Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Ezt Tőlem kérded vagy BIG FOOT-tól?
- ha szorozni akarok mindketotokre is vonatkozhat
- amugy, hogy egyertelmu legyen, a vindozos mplayer-rol van szo...

TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

avisynt+mpc+ffdshow leírás
azt megkérdeztehetm, mi értelme mindetn átméretezni a duplájára?
resize fülön csak egy "multiply by 2.000" -t látok ... vagy rosszuol "olvasom" a képeket?

Szerintem azért van 2x nagyítás, mert ez a konfig leginkább a kisméretű (350-700 MB-os) divx-ekre van belőve, ahol nem árt ha alapból felnagyítod, és minden egyéb utána jön. Gondolom.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

azt megkérdeztehetm, mi értelme mindetn átméretezni a duplájára?
resize fülön csak egy "multiply by 2.000" -t látok ... vagy rosszuol "olvasom" a képeket?

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

az maplyaer eleg jol dokumetalt itt vannak szurok leirva reszletesen: man

- tehjat meg1x leirom: egy howto-t ossze tudnal dobni? ugy ahogy te azt hasznalod es javaslod mint az eddigi ismert masik windozos alternativa.. [de szerintem te is tisztaban vagy azzal, hogy mit is jelent az a szo hogy howto ]
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

az mplayer pont ezt tudja.... a windows verzio is..
- osszedobanl egy kis howto-t errol? mint korabban par forumtars megtette ezt avisynt+mpc+ffdshow-al kapcsolatban?
- szerintem tobbunk kiprobalna milyen az mplayerrel mindezt megvalositani.

az maplyaer eleg jol dokumetalt itt vannak szurok leirva reszletesen: man

ugyanazok a szurok vannak, amik az fddshow-ban kb ugyanaz a hatasuk is. annyi a kulonbseg, hogy forditaskor az adott procira optimalizalodnak.

a beallitasokat az mplayer.conf-ba lehet irni, nem csak parancssori opciokent hasznalhato. de letrehozhato egy film_cime.conf is ami az adott filmhez tartozo legjobb beallitasokat tarolja. ezt lehet tenni a film konyvtajaba, a home-ba, vagy az /etc-be is. win alatt meg oda ahol az mplayer.conf-ot keresi (kiirja az elejen)

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Bulu »

Tévedtem, itt egy kis leírás magyarul (thx Karelsova, peterk, tauka3)
Nekem nem sikerült letölteni a file-t.
Látom, hogy már 15 letöltés volt, de azt írta ki, hogy "Invalid request, data transfer failed;". Mi lehet a gond?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Készítettem egy leírást ami még nem teljes, továbbá én a zoom player-t használom front-end-nek, ezért én annak a beállításait írtam le. Egy rtf fájlban van ami tömörítve is 700k. Azért ilyen nagy mert ábrákkal készítettem el. Akinek kell elküldöm.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Ha szőrözni akarnék, most megkérdezném szorozni vagy szőrözni

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- amugy, hogy egyertelmu legyen, a vindozos mplayer-rol van szo...
T A M I . H U

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Tévedtem, itt egy kis leírás magyarul (thx Karelsova, peterk, tauka3)
MPC_ffdshow_avisynth_alapok.txt

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Szerintem Grizzly fórumtárs az avisynt+mpc+ffdshow leírásra gondolt, hogy azt külön megtalálja e valahol anélkül hogy az x 1000 hozzászólást át kell néznie

Magyarul nem tudok ilyenről (sztem ezen fórum ezen topicjában esett a legtöbb szó róla), angol nyelven meg ez a legjobb sztem, összesen 8 oldal, dedó képernyőkkel lefényképezve, mit hogyan kell MPC-be, ffdshow-ban beállítani, illetve milyen avysinth filterek vannak, és melyik mire jó, hova hogyan kell berakni stb. Attól függően, hogy mik a Te igényeid (nincs legjobb meg legrosszabb) pl így (ez pl egy ffdshow alapkonfig)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Jaja. Az ffdshow-nak az "egyéb" dolgait lehetne kiemelni egy külső codec-be, hozzáírva az optimalizált avisynth filtereket. Végülis a Seesaw, Limitedsharpenfaster is egy kis script, ami a beépített filtereket hívogatja, csak éppen nem egyet, hanem a képnek megfelelőt. Ezt a kis scriptet kellene csak bináris kóddá alakítani, és egybefordítani a hívott filterekkel.
Igen ez tényleg jó lenne és valószínüleg ezeket a codeceket sokkal jobban is lehetne optimalizálni és gyorsabb futást is eredményeznének. Mondjuk én a seesaw-t nem eröltetem, mert baromi processzorigényes.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

