Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Mov-ot mivel lehet jól lejátszani? a Media Player Classic-al szaggat nagyon, a powerdvd vmelyiket lejátsza vmelyiket nem, a nero showtime-al az élek recések és akad a film!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Htpc (Home Theatre PC)
PV60-as plazmatévét hdmi-n keresztül összekötöttem az szgépemmel.
Ahogy már én is írtam neked a plazma topicban, és ahogy aurum is írja itt :
"nativ 1024x768-ban kell hajtani analog vga-n keresztul."
Ne használd a hdmi t PC ről mert skálázni fog. A hdmi szabványban nincs 768 soros megjelenítés csak 720 ezért a hdmi bemeneten nem tudod natívan hajtani a palzmát. Nekem is PV60 am van és gyönyörű a képe VGA n keresztül.
Ha mindenáron hdmi ről akarod hajtani akkor érdemes jól felhúzni a PC n a felbontást, mert állítólag lefelé szebben skáláz. De ez meg erőforrás pocsékolás szerintem.
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
nativ 1024x768-ban kell hajtani analog vga-n keresztul.
Htpc (Home Theatre PC)
én mostanában mindent core-val nézek, de nem vettem észre képhibát
írnál néhány példát, hogy mire figyeljek?
Equilibrium elején mielőtt a a főszereplő bemenne a sötétbe és lövöldözne, szóval ezelőtt a társával állnak a folyosón és utasításokat adnak az ott lévő katonáknak. A közeli képeken gyakran "mozog az arcuk" (forrás: S.T. )
Én nem is láttam máshol hibát, talán ezt sem vettem volna észre, ha nincs róla szó.
Sajnos a CoreAVC több filmben is hibákat produkál. Elvileg ígérik a javított verziót, de a jelenlegi sem tökéletes. Az ffdshow hibátlanul dekódol, de zabálja a gépet.
Bevallom, az utóbbi időben, amikor Spresso+SeeSaw avisynth filterrel néztem x264, MKV 720p filmeket (persze nem ESiR ripeket..), néha lefagyott a gép, és nem értettem miért, mikor korábban sosem volt ilyen. Most esett le, hogy amióta Core AVC helyett ffdshow dekódol, azóta fordult elő ilyen. Húzhatom feljebb Core2-t
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
PV60-as plazmatévét hdmi-n keresztül összekötöttem az szgépemmel.
1024x768 felbontást állítottam be a powerstrip-ben, de alapban valamiért interlace jelet küld a hdmi-n keresztül a videókártya. Az interlace jel miatt szinte olvashatatlan a kép, picit el vannak csúszva a sorok. A powerstrip-ben kivettem a pipát a váltottsoros megjelenítés tiltásához, és így szépen meg is javult a kép, viszont iszonyúan belassult a képmegjelenítés.
A windows-os ablakok lassan nyílnak meg, a videók pedig szaggatnak, megtörnek a képernyőn.
1280x720-ban teljesen tökéletes, csak próbálom valahogyan 1:1-ben meghajtani a tévét. Bár asszem a natív felbontása a 37"-os pana plazmának 1024x720, de a könyvében a VGA meghajtásnál is azt írják, hogy az 1024x768-as felbontást kellene erőltetni.
Szerintetek mit kellene állítanom a powerstrip-ben, hogy gyors legyen a megjelenítés 1024x768-as felbontásnál is?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Htpc (Home Theatre PC)
- nemreg volt rola szo, peldakkal [keresd Arty, Simon hozzaszolasait]
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
...
Ironka: 30-40% terhelés csak core-avc-vel lehet, de az a képhibák miatt csak vgső esetben alternativa ...
én mostanában mindent core-val nézek, de nem vettem észre képhibát
...
Htpc (Home Theatre PC)
pár teszteredmény...
Az ATI kártyák viszonylag régiek, így nem csoda, hogy harmatosan szerepelnek. Ami viszont meglepő, az a 8800GTX gyengécske produkciója h246-gyel.
Nem is furcsa, az első csucskategoriás nvidia mindig "tákolmány" a 7800asok pontosan ezt tudták: gondok purevideoval, majd a 7600/7300 széria le is mosta őket tudásban (szigoruan videolejátszásban) ...
