Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szaporítva az offtopic postokat némi kiegészítés:

A ratioval nekem is bajaim vannak az ADSL miatt, de némi anyagi támogatással és a bonuszok kihasználásával sikerül normális értéken tartani. 10-15 cuccot listán tartva szépen ketyeg a bonuszpont, 10-20 USD-ért pedig lehet 20-30-40-50 GB feltöltést "vásárolni". Nekem ennyit megér egyelőre a dolog, pláne amíg nincs jobb megoldás, forrás, sávszélesség...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Nekem pont ezért tetszik a rendszer, elegem lett a sok taplóból DC-n, akik csak letölteni akarnak.Szerintem így fair a játék, dc-n az emberek 90%-ától általában 1k/s alatt lehet csak tölteni.

OFFTOPIC:

A DC nem ezért lassú, hanem azért, mert más. Például több nagyságrenddel nagyobb a kínálat. Egy torrent site-on egyszerre maximum néhány száz, néhány ezer letöltés elérhető, az is mindössze néhány hónapig. Egy forgalmasabb DC hubon pedig százezernyi letölthető anyag van. 
A ratioval elmondom mi a probléma. A feltöltött és letöltött byte-ok "párban" járnak, azaz feltölteni csak úgy lehet, hogy az valakinek letöltést generál. Ha minden tökéletes lenne, és mindenki pont annyit töltene le amennyit feltölt, akkor mindenkinek pontosan 1:1 ratio-ja lenne. Amint valaki fölémegy az 1:1 ratio-nak, az automatikusan azt jelenti, hogy valaki alatta lesz. A probléma ebből adódik:

Egyrészt a site-ok legtöbbjén erősen korlátozva van, hogy ki az aki feltölthet torrentet. Jellemzően erre azoknak van csak lehetősége, akik a legjobb ratio-val rendelkeznek, illetve legnagyobb az upload sávszélességük. Nomost az újonnan feltöltött torrent-ek esetén a torrent feltöltője helyzeténél fogva nullát tölt le, viszont nagyon sokat tölt fel. Még superseed esetén is sokszorosát feltölti a torrent méretének az első időkben. Az új torrent-eket leggyorsabban a legnagyobb sávszélességű emberek tudják leszedni, és tőlük azonnal töltik is le - azaz az ő ratio-juk is hamar 1 fölé megy. Az átlagos user-ek csak ezután jönnek. Nomost, a feltöltő és a legelső "nagy" felhasználók ráadásul jellemzően szerverszerűen üzemeltetik a klienst, azaz a torrent hetekig állandóan fut. Ezzel viszont "elveszik" a kis sebességű userektől a ratio-t, mert amíg ők benne vannak egy torrent listában, addig a letöltések zöme tőlük fog menni. A rendszer szinte úgy működik, mint a klasszikus kapitalizmus. A legnagyobb halak helyzeti előnyben vannak, ezért ők "lenyelik" a potenciális upload lehetőségek zömét, a tömeg (a DSL jellegű felhasználó) pedig marakodik a "koncon". Egy DSL jellegű account-al tulajdonképpen majdnem lehetetlen 1:1 körüli ratio-t tartani "normális" módon, azaz úgy, hogy az ember letölti a számára szükségeset, és azt egy ideig seed-eli vissza. Sokszor "trükközni" kell. Például úgy, hogy kinéz az ember egy saját maga számára teljesen felesleges, de éppen friss, superseed-elt torrentet, és csak a ratio javítás miatt letölti, majd azt seed-eli. Persze a sávszélesség korlát miatt egy DSL felhasználó ezzel a módszerrel is csak relative keveset tud javítani, miközben egy nagy sávszélességű user akár egy ilyen akcióval rendbe tudja tenni a ratio-ját. (ha szüksége van ilyenre egyáltalán: az ő ratio-ja eleve el sem romlik )

Ha megnézed egy torrent site top feltöltőit, az első nyolc-tíz ember simán lenyeli több ezer "kis" user feltöltését. A top tíz százalék pedig elviszi a forgalom zömét. Teljesen feleslegesen, mert azon kívül, hogy a listában jól mutat, semmi haszna, sőt káros. Nem véletlenül hasonlítottam a rendszer klasszikus - "szabad rabló" - kapitalizmushoz, mert az is úgy működik, hogy a helyzeti előnyben levők a saját igényeik sokszorosát "habzsolják" be, eközben a rendszert csak úgy lehet fenntartani, hogy rendszeresen vérfrissítésre van szükség. Ki kell rakni az alját, és újakat lehet hozni, akiknek a ratio potenciálját "fel lehet szívni" (az általuk letöltött mennyiség feltöltés "párja" zömében a top uploaderekhez vándorol).

