Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
"...de a film képe maga pedig rosszabb" , akkor szerinted nincs is értelme átméretezni CRT esetén?
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi Arty a tudást.
Egy két kérdésem lenne:
A divx lejátszáshoz divx-et használsz, vagy xvid-et, ffdshow-t?
A resize beállítások is érekelnének : Nekem az a problémám, hogy a resize-t bekapcsolva a képen a látható élek körül egy néhány pixeles jól látható aura(cicergés) jelenik meg, de pl. ha lánczosnál a tap-ot 2-re állítom, akkor mintha ez csökkenne.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
te tudod (sok tvoutot láttam életemben, nagyon sok tévén, de az 1024x768 mindig homályosabb volt, mint az 720x576/800x600)
RGB hajtás megoldhato, de forrasztgatni kell és powerstrippel kell berhelni a felbontást = keress vissza a topikban, van link ahoz a hwsw-s topikhoz, ahol le van irva az egész részletesen (asszem csak bizonyos ATI kártyákon megy, de ebben nem vagyok biztos)
a feliratod valóban szebb lesz az átméretezgetésekkel, de a film képe maga pedig rosszabb esetleg használj dvobsubot feliratozásra, sztem CRT-n (adott felbontáson) teljesen szép feliratokat renderel...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
- _Lacos_
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Tv aláírásban, 1024-ben is tökéletes képe van (számomra).
Asszem az lesz a megoldás, hogy nem fix méretre állítom be a resize-t, hanem 1.5-2x-re,
így nagyobb lesz a felbontás (szebb lesz a felirat is) és megmarad az AR is.
Még 1 kérdés, vga-ról lelehet valahogy venni az RGB jelet a tv számára?
Htpc (Home Theatre PC)
_lacos_: ééértem! logikus is ... akkor te allitsd be, h no aspect ratio correction és akkor nem torzul a kép ... egyébként milyen tv.d van? mert ha CRT, akkor azt sztem ne 1024be hajtsd, ott már homály a képe... 720x576 vagy max 800x600 az ajánlott!
regeszter: a többi fülön SEMMIT nem változtattam!
Jó volt itt.
- _Lacos_
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
A tv 1024x768-ban, amíg nem akartam átméretezni, addig jó is volt a scale to 16:9.
De most ha átméretezem 1024-re a videket, AR megtartással, így már nem megy a scale to 16:9, nem megnyújtja, hanem vizszintesen összenyomja a képet.
Perpill csak úgy jó, ha átméretezésnél bukom az AR-t, de így minden filmnél kézzel kell a magasságot visszacsökkenteni.
Htpc (Home Theatre PC)
regeszter: igen és Te is a megjelenítőd felbontására méretezz!
_Lacos_: sajnos számomra nem teljesen világos, amit leirtál milyen folbontásban hajtod a kijelzőt? 800x600? 720x576? MPC-ben van olyan opcio, h "scale to 16:9 TV", ha ezt belövöd neki, jonak kell legyen.
Az átméretezésnél, milyen beállításokat használsz? Lszi küld el annak is a képét.
Htpc (Home Theatre PC)
regeszter: igen és Te is a megjelenítőd felbontására méretezz!
_Lacos_: sajnos számomra nem teljesen világos, amit leirtál milyen folbontásban hajtod a kijelzőt? 800x600? 720x576? MPC-ben van olyan opcio, h "scale to 16:9 TV", ha ezt belövöd neki, jonak kell legyen.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
az én egyszerű beállitasaim divx-re:(persze, mindenki átszabhatja, izlés szerint)
ha másnak más jött be, szivesen látnék képeket a különbségekről ezzel mindenki sporolhatna időt ... (kivéve a készitőt )
A megjelenítőd natív felbontása 1280*720? Nekem 1360*768. Ez esetben melyik a jobb? Ha eleve erre méretezem át a képet?
- _Lacos_
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Kb nekem is így van most, Noise nélkül.
