Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
a továbbfejlesztés itt valami vicces elszolás, ugye? sztem visszafejlesztették ... nyilván a kötött hardver nagy könnyebbség, de h mennyire ezen mulott, azt majd a linuxos portnál meglátjuk.
Annyira abból ered, hogy még megvan a forrásban az eredeti xbmc mappa. (És a kód jelentős része is persze).
A linux porttal az a baj, hogy tudomásom szerint az xbmc-t eleve c#-ban fejlesztették (ezért is volt meg a forráskód). Márpedig c# nincs linux alatt, illetve nem tudok róla, hogy lenne. Aztán ott a directshow, ott a portkezelés, ott a tv kártyák kezelése, stb. Szerintem jobb a portolás helyett azt mondani, hogy megírják újra teljesen linux alá...
A másik gond az, hogy a mediaportal mögé már felsorakozott egy komoly fejlesztőbázis, márpedig ahhoz, hogy ne egyetlen egy formátumot egyetlen egy videokártyán, egyetlen egy tv kártyával, egyetlen egy távvezérlővel kezeljen, bizony kell egy komoly community. Mert a kód és a meló 99%-a a különböző hardverek illesztése. Ehhez is idő kell, mire egy ilyen összejön.
Ráadásul most már ott az LMCE, nem tudom, hogy egy másik HTPC frontendbe van-e értelme belevágni. Inkább az LMCE-t kellene jóra megcsinálni.
Htpc (Home Theatre PC)
Tudom van pc-s blu-ray lejátszás, csak az új hangformátumok HDMI használata a kérdéses.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Számomra a jó frontend egy jó lejátszószoftverrel egyenlő. Azaz legyen egy jó player ami távvezérelhető és mindenféle formátumot lejátszik és prosprocesselhető. Pl. nagyon idegesítő, hogy ha lesz végra pc-s blu-ray lejátszás, akkor majd valószínüleg nem lesz kapásból integrálva a zooplayerbe és használhatok egy másik lejátszót.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
majd az xboxos mediacenter lesz jo, ha rendesen portolják vmi livecd linuxra ... nagyon várom ...
Az xbox-os mediacenter az az "xbmc", amiből a mediaportal-t továbbfejlesztették
a továbbfejlesztés itt valami vicces elszolás, ugye? sztem visszafejlesztették ... nyilván a kötött hardver nagy könnyebbség, de h mennyire ezen mulott, azt majd a linuxos portnál meglátjuk.
nem kétlem, h abbol ered, csak a 2007es verziok között ordit a használhatoságbeli különbség és ahogy irod, vszeg ezért a trágya kód a felelős ... (ami jöhetett a pc sokszinűségéből is, nemtom... ehez nem értek - vagy épp tul sokat akartak egyből ...)
szondag3: a gép simán elég hddvdhez! ha simán EVO fájlt akarsz megnyitni, akkor a haali+ffdshow nem volt hülyeség feltéve, h h264 tömöritésű video van az EVO-ban.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Megpróbálom a 7.2-essel, hátha.
7.3-al próbáld! 7.2 óta sok minden javult, változott!
thx!
Akkor szedem azt is.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver
Htpc (Home Theatre PC)
Megpróbálom a 7.2-essel, hátha.
7.3-al próbáld! 7.2 óta sok minden javult, változott!
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
No problem. Én egyébként azért szedtem le a 6.5-ös pdvd-t, mert olvastam hogy a nem hdcp-s videókártyához ez kell (és az enyém nem biztos hogy az). Megpróbálom a 7.2-essel, hátha.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek egyx2 4200+ (2,4ghz-en)
1 giga 667-es ddr2 ram
geforce 7600 GST
konfig hd dvd lejátszáshoz kevés?
Azért kérdem mert leszedtem egy evo-t próbaképp és szaggat mint az állat. Pedig úgy gondoltam hogy ennél erősebb vas annyira nem kellhet hozzá. (esetleg vkinek van vmi ötlete hogy mit cseréljek ki az optimális lejátszáshoz?)
Azt elfelejtettem mondani hogy powerdvd 6.5-össel próbáltam.
Szerintem a hiba nem a konfigban van. Próbáld meg FFDSHOW+Media Player Classic párost.
Köszi!
Én azt hittem hogy a hddvd/bd párost csak a powerdvd viszi.
