Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Athlon xp és három kodek megy általában a filmeknél egy a directvobsub ami feliatoz meg hangsávot vált ffdshow meg a haali media splitter. Az ffdshow kodek konfigjánál beállítottam hogy a h.264 fájloknál disabled legyen. És akkor asszem ezért használja hozzá a haali media splittert. Nemn értek ezekhez a kodekekhez ez a gond valszeg

Azon a procin csak a 720p megy. Azért egy CoreAVC-t rakj még fel codec-nek, és a deblocking-ot is kapcsold ki alatta.
Sok szerencsét.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

megtaláltam köszi:) 
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 4D1E7CF3A3

És a hangkártya működik végülis?

nemtudom, szerdán megyek a géphez, az a baj, hogy 1 óra utazásra van tőlem és most megyek vissza negyedszer majd. kezd kicsit elegem lenni

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Athlon 2600+ 3*256Mb 400Mhz memória geforce FX5200 WinXP sp2Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó

athlon64 vagy athlonxp? milyen kodekek vannak használatban lejátszáskor? (PONTOSAN!!!)

Athlon xp és három kodek megy általában a filmeknél egy a directvobsub ami feliatoz meg hangsávot vált ffdshow meg a haali media splitter. Az ffdshow kodek konfigjánál beállítottam hogy a h.264 fájloknál disabled legyen. És akkor asszem ezért használja hozzá a haali media splittert. Nemn értek ezekhez a kodekekhez ez a gond valszeg
Under Construction

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó
Alaplapi hangkarit használsz?

Nem használok hankártyát usb-s dacra megy ki egyből a hang 2.0 usb csatin
Under Construction

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

megtaláltam köszi:) 
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 4D1E7CF3A3

És a hangkártya működik végülis?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

találkozott már valaki olyannal, hogy Asus Pundit ra nem megy fel a gyári hangkártya driver?egyszerűen nem tudok hangot varázsolni rá

ötletek?

p2-p5945g ről van szó és azt mondja a driver telepítés végén, hogy:

"The HDA Audio bus driver is requeid and not found"

?

ez senkinek nem mond semmit?
fontos lenne

http://pcforum.hu/tudastar/30984/M2N-E+ ... +gond.html

köszönöm.
felrakok akkor egy sp2 es xp-t, remélem megoldja a problémát, az asus oldaláról leszedett új driverek nem oldották meg.
.net keretrendszert nemtudom hogy rakok fel, az ominózus gépen nincs még internet és azt a frissítésekből szokta szedni:(

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

találkozott már valaki olyannal, hogy Asus Pundit ra nem megy fel a gyári hangkártya driver?egyszerűen nem tudok hangot varázsolni rá

ötletek?

?

fontos lenne

http://pcforum.hu/tudastar/30984/M2N-E+ ... +gond.html

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

ötletek?

?

fontos lenne

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó
Alaplapi hangkarit használsz?

| PC |

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Athlon 2600+ 3*256Mb 400Mhz memória geforce FX5200 WinXP sp2Eddig azért össze tudtam hozni az 1080as szaggatott csak de ott is csak a kép amit a gép gagyiságára fogtam. Most viszont hiába piszkálom nem jó

athlon64 vagy athlonxp? milyen kodekek vannak használatban lejátszáskor? (PONTOSAN!!!)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

zolee76
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

1280*720-as felbontásnál piros cikázó vonalak jelentek meg a sötétebb részeken, meg az egész olyan életlenn volt  .
Gyanús, hogy ez kábelprobléma.

Csak az az érdekes, hogy 800*600-as felbontással nem voltak szinhibák. Ott csak 4:3 képaránnyal volt hibátlan a kép.
...lehet v.mi frekit nem jól adtam meg. Ha 720-on volt állitgatni kellet a gammát, kontrasztot, fény , , ,mindent. És akkor se volt olyan mint 800*600 on.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

1280*720-as felbontásnál piros cikázó vonalak jelentek meg a sötétebb részeken, meg az egész olyan életlenn volt .
Gyanús, hogy ez kábelprobléma.

zolee76

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zolee76 »

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Megprobáltam összekötni a projit PC-vel HDMI-DVI kábellel és sehogy nem tudtam "normális" képet csiholni rá. Probáltam powerstrippel 854*480-as felbontás adni neki, de nem boldogultam. Igazából a P.stripet nem tudtam rá venni, hogy ilyen felbontást adjon. 1280*720-as felbontásnál piros cikázó vonalak jelentek meg a sötétebb részeken, meg az egész olyan életlenn volt .
Az az áérdekes, hogy amig XP volt a gépen akkor müködött a Pstrip 854 v. 852*480 felbontás. Igaz akkor egy 3méteres DVI-DVI kábellel volt összekötve. Most 10m Hdmi kábel Hdmi-DVI adapterekkel. Tehát ... várom a segítő hozzászolásaitokat .
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok! 
Tudna valaki segíteni nekem HD mozival kapcsolatban? Nem igazán tudom mostanában beállítani a cuccot. A filmjeim 95%a mkv kiterjesztésű x264 kódolású 720p és 1080p. Össze vissza szaggat a hang meg el van csúszva fél perccel nem boldogulok vele. Media Player Classic 6.4.9.0 lejátszót használom ffdshow + haali media splitter + directvobsub. Igazából nem vagyok jártas ezekben a kodek dolgokban meg a beállításiban. Ha valaki tudna segíteni örülnék neki

Mi a konfig?

