hozzá akarom a muxolni a hangot, akkor azt milyen progival lehet?
n80
Htpc (Home Theatre PC)
- a tav egy dolog.. - kell egy olyan vevo amirol a girder kozvetlenul tud olvasni, onnantol mar barmilyen tavval meg tudod hajtani, csak a kod es a funkcio osszerendelest kell megtenned.
Én is kaptam a tunerkártyához vevőt és távot, de a vevő a tunerkártyára csatlakozik, az nem gond? A girderrel használhatnám a DVD játszó távját is?
Htpc (Home Theatre PC)
Az a baj, hogy már vagy ötször hozzáadtam a távomat a billentyűzet kiosztás miatt és most hülyeségeket csinál. Lehet nem olyan hülyeséget, mint én.
Hol tudom módosítani a kiosztását a távomnak, illetve eltávolítani meglévőt?
Htpc (Home Theatre PC)
- probalj ki egy jol beallitott zoomplayer-t tavval es lehidalsz.., nekem azota nincs szuksegem egerre+billre sem
T A M I . H U