Bocs!!! Nem olvastam figyelmesen. Azt gondoltam, hogy "egyszerű" 720p mkv, hd-avi anyagokat akarsz futtatni. Arra bőven elég a masinád.
A HD, BD -re tényleg a PoverDVD "kell". Legalábbis itt többen azzal nézik. Viszont, ahogy olvastam a többiek a 7.2-es verziót használják. Gyanítom, hogy a programverzióval lesz a gond.
Inkább várd meg egy nálam tapasztaltabban véleményét HD DVD, BD ügyben.
(Én MKV-t és AVI-t nézek, mert a kijelzőm szűk keresztmetszet lenne a nagyobb felbontású anyagokhoz.)
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Htpc (Home Theatre PC)
1 giga 667-es ddr2 ram
geforce 7600 GST
Azért kérdem mert leszedtem egy evo-t próbaképp és szaggat mint az állat. Pedig úgy gondoltam hogy ennél erősebb vas annyira nem kellhet hozzá. (esetleg vkinek van vmi ötlete hogy mit cseréljek ki az optimális lejátszáshoz?)
Szerintem a hiba nem a konfigban van. Próbáld meg FFDSHOW+Media Player Classic párost.
Köszi!
Én azt hittem hogy a hddvd/bd párost csak a powerdvd viszi.
Htpc (Home Theatre PC)
1 giga 667-es ddr2 ram
geforce 7600 GST
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Htpc (Home Theatre PC)
1 giga 667-es ddr2 ram
geforce 7600 GST
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek egy
x2 4200+ (2,4ghz-en)
1 giga 667-es ddr2 ram
geforce 7600 GST
Htpc (Home Theatre PC)
- szerintem olvass vissza, par dolog most is le lett irva ezekben a napokban, a tobbi konkretumra meg keress ra a topic indulasa ota.. le lettek irva a tapasztalatok, ha jol emlekszen en voltam az egyik aki leirta tapasztalatait, es en kiprobaltam a regi 1-es sorozatbol parat, majd a 2-sodikbol is par veziot, es az akkori eppen aktualis napi csv verziokat.., nem most kezdtem ismerkedni vele ezt fogadd el [teszteltem jodarabig az ansys fele verziojat is.]
Tisztességes fórumozó módjára mielőtt írtam valamit rákerestem a fórmuban a mediaportal-ra, csak nem vettem észre a keresési opcióknál a default 30 napos beállítást . Elnézést, na majd akkor olvasgatok visszamenőleg.
Htpc (Home Theatre PC)
majd az xboxos mediacenter lesz jo, ha rendesen portolják vmi livecd linuxra ... nagyon várom ...
Az xbox-os mediacenter az az "xbmc", amiből a mediaportal-t továbbfejlesztették
Htpc (Home Theatre PC)
- Mondasz egy konkrét példát az instabilitására ?
Töltsd le a forrását, és nézd meg. Nekem fejlesztői szemmel (ráadásul éppen c# az egyik leginkább használ fejlesztőeszközünk) azonnal feltűnik, hogy jelenleg abban a stádiumban van, amikor csak pakolják bele a featureket, de igazán nincs rendbeszedve a kód. Hatalmas, lassú, és sok "felesleges" plugin van benne.
Egy ilyen HTPC frontendnek úgy kellene működnie, hogy telepítéskor végigkérdezi, hogy milyen hardvert/szoftvert/funkciókat akarsz használni, és ahhoz beállítja a cuccot úgy, hogy más, felesleges kód nem fut. Azaz rendesen, átgondoltan meg van oldva a plugin/modul rendszer. Ebben meg egy átlagos felhasználó esetén a kód jó része feleslegesen fut, és lassít.
Egyébként a projekt nagyon reményteli, én kb. egy éve vettem a fáradtságot, és megírtam hozzá a saját távirányítóm pluginjét, és egy "rendes" feliratkezelést. Sajna SVN-be nem lehetett visszatölteni, mert alaposan "takarítottam" is (iszonyat optimalizálatlan a directshow része). Aztán meguntam, mert havonta pakolhattam volna bele az aktuális verzióba a saját kódomat... Inkább megvárom amíg egy komolyabb verzióváltás a kód rendbetételét és normális modularizálást is magával hoz, és majd abba beleteszem a saját kódot - illetve fordítok belőle egy vékonyabb, csak számomra lényeges funkciókat tartalmazó verziót.
