Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
lmce...
osszeraktam az uj htpc-met. 2x-es 3800+m2npv-vm lapban, az lmce is fut. stabil es meglepoen gyors. sajnos nem tul jol konfigolhato olyan windozos muty. a gep az osszes nalam jart videot, az 1080p-t is beleertve le tudja jatszani az alap nem optimalizalt mplayer-el.
sajnos nincs kivezetett spdif a lapon csak alaplapi. es a leirasban semmi sincs rola csak a labkiosztasa. van tipje valakinek, hogy ez milyen szintu lehet? siman rakothetem az erositore vagy kell szint illesztes? a kulso spdif kimenet opcionalis es koax meg toslink kimenet van rajta. ehez nem jar.
az alaplapi vga turheto, egyenlore megfelel de sztem kesobb fogok bele tenni egy normalisat. bar lehet hoig ybe lehet allitani a szinatmenetet es akkor meg jo is lehet.
a kubuntu önallosagara jellemzo, hogy bedugtam a gepbe meg az osseszereles alatt a ati taviranyitjat. itt kallodott az asztalon es megnyomtam veletlenul a 2-es gombot rajta. aztan lestem hogy mitol irodnak ki a szamok a konzolon. az eger iranyito/emulalo joy is mukodik rajta alapbol. szoval azt lehet csinalni amit a bemutato videoban a gyromouse-al.
egy egyedi hazat akarok csinalni, ehez keresek szalcsiszolt alulemezt. van tipje valakinek, hol tudok venni?
olcsóbb ha kész házat veszel
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
Htpc (Home Theatre PC)
lmce...
osszeraktam az uj htpc-met. 2x-es 3800+m2npv-vm lapban, az lmce is fut. stabil es meglepoen gyors. sajnos nem tul jol konfigolhato olyan windozos muty. a gep az osszes nalam jart videot, az 1080p-t is beleertve le tudja jatszani az alap nem optimalizalt mplayer-el.
sajnos nincs kivezetett spdif a lapon csak alaplapi. es a leirasban semmi sincs rola csak a labkiosztasa. van tipje valakinek, hogy ez milyen szintu lehet? siman rakothetem az erositore vagy kell szint illesztes? a kulso spdif kimenet opcionalis es koax meg toslink kimenet van rajta. ehez nem jar.
az alaplapi vga turheto, egyenlore megfelel de sztem kesobb fogok bele tenni egy normalisat. bar lehet hoig ybe lehet allitani a szinatmenetet es akkor meg jo is lehet.
a kubuntu önallosagara jellemzo, hogy bedugtam a gepbe meg az osseszereles alatt a ati taviranyitjat. itt kallodott az asztalon es megnyomtam veletlenul a 2-es gombot rajta. aztan lestem hogy mitol irodnak ki a szamok a konzolon. az eger iranyito/emulalo joy is mukodik rajta alapbol. szoval azt lehet csinalni amit a bemutato videoban a gyromouse-al.
egy egyedi hazat akarok csinalni, ehez keresek szalcsiszolt alulemezt. van tipje valakinek, hol tudok venni?
Htpc (Home Theatre PC)
Ha HTPC vagy bármilyen más minél csendesebb PC összerakása lenne a cél, akkor létezik hozzá passzív hűtésű táp, vagy kár ilyet keresgélni?
Van ilyen: Zen
de egy 12 centi átmérőjű ventillátorral rendelkező táp már teljesen néma. Az enyém legalábbis az.
Chros: akkor igy jártunk ... én vistát a HTPC-re biztosan nem rakok
azt a ventilátort nem fogod meguszni, adott hőmennyiséghez adott "ventillátor-mennyiség" kell legkevesebb 1 venti a CPU bordán, 1 a tápban - ez kell a házba. Ha a tápod passziv lesz, akkor jól befűti a házat és esetleg máshova kell majd extra ventillátor, amit esetleg nehezebb lesz elhelyezni ... szal vegyél egy márkás, halk, 12cm ventis tápot és egy bazinagy CPU hűtőt, igy lesz a leghalkabb a géped léghűtéssel
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Ha HTPC vagy bármilyen más minél csendesebb PC összerakása lenne a cél, akkor létezik hozzá passzív hűtésű táp, vagy kár ilyet keresgélni?
táp passzív hűtésű, az ár aktív 50 E körül
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
Htpc (Home Theatre PC)
Hang- és képminőség szempontjából mely tápok a jók(melyik ad tisztább áramot)?Én is tápvásárlás előtt állok.
ha el tudja latni a a geped es nem zajos akkor tokmindegy.