Athlon 2600+ 3*256Mb 400Mhz memória geforce FX5200 WinXP sp2
Under Construction

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok! 
Tudna valaki segíteni nekem HD mozival kapcsolatban? Nem igazán tudom mostanában beállítani a cuccot. A filmjeim 95%a mkv kiterjesztésű x264 kódolású 720p és 1080p. Össze vissza szaggat a hang meg el van csúszva fél perccel nem boldogulok vele. Media Player Classic 6.4.9.0 lejátszót használom ffdshow + haali media splitter + directvobsub. Igazából nem vagyok jártas ezekben a kodek dolgokban meg a beállításiban. Ha valaki tudna segíteni örülnék neki

Mi a konfig?

| PC |

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

találkozott már valaki olyannal, hogy Asus Pundit ra nem megy fel a gyári hangkártya driver?
egyszerűen nem tudok hangot varázsolni rá

ötletek?

?

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Under Construction

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

taltam tobb vfd kijelzot is. van egy regi videobol szarmazo nagyon szep, tobbszinu kijelzo, nagymeretu kek/piros abrakkal, play, stop,record van rajta numerikus resz ajetekeido kijelzesere. aztan van ket soros bar kijelzo ami kek szinu. es van egy 4x20-as kek lcd kompatibilis alfanumerikus kijelzo. az elso ketto egyszeru tesztaramkorrel meghajtva mukodik, eros kontrasztos kepe van.

szoval a 4x20-as meghajtasa nem gond, mert arra van program, de olyasmire is szuksegem lenne, hogy a play, pause stb allapotok illetve a szamlalo allasa, teljes film hossz, stb. ezutan mar egy kis mikrovezerlo meg tudja oldani a kijelzok meghajtasat. szoval windows alatt ezt hogyan lehet kibanyaszni?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

viszont ezek a konzol dolgok egyre jobban tetszenek, nemfagy le, nemszaggat
- remélem másban nem vagy ennyire naiv

pjotr: zoomplayer - igy persze a tunert bukod, de legalább minden igényt kielégit. nekem minden frontend kompromisszum volt eddig, igy zoomplayert és a tuner saját szoftverét felváltva használom (tunert NAGYON ritkán, antenna már be sincs kötve, csak a video in-z, a vhs tunerjéből jön a jel kompoziton)

norbi31: 150-ből jó gép jönne ki, feltéve h a házra nem költesz 60ezret

(amugy 1080p x264re is alkalmas HTPC minimál ára (x2 3600+, 2x512ram, asrock integrált 6100as VGAs alaplap, 160gb winyo, ronda és egyszerű ház, bill+egér, extrahalk CPU hűtő) már 60-70ezerből megvan - erre jönnek az extrák: pci-e videokártya, több ram, nagyobb winyo, szép ház... vagy lehet venni core2duo proccal és ha jol meghuzod és mázlid van akkor még ffdshow-val is menne az 1080p dekodolás, más értelme mondjuk szvsz nincs

amugy visszavettem alapra a 2700mhz-re huzott x2 3600+ omat, 2x2000mhz is elég 1080p-re coreavc-vel, semmi értelme nem volt hajtva járatni ... igy 850mhz-re le tudtam szabályozni üresjárati állapotában és kevesebbet fogyaszt)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: FOxy »

játékhoz mindenképp egy erősebb vga, meg még egy giga ram, ez kijön szerintem 50-60ból. 50körül már jó vga kártyát veszel, a ram meg 10körül vanmeg persze kell még egy bill meg egér
ezért is furcsa igy gépen játszani szerintem, mert a bill meg egér hülyén néz ki az öledben, vagypedig kell egy asztal ahova lerakod,hameg xbox vagy ps, akkor a controllerel elvan intézve

PC-hez nem lehet controllert kapni?
autó szimulátor érdekel meg valami lövöldözős...

végülis lehet venni
mondjuk én már rég nem játszottam pc-vel, viszont ezek a konzol dolgok egyre jobban tetszenek, nemfagy le, nemszaggat. ps3-ra meg egyre szebb dolgok fognak kijönni, ahogy kezdik egyre jobban kihasználni az ibm procit, mert ahogy irták, jelenleg 50% körül tudják teljesen kihasználni a teljesítményét.

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

játékhoz mindenképp egy erősebb vga, meg még egy giga ram, ez kijön szerintem 50-60ból. 50körül már jó vga kártyát veszel, a ram meg 10körül vanmeg persze kell még egy bill meg egér
ezért is furcsa igy gépen játszani szerintem, mert a bill meg egér hülyén néz ki az öledben, vagypedig kell egy asztal ahova lerakod,hameg xbox vagy ps, akkor a controllerel elvan intézve

PC-hez nem lehet controllert kapni?
autó szimulátor érdekel meg valami lövöldözős...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

FOxy

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: FOxy »

ami biztos, hogy ezen játszani nem lehet, hacsak nem worms1 vagy vmi hasonlóval de nálam nem ez a cél, arra majd vmikor egy ps3

mi kellene bele (vagy miből több), hogy játékra is jó legyen?
árban az mennyit dobna rajta?
eddig x-box360 volt az elképzelés, de lehet PC lesz belőle...

játékhoz mindenképp egy erősebb vga, meg még egy giga ram, ez kijön szerintem 50-60ból. 50körül már jó vga kártyát veszel, a ram meg 10körül van
meg persze kell még egy bill meg egér

ironka

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: ironka »

ami biztos, hogy ezen játszani nem lehet, hacsak nem worms1 vagy vmi hasonlóval de nálam nem ez a cél, arra majd vmikor egy ps3

Attól függ mit akarsz jáccani

Nekem majdnem a Foxy által megjelölt lap van gyengébb procival de a TOCA 3 simán elfut 1024*768ban

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”