Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

1280*720-as felbontásnál piros cikázó vonalak jelentek meg a sötétebb részeken, meg az egész olyan életlenn volt .
Gyanús, hogy ez kábelprobléma.

zolee76
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Megprobáltam összekötni a projit PC-vel HDMI-DVI kábellel és sehogy nem tudtam "normális" képet csiholni rá. Probáltam powerstrippel 854*480-as felbontás adni neki, de nem boldogultam. Igazából a P.stripet nem tudtam rá venni, hogy ilyen felbontást adjon. 1280*720-as felbontásnál piros cikázó vonalak jelentek meg a sötétebb részeken, meg az egész olyan életlenn volt .
Az az áérdekes, hogy amig XP volt a gépen akkor müködött a Pstrip 854 v. 852*480 felbontás. Igaz akkor egy 3méteres DVI-DVI kábellel volt összekötve. Most 10m Hdmi kábel Hdmi-DVI adapterekkel. Tehát ... várom a segítő hozzászolásaitokat .
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Sziasztok! 
Tudna valaki segíteni nekem HD mozival kapcsolatban? Nem igazán tudom mostanában beállítani a cuccot. A filmjeim 95%a mkv kiterjesztésű x264 kódolású 720p és 1080p. Össze vissza szaggat a hang meg el van csúszva fél perccel nem boldogulok vele. Media Player Classic 6.4.9.0 lejátszót használom ffdshow + haali media splitter + directvobsub. Igazából nem vagyok jártas ezekben a kodek dolgokban meg a beállításiban. Ha valaki tudna segíteni örülnék neki

Mi a konfig?

Athlon 2600+ 3*256Mb 400Mhz memória geforce FX5200 WinXP sp2
Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó
Under Construction

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Sziasztok! 
Tudna valaki segíteni nekem HD mozival kapcsolatban? Nem igazán tudom mostanában beállítani a cuccot. A filmjeim 95%a mkv kiterjesztésű x264 kódolású 720p és 1080p. Össze vissza szaggat a hang meg el van csúszva fél perccel nem boldogulok vele. Media Player Classic 6.4.9.0 lejátszót használom ffdshow + haali media splitter + directvobsub. Igazából nem vagyok jártas ezekben a kodek dolgokban meg a beállításiban. Ha valaki tudna segíteni örülnék neki

Mi a konfig?

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

találkozott már valaki olyannal, hogy Asus Pundit ra nem megy fel a gyári hangkártya driver?
egyszerűen nem tudok hangot varázsolni rá

ötletek?

p2-p5945g ről van szó és azt mondja a driver telepítés végén, hogy:

"The HDA Audio bus driver is requeid and not found"

?

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Sziasztok!

Under Construction

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

taltam tobb vfd kijelzot is. van egy regi videobol szarmazo nagyon szep, tobbszinu kijelzo, nagymeretu kek/piros abrakkal, play, stop,record van rajta numerikus resz ajetekeido kijelzesere. aztan van ket soros bar kijelzo ami kek szinu. es van egy 4x20-as kek lcd kompatibilis alfanumerikus kijelzo. az elso ketto egyszeru tesztaramkorrel meghajtva mukodik, eros kontrasztos kepe van.

szoval a 4x20-as meghajtasa nem gond, mert arra van program, de olyasmire is szuksegem lenne, hogy a play, pause stb allapotok illetve a szamlalo allasa, teljes film hossz, stb. ezutan mar egy kis mikrovezerlo meg tudja oldani a kijelzok meghajtasat. szoval windows alatt ezt hogyan lehet kibanyaszni?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

viszont ezek a konzol dolgok egyre jobban tetszenek, nemfagy le, nemszaggat
- remélem másban nem vagy ennyire naiv

pjotr: zoomplayer - igy persze a tunert bukod, de legalább minden igényt kielégit. nekem minden frontend kompromisszum volt eddig, igy zoomplayert és a tuner saját szoftverét felváltva használom (tunert NAGYON ritkán, antenna már be sincs kötve, csak a video in-z, a vhs tunerjéből jön a jel kompoziton)