Htpc (Home Theatre PC)
Hang- és képminőség szempontjából mely tápok a jók(melyik ad tisztább áramot)?
Én is tápvásárlás előtt állok.
Htpc (Home Theatre PC)
Van ilyen: Zen
de egy 12 centi átmérőjű ventillátorral rendelkező táp már teljesen néma. Az enyém legalábbis az.
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, de hiába dugom a usb táp csatiját máshová, akkor sem megy.Viszont ha nincs lehúzva a usb-s gprs modem, akkor még csak a kattogásig sem jut el...
Ha a gép USB hubja nem ad elég feszt, akkor hiába dugod másik portba. Esetleg próbáld meg csak a tápot abba a gépbe dugni, amelyikben megy.
Az előlapi usb csati 5V-ját rákötöm a tápra az usb helyett. Az csak elég lesz neki...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Htpc (Home Theatre PC)
A gyári DVD lemezeimet nem tudja lejátszani az MPC, csak ha lerippelem az adott lemezt a hdd-re.
Létezik DeCSS program MPC-hez?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, de hiába dugom a usb táp csatiját máshová, akkor sem megy.Viszont ha nincs lehúzva a usb-s gprs modem, akkor még csak a kattogásig sem jut el...
Ha a gép USB hubja nem ad elég feszt, akkor hiába dugod másik portba. Esetleg próbáld meg csak a tápot abba a gépbe dugni, amelyikben megy.
Htpc (Home Theatre PC)
en ma huzok Friedrichshafen-be EU-s Hamradio talalkozora.. legyetek jok.
Hehe, ott voltam én is. Igaz 89-90 körül
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, de hiába dugom a usb táp csatiját máshová, akkor sem megy.
Viszont ha nincs lehúzva a usb-s gprs modem, akkor még csak a kattogásig sem jut el...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Htpc (Home Theatre PC)
Mivel htpc-hez használom, jó helyen lesza kérdés.Van egy mobilrackem, benne egy 60gb-os 2.5-ös winyóval, az egyik gép látja a másikra ha rádugom, akkor csak kattog.
Ez miért lehet?
Amelyik látja az úgy is látja, hogy a táp usb rá sincs dugva.
Szerintem nem kap elég tápot.
Htpc (Home Theatre PC)
Mivel htpc-hez használom, jó helyen lesza kérdés.
Van egy mobilrackem, benne egy 60gb-os 2.5-ös winyóval, az egyik gép látja a másikra ha rádugom, akkor csak kattog.
Ez miért lehet?
Amelyik látja az úgy is látja, hogy a táp usb rá sincs dugva.
Htpc (Home Theatre PC)
chros: ahogy nézem a (korrupt) tomshardver tesztjét, a hw gyorsitás össze vissza megy a kártyákon: van ahol a vc1 nem megy, van ahol a h264 van ami xp alatt és van ami Vista alatt ez igy vicc ...
Allitolag (!) ezekhez DXVA2 kell, ami csak Vista alatt van jelenleg (XP alatt most meg csak DXVA1 van) es EVR renderer (a VMR7/9 nem jo, de ez mar van XP-re is, ha letoltod a microsoft-rol a .NET 3.0 runtime-ot) + egy olyan alkalmazas, ami ezt tamogatja (egyenlore nincs sok).
Ez van most, de hogy mi lesz 1-2 honap mulva ?
Pl. MPC-bol is keszult ilyen verzio: http://tibrium.neuf.fr/
(Egyebkent ez tekintheto a legujabb MPC-nek (nem Gabest irja), csak tele van sok felesleges hulyeseggel, es kevesbe stabil ...)
@yuri11: koszi a tesztet.
De ez a HDMI passthrough dolog miert is nem jo nekunk (ha egyaltalan igy van) ?
There is an audio controller built into the ASIC itself which acts as a pass-through for your audio so that you can connect HDMI from your video card and output video and audio.
EDIT: Jhaaa: latom a kepet Koszi arty !
Htpc (Home Theatre PC)
A hardocp.com-n levő cikkben van még egy kis info erről:
ATI Radeon HD 2900 XT, 4.oldal
Itt lent a HDMI and UVD szekció érdekes, a képek is.