Teljesen mind1 egybként, hogy az R600as ATI-k mit tudnak majd sebességben, ha a cybelink nem képes normális gyorsitást irni a szoftverjébe (eddig ez nem jött nekik össze...), akkor ugyanugy LASSITANI fog a hardveres gyorsitás ATI kártyán. Csak mint eddig.
MKV lejátszáshoz amugy sztem is mind1, h ati vagy nvidia a kártyád, nekem ugyan olyan jo a lassu integrált, mint a középkategoriás, dedikált memoriás.
Remélem hamarosan felnyomják az uj AACS kulcsokat a hozzáértők, mert addig csakis HDCP-s vga kártyával lehetne matrixot nézni, ráadásul 50ezerért kellene vennem egy HDDVD lejátszot (ez utobbi még csak-csak, de h HTPC-t ujat vegyek, ráadásul hdmi HANG nélkül, azaz megint cserélhetem pár honap mulva - naneeeeeee ...)
Ironka: 30-40% terhelés csak core-avc-vel lehet, de az a képhibák miatt csak vgső esetben alternativa (brutális bitrátás 1080p anyag... pl black hawk down 1080p iLL - allitolag 40-50mbps-re is felmegy az x264 )
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Csak annyit fűznék hozzá a témához, hogy ASUS M2NPV-MX -int. 6150 VGA X2 3800+ procival VLC alatt 720p + felirattal 30-40% CPU terhelést ad.
ja és van egy D-Sub és egy DVI kimenete..
Na, pont ezt az alaplapot néztem ki alternatívaként az M2A-VM helyett, mert azt nem lehet kapni - ezért kérdeztem rá a GF6150 és az X1250 közötti különbségre.
Neked ilyen lapod van?
igen
még játékra is tudom használni Call of Duty II elemgy rajta
Akkor kérdezek, jó?
A gyártó oldalán nem írja a HDCP támogatást. Tud ilyet?
Ha csak belső SPDIF csatlakozója van, azzal mit lehet kezdeni? Adnak hozzá kábelt?
Nem tud HDCP-t a manual szerint sem legalábbis nem írja én meg még nem próbáltam mivel nincs is min...
SPDIF panelt külön lehet(ne) venni hozzá itthon....
Htpc (Home Theatre PC)
PC-n hogy lehet truehd-t és dts-hd-t lejátszani?
Jelenleg -tudtommal- sehogy.
Htpc (Home Theatre PC)
PC-n hogy lehet truehd-t és dts-hd-t lejátszani? a powerdvd támogatja de SPDIF csatlakozón tudtommal nem megy ki.
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Csak annyit fűznék hozzá a témához, hogy ASUS M2NPV-MX -int. 6150 VGA X2 3800+ procival VLC alatt 720p + felirattal 30-40% CPU terhelést ad.
Na, pont ezt az alaplapot néztem ki alternatívaként az M2A-VM helyett, mert azt nem lehet kapni - ezért kérdeztem rá a GF6150 és az X1250 közötti különbségre.
Neked ilyen lapod van?
igen
Akkor kérdezek, jó?
A gyártó oldalán nem írja a HDCP támogatást. Tud ilyet?
Ha csak belső SPDIF csatlakozója van, azzal mit lehet kezdeni? Adnak hozzá kábelt?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Neked ilyen lapod van?
igen
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Neked ilyen lapod van?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Htpc (Home Theatre PC)
Én nem.
Ha 60%-os a proci terhelés gyorsítás nélkül, akkor mindegy milyen a VGA.
Ha viszont 90-100%, akkor egy jó kártya nagyon sokat segít. Én is egy sima egymagos AMD procit használok egy 7600GT-vel és szépen mennek a HD filmek. Hardveres gyorsítás használata nélkül azért meg-megdöccen a lejátszás.
Az ASUS HDMI-s alaplapján (M2A-VM HDMI), ami X1250-es, van HDCP de van egy mondat, ami gyanús: (It may not display 1080p smoothly when playing HD DVD and Blu-ray Disc due to current version player limit).
És hogy kapcsolod be a hardveres gyorsítást? Vagy nem a pure video-ra gondolsz? Mert én pl. a h264-es mkv-n nem tudok gyorsítani egy szemernyit sem, pedig jó lenne. Különben nekem is egymagos AMD 3000+ procim van, és h264-es kódolású 720p filmek 70-90%-os prociterhelést jelentenek bekapcsolt felirattal. Nagyobb felbontást még nem próbáltam, de szerintem meghasalna.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Htpc (Home Theatre PC)
Más dolog: annyit beszéltek itt HDBits-ről, hogy egészen kedvet kaptam hozzá.