A ratio célja ugye az lenne, hogy egy-egy torrent minél hosszabb ideig elérhető legyen. Ehhez a célhoz alig-alig járul a ratio szabály hozzá. Az a torrent, amelyikről elfogy az utolsó nagy feltöltő is (ha maradnak a DSL seederek), az rövid úton behal, mert az emberek nem töltik. Belekezdenek, aztán ha lassan jön, akkor inkább letöltik máshonnan. Ha már szabály, akkor a célt sokkal jobban szolgálná az, hogy mondjuk torrentet feltölteni csak akkor lehet, ha legalább két hónapig seedel-i a feltöltő. Aztán egy-egy torrentnél az első időkben (mondjuk első két hét) maximum 2:1 ratio-t lehet elérni. Vagy például az upload arányban lenne a torrent idejével. Minél régebbi a torrent, annál többet érne az upload. Eleinte mondjuk 0.1-es szorzó lenne (a szélessávú usereket ez így sem érintené hátrányosan), ami fokozatosan nőne 1.0-ra, sőt néhány hét után a fölé. Egy valóban régi - és keresett - torrentnél ez a szorzó akár többszörös is lehetne. És sok egyéb lehetőség is lenne még - csak gondolni kellene rá.

Megj.: Mint minden közösségben, itt is vannak persze csalók. De csalókra koncentrálva nem lehet jó szabályozókat alkotni. A szabályozók elsődleges céljának annak kell lennie, hogy a közösség zömét alkotó tisztességes felhasználók működésének adjon keretet. A csalókat pedig úgy kell kiszűrni, hogy a rendszer alapelve ne sérüljön.

zolee76
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

Lehet ez itt OFF. Egy kis segitséget kérnék. Nvidia Purevideo Decodert szeretném müködésre bírni, de nem akar müködni. Vista alatt egyáltalán müködik valakinek?
Fel telepítettem, majd van egy MCL file, azt elinditva lehetne konfigolni a mediaplayer v. mediacenter alá. Na innentöl az történik, hogy a kurzor eltünik és csak a tálcán látszik, igy nehéz ráklikkelni a felugró OK gombra

A kérdésem egyszerü: Hol a hiba?

Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

A saját véleményem az, hogy torrentezni normálisan valóban csak szerverről lehet. Korábban itthonról próbálkoztam, külön gépet is üzembe helyeztem emiatt, de DSL-ről nem megvalósítható, főleg a nagy méretű anyagok esetén.
OFF
Hát ez talán túlzás. Mondjuk én csak a tömörített x264-es tartalmakat töltöm és free leech alatt szépen lehúzom azt ami érdekel. Mivel adsl-em van, ezért a feltöltésem nem olyan jó. Sőt a dolgot bonyolítja, hogy osztottan használjuk az amúgy nagy sebességű netet, ezért ha fullosan töltenék fel mindenki hisztériázna, hogy lassú a net. Ezért be van állítva, hogy csak késő éjszaka megy fullosan nappal csak 25K-val. Így ha letöltök egy kb. 4GB-os filmet, azt legalább két-három nap amíg visszatöltöm.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

A DHT-hez: Minden torrent file-nak van egy private flag-je. HA ezt be van kapcsolva, akkor a letöltő progiban az adott torrentre nincs engedélyzve a DHT. Ha nem private a torrent, akkor engedélyezett a DHT.Régebbi "csaló" torrent-programok ezt a szabályt nem tartották be, ezért banolták őket.
A HDBits-e torrentek private flag-esek tehát a DHT nincs engedélyezve rájuk, azaz elvileg nem lehet probléma.

