Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
ha pedig a pure videot hasznalom az xvmc-n keresztul akkor meg hideg is marad.
viszont, mas is tapasztalta mar hogy a pure video elegge kockas kepet csinal a dvd-kbol?
illetve, belottem a vga frekihez a plazma-t as nativ X modban nem kockas a kep, egyebkent az volt az elcsuszott pixel-ek miatt, viszont pure videoval megint pixeles. ez vajon mitol van?
Vista az op rendszered?
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
abbol jon ki, hogy nincs pcf az egyikben es a cos fi felarat felszamitjat neked. - sztem ez csak abban az esetben ha ipari fogyaszto vagy... avagy cosfi meroket is felszerelnek ilyenkor nem azt siman szamitjak. nekem jon a szamlaval es nem vagyok ipari fogyasto es cosfi mero sincs.
- ezen az elven en is irhatom, mondhatok barmit, ami nincs feltuntetve a szamlan de en azt gondolom, hogy benne foglaltatik..
-ez a terulet az egyik szakmam, nem hinnnem, hogy most igazad lenne
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
kifogástalan, karcmentes eredeti DVD-k,a legtöbbje csak 1szer volt megnézve!
lista itt:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=laczko23
HD-ra csereled a gyujtemenyt ?
Htpc (Home Theatre PC)
abbol jon ki, hogy nincs pcf az egyikben es a cos fi felarat felszamitjat neked.
- sztem ez csak abban az esetben ha ipari fogyaszto vagy... avagy cosfi meroket is felszerelnek ilyenkor
nem azt siman szamitjak. nekem jon a szamlaval es nem vagyok ipari fogyasto es cosfi mero sincs.
Htpc (Home Theatre PC)
kifogástalan, karcmentes eredeti DVD-k,a legtöbbje csak 1szer volt megnézve!
lista itt:
érdeklődni: laczko23@gmail.com
bekap6od.gif
Htpc (Home Theatre PC)
kifogástalan, karcmentes eredeti DVD-k,
a legtöbbje csak 1szer volt megnézve!
lista itt:
érdeklődni: laczko23@gmail.com
Htpc (Home Theatre PC)
Amin még gondolkodom, az a ház zajszigetelése. Kapni lehet mindenféle csoda szivacsokat, gumilapokat erre a célre, nemtom van-e vkinek ezzel tapasztalata? Félek, hogy ez a hőt is szigetelni fogja és így megemelkedik a gép üzemi hőmérséklete, ami ugye nem előnyös.
Én beburkoltam belül a házat szivaccsal. Az tény, hogy valamennyit emelkedett a hőmérséklet benne, de sokat javult a belső akusztikája is és rezonanciára is kevésbé érzékeny.
Arty! Megmértem, 50 fok körül vannak a vinyók. Szerintem ez még nem vészes, de valamennyit talán csökkenne, ha függőlegesen állnának. Ki is próbálom hamarosan, csak még a módját kell kitalálni.
Én is beburkoltam belül szivaccsal minden oldalát a háznak. Kb. 1cm vastagságú a szivacs, úgyhogy a ház oldala kicsit nehezen illeszkedik, de úgysincs nyitogatva.
Nagyon sokat számít zaj szempontjából, főleg a rezgéseket és a vinyóhangot szedi ki, a ventit csak tompítja.
Nálam kb 1 óra 100%-os terhelésnél /orthos/ áll be az állandó állapot, és így szivacsosan kb. 5-8 fokot nőtt a rendszerhőmérséklet a szivacstalanhoz képest.
30 fokos szobahőmérsékletnél: vinyó: 46, proc: 58, mb: 40, vidkari: 70 /passzívvá alakítottam a gf6600-ost ezért melegszik ennyire/
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10992
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
fapaci: samsung 50 fokos? mert ha az, az brutálisan sok! én a samsungra 40-45 fok körül már ráégettem a körmöm, a seagate-nek ehez 45-50 kell. sztem találj ki valamit, ha más nem, mentsél sűrűn
Samsungom nincs. Két Seagate Barracuda (500 és 300 GB) és egy WD Raptor (74 GB) van a gépben. Mióta eszemet tudom, kb ilyen melegek voltak a lemezeim és még soha nem ment tönkre egyik sem. Mondjuk 2 évnél tovább nem is használtam egyiket sem. Hétvégén kipróbálom a függeleges beépítést. Most egymás felett vannak, tehát még fűtik is egymást.
Azért a 40-50 fok még nem égetheti meg az ujjad!
Htpc (Home Theatre PC)
abbol jon ki, hogy nincs pcf az egyikben es a cos fi felarat felszamitjat neked.
