Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Nálam csak 8 csatornáig lehet választani a két utolsó sor hiányzik és allul az info gomb mellett sincsen plussz ikon a dolpyPL" meg egyebek.
Amugy egy ABIT KN9Ultra lapom van.
Csatlakoztatás
Lenne egy kérdésem azokhoz akik jobban értenek a dologhoz.Miért nem szól minden hangszóró ha a számitogépen a hangkártya panelon a 3d-s tesztet probálom?mindig csak a 2 front szól.
A szgép optikai kábellel van összekötve a házimozi erösitövel.
keverö
spdif beállitás
igy van beállitva a driverben
Egy 8 csatornás realtek HD audio hangkártya van a gépben.
PoverDVD alatt meg semmilyen hang nem szól ha SPdif van beállitva hangkimenetnek.
Hogyan kéne beállitani,hogy változatlan formába továbitsa a jeleket az erösitöhöz és hagyja hogy az erösitö alakitsa a hangot?
Tudni kéne pontosan, milyen hangkártya (Realtek melyik típusa).
A helyzet az, hogy a számítógép digitális kimeneten csak PCM jelet küld abban az esetben, ha a hang forrása nem Dolby Digital (AC3) vagy DTS. Próbáld ki, ha mondjuk lejátszol valamilyen DVD-t, aminek DD vagy DTS hangja van, egyből lesz több csatorna, míg az mp3-nál nem lesz, csak sztereó.
Valószínűleg a te Realtek integrált "hangkártyád" még egy régebbi típus, és nem tudja a Dolby Digital Live vagy DTS Connect szolgáltatást. Ha ezek közül lenne valamelyik, akkor az összes csatornán jövő hangot -- minden nem DD vagy DTS forrásokból eredő hangot, köztük a játékok többcsatornás hangja és az említett tesztet is -- belekódolná egyetlen digitális AC3 vagy DTS jelfolyamba, azzal pedig a dekóder már elbánna.
Hangkártya Realtek ALC883 @ Unknown Ezt irja ki az everest teszt progi.
Nemtudom hogy ennek tudnia kéne azt amit irtál.De akkor a saját beépitett tesztjét akkor csak az analog kimeneteken tudná lejátszani?
És ha tudja az EAX-ot akkor elviekben ki kéne a játékok hagját is többcsatornásan küldeni vagy nem?
Akkor ezt miért nem irták bele a manuálba,hogy a digitális kimeneten csak DD vagy DTS hangot tud kiadni a többit csak stereoba?
Közbe nézegettem képeket...elvileg úgy kell beállítani, hogy a keverőn 6ch helyett dolby digital 5.1-et választasz...és elvileg lent is kéne lennie egy panelnek, hogy dd live...nézd meg ezt a képet
realtek
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Csatlakoztatás
A 883 elvileg tudja a DD Liveot (bár olyasmit is láttam, hogy opcionális). Javaslom a legújabb HD Audio drivereket a Realtek honlapjáról. Ha ez megvan, akkor elvileg be tudod állítani. Sajnos rég volt realtekem, nem vágom fejből, de emlékszem, hogy nekem is ment.
Egyébként az EAX-nek nem sok köze van a dolgokhoz (főleg, hogy pl. Vista alatt nincs EAX, mivel a dx10-ből kihagyták a támogatást, max OpenAL-en van EAX, de ez egy másik történet), ha nincs DD Live vagy DTS connect akkor csak analógon jön ki a játékok többcsatis hangja (hangkártya kimeneteinek összekötése jack kábellel az erősítő AC3 előkészített bemenetével). Javaslom, próbálkozz, mert nekem már 2 évvel ezelőtt sikerült Realtek és Intel 925X párosításával a dolog
Ha nagyon nem megy, akkor ha van időm, megnézem a realtek 883 beállítópaneljét a melóhelyen holnap vagy pénteken.
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Csatlakoztatás
Lenne egy kérdésem azokhoz akik jobban értenek a dologhoz.Miért nem szól minden hangszóró ha a számitogépen a hangkártya panelon a 3d-s tesztet probálom?mindig csak a 2 front szól.
keverö
spdif beállitás
PoverDVD alatt meg semmilyen hang nem szól ha SPdif van beállitva hangkimenetnek.
Hogyan kéne beállitani,hogy változatlan formába továbitsa a jeleket az erösitöhöz és hagyja hogy az erösitö alakitsa a hangot?
