Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

És hogy állítod be, hogy az Nvidia PureVideo Decodert használhasd lejátszás közben? Nekem is fel van telepítve, de nem veszek észre semmit, illetve próbáltam ezt használni filterként, de nem ment. Persze valszeg' elcsesztem valamit.
PDVD-t használok lejátszónak és ott a Configuration/Video/Enable hardware acceleration (nVidia PureVideo) kipipálva. Bár, mint korábban írtam Vista alatt nem működik, ha bekapcsolom zöld lesz a kép. Valami driver probléma lehet, de egyenlőre még nem találtam rá megoldást.

Diablo69
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Diablo69 »

Ha már úgyis felraktam a Vistát ezt olvasgattam : NVIDIA PureVideo HD Technology ha igaz, amit írnak a 8500GT-ről, akkor felesleges akárcsak dual core-os proci is. Erősen gondolkodom, hogy lecserélem a 7300GT-met egy ilyenre. Az 8500GT ára 22 körül van újonnan.

ui: kezd tetszeni a Vista. 2GB rammal, kikapcsolt virtuális memóriával egész gyors lett. Bár most van amikor 1,2 GB ramot kajál. Végre kihasználom a sok ramot

És hogy állítod be, hogy az Nvidia PureVideo Decodert használhasd lejátszás közben? Nekem is fel van telepítve, de nem veszek észre semmit, illetve próbáltam ezt használni filterként, de nem ment. Persze valszeg' elcsesztem valamit.

Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv

Házimozi galéria

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ha már úgyis felraktam a Vistát ezt olvasgattam : NVIDIA PureVideo HD Technology
ha igaz, amit írnak a 8500GT-ről, akkor felesleges akárcsak dual core-os proci is. Erősen gondolkodom, hogy lecserélem a 7300GT-met egy ilyenre. Az 8500GT ára 22 körül van újonnan.

ui: kezd tetszeni a Vista. 2GB rammal, kikapcsolt virtuális memóriával egész gyors lett. Bár most van amikor 1,2 GB ramot kajál. Végre kihasználom a sok ramot

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

az sblive semmit se csinal az spdif-el nem tesz hozza es nem vess el belole. a minosege olyan mint a forrase. a kabel se tud semmit csinalni. vagy szol vagy nem. de se rosszabb se jobb nem lesz tole a hangminoseg.

Hát azért erre ne vegyél mérget
Sajnos ez igaz az összes kommersz SPDIF kimenetű hangkártyára akár integrált, akár önálló. Ezen keresztül kizárólag tömörített AC3, vagy DTS-t szabad kiengedni arra jó, de pl. PCM-t már nem, az katasztrófálisan sz.r lesz.
PCM-hez USB-ről kell kinyerni a hangot. Persze ide kell egy jó USB-SPDIF átalakító, aztán mehet egy jó kis külső DAC-ba és máris lehet zenét hallgatni Jaa, egy kicsit eltértem a tárgytól

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

a pcm-et azért felkonvertálja 48kHz-re sajna
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Az SBlive hangminősége szerintem nem igényel jobbat a Kácsa megoldásánál.

???????

az sblive semmit se csinal az spdif-el nem tesz hozza es nem vess el belole. a minosege olyan mint a forrase. a kabel se tud semmit csinalni. vagy szol vagy nem. de se rosszabb se jobb nem lesz tole a hangminoseg.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Acme »

Hello! 
Van kis gondom:

Bizonyos hangformátumokat nem tudok átküldeni S/P-Dif en az erősítőmre - ilyen pl. az 5.1 es wma illetve az egyre terjedő 5.1-es flac

Úgy tudom, hogy ilyen esetben lehetséges real-time-ban átkódoltatni a hangot DD5.1-re, amit már fogadna az erősítő, de sajnos nem tudom, hogyan lehetséges ez. Valakinek van ezzel tapasztalata?

ffdshow tryouts rev1263 (junius 9.-i), FLAC-ot is dekodol (enkodol ac3ba)
az ffdshow audio filterben allitsd be h ő dekodoljon, ill azt is belehet, h ő bealljon minden filter után és a kapott pcm jelet enkodolja

amit tudni kell: az ffdshow ac3 enkodere kezdetleges, minősége finoman szolva sem a legjobb minőség 640k bitráta ajánlott de még ez sem lesz perfekt ...