- osszedobanl egy kis howto-t errol? mint korabban par forumtars megtette ezt avisynt+mpc+ffdshow-al kapcsolatban? Ez elérhető valahol dokumentumként? Esetleg valami linken?
Bár angolul van, de lenne itt egy igen komoly leírás (és minden szükséges kellék letöltési lehetősége!!!) ezekről:

- amugy te elolvasod az elozmenyeket? vagy az utolso feligelovasott postra reagalsz?

Szerintem Grizzly fórumtárs az avisynt+mpc+ffdshow leírásra gondolt, hogy azt külön megtalálja e valahol anélkül hogy az x 1000 hozzászólást át kell néznie

TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: blaki »

- osszedobanl egy kis howto-t errol? mint korabban par forumtars megtette ezt avisynt+mpc+ffdshow-al kapcsolatban? Ez elérhető valahol dokumentumként? Esetleg valami linken?
Bár angolul van, de lenne itt egy igen komoly leírás (és minden szükséges kellék letöltési lehetősége!!!) ezekről:

- amugy te elolvasod az elozmenyeket? vagy az utolso feligelovasott postra reagalsz?

A400, Dactilus, 575A, M12.2

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

T A M I . H U

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

- osszedobanl egy kis howto-t errol? mint korabban par forumtars megtette ezt avisynt+mpc+ffdshow-al kapcsolatban?

Ez elérhető valahol dokumentumként? Esetleg valami linken?

Realtime and Encoding Walkthrough Guide

(Asszem most linkelem be ötödször, de nem baj, ismétlés a tudás anyukája)

Nekem a legjobban az SPresso / Seeshaw filterek együttes haszálata dob a gyengébb minőségű HD ripeken, csak kicsit processzorigényes (legalább most már tudom nagyjából, miért kell 17 másodpercet várni MPC-nek, mikor ezzel a filterrel nyomom a 720p-t, enélkül azonnal indul, várakozás nélkül )

SPresso / Seeshaw 2 magra optimalizálva:

MT("a = last
b = a.SPresso(limit=8, limitC=8, bias=100, biasC=100, RGmode=1, RGmodeC=17)
SeeSaw(a, b, NRlimit=2, NRlimit2=1, Sstr=1.4, Slimit=7, Spower=2, Sdamplo=8, SdampHi=10, Szp=10, bias=1, sootheT=30)",3)

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Hát azt, hogy .exe-t csinál az szerintem nem valószínű, hanem inkább valamiféle tárgykódot, mint amikor a java-ban a regex kifejezést előfordítod. De a gépi tárgykóüsnál valószínűbb, hogy egy átmeneti bájtkódot használ, mint az interpreteres nyelvek általában.

Valószínűleg neked van igazad. Majd ha lesz időm esetleg utána olvasok.

1. lejátszott videó anyagtól függő dinamikus beállítás (erre ugye Te hívtad fel a figyelmünket és nagyon jó kis feature)2. x264 kódolás. Persze ezt is ki lehetne emelni egy külső codecbe.
3. avysinth script futtatás. Én ragaszkodom hozzá, mivel a sima sharpen eljárások nem olyan jók amit az ffdshow úgy magában tud.

Jaja. Az ffdshow-nak az "egyéb" dolgait lehetne kiemelni egy külső codec-be, hozzáírva az optimalizált avisynth filtereket. Végülis a Seesaw, Limitedsharpenfaster is egy kis script, ami a beépített filtereket hívogatja, csak éppen nem egyet, hanem a képnek megfelelőt. Ezt a kis scriptet kellene csak bináris kóddá alakítani, és egybefordítani a hívott filterekkel.