Már csak az AR-t kellene vhogy megoldani...
4:3-as tvout, 16:9-es tv, cinerama mód (csak szélességben nyújt), átméretezek 1024x768-ra.
A cinerama miatt eddig scale to 16:9-el jó volt, de most sehogy, csakha kézzel állítom a magasságát (minden filmnél más).
Hogy lehetne úgy beállítani, hogy megmaradjon minden filmnél az AR?
Htpc (Home Theatre PC)
az én egyszerű beállitasaim divx-re:
(persze, mindenki átszabhatja, izlés szerint)
ha másnak más jött be, szivesen látnék képeket a különbségekről ezzel mindenki sporolhatna időt ... (kivéve a készitőt )
Jó volt itt.
- _Lacos_
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Arty, jöhetnek a részletek, épp ezzel szórakozok pár napja.
Htpc (Home Theatre PC)
bigfoot: de kötekedek! legyél már következetes ha már espressozol meg seesawozol, talán nem kéne 25x áméreteztetni a képet, mert agyon is vágod, amit a filterekkel csinálsz ...
keep aspect ration hagyva nem lesz gond azzal sem, ami nem 1280x720 képarányu lenne ... de tod mit? nekem mind1
dobolan: nem kell se cpu driver, se dc optimizer az RMClockhoz!
- cpu driver jelen esetben az rmclock lesz (cool n quiet legyen biosban ENABLED v. AUTO!)
- DC optimizer helyett legujabb XP kernel: http://download.microsoft.com/download/ ... 86-ENU.exe
rmclock 2.25 legyen fent, esetleg beallitashoz kövesd a korábbi leirásom - nemtok jobbat
Köszi jó lett. Az volt a baj, hogy csak admin jogokkal belépve lehet használni. Mindegy.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
hát, én azért nézek ... nem minden filmre telik HDre a béna dsl sávszeléből
naszal, az én divx beallitasaim:
csak a képek, h képnézegetőben lehessen váltogatni:
csak divx post process: http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/o ... 386694.png
extrák: http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/r ... 386765.png
részletekről később, meg ha lesz rá igény mozgásban egyébként még "jobb" az eredmény
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
de ahogy irtam, nekem mind1, csak fura h néha nincs meg a maximalizmus
Van fogalmad róla mikor néztem utoljára DivX-et? (mert nekem nincs) Így már érthetőbb ugye?
Mondjuk a SG Atlantis 2. széria 960x528-as HD rip,az nekem már divx kategória , ha így vesszük akkor tudom
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
bigfoot: de kötekedek! legyél már következetes ha már espressozol meg seesawozol, talán nem kéne 25x áméreteztetni a képet, mert agyon is vágod, amit a filterekkel csinálsz ...
na figyu kötekedő
a divx-eknél nincs avisynth..... de van nagyítás..... ami nekem pont jó ha duplába megy (nem kell ennyire precíznek lenni)
én csak afelől érdeklődtem, hogy mi a negativ effekt, ha nem duplára, hanem 1280x720ra nagyitod? a pozitiv a pontos átméretezés(és amiatt nem kell még1x skálázni!) miatt a jobb kép ... a feliratok ugyanugy szépek, mint a dupla méretnél, a kép pedig ugye jobb.
de ahogy irtam, nekem mind1, csak fura h néha nincs meg a maximalizmus ne vedd a szivedre, nem basztani akartalak, hiába tünik ugy
csinálok összehasonlit shotot az én beállitásaimrol, akkor rajtam is lesz "fogás"
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
na figyu kötekedő
a divx-eknél nincs avisynth..... de van nagyítás..... ami nekem pont jó ha duplába megy (nem kell ennyire precíznek lenni) A feliratok tűélesek dupla nagyítással, ha meg nem nagyítom, akkor a feliratokat is a kicsi képre teszi rá ffdshow, és az egész lesz utána kinagyítva, és így egy nagy homály kaka felirat lesz. Ehhez meg nem kell másfél millás projektor hogy lássad........