és látod: pcm sztereo, ac3/dts ... grats tomshardware-nek, ismét képben voltak ez egy sima spdif pass through
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
ATI szerint: "HDMI with 5.1 surround sound audio" ésmég "and built-in HDMI with multi-channel 5.1 surround audio — technology designed for discerning gamers." ésmég "Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and-play cable-less audio solution"
A hardocp.com-n levő cikkben van még egy kis info erről:
ATI Radeon HD 2900 XT, 4.oldal
Itt lent a HDMI and UVD szekció érdekes, a képek is.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
tami: én biztosan nem fogok hdmi szabványt olvasgatni, de nem is nagyon értem, mi köze ennek a hdmi szabványhoz? (mármint az 1:1 hajtásnak)
- latom te sem olvasol lapozz vissza peterk kicsit jobban kifejtette a dolgot
annyira nem érdekel, mivel számomra hasznos infot nem tartalmaz
chros: ahogy nézem a (korrupt) tomshardver tesztjét, a hw gyorsitás össze vissza megy a kártyákon: van ahol a vc1 nem megy, van ahol a h264 van ami xp alatt és van ami Vista alatt ez igy vicc ...
az azért mutat(hat) vmit hogy vista alatt a 8500/8600GT h264 1080p alatt 20% körül ette a CPU-t (ha hihetünk a tom's-nak) -> ha ez általánossá válna (kisebb kártyákon, ill. xp alatt), az nagyon pozitiv lenne!
ami aggodalomra adhat okot:
Tom's szerint: "Also, if you're an audiophile who plans on hooking your PC into a high-end digital home theater via HDMI, remember the HD 2900 XT's built-in audio processor that allows for full-resolution HD audio through the HDMI digital output."
ATI szerint: "HDMI with 5.1 surround sound audio" ésmég "and built-in HDMI with multi-channel 5.1 surround audio — technology designed for discerning gamers." ésmég "Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and-play cable-less audio solution"
azaz megint a marketing maszlag, 0 technikai részlet amit én kiveszek, h ez hdmi over spdif lesz és tomi megint baromságokat ir (csak a szokásos, nagyon NEM mérvado site )
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Vagyis a TV készülék működhetne monitorként is, csak a gyártók SZÁNDÉKOSAN úgy csinálják, hogy ne lehessen monitorral egyenértékűként használni. VGA bemenetet rátesznek mókusvakításként, de DVI-t már nem, a HDMI meg nem használható DVI-ként az általad leírtak miatt. Tyű, micsoda összeesküvés-elméletet hozok itt össze mérgemben :-) .
Szerintem ez logikus. Ha egy DVI kimenetes DVD playert kötnél egy számítógép monitorra, ott meg éppen az lenne a baj, hogy nem húzza ki megfelelően a képet, nem deinterlace-l, nem csinál PAL/NTSC korrekciót, stb.
A két eszköz más célt szolgál, és nyilván mindegyik eszköz a maga céljainak megfelelően van konfigurálva.
Ettől függetlenül persze megoldható - és ezért létezhet is ilyen termék -, hogy a digitális bemenet is szabadon beállítható. Ahogy létezik olyan DVD lejátszó, projektor, stb. is, ami DVI ki/be menetes és mégsem HDCP-s. Kivételek vannak.
Az idő előrehaladtával - ahogy nő a HTPC népszerűsége, illetve ahogy a PC-s világban a DVI (nemsokára a HDMI) leváltja a VGA csatlakozást - a TV gyártók is áttérhetnek a digitális PC portra, az esély megvan erre. Ha a VGA csatlakozó helyett/mellett tesznek a TV-re egy olyan digitális bemenetet is, ami elsősorban a PC csatlakozásra szolgál, akkor a probléma megoldódik. (Bár, megjegyzem, azért ez ennél bonyolultabb, mert a CP miatt sok olyan feltételnek kell teljesülnie a digitális világban, ami az analógban nem volt.)
Htpc (Home Theatre PC)
Nem tudom mire gondolsz, vagy mit akarsz tőlem,...
- akkor egyetertunk, felreertettem elsore a mondandodat
- amugy ugy nem szeretnek toled semmit de azert kellemes hetveget kivanok en ma huzok Friedrichshafen-be EU-s Hamradio talalkozora.. legyetek jok.
Nah, akkor minden OK. Neked meg jó utat!