Mondjuk miből áll megszerkeszteni egy ilyen torrent fájlt és átírni benne azt a flaget?
Védve van módosítás ellen a torrent fájl tartalma?
Nem vizsgáltam még soha.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Ezzel én is így vagyok. Felesleges ez a sok szigorkodás. Én személy szerint rühellem is ezt az aránytartogatást. Nekem simán megfelelne legális fizetős változat, mivel már tékába egyébként sem járok emiatt. Szerintem a feltöltés gerincét olyan szerverek adják, amik éjjel nappal be vannak kapcsolva és nagy sebességgel tudják tolni az adatot. Szerintem ezek tipikusan egyetemi szerverek, ahol a diákok ráérnek ezzel szórakozni.
A saját véleményem az, hogy torrentezni normálisan valóban csak szerverről lehet. Korábban itthonról próbálkoztam, külön gépet is üzembe helyeztem emiatt, de DSL-ről nem megvalósítható, főleg a nagy méretű anyagok esetén.
Tanács: pár baráttal össze kell dobni egy gépet és berakni egy szerverparkba, a havi díjat meg szétosztani.

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

A DHT-hez: Minden torrent file-nak van egy private flag-je. HA ezt be van kapcsolva, akkor a letöltő progiban az adott torrentre nincs engedélyzve a DHT. Ha nem private a torrent, akkor engedélyezett a DHT.
Régebbi "csaló" torrent-programok ezt a szabályt nem tartották be, ezért banolták őket.
A HDBits-e torrentek private flag-esek tehát a DHT nincs engedélyezve rájuk, azaz elvileg nem lehet probléma.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- nekem olyan 1.5 oras-ra van beallitva a kepernyo kikapcsolasa,, igy ha a vetito nem erzekel jelet egy ido (par perc) utan magatol kikapcsol, igy mikor belealszom egy-egy filmbe a proji kikapcsol, htpc meg megy.
Jól értem, hogy azt csinálod, hogy olyan hosszúra állítod a képernyő kikapcsolást, hogy az egy filmen belül nem aktiválódik, filmek között meg úgy is matasz valamit?

Ez nem is rossz ötlet! Köszi!

- yess
- amugy a keso ejfeli mozizasomnal amikor bealszom mar segitett a proji kikapcsolasanal
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nem azt mondtam, hogy a csalást tolerálják, hanem azt, hogy a szabályok feleslegesen merevek.
Ezzel én is így vagyok. Felesleges ez a sok szigorkodás. Én személy szerint rühellem is ezt az aránytartogatást. Nekem simán megfelelne legális fizetős változat, mivel már tékába egyébként sem járok emiatt. Szerintem a feltöltés gerincét olyan szerverek adják, amik éjjel nappal be vannak kapcsolva és nagy sebességgel tudják tolni az adatot. Szerintem ezek tipikusan egyetemi szerverek, ahol a diákok ráérnek ezzel szórakozni.

Nekem pont ezért tetszik a rendszer, elegem lett a sok taplóból DC-n, akik csak letölteni akarnak.
Szerintem így fair a játék, dc-n az emberek 90%-ától általában 1k/s alatt lehet csak tölteni.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

- nekem olyan 1.5 oras-ra van beallitva a kepernyo kikapcsolasa,, igy ha a vetito nem erzekel jelet egy ido (par perc) utan magatol kikapcsol, igy mikor belealszom egy-egy filmbe a proji kikapcsol, htpc meg megy.
Jól értem, hogy azt csinálod, hogy olyan hosszúra állítod a képernyő kikapcsolást, hogy az egy filmen belül nem aktiválódik, filmek között meg úgy is matasz valamit?

Ez nem is rossz ötlet! Köszi!

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Nem azt mondtam, hogy a csalást tolerálják, hanem azt, hogy a szabályok feleslegesen merevek.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Ti hogyan oldjátok meg a képernyő kikapcsolását?
- tomoren pc-t sosem kapcsolom ki, csak a vga-ra kotott megjelenitonek nem kuldok jelet, azmeg kikapcsol magatol.
T A M I . H U

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ti hogyan oldjátok meg a képernyő kikapcsolását? Amióta HTPC-m van, állandó gondot jelent, hogy a TV (de főleg a projektor) nem kapcsol le automatikusan. Jó lenne valami módszer arra, hogy ha vége a filmnek, a projektor lekapcsoljon egy bizonyos idő után. Ez elvileg beállítható lenne a sleep ill. képernyővédő beállításával, de az a gond, hogy amíg fut a lejátszó progi, addig a képernyővédő / sleep inaktív. Ha meg aktiválom, akkor filmnézés közben is elmegy a kép...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

csalást pedig ne tolerálják, mert abban a pillanatban elmulna a jol seedeltség ... ha én dolgozom az arányért, legyen korrekt más is.

