Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

- USB-SPDIF átalakító- DAC

Nem akarok kekeckedni , de az USB bemenetes DAC jobb
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Nos, ez engem is erdekelne ... A problema ugye, hogy ha pl. AAC-t, FLAC-ot akarsz kikuldeni, eloszor dekodoltatni kell, utana pedig csak analog modon lehet elkuldeni, amig nincs HDMI. Ezek szerint a kabel a szuk keresztmetszet, es nem az interfesz (SPDIF) ???Tehat milyen eszkozok kellenek ehhez ? (ado, kozeg, vevo)

Koszi

Flac hallgatáshoz :
- Front end : Foobar
- mezei USB kábel
- USB-SPDIF átalakító
- DAC
- Erősítő
- Hangfalak

Nem kell ide HDMI. Ne bonyolítsd a dolgokat

ui: Olvass bele a Számítógépes zenehallgatás topicba.

Zenét én így hallgatok. Összeraktam egy külön gépet erre. 400-as Celeron, passzív hűtés 1 db vinyó, szinte zéró zaj. Ez a Music Server

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Probaltal mar 1080p-s 1:1.85 aranyu x264 rip-et ?
Minek nézzek ripeket, ha megnézhetem HD DVD ill. BR-en ?

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Az SBlive hangminősége szerintem nem igényel jobbat a Kácsa megoldásánál.

???????

az sblive semmit se csinal az spdif-el nem tesz hozza es nem vess el belole. a minosege olyan mint a forrase. a kabel se tud semmit csinalni. vagy szol vagy nem. de se rosszabb se jobb nem lesz tole a hangminoseg.

- egyrészt 48 kHz-es PCM ben nyomja

- másrészt egyértelműen elmarad pl. az Audigy 2ZS-től, amire lecseréltem. Hogy mást ne említsek, a Live egyértelműen alapzajos.

Az erősítő, a gép és a kábel nem változott a csere során.

digitalis kimeneten alapzajos?

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: chros »

Többen használnak lcd/plasma tv-t htpc-re kötve. Kollégáim is ebben gondolkodnak, de álítólag gond van a hdmi kimenetes kártyák tv-re kötésével. Ugyanis a tv-k YUV rendszerben várják a jelet, de a vga kártyák RGB-ben adják ki. A lejátszómon én ezt simán tudom váltani, de pc-s tapasztalatom nincs.
Termeszetesen PC-n is ...
De nekem kinai amit a barataid mondanak: En pont ugytudtam, hogy RGB jel kell neki.
En DVI-HDMI-n keresztul hasznalom, es mielott kikuldom a videot, RGB-re konvertalom (vagy ffdshow-val, vagy Haali's renderer-el (en utobbival)), es ha pl. megnezel egy divx-et a nagy kepernyon RGB konvertalassal es anelkul, akkor brutalis a kulonbseg az RGB javara! (termeszetesen mindennel konvertalok, nem csak a divx-nel, csak itt a legszembetunobb a valtozas.)

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Pedig ez a mostani configgomra is elmondható : A64 3500+ ill. 7300GT. Bekapcsolt PureVideo-val tökéletesen megy minden, tehát jelenleg sincs szükség dual core-ra
Probaltal mar 1080p-s 1:1.85 aranyu x264 rip-et ?

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Sajnos ez igaz az összes kommersz SPDIF kimenetű hangkártyára akár integrált, akár önálló. Ezen keresztül kizárólag tömörített AC3, vagy DTS-t szabad kiengedni arra jó, de pl. PCM-t már nem, az katasztrófálisan sz.r lesz.PCM-hez USB-ről kell kinyerni a hangot. Persze ide kell egy jó USB-SPDIF átalakító, aztán mehet egy jó kis külső DAC-ba és máris lehet zenét hallgatni Jaa, egy kicsit eltértem a tárgytól

Nos, ez engem is erdekelne ... A problema ugye, hogy ha pl. AAC-t, FLAC-ot akarsz kikuldeni, eloszor dekodoltatni kell, utana pedig csak analog modon lehet elkuldeni, amig nincs HDMI. Ezek szerint a kabel a szuk keresztmetszet, es nem az interfesz (SPDIF) ???
Tehat milyen eszkozok kellenek ehhez ? (ado, kozeg, vevo)

Koszi

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Ha már úgyis felraktam a Vistát ezt olvasgattam : NVIDIA PureVideo HD Technology ha igaz, amit írnak a 8500GT-ről, akkor felesleges akárcsak dual core-os proci is.

Itt egy tesz a tomshardware-en: http://www.tomshardware.com/2007/06/08/ ... evideo_hd/
Ok is PowerDVD-t es WinDVD-t probaltak WinXP es Vista alatt...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Többen használnak lcd/plasma tv-t htpc-re kötve. Kollégáim is ebben gondolkodnak, de álítólag gond van a hdmi kimenetes kártyák tv-re kötésével. Ugyanis a tv-k YUV rendszerben várják a jelet, de a vga kártyák RGB-ben adják ki. A lejátszómon én ezt simán tudom váltani, de pc-s tapasztalatom nincs.

Mit tudtok erről mondani?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Köszi, utána nézek. 32 bites Vistát használsz vagy 64 bitest ? Mert én 64 bitest raktam fel.
32

Lehet nálam a 64 bites verzió miatt nem fut megfelelően a PDVD. Bár 64bites Nvidia drivert tettem fel, nem értem....