- sztem ez csak abban az esetben ha ipari fogyaszto vagy... avagy cosfi meroket is felszerelnek ilyenkor
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
aurum: nem értelek... a szolgáltató nem az elfogyasztott wattokat méri? márpedig az mindkettő esetén azonosnak tünt ... (de lehet csak elektronikai alapismereteim nicnsenek)
fapaci: samsung 50 fokos? mert ha az, az brutálisan sok! én a samsungra 40-45 fok körül már ráégettem a körmöm, a seagate-nek ehez 45-50 kell. sztem találj ki valamit, ha más nem, mentsél sűrűn
http://www.hdsentinel.com/ - ezt ajánlom tanulmányozd át, hagyd futni pár orát h lecsekkolja a winyoidat rendesen ... nehogy elveszitsd az adataid...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10992
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Amin még gondolkodom, az a ház zajszigetelése. Kapni lehet mindenféle csoda szivacsokat, gumilapokat erre a célre, nemtom van-e vkinek ezzel tapasztalata? Félek, hogy ez a hőt is szigetelni fogja és így megemelkedik a gép üzemi hőmérséklete, ami ugye nem előnyös.
Én beburkoltam belül a házat szivaccsal. Az tény, hogy valamennyit emelkedett a hőmérséklet benne, de sokat javult a belső akusztikája is és rezonanciára is kevésbé érzékeny.
Arty! Megmértem, 50 fok körül vannak a vinyók. Szerintem ez még nem vészes, de valamennyit talán csökkenne, ha függőlegesen állnának. Ki is próbálom hamarosan, csak még a módját kell kitalálni.
Htpc (Home Theatre PC)
tami: de anno olvastam, h a márkás, jo tápok hatásfoka nagyobb ... namost nekem megvolt a két véglet codegen és delta... és 0W - ez a codegent dicséri vagy a deltával egy mitosz válik semmivé ?
Ne az üresjárati fogyasztást mérd, ott nem lesz különbség a két táp között. Terhelt állapotnál jobban előjön a hatásfok kérdése!
ott mégrosszabb .. 120W-ra emlékszem a codegennél, ez meg 130W-ot evett a teszt 1080p anyagommal ... egyébként azért mértem üresjáratit, mivel az itteni fogyasztáskülönbség számit igazán: ebben az állapotban megy a gép idejének 95%-ában ...
aurum: de hol jön ki a különbség, ha ugyan annyit eszik az 500forintos codegen és egy delta is? max a megbizhatóság számit - ezek után.
Moczy: képeket miért nem teszel fel?
Tami: jaja, elég lenne egy 200W is, nem is féltem én h a 300W kevés lesz, de ennél már nincsen kisebb 12centis
Htpc (Home Theatre PC)
bigfoot: nem akarom az első napokban szétégetni szal coreavc és no postprocessing az x264ekre hiába, na, nem jön nekem össze az avisynth script, valamelyik filterrel mindig baja van
Ha osszejott, akkor arra is kivancsi lennek ...
Hogy en megegy PC-t osszerakjak csak mozira a meglevo melle ... ??!!! (Igy is van 1 + 1 laptop, eleg baszakodas ez igy is itthon ... )
Jo kis beszamolo, foleg a fogyasztasrol nem tudtam semmit, koszi ... Hasznald egeszseggel!
Htpc (Home Theatre PC)
tami: de anno olvastam, h a márkás, jo tápok hatásfoka nagyobb ... namost nekem megvolt a két véglet codegen és delta... és 0W - ez a codegent dicséri vagy a deltával egy mitosz válik semmivé ?
Ne az üresjárati fogyasztást mérd, ott nem lesz különbség a két táp között. Terhelt állapotnál jobban előjön a hatásfok kérdése!
ott mégrosszabb .. 120W-ra emlékszem a codegennél, ez meg 130W-ot evett a teszt 1080p anyagommal ... egyébként azért mértem üresjáratit, mivel az itteni fogyasztáskülönbség számit igazán: ebben az állapotban megy a gép idejének 95%-ában ...
aurum: de hol jön ki a különbség, ha ugyan annyit eszik az 500forintos codegen és egy delta is? max a megbizhatóság számit - ezek után.
Moczy: képeket miért nem teszel fel?
Tami: jaja, elég lenne egy 200W is, nem is féltem én h a 300W kevés lesz, de ennél már nincsen kisebb 12centis
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
tami: de anno olvastam, h a márkás, jo tápok hatásfoka nagyobb ... namost nekem megvolt a két véglet codegen és delta... és 0W - ez a codegent dicséri vagy a deltával egy mitosz válik semmivé ? Ne az üresjárati fogyasztást mérd, ott nem lesz különbség a két táp között. Terhelt állapotnál jobban előjön a hatásfok kérdése!
- a mai tapok eseteben elenyeszo a hatasfok-beli difi....