Ezeknek a siteoknak a gazdái ügyes, tehetséges srácok, de hogy nincs köztük matek szakos, az biztos. Valószínűleg emiatt nem tűnik fel, hogy tulajdonképpen az emberek egymás "vérét" szívva képesek csak teljesíteni a szabályokat. Lényegében ezek a site-ok abból élnek, hogy beengednek egy csapat usert, "kihasználják" a letöltéseiket, majd a legrosszabb arányúakat kidobják, hogy helyükre bekerüljön a kihasználható vérfrissítés. Az emlegetett site annyival jobb az átlagnál, hogy a free-leechekkel bedob egy kis "szabad vért" a rendszerbe, így nem kell mindig a másik vérét szívni.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

aurum: mivel nem akarnék semmit elrontani, akkor még1x megmondod mit hova kössek? gondolom minden pinnek van neve, igy a "balrol a masodik" leirast mellőzd, mer tuti én a másik oldalrol fogom nézni véletlen köszönöm!!!!!!
ird meg milyen lapod van es utananezek a neten olyan-e mint az enyem.

egyebkent nehez elrontani mert o x o o ilyen a tuskesor felulrol nezve. az x ki van torve. azt a kettot kell hasznalni ami egymas mellett van es ezek kozül a kulso a test. en nem lattam feliratot a lapon.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

peterk: akkor nemtom, ha utorrent volt, akkor mésgis gáz a DHT ?

csalást pedig ne tolerálják, mert abban a pillanatban elmulna a jol seedeltség ... ha én dolgozom az arányért, legyen korrekt más is.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

peterk: bitcomettel az a gond, h b*szik a torrenten belüli DHT flagre ... és ez azt jelenti, h amikor te seedeltél egy fájlt a hdbitses privát trekkerre, azt a fájlt a nagyvilágba is seedelted, mert a DHT segitségével bárki, aki nem hdbitses csatlakozhatott hozzád ... namost, amit ezeknek az embereknek seedeltél, adott adatmennyiséget, a kliensed azt is jelentette a hdbits trekkerének mint feltöltött mennyiség, holott az oldal peerjeinek annyit nem forgalmaztál, amennyit jelentett - és vszinű ezt észrevették.
A gondolatmenettel csak az a baj, hogy amióta (kb fél éve?) kitiltották a Bitcomet-et, azóta uTorrent-et használtam.

A magyarázatot azért köszönöm, legalább most már tudom, hogy mi fán terem ez a DHT.

OFFTOPIC:

Zárójelben: Sosem értettem, hogy egy pirate site mi a fenének hoz olyan kemény szabályozásokat - kivéve a biztonság -, ami egy legális üzleti site-nál is szinte keményebb. Ez olyan, mintha egy földalatti szórakozóhelyen be kellene mutatni a személyit, és megkövetelnék a 18 éves kort, mielőtt kiszolgálnak egy joint-al.  
Persze megérteném, ha a site működése múlna ezen. Node az említett site-on éppenséggel az a helyzet, hogy annyi a seed-elő, mint égen a csillag, és sokszor az a gond, hogy nincs elég leecher. Ilyen helyzetben mi értelme keménykedni? Ha van néhány csaló, hát legyen. Megjegyzem, jópár helyen fent vagyok, ahol a Bitcomet engedélyezett, és mindenütt seeder túltengés van. Még a ratio fenntartását is majdnemhogy feleslegesnek érzem. Aki csalni akar, az úgyis csal ettől függetlenül, viszont a "normális" uzereknek csak kellemetlenségeket okoz. Meg kidobják, ha kicsit is nem figyel oda.