Nincs valakinek egy meghívója egészen véletlenül?
Htpc (Home Theatre PC)
Ti nem így gondoljátok?
De így gondoljuk. Én alapvetően két dologban látok problémát, az egyik, hogy az integrált kártyákkal nem mindig megy a Powerstrip amire esetleg szükséged lehet (alternatív felbontás, frissítési frekvencia beállítás), a másik a kapott kép minősége, de azt nem tudnám mondani, hogy az integrált kártyáknak feltétlen rosszabb a képük.
És ezen szempontok alapján szerinted (szerintetek) van lényegi különbség a két kártya között (GF6150 vs. ATI X1250) vagy tökmindegy?
Bennem ilyen kérdések merülnek még fel, hogy tud-e a 6100/6150 HDCP-t, illetve a PureVideo-nak van-e valami gyakorlati haszna
abban az esetben, ha alaplapi a kari és rendszermemót használ, akkor lehetnek gondok
különösképpen, ha valamilyen médiacentert használsz, ami 3D objektumokkal dolgozik
Htpc (Home Theatre PC)
Elsősorban HD-t szeretnék nézni rajta, viszont eddig abban a hitben voltam (meg is néztem jópár külföldi tesztet), hogy a videokártya csak minimális mértékben befolyásolja a dolgot - jó esetben 60% helyett 50% lesz a prociterhelés egy jobb fajta önálló videokártyával, ezért meg felesleges rá sok pénzt költeni.
Ti nem így gondoljátok?
Én nem.
Ha viszont 90-100%, akkor egy jó kártya nagyon sokat segít. Én is egy sima egymagos AMD procit használok egy 7600GT-vel és szépen mennek a HD filmek. Hardveres gyorsítás használata nélkül azért meg-megdöccen a lejátszás.
Az ASUS HDMI-s alaplapján (M2A-VM HDMI), ami X1250-es, van HDCP de van egy mondat, ami gyanús: (It may not display 1080p smoothly when playing HD DVD and Blu-ray Disc due to current version player limit).
Ez így igaz, de én új gépet rakok össze, ráadásul dual core-osat és ott szerintem sokkal költséghatékonyabb a plusz pénzt erősebb procira költeni, mint egy külön videokártyára.
Egyébként pont ebben az alaplapban gondolkodom (ASUS M2A-VM HDMI), csak sehol nem lehet kapni. Még a DVI-s változatából sem találok raktáron a nagykerekben...
Htpc (Home Theatre PC)
Elsősorban HD-t szeretnék nézni rajta, viszont eddig abban a hitben voltam (meg is néztem jópár külföldi tesztet), hogy a videokártya csak minimális mértékben befolyásolja a dolgot - jó esetben 60% helyett 50% lesz a prociterhelés egy jobb fajta önálló videokártyával, ezért meg felesleges rá sok pénzt költeni.
Ti nem így gondoljátok?
Én nem.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Ti nem így gondoljátok?
De így gondoljuk. Én alapvetően két dologban látok problémát, az egyik, hogy az integrált kártyákkal nem mindig megy a Powerstrip amire esetleg szükséged lehet (alternatív felbontás, frissítési frekvencia beállítás), a másik a kapott kép minősége, de azt nem tudnám mondani, hogy az integrált kártyáknak feltétlen rosszabb a képük.
És ezen szempontok alapján szerinted (szerintetek) van lényegi különbség a két kártya között (GF6150 vs. ATI X1250) vagy tökmindegy?
Bennem ilyen kérdések merülnek még fel, hogy tud-e a 6100/6150 HDCP-t, illetve a PureVideo-nak van-e valami gyakorlati haszna
Htpc (Home Theatre PC)
Ti nem így gondoljátok?
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek alaplapi VGA-ból melyik alkalmasabb HTPC-re: GeForce 6100/6150 vagy ATI X1250?
ha rám hallgatsz, akkor nem használsz integráltat, főleg ha hd anyagokat is akarsz nézni rajta
Ti nem így gondoljátok?
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintetek alaplapi VGA-ból melyik alkalmasabb HTPC-re: GeForce 6100/6150 vagy ATI X1250?
ha rám hallgatsz, akkor nem használsz integráltat, főleg ha hd anyagokat is akarsz nézni rajta