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ez elérhető valahol dokumentumként? Esetleg valami linken?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Állítólag az avisynth postprocesselés úgy működik, hogy az ffdshow futás közben gyárt egy exe-t a filterekből. Elég meghökkentő, de a lassú indulásból el tudom képzelni.
Hát azt, hogy .exe-t csinál az szerintem nem valószínű, hanem inkább valamiféle tárgykódot, mint amikor a java-ban a regex kifejezést előfordítod. De a gépi tárgykóüsnál valószínűbb, hogy egy átmeneti bájtkódot használ, mint az interpreteres nyelvek általában.

gyébként szvsz ez lenne az út. Az ffdshow helyett kellene csinálni egy külön postprocess filtert, amiben benne vannak a legfontosabb eljárások. Így a bináris, optimalizált kód futhatna, ráadásul egyszerűbben lehetne multiprocesszelni is. Elvileg minden megvan forrásban. 1-2 hét alatt egy ember össze tudná ütni a meglevőkből ezt a külön filtert, plusz a HTPC-hez fontos avisynth scripteknek megfelelőeket. Szvsz sokat gyorsulna az egész lejátszás. 
(Bár lenne időm ilyesmikre.... )

Igen egyetértek, de azért van három dolog is amire az ffdshowt használom.

1. lejátszott videó anyagtól függő dinamikus beállítás (erre ugye Te hívtad fel a figyelmünket és nagyon jó kis feature)
2. x264 kódolás. Persze ezt is ki lehetne emelni egy külső codecbe.
3. avysinth script futtatás. Én ragaszkodom hozzá, mivel a sima sharpen eljárások nem olyan jók amit az ffdshow úgy magában tud.

Sajnos én nagyon más területen dolgozom és valószínüleg baromi sok idő lenne amire beleásnám magam. Elsősorban alkalmazásfejlesztő vagyok, de ott is az adatfeldolgozás irányában. Multimédia programozással soha nem foglalkoztam. Eleinte még az alkalmazói felhasználás is gondot okozott, amikor összeraktam a htpc-met. Most is már két éve leginkább java-ban dolgozom. Kedvem is lenne foglalkozni hobbi szinten, csak valószínüleg végtelen idő lenne beletanulni. Igazából az sem tudom hol kezdjem.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Annyira abból ered, hogy még megvan a forrásban az eredeti xbmc mappa. (És a kód jelentős része is persze).
ok, de felhasználoként csak azt látom, h az egyik 10/10, a másik használhatatlan (számomra!)

remélem azért lesz valami a linuxos xbmc-bl is és nem csak elaprozodik a tehetség ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

- szerintem tobbunk kiprobalna milyen az mplayerrel mindezt megvalositani.
T A M I . H U

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Egyébként szvsz ez lenne az út. Az ffdshow helyett kellene csinálni egy külön postprocess filtert, amiben benne vannak a legfontosabb eljárások. Így a bináris, optimalizált kód futhatna, ráadásul egyszerűbben lehetne multiprocesszelni is. Elvileg minden megvan forrásban. 1-2 hét alatt egy ember össze tudná ütni a meglevőkből ezt a külön filtert, plusz a HTPC-hez fontos avisynth scripteknek megfelelőeket. Szvsz sokat gyorsulna az egész lejátszás.

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: szondag3 »

Sikerült 1x elindítanom a 7.3-as pdvd-t, egész jól vitte az evot-t, erre mikor másodjára indítom, kifagy. Nem 1x, hanem folyamatosan amikor rákkantitok a play-re. Ennyire instabil lenne?
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Azaz legyen egy jó player ami távvezérelhető és mindenféle formátumot lejátszik és prosprocesselhető.
Állítólag az avisynth postprocesselés úgy működik, hogy az ffdshow futás közben gyárt egy exe-t a filterekből. Elég meghökkentő, de a lassú indulásból el tudom képzelni.

Egyébként szvsz ez lenne az út. Az ffdshow helyett kellene csinálni egy külön postprocess filtert, amiben benne vannak a legfontosabb eljárások. Így a bináris, optimalizált kód futhatna, ráadásul egyszerűbben lehetne multiprocesszelni is. Elvileg minden megvan forrásban. 1-2 hét alatt egy ember össze tudná ütni a meglevőkből ezt a külön filtert, plusz a HTPC-hez fontos avisynth scripteknek megfelelőeket. Szvsz sokat gyorsulna az egész lejátszás.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”