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: chros »

(DHT lényege h tracker (szerver) nélkül is találsz seedereket/leechereket és tőlük is szedsz és ők is tőled)
Pontosan. Ezt azert talaltak ki, hogy a server-load -ot visszavegyek, ha nincs ertelme allandoan a tracker-t "kerdezgetni" (ratio site-knel ez nem kivant dolog) ...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

aurum: mivel nem akarnék semmit elrontani, akkor még1x megmondod mit hova kössek? gondolom minden pinnek van neve, igy a "balrol a masodik" leirast mellőzd, mer tuti én a másik oldalrol fogom nézni véletlen köszönöm!!!!!!

peterk: bitcomettel az a gond, h b*szik a torrenten belüli DHT flagre ... és ez azt jelenti, h amikor te seedeltél egy fájlt a hdbitses privát trekkerre, azt a fájlt a nagyvilágba is seedelted, mert a DHT segitségével bárki, aki nem hdbitses csatlakozhatott hozzád ... namost, amit ezeknek az embereknek seedeltél, adott adatmennyiséget, a kliensed azt is jelentette a hdbits trekkerének mint feltöltött mennyiség, holott az oldal peerjeinek annyit nem forgalmaztál, amennyit jelentett - és vszinű ezt észrevették.

sztem ne az oldalra haragudj! én ezerszer sirtam itt az avxen (is) h ne használjatok bitcometet, mert "csal". viszont ez számomra megnyugtató, kapcsolom is vissza utorrentben a DHT-t

(DHT lényege h tracker (szerver) nélkül is találsz seedereket/leechereket és tőlük is szedsz és ők is tőled)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bulu »

Bocsi, de hogy is van ez a kicsapósdi? Mi az a DHT egyáltalán? Nem akarom hogy kirúgjanak
Asszem, hogy a DHT arra vonatkozik, hogy a torrenteket ne lehessen más trackerekre feltölteni, csak arra vissza-seedelni, ahonnan letöltötted. Viszont a letöltött file(ok)ból lehet csinálni új torrentet, amit oda tölthetsz fel, ahová akarod.
(Nálam ki van kapcsolva - uTorrent - es rendesen működik.)

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Bocsi, de hogy is van ez a kicsapósdi? Mi az a DHT egyáltalán?    Nem akarom hogy kirúgjanak 
Nem volt kedvem megnézni mi az, de ez egy opció a kliensekben (a Bitcomet-ben és az uTorrent-ben legalábbis benne van, mert azt most megnéztem ). Hogy mire szolgál, azt nem tudom, de ezek szerint van ahol nem jó, ha be van kapcsolva. (Azt majd más megmondja, hogy miért nem ).

Ja, és nem biztos, hogy ezért tettek ki...

A DHT valami elosztott hálózat, amin keresztül a különböző trackereken lévő peerek címeit cserélgetik a kliensek. De tényleg letiltható a torrentben, és a HDB*ts torrentjeiben le is van, tehát tőlük maradhat bekapcsolva.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

az altalam beidezett levelben le van irva miert bannoltak. x honapig voltal tag es y gb-ot szedtel le. az y pedig kisebb volt mint 2Gb*x. vagyis ugy vettek marr nem jarsz oda.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- ugy remlik mintha te emlitetted volna az oka, hogy csalas miatt tortent meg az incidens, es ha tudatosan nem csaltal, akkor ez az opcio okozhatta.., korabban leirtak paran miert.
T A M I . H U

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

- en varom mikor jelennek meg az elso olyan vga+hangkartya kombok amik egy kartyan belul mindent elinteznek es hdmi-n nyomulnak kifelel...
Es en is ... Remelem majd fejlesztik tovabb, mert ez igy edes-keves. A jo ebben, hogy amire normalis megoldas lesz, addigra az erositok arai is lejebb mennek ...

Ennek akkor lenne értelme, ha kiküldené az új formátumokat - választhatóan - dekódolva és dekódolatlanul is. Az első esetre azért lenne szükség, mert addig pl. plazmatv-re vagy LCD-re kötve néma lesz a HD/BluRay lejátszás, mert nem hinném, hogy egy TV-be majd dekódert építenek. A második meg azért lenne jó, hogy erősítőbe lehessen kötni.

Nem tudom, hogy ez mikorra lesz egyáltalán remélhető. Arra gondolva, hogy mennyire esélytelen egy directshow TrueHD dekóder codec megjelenése, háát... elég szkeptikus vagyok.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Bocsi, de hogy is van ez a kicsapósdi? Mi az a DHT egyáltalán? Nem akarom hogy kirúgjanak
Nem volt kedvem megnézni mi az, de ez egy opció a kliensekben (a Bitcomet-ben és az uTorrent-ben legalábbis benne van, mert azt most megnéztem ). Hogy mire szolgál, azt nem tudom, de ezek szerint van ahol nem jó, ha be van kapcsolva. (Azt majd más megmondja, hogy miért nem ).

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”