Htpc (Home Theatre PC)
Nem tudom mire gondolsz, vagy mit akarsz tőlem,...
- akkor egyetertunk, felreertettem elsore a mondandodat
- amugy ugy nem szeretnek toled semmit de azert kellemes hetveget kivanok en ma huzok Friedrichshafen-be EU-s Hamradio talalkozora.. legyetek jok.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
ez nagyon jo hir, a kérdés, h ez a tulajdonság a kisebb, 26-32" modelleken is igaz-e ? mert én egy ekkorát szeretnék a távoli jövőben használni monitorként
Ez mar egy LCD topic-ba tartozik Vagy felteszed ugyanezt a kerdest, vagy konkret tipusokra kerdezel ra, es remenykedsz, hogy pont valaki igy hasznal egy olyat, amit kineztel
vannak már ATI 2600 , 2600 Pro és XT HDCP-s HDMI-s kártyák ,tesztelte már valaki Őket ?
Ezek valoban erdekesnek igerkeznek: egyreszt a HD gyorsitas, masreszt a hang HDMI-n torteno atvitelenek igeretevel (persze nem mindegyik) !!!
Nem tudom, belinkeltem-e mar, a tomshardware-en teszteltek a HD gyorsitast: http://www.tomshardware.com/2007/06/08/ ... evideo_hd/
A hangatvitelrol egy szo sem esik sajna
Ugyhogy ki kell varnunk egy-ket turelmetlen user tapasztalatat ...
jo lenne leirni milyen panelfelbontasu mely keszuleket milyen felbontasu jellel lehet kihajtani HDMI-n 1:1-ben, ugy, hogy az abban levo videoproci a vegen nem nyul bele a jelbe.
Itt persze minden definicio kerdese, pl. mit ertunk videoproci alatt. En azt az egyseget ertem, ami az adott markak altal beepitett kulonbozo minosegjavito techikakat hasznalja. Ami pl. a monitorokban nincs: deinterlace, ivtc, es meg ki tudja mi minden. Ami viszont itt is van: szinhomerseklet, contrast/brightness, stb ...
- 1366*720 -> 1360*720 (a ket oldalon 3-3 pixelnyi oszlop ures, mert 1366 nem oszthato 16-al, pl. LG LC2/3R sorozat)
- 1920*1080 -> 1920*1080 (Cifu felrakott egy kepet ide: http://web.interware.hu/cifu/LF65/P1020539.jpg , erdemes a frissitest is megnezni: az uj fullHD-s LG LF65 szeria mar tamogatja pl. a 24/25/50/60 Hz-et is Cserebe pl. a PIP-et kisporoltak belole )
Nem tudom mire gondolsz, vagy mit akarsz tőlem...
Htpc (Home Theatre PC)
emellett, ha a bemenetet hdmi/dvi-nak kereszteli a gyárto, akkor igenis kötelessége rendes monitorként viselkedni(DVI!!!), De hát voltak DVI-os DVD lejátszók is.
- akkor menyjunk lassan lepesrol lepesre, emlekszel mar milyen video uzemmodokat tudtal a dvi/hdmi kimenetere beallitani? csak sorold fel, majd nezd meg a mai monitorok, tv-k felbontasat..
Nem tudom mire gondolsz, vagy mit akarsz tőlem, de én azért jegyeztem meg, hogy voltak DVI-s DVD lejátszók is, hogy igazoljam, hogy a TV-n a HDMI bemenet nem feltétlen azért van DVI-HDMI-nek hivva, mert ettől kötelező lenne neki szgéppel (+ szgépes felbontásokban) működni, hanem hogy a régi DVI-s DVD lejátszókkal való kompatibilitást feltüntesse, természetesen csak 576P, 720P, 1080i-ben.
A kérdésedre egyébként a válaszokkal eléggé tisztában volnék.
Htpc (Home Theatre PC)
emellett, ha a bemenetet hdmi/dvi-nak kereszteli a gyárto, akkor igenis kötelessége rendes monitorként viselkedni(DVI!!!), De hát voltak DVI-os DVD lejátszók is.
- akkor menyjunk lassan lepesrol lepesre, emlekszel mar milyen video uzemmodokat tudtal a dvi/hdmi kimenetere beallitani? csak sorold fel, majd nezd meg a mai monitorok, tv-k felbontasat..
T A M I . H U