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: thom »

A Hauppauge WinTV HVR-4000-hez nem lehet kapni kártya olvasót amibe a upc direct kártyát beletudnám tenni?
soros v. USB -s kábeles kártyaolvasót tegyél a gépedre,aztán keress hozzá szoftvert és nézheted. Bővebbet a sat.hu fórumon találhatsz

A scr331 tipusu olvasó befogadna upc karit?(sat.hu-n nem válaszolnak és sürgős)

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

moczy
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: moczy »

Köszi, utána nézek. 32 bites Vistát használsz vagy 64 bitest ? Mert én 64 bitest raktam fel.
32

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Mármint felesleges HTPC-be a 8500GT?  Akkor miért cserélnéd le erre a 7300GT-t? mármint úgy érti - szvsz - hogy 8500 GT + Pure video mellett felesleges a dual core-os proci
- marmint szerinte szerintem meg nem!

Tami ! Pedig ez a mostani configgomra is elmondható : A64 3500+ ill. 7300GT. Bekapcsolt PureVideo-val tökéletesen megy minden, tehát jelenleg sincs szükség dual core-ra
A 8500GT GPU-ját viszont kimondottan ilyen célra tervezték, azt írják gyakorlatilag 100%-ban átveszi a számolási feladatokat a CPU-tól. Ez igen jól hangzik ill. jóval olcsóbban kijön az ember mint, ha venne egy igazán erős két magos procit. Ezér írtam amit írtam.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem megy szépen a PDVD-vel. A http://thegreenbutton.com -on találtok leírást a Vista MC beállításról, customize-ról, stb. Sajna most éppen nem megy a site, így nem tudom belinkelni a konkrét fórumot.

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

A Hauppauge WinTV HVR-4000-hez nem lehet kapni kártya olvasót amibe a upc direct kártyát beletudnám tenni?
soros v. USB -s kábeles kártyaolvasót tegyél a gépedre,aztán keress hozzá szoftvert és nézheted. Bővebbet a sat.hu fórumon találhatsz
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Mármint felesleges HTPC-be a 8500GT? Akkor miért cserélnéd le erre a 7300GT-t?

mármint úgy érti - szvsz - hogy 8500 GT + Pure video mellett felesleges a dual core-os proci

Úgy értem, ahogy (ex)Cat is írja

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bulu »

mármint úgy érti - szvsz - hogy 8500 GT + Pure video mellett felesleges a dual core-os proci

Ja! Korán volt még.

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: thom »

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Acme »

Az SBlive hangminősége szerintem nem igényel jobbat a Kácsa megoldásánál.

???????

az sblive semmit se csinal az spdif-el nem tesz hozza es nem vess el belole. a minosege olyan mint a forrase. a kabel se tud semmit csinalni. vagy szol vagy nem. de se rosszabb se jobb nem lesz tole a hangminoseg.

- egyrészt 48 kHz-es PCM ben nyomja

- másrészt egyértelműen elmarad pl. az Audigy 2ZS-től, amire lecseréltem. Hogy mást ne említsek, a Live egyértelműen alapzajos.

Az erősítő, a gép és a kábel nem változott a csere során.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

Próbálta már valaki ezt :

Leadtek 7600 GS 256 MB HDMI Silent ?
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Mármint felesleges HTPC-be a 8500GT?  Akkor miért cserélnéd le erre a 7300GT-t? mármint úgy érti - szvsz - hogy 8500 GT + Pure video mellett felesleges a dual core-os proci
- marmint szerinte szerintem meg nem!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

moczy

Htpc (Home Theatre PC)

Urak,
sikerült valakinek MediaPortal alatt működésre bírni az MCE Replacement plugin-t, vagy tud vki más megoldást MP alól set-top box távirányításra? Vista MC alatt tök jól működik, de XP alatt az MP-ben nem sikerül összehoznom

moczy

Htpc (Home Theatre PC)

PDVD-t használok lejátszónak és ott a Configuration/Video/Enable hardware acceleration (nVidia PureVideo) kipipálva. Bár, mint korábban írtam Vista alatt nem működik, ha bekapcsolom zöld lesz a kép. Valami driver probléma lehet, de egyenlőre még nem találtam rá megoldást.
Nekem megy szépen a PDVD-vel. A http://thegreenbutton.com -on találtok leírást a Vista MC beállításról, customize-ról, stb. Sajna most éppen nem megy a site, így nem tudom belinkelni a konkrét fórumot.

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bulu »

Ha már úgyis felraktam a Vistát ezt olvasgattam : NVIDIA PureVideo HD Technology ha igaz, amit írnak a 8500GT-ről, akkor felesleges akárcsak dual core-os proci is. Erősen gondolkodom, hogy lecserélem a 7300GT-met egy ilyenre. Az 8500GT ára 22 körül van újonnan.

ui: kezd tetszeni a Vista. 2GB rammal, kikapcsolt virtuális memóriával egész gyors lett. Bár most van amikor 1,2 GB ramot kajál. Végre kihasználom a sok ramot

Mármint felesleges HTPC-be a 8500GT?
Akkor miért cserélnéd le erre a 7300GT-t?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”