Köszönöm a választ, a leírt megoldás tökéletesen működik (és a hangminőséggel is elégedett vagyok )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

A Kácsa-Audio Kft.-nél kapható KCE-150 kábel digitális coax audió kábelként is használható?  
Az sb live 5.1-es kártyám spdif kimenetét szeretném összekötni az erősítőm digitális koax bemenetével, és ehhez kellene egy 5m-es közepesen jó minőségű nem túl drága koax kábel.

Én a KáCsában vettem ilyen célra coax-ot, a kábel kódjára nem emlékszem, de azt mondták egy olcsó koax derót is teljesen elég. Fel is dugózták szép, nagy, aranyozott csatikkal így volt az egész 2500 Huf kb 1 éve.

Optikait én csak jó hosszú derót esetén ajánlanék.

Az SBlive hangminősége szerintem nem igényel jobbat a Kácsa megoldásánál.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

A Kácsa-Audio Kft.-nél kapható KCE-150 kábel digitális coax audió kábelként is használható?  
Az sb live 5.1-es kártyám spdif kimenetét szeretném összekötni az erősítőm digitális koax bemenetével, és ehhez kellene egy 5m-es közepesen jó minőségű nem túl drága koax kábel.

az nem tudom milyen de 5m meg ruhaszarito droton is megy.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

Vegyél inkább optikai kábelt. Én is a kácsában vettem 10 m-t fillérekért. Ilyen szinten felesleges a koax, nem jobb. Koaxot én csak futómű és DAC közé használtam.
Optikai kimenete nincsen az sb live 5.1-es hangkártyámnak, ezért kellene tudnom, hogy az említett coaxiális kábel digitális audió hang átvitelére alkalmas-e.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Vegyél inkább optikai kábelt. Én is a kácsában vettem 10 m-t fillérekért. Ilyen szinten felesleges a koax, nem jobb. Koaxot én csak futómű és DAC közé használtam.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Hello! 
Van kis gondom:

Bizonyos hangformátumokat nem tudok átküldeni S/P-Dif en az erősítőmre - ilyen pl. az 5.1 es wma illetve az egyre terjedő 5.1-es flac

Úgy tudom, hogy ilyen esetben lehetséges real-time-ban átkódoltatni a hangot DD5.1-re, amit már fogadna az erősítő, de sajnos nem tudom, hogyan lehetséges ez. Valakinek van ezzel tapasztalata?

ffdshow tryouts rev1263 (junius 9.-i), FLAC-ot is dekodol (enkodol ac3ba)
az ffdshow audio filterben allitsd be h ő dekodoljon, ill azt is belehet, h ő bealljon minden filter után és a kapott pcm jelet enkodolja

amit tudni kell: az ffdshow ac3 enkodere kezdetleges, minősége finoman szolva sem a legjobb minőség 640k bitráta ajánlott de még ez sem lesz perfekt ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

az en lg-m 2ms-os es 60hz-vel lehet hajtani...
Akkor az egész marketing?
60hz-et még egy 16ms-os példány is tud.

hat ez az...

viszont lovoldozos jatekban nagyon kijon a kulonbseg regi meg e kozott a tft kozott.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Kíváncsíságból feldobtam egy 64 bites Vista Ultimate-t. Felraktam a PDVD-t. A pure HD nem müxik, ha bekapcsolom a kép teljesen zöld lesz. A legfrissebb 64 bites drivert raktam fel. Más: a betűk borzalmasan néznek ki, pedig ugyanaz a font type, mint xp-nél, de tiszta homály az egész, a fejem is megfájdult. Akármit csinálok nem javul.
Tréfás, hogy az alap rendszer 12 GB helyet foglal. Csicsa-micsa az egész, alapból 600 MB ramot kajál. Túl dízájnolt az egész.
Szép volt jó volt, majd visszatérek rá később...