HD-nál meg nincs nagyítás, de van más.
Ki mondta hogy mindenre ugyanazt a preset-t használom?
És ki mondta (egyáltalán) hogy az én beéllításaim van a belinkelt képernyőn? (merthogy nem)
De hogy örüljetek is, alaplapi bios frissítés után az előre beállított "tuning" konfig nem idul el, úgyhogy avisynth postprocess nélkül élek most amíg meg nem jön a kedvem újra eljétszani egy 7végét a tuningolással (és azértse fogom visszarakni a régi biost, amúgy is lefagyott néha, majd most nem fog)
Htpc (Home Theatre PC)
keep aspect ration hagyva nem lesz gond azzal sem, ami nem 1280x720 képarányu lenne ... de tod mit? nekem mind1
dobolan: nem kell se cpu driver, se dc optimizer az RMClockhoz!
- cpu driver jelen esetben az rmclock lesz (cool n quiet legyen biosban ENABLED v. AUTO!)
- DC optimizer helyett legujabb XP kernel: http://download.microsoft.com/download/ ... 86-ENU.exe
rmclock 2.25 legyen fent, esetleg beallitashoz kövesd a korábbi leirásom - nemtok jobbat
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
AMD X2 DC procihoz szükséges feltelepíteni az AMD support-ból letölthető drivert, vagy el van anélkül is az rmclock. Nem igazán sikerül beállítanom úgy, hogy működjön is.
Meg van valami optimizer is, az mire való?
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
avisynt+mpc+ffdshow leírás
azt megkérdeztehetm, mi értelme mindetn átméretezni a duplájára?
resize fülön csak egy "multiply by 2.000" -t látok ... vagy rosszuol "olvasom" a képeket?
Szerintem azért van 2x nagyítás, mert ez a konfig leginkább a kisméretű (350-700 MB-os) divx-ekre van belőve, ahol nem árt ha alapból felnagyítod, és minden egyéb utána jön. Gondolom.
és miért nem a vetitő nativ felbontására méretezel a duplázás helyett ? közel sem minden divx 640xYYY
mert ami nem pont 16:9-es, azt hogy nagyítsam pont 1280x720-ra?
különben is, így sokkal egyszerűbb, csak 1 katt , ne kötöcködj
Htpc (Home Theatre PC)
avisynt+mpc+ffdshow leírás
azt megkérdeztehetm, mi értelme mindetn átméretezni a duplájára?
resize fülön csak egy "multiply by 2.000" -t látok ... vagy rosszuol "olvasom" a képeket?
Szerintem azért van 2x nagyítás, mert ez a konfig leginkább a kisméretű (350-700 MB-os) divx-ekre van belőve, ahol nem árt ha alapból felnagyítod, és minden egyéb utána jön. Gondolom.
és miért nem a vetitő nativ felbontására méretezel a duplázás helyett ? közel sem minden divx 640xYYY
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
az maplyaer eleg jol dokumetalt itt vannak szurok leirva reszletesen: man
- tehjat meg1x leirom: egy howto-t ossze tudnal dobni? ugy ahogy te azt hasznalod es javaslod mint az eddigi ismert masik windozos alternativa.. [de szerintem te is tisztaban vagy azzal, hogy mit is jelent az a szo hogy howto ]
hat az iagazsaghoz hozzatartozik, hogy en linux alatti hasznalatra gondoltam. ott ugyanazt hasznalom belole amit az fddshowbol csak nem kattingatassal hanem config szerkezstessel.
de win alatt alap beallitasokakkal amikor autoq filter van vagyis a proci terheltsegetol fuggoen kapcsolja ki/be a filtereket 50% koruli terheltseggel jatszota le a Christina.Aguilera-Beautiful.HDTV.1080-t es mindket procit kb egyforman terhelte.