norbi31: 150-ből jó gép jönne ki, feltéve h a házra nem költesz 60ezret

(amugy 1080p x264re is alkalmas HTPC minimál ára (x2 3600+, 2x512ram, asrock integrált 6100as VGAs alaplap, 160gb winyo, ronda és egyszerű ház, bill+egér, extrahalk CPU hűtő) már 60-70ezerből megvan - erre jönnek az extrák: pci-e videokártya, több ram, nagyobb winyo, szép ház... vagy lehet venni core2duo proccal és ha jol meghuzod és mázlid van akkor még ffdshow-val is menne az 1080p dekodolás, más értelme mondjuk szvsz nincs

amugy visszavettem alapra a 2700mhz-re huzott x2 3600+ omat, 2x2000mhz is elég 1080p-re coreavc-vel, semmi értelme nem volt hajtva járatni ... igy 850mhz-re le tudtam szabályozni üresjárati állapotában és kevesebbet fogyaszt)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: FOxy »

játékhoz mindenképp egy erősebb vga, meg még egy giga ram, ez kijön szerintem 50-60ból. 50körül már jó vga kártyát veszel, a ram meg 10körül vanmeg persze kell még egy bill meg egér
ezért is furcsa igy gépen játszani szerintem, mert a bill meg egér hülyén néz ki az öledben, vagypedig kell egy asztal ahova lerakod,hameg xbox vagy ps, akkor a controllerel elvan intézve

PC-hez nem lehet controllert kapni?
autó szimulátor érdekel meg valami lövöldözős...

végülis lehet venni
mondjuk én már rég nem játszottam pc-vel, viszont ezek a konzol dolgok egyre jobban tetszenek, nemfagy le, nemszaggat. ps3-ra meg egyre szebb dolgok fognak kijönni, ahogy kezdik egyre jobban kihasználni az ibm procit, mert ahogy irták, jelenleg 50% körül tudják teljesen kihasználni a teljesítményét.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

játékhoz mindenképp egy erősebb vga, meg még egy giga ram, ez kijön szerintem 50-60ból. 50körül már jó vga kártyát veszel, a ram meg 10körül vanmeg persze kell még egy bill meg egér
ezért is furcsa igy gépen játszani szerintem, mert a bill meg egér hülyén néz ki az öledben, vagypedig kell egy asztal ahova lerakod,hameg xbox vagy ps, akkor a controllerel elvan intézve

PC-hez nem lehet controllert kapni?
autó szimulátor érdekel meg valami lövöldözős...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

ami biztos, hogy ezen játszani nem lehet, hacsak nem worms1 vagy vmi hasonlóval de nálam nem ez a cél, arra majd vmikor egy ps3

mi kellene bele (vagy miből több), hogy játékra is jó legyen?
árban az mennyit dobna rajta?
eddig x-box360 volt az elképzelés, de lehet PC lesz belőle...

játékhoz mindenképp egy erősebb vga, meg még egy giga ram, ez kijön szerintem 50-60ból. 50körül már jó vga kártyát veszel, a ram meg 10körül van
meg persze kell még egy bill meg egér

ironka

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: ironka »

ami biztos, hogy ezen játszani nem lehet, hacsak nem worms1 vagy vmi hasonlóval de nálam nem ez a cél, arra majd vmikor egy ps3

Attól függ mit akarsz jáccani

Nekem majdnem a Foxy által megjelölt lap van gyengébb procival de a TOCA 3 simán elfut 1024*768ban

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

amit én irtam össze magamnak az olyan 130-150között fog kijönni, filmnézésre elég,másra úgyse kell,egyenlőre:)
150e mire nem elég (mihez kevés)?
miből állna?

arra pont elég amire nekem kell filmnézés

alaplap: asus m2npv-vm, ebbe van integrált vga (gef6150)
proc: amd athlon64 x2 4000
ram: 2x512ddr2
hdd: 400as samsung
ház: Antec Fusion vagy Origen H7 vagy H6(ezekről kinek mi a véleménye?)

távirányítót az antechez olyat veszel amilyet akarsz, az origenhez lehet venni 20e körül eredetit(origent)

ami biztos, hogy ezen játszani nem lehet, hacsak nem worms1 vagy vmi hasonlóval
de nálam nem ez a cél, arra majd vmikor egy ps3

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

amit én irtam össze magamnak az olyan 130-150között fog kijönni, filmnézésre elég,másra úgyse kell,egyenlőre:)
150e mire nem elég (mihez kevés)?
miből állna?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

egy gyors kérdés: mennyiből jönne ki egy jó HTPC (fullos)?
Itt minden azon múlik, TE mit értesz "fullos" alatt.