hat abba az iranyba haladunk, hogy elektronyos hdd-k leszenk a gepben es akkor a memoria meg a hdd nem lesz kulon periferia. igy nezve nem sok a 600M. egy morzsa.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Kíváncsíságból feldobtam egy 64 bites Vista Ultimate-t. Felraktam a PDVD-t. A pure HD nem müxik, ha bekapcsolom a kép teljesen zöld lesz. A legfrissebb 64 bites drivert raktam fel. Más: a betűk borzalmasan néznek ki, pedig ugyanaz a font type, mint xp-nél, de tiszta homály az egész, a fejem is megfájdult. Akármit csinálok nem javul.
Tréfás, hogy az alap rendszer 12 GB helyet foglal. Csicsa-micsa az egész, alapból 600 MB ramot kajál. Túl dízájnolt az egész.

Ja és lényegesen lassabb, mint az XP...

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Kíváncsíságból feldobtam egy 64 bites Vista Ultimate-t. Felraktam a PDVD-t. A pure HD nem müxik, ha bekapcsolom a kép teljesen zöld lesz. A legfrissebb 64 bites drivert raktam fel.
Más: a betűk borzalmasan néznek ki, pedig ugyanaz a font type, mint xp-nél, de tiszta homály az egész, a fejem is megfájdult. Akármit csinálok nem javul.

Diablo69
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Diablo69 »

Hello! 
Van kis gondom:

Én a FLAC-hez ezt tettem fel, tökéletesen műxik:

CoreFLAC Decoder Encoder

Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv

Házimozi galéria

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Megnéztem az MPC-ben is oddman és ott sajnos nem lehet úgy finomhangolni, mint a zoom playerben. Semmi mást nem lehet beállítani, mint azt, hogy egy adott filtert betöltsön és annak merit értékét lehet állítani. A zoom playerben finoman lehet ezt szabályozni, mert ő nem a directshow graph managerre bízza a végrehajtást teljesen, hanem saját gráfot ad meg a managernek.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

Hátha vkit érdekel.

MediaPortal 0.2.3.0 RC1 released!

Thursday, 14 June 2007

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Hello!

Van kis gondom:

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

vacakol a fórum...

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Viszont preset-eket is csinalhatsz pl. merettol fuggoen:

Igen valami ilyesmire gondoltam. Ilyenkor is betöltődik az ffdshow, de legalább be lehet állítani, hogy ne legyen Postprocessing, Sharpen, Resize, stb.

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: chros »

Be lehet azt állítani, hogyha egy film CoreAVC-t használ, akkor ne töltődjön be az ffdshow?
Viszont preset-eket is csinalhatsz pl. merettol fuggoen: pl.
- DVD preset: 720-*756
- 720p preset: 1300*750

en meret alapjan hasznalom (nezd meg ott, lehet, hogy filter-t is be tudsz allitani, ha nem ez a cel), par hozzaszolassal lentebb irtam rola ...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Igazad van bocsánat. Nálam az ffdshow mindig betöltődik, ezért nem vizsgáltam pontosan.

A zoomplayernél ezt könnyű megoldani, mert ott stream típusonként tudom beállítania betöltendő filtereket és azok sorrendjét. MPC-nél nem tudom ez hogyan lehet megoldani. Ezért is kedvelem jobban a zoomplayert.

Viszont "graph edit"-el mindenképp meg lehet csinálni. Elindítod a "graph edit"-et és ott "render media file"-t kérsz és betöltöd az x264-es fájlt. Ott kirajzolja a fájl filter gráfját. ezt meg tudod szerkeszteni és le is tudod menteni a gráfot. Az MPC-ben meg kéne keresni, hogy hol lehet "customized graph"-ot megadni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”