viszont a lejatszo nem volt az x2-re optimalizalva valamiert nem ismerte fel az sse kepessegeit. runtime cpu detection ment... gondolom i386-ra van forditva az egesz cucc. majd keresek x2-re optilamizalt verziot es csinalok egyleirast. de azert tul sokra ne szamitsatok
mas:
2 napot kuzdottem az lmce-vel. olyan csomagokat akart amiket a gugli se ismer, a csomagok utkoznek egymassal... de a dpkg -force--depends kreativ alkalmazasaval sikerult felturni a gepre. es meg mukodik is.
ami eddig feltunt:
nagyon gyors, foleg az eddigi frontendekhez kepest
beraktam egy dvd-t rogton lejatszotta menuvel, kattingatsssal.
a tvmet es az erositomet nem ismeri, csak egy tipususu panasonic plazmat ismer es azt is aux-ra vagy mas kompozit video-inre tudja csak allaitani. pedig nekem vga-ra kellene.. ez persze meg lehet buheralni... illetve lehet hogy szavanyosak ahogy az erosito is mert denon-bol is csak 1 van.
a taviranyito nem megy, mert olyan lirc-et akar ami a vilagon nincs. nem baj majd ma forditok kezzel modulokat es menni fog...
a samba se megy meg, igy igazabol csak dvd-vel tudtam csak tesztelni azokat jol viszi. es nagyon jol, akadas nelkul lehet tekerni bennuk.
a lampat is le tudja kapcsolni tv-zes kozben csak x10-es kapcsolt kell felrakni.
Htpc (Home Theatre PC)
A következő történt ma: Nézegetem az x264-es filmeket MPC-n, ahol a videofilter CoreAVC-re volt állítva. Az egyik film után azt vettem észre, hogy a lejátszó már nem ezt a filtert, hanem a Cyberlink PowerDVD filterét használja. A PDVD ugyanakkor lett feltelepítve mint a többi, tehát nem most raktam fel. Mi a jóisten történhetett? És hogy tudom visszaállítani (ffdshow nincs telepítve, mert nem akartam telerakni a gépet minden sz..ral)?
Ha az MPC-t használod, akkor a legegyszerűbb, ha az options/External filters-nél felveszed a CoreAvc és a Cyberlink H264 codec-t, majd a 'merit'-jüket úgy állítod be, hogy a CoreAvc-é nagyobb legyen. És kész.
Windows-szinten merit-eket beállítani pl a RadLight Filter Manager progival lehet.
(A PowerDVD telepítője nekem is átregszitrált pár dolgot)
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
A következő történt ma: Nézegetem az x264-es filmeket MPC-n, ahol a videofilter CoreAVC-re volt állítva. Az egyik film után azt vettem észre, hogy a lejátszó már nem ezt a filtert, hanem a Cyberlink PowerDVD filterét használja. A PDVD ugyanakkor lett feltelepítve mint a többi, tehát nem most raktam fel. Mi a jóisten történhetett? És hogy tudom visszaállítani (ffdshow nincs telepítve, mert nem akartam telerakni a gépet minden sz..ral)?
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Htpc (Home Theatre PC)
Pontosan. Mielőtt az avisynth sharpening-et ráeresztené a képre, előbb felnagyítja. Megjegyzem, lehet, hogy szebb képet produkál, de szvsz a másfél millás feletti szuper megjelenítőket kivéve a felnagyítás nemigen fog látszani. A seesaw és társai úgyis minimum kétszeres supersampling-el dolgoznak. Azaz pl. a dvd 720(1024)x576-os képét 1440(2048)x1152-ben dolgozzák fel. Egy előzetes képméret duplázás azt jelentené, hogy a supersampling 4096x2304-es felbontásban dolgozik, ami - tekintve a full HD 1920x1080-as felbontását - nekem már ágyúval verébre esetnek tűnik...