Mert így nézve 100e-től 1millióig bármi.

a fulloson főleg a távszabályzást értem...
igazából nem tudom mit kell tudnia egy HTPCnek, de tudja azt, amit egy asztali tud és ne legyen kényelmetlenebb a kezelése.
-a napokban felmerült bennem a játék is, ezért erre is alkalmasnak kellene lennie!
ja és valami HD-s vetítő is lenne majd hozzá (220-240 széles képhez)...
hirtelen ennyi!

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

és egy hozzá nem értő emberke (én) össze tudja rakni (működő képesre)?

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

Nekiálltam htpc-t telepítgetni, korábban (talán egy éve is volt már) küzdöttem egy darabig, hogy a tuner távírányítója menjen showshifter alatt, akkor ez enm jött össze és azóta nem próbáltam frontendet telepíteni.Nézegettem itt http://eirikso.com/2005/10/25/the-media ... ware-list/
a listát, de ha már van tapasztalatotok, akkor nincs kedevm végigtelepíteni az összeset amira (persze, hogy az utolsó lenne az... ) jó lenne...
Szóval ötletek?

a mediaportal-t szoktam próbálgatni,egyenlőre csak sima gépen, mivel htpc még nics meg de szerintem egész normálisan működik,attól függetlenül hogy van hogy megfagy, viszont minden nap jön ki hozzá hibajavítás.
továbbá néztem még az xlobby-t,azis hasonló,sokat tud, csak valahogy nekem nemsikerült benne megnyitni az mkv fileokat. nézz rá arra is,hátha neked sikerül rájönni

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

oregon házakkal (h5 vagy h7) van valakinek tapasztalata?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nekiálltam htpc-t telepítgetni, korábban (talán egy éve is volt már) küzdöttem egy darabig, hogy a tuner távírányítója menjen showshifter alatt, akkor ez enm jött össze és azóta nem próbáltam frontendet telepíteni.
Nézegettem itt http://eirikso.com/2005/10/25/the-media ... ware-list/
a listát, de ha már van tapasztalatotok, akkor nincs kedevm végigtelepíteni az összeset amira (persze, hogy az utolsó lenne az... ) jó lenne...
Szóval ötletek?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Ghoszt
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Ghoszt »

Bachot én is néztem. Csak az nem világos, hogy az optikai meghajtó tálcája, hogy a túróba jön ki?  Mivel nincs rajta gomb, gondolom csak távval lehet kinyitni.  Én olyan 23-ért láttam egy boltban, ebben már benne van a táv is?

szvsz nincs benne a táv, de tök őszintén én már nem emlékszem rá.

A tálca pedig távirányítóról és/vagy egérrel nyitható. (nekem az előbbi)

Nekem is ilyen volt, szvsz nagyon jó ház, de szerintem ez a MediaLab nélküli változat, ebben nincs kijelző és táv. A teljes olyan 45e körül lehet.....

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Bachot én is néztem. Csak az nem világos, hogy az optikai meghajtó tálcája, hogy a túróba jön ki? Mivel nincs rajta gomb, gondolom csak távval lehet kinyitni. Én olyan 23-ért láttam egy boltban, ebben már benne van a táv is?

szvsz nincs benne a táv, de tök őszintén én már nem emlékszem rá.

A tálca pedig távirányítóról és/vagy egérrel nyitható. (nekem az előbbi)

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nekem Thermaltake Soprano van (már másodjára, most a plexis) és azt kell mondjam, elég műanyagszagú, rezonálós valami... 7200-as HDD-k ha nem tuti rezgéscsillapítós keretben vannak, úgy be tudják búgatni a házat... Megoldásként nálam egyrészt az van hogy 2.5-ös HDD-t használok, másrészt a 3.5-öst ha van benne akkor rezgéscsillapítós keretbe rakom, harmadrészt bizonyos helyeken patafixxel kitömtem, jellemzően az ajtó és a ház találkozásánál (nem a külső ajtó hanem a belső).
Előnye hogy a Mistralban 14e Ft ami egy Thermaltake házért pici pénz. Nincs sok összehasonlítási alapom sem, a noname gagyiknál így is biztos jobb, de kicsit pléhdoboz+fröccsöntött műanyag amit az ember ennyiért még kap. Viszont szép.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”