Htpc (Home Theatre PC)
mediaportál nálam sem nagyon vált be ... pokoli memoriaéhség, VMR9 only (2.x), lomha dög ... és a tvtuneremmel nekem egyáltalán nem megy a 2.x
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
- szerintem olvass vissza, par dolog most is le lett irva ezekben a napokban, a tobbi konkretumra meg keress ra a topic indulasa ota.. le lettek irva a tapasztalatok, ha jol emlekszen en voltam az egyik aki leirta tapasztalatait, es en kiprobaltam a regi 1-es sorozatbol parat, majd a 2-sodikbol is par veziot, es az akkori eppen aktualis napi csv verziokat.., nem most kezdtem ismerkedni vele ezt fogadd el [teszteltem jodarabig az ansys fele verziojat is.]
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
- mar magad megcafoltad az amit mi elvarunk egy htpc+front-end-tol - a mediaportal meg olyan amilyen instabil szegenyke.
- Mit cáfoltam, mivel? Sztem egy csomó olyan feature van a MediPortal-ban és a hozzá gyártott millió pluginben amit korábban nem soroltam volna HTPCFE elvárásként fel, viszont most hogy használom nagyon kényelmes és ha megnézek egy másik HTPCFE-t, akkor egyből feltűnik a hiánya.
Nem nekem szántad a kérdést, de mondok egy példát: nekem pl fagyott, amikor TV üzemmódban váltottam a Full Screen és az ablakos beállítás között (ALT+Enter).
Htpc (Home Theatre PC)
- mar magad megcafoltad az amit mi elvarunk egy htpc+front-end-tol - a mediaportal meg olyan amilyen instabil szegenyke.
- Mit cáfoltam, mivel? Sztem egy csomó olyan feature van a MediPortal-ban és a hozzá gyártott millió pluginben amit korábban nem soroltam volna HTPCFE elvárásként fel, viszont most hogy használom nagyon kényelmes és ha megnézek egy másik HTPCFE-t, akkor egyből feltűnik a hiánya.
Htpc (Home Theatre PC)
instabil, gyenge, es neha hajlando mukodni is...Nekem azért jobb tapasztalataim vannak a MediPortal-lal, igaz én az utolsó stabil verziót használom nem a napi SVN buildeket. A TV részén kívül sztem a legjobb azok közül amiket próbáltam Windows alatt. TV-re meg ott van a Vista MCE vagy az Ansys HomeSys-e, azokban legalább "korrekt" EPG van, nem kell küszködni az XMLTV-vel a folyamatos port.hu változások miatt.
- mar magad megcafoltad az amit mi elvarunk egy htpc+front-end-tol
- a mediaportal meg olyan amilyen instabil szegenyke.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
instabil, gyenge, es neha hajlando mukodni is...
Nekem azért jobb tapasztalataim vannak a MediPortal-lal, igaz én az utolsó stabil verziót használom nem a napi SVN buildeket. A TV részén kívül sztem a legjobb azok közül amiket próbáltam Windows alatt. TV-re meg ott van a Vista MCE vagy az Ansys HomeSys-e, azokban legalább "korrekt" EPG van, nem kell küszködni az XMLTV-vel a folyamatos port.hu változások miatt.
Htpc (Home Theatre PC)
Miért nem használtok MediaPortal-t? Már a topik indulásától furcsállom, hogy szinte szóba sem kerül.
Én több mint 1 éve használom a MediaPortal-t. Teljesen stabil ha jól be van állítva. Mondjuk a TV tuner részét nem nagyon használom.
Még ezt az új TV server es verziót nem próbáltam, de lehet hogy most sort kerítek rá.
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Miért nem használtok MediaPortal-t? Már a topik indulásától furcsállom, hogy szinte szóba sem kerül.
Használtam. Sőt most is fent van.
Mivel van Tunerkártyám én elsősorban TV front end-ként használtam. Na ott fagyott is rendesen! Az XMLTV része nekem nagyon bejön.
A koncepció egyébként nem rossz. Érdemes lesz megnézni úgy 1 év múlva.
Htpc (Home Theatre PC)
- instabil, gyenge, es neha hajlando mukodni is...
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)