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
tami: speedfannal bizonyos alaplapokon működik, de az utobbi években sosem probáltam, ennyi (hangos) venti nem volt a gépemben Ennyi ventit ugysem tudok alaplaprol hajtani, mivel összesen 2 csatlakozo van és az egyiket a CPU hűtőé elfoglalja
az az igazsag, hogy az alaplapokan altalaban csak 2 ventillator csatlakozo pwm-es. a maradekban csak fordulatszam mero cucc van.
szoval neha kell a poti.
a tapokrol: en szedtem mar szet par tapot vizhutesuve alakitas miatt. a codegen es egyeb noname tapookban nincs benne a pcf aramkor. csak a helye a panelon. ha tobb/tiz ilyen tapod van az jelenthet par ezret a villanyszamlaban havonta.
nekem sima hazban van egyenlore a htpc. fancontroll fut a proci homersekletet 50..70 C kozott tartom. sokszor neha meg dvd-nel is all a prociventi. igaz ilyenkor a powernowd 1000mhz-on tartja a procit.
ha pedig a pure videot hasznalom az xvmc-n keresztul akkor meg hideg is marad.
viszont, mas is tapasztalta mar hogy a pure video elegge kockas kepet csinal a dvd-kbol?
illetve, belottem a vga frekihez a plazma-t as nativ X modban nem kockas a kep, egyebkent az volt az elcsuszott pixel-ek miatt, viszont pure videoval megint pixeles. ez vajon mitol van?
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor pár kép, kedvcsinálónak a Silverstone LC10 B (=black/fekete) házához:
Gratula arty, használd megelégedéssel!
Nekem egy LC03V-s házam van, gyakorlatilag ugyan ezeket a dolgokat kinlódtam anno végig, amiket Te is leírtál. Nekem sajnos a teljes felső merevítő rudat meg kellett szüntetnem a proci hűtő mérete miatt, mert a ebben a házban maga az alaplap nem is a ház aljához van rögzítve, hanem egy külön lemez "dobogóra" és az megy a ház aljára és ez sok plusz millimétert jelentett.
Nem értem egyébként a Silverstone-t, hogy készítenek egy viszonylag igényes házat és gyárilag gagyi, zajos ventiket raknak bele. Én Papst-ra cseréltem (1 60mm-s hátul és 1 80mm-es alul) és sokat csökkentett a zajon.
A vinyó hűtését Zalman passzív hűtővel oldottam meg, ami ráadásul a zajt is csökkenti.
Htpc (Home Theatre PC)
- ertelek en, de a fizika az fizika, ha van egy adott fix fogyasztasod, attol meg rakhatsz barmilyen tapot ele, az kozel annyit fog fogyasztani, a manapsag kaphato kapcsuzemu tapok eseteben nincs nagy szoras, sztem te fogyasztasodat egy 200W-os is siman kiszolgalna,e s ebben az esetben sem mernem kisebbet mint most.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
cosmo: mivel neked kivül van a géped, szvsz ha beteszel egy ilyen CPU hűtőt, a hátsókat talán le is lehet szerelni (ugye ez is hátrafelé fúj, a tápod is 12cm-es és szivja el onnan a meleget ... azt a minimális faragást szvsz megéri! ami még kérdés, hogy neked a CPU foglalat mennyire van a táphoz közel ... nehogy a képeken is látható réz hőcsövek legyenek pont a merevítő alatt, mert az bukta... 3500-4000ft a ph! bazárban a hűtő, szvsz mérd be és GO (nemtom a lapod tud e venti szabályzást (4 pines csatlakozo a lapon + a freezer64 en, mert ha nem, akkor még a lelassitását is meg kell oldani ...)
bigfoot: nem akarom az első napokban szétégetni szal coreavc és no postprocessing az x264ekre hiába, na, nem jön nekem össze az avisynth script, valamelyik filterrel mindig baja van
QT sux ... 2007-ben ilyen feature... ez asszem mindent elmond a cégről.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
"A "mezei" felhasználók részéről legfontosabb változás azonban kétségkívül az, hogy a 7.2-es változattól kezdve végre az ingyenes QuickTime is képes lett teljes képernyős lejátszásra"
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Delta 300W passziv PFC = összfogyasztás 70W (semmit sem csökkent, a korábbi Codegen 350W -hoz képest ) - processzor: a64 x2 3600+, 2 * 850mhz, 0.9V
- mivel a beltartalom (belsosegek) ua. ez nem csokken.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Arty: gratula!
Szomorúan tapasztalom, hogy a procihűtő nem férbe faragás nélkül. Nálam sem fog akkor, de majd kiokoskodok valamit.
Htpc (Home Theatre PC)
arty, GRATULA , naonn kafa lett
OFFTOPIC:
720p avisynth SPresso+Seesaw +SuperPI +prime95 megy egyszerre?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
nna, lemértem az "uj" táppal a fogyasztást:
Delta 300W passziv PFC = összfogyasztás 70W (semmit sem csökkent, a korábbi Codegen 350W -hoz képest ) - processzor: a64 x2 3600+, 2 * 850mhz, 0.9V
1080p x264 anyaggal, coreavc, két proc félig terhelt = 125-130W
egyéb értékek:
- tvtuner + sblive = 6W, ha éppen nincsenek kihasználva
- nec4550 dvd iro = 2W
- seagate 250gb sata = 10W, ha éppen nincs használva
- bármelyik ventillátor = nem mérhető
- ha a processzor a default orajelen megy (most éppen 2ghz, 1.35V), a fogyasztás +40W !!! nagyon megéri rmclockal leszabályoztatni fixen!
- ha a gép ki van kapcsolva, gép akkor is eszik 13W-ot!
Jó volt itt.