A helyzet az, hogy a számítógép digitális kimeneten csak PCM jelet küld abban az esetben, ha a hang forrása nem Dolby Digital (AC3) vagy DTS. Próbáld ki, ha mondjuk lejátszol valamilyen DVD-t, aminek DD vagy DTS hangja van, egyből lesz több csatorna, míg az mp3-nál nem lesz, csak sztereó.
Valószínűleg a te Realtek integrált "hangkártyád" még egy régebbi típus, és nem tudja a Dolby Digital Live vagy DTS Connect szolgáltatást. Ha ezek közül lenne valamelyik, akkor az összes csatornán jövő hangot -- minden nem DD vagy DTS forrásokból eredő hangot, köztük a játékok többcsatornás hangja és az említett tesztet is -- belekódolná egyetlen digitális AC3 vagy DTS jelfolyamba, azzal pedig a dekóder már elbánna.
Hangkártya Realtek ALC883 @ Unknown Ezt irja ki az everest teszt progi.
Nemtudom hogy ennek tudnia kéne azt amit irtál.De akkor a saját beépitett tesztjét akkor csak az analog kimeneteken tudná lejátszani?
És ha tudja az EAX-ot akkor elviekben ki kéne a játékok hagját is többcsatornásan küldeni vagy nem?
Akkor ezt miért nem irták bele a manuálba,hogy a digitális kimeneten csak DD vagy DTS hangot tud kiadni a többit csak stereoba?
Csatlakoztatás
Mostanában tűnt fel, hogy a TV hangja búg (vmikor erősebben, vmikor gyengébben) ha az erölködőmön keresztül hallgatom.Minden más (szgép, dvd, rádió) zajtalan.
Jól gondolom, hogy az a gond, h a tv-ről a hang egy noname 2rca-2rca kábelen keresztül utazik? Annakidején gondoltam, tv hangnak az is megteszi, de nem hittem volna, hogy ilyen gagyi az árnyékolása...
Vagy lehet más is a búgás oka? (Mielőtt még feleslegesen hagyok ott a Kácsánál ezreket)
Húzd ki az erősítőből a PC hangkábelét és úgy hallgasd meg a tévé hangját.
Földhurokra gyanakszom, ami amiatt lehet, hogy a PC teste (általában földelt, egyben a hangkábel árnyékolásával is) nem egy potenciálon van az antennakábel árnyékolásával (kábeltévé esetén akár 200 V is lehet a földhöz képest).
A másik verzió lehet az, hogy a tévé erősítőjének a minősége nem éppen hifi. (Nem ismerem a tévédet).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
keverö
spdif beállitás
Csatlakoztatás
Mostanában tűnt fel, hogy a TV hangja búg (vmikor erősebben, vmikor gyengébben) ha az erölködőmön keresztül hallgatom.Minden más (szgép, dvd, rádió) zajtalan.
Jól gondolom, hogy az a gond, h a tv-ről a hang egy noname 2rca-2rca kábelen keresztül utazik? Annakidején gondoltam, tv hangnak az is megteszi, de nem hittem volna, hogy ilyen gagyi az árnyékolása...
Vagy lehet más is a búgás oka? (Mielőtt még feleslegesen hagyok ott a Kácsánál ezreket)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Csatlakoztatás
Lenne egy kérdésem azokhoz akik jobban értenek a dologhoz.
Miért nem szól minden hangszóró ha a számitogépen a hangkártya panelon a 3d-s tesztet probálom?mindig csak a 2 front szól.
keverö
spdif beállitás
Csatlakoztatás
Nem hallottál még ilyenröl?
Hallani még hagyján, de látni?!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Csatlakoztatás
Nem hallottál még ilyenröl?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Csatlakoztatás
Milyen bemenet és milyen csatlakozó?Ha tudsz rakj fel képet az erősködőrül és a hangjarirul is.
Úgy egyszerübb is a dolog.
Megnézném azt a képet a hangjarirul!
Létezik RCA Y-kábel, azzal lehet közösíteni. Bármelyik nagyáruházban vagy elektronikai alkatrészboltban kapható.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Csatlakoztatás
Milyen bemenet és milyen csatlakozó?
Ha tudsz rakj fel képet az erősködőrül és a hangjarirul is.
Úgy egyszerübb is a dolog.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Csatlakoztatás
szevasztok! Olyan gondom van, hogy 1 erősítőbe kéne bedugni a PC-t és a dvd lejátszót is.A gond az, hogy az erősítőn csak 1 bemenet van.Megoldható ez valami elosztóval, és mindkettőt abba az 1 bemenetbe dugni? elöre is kösz
Csatlakoztatás
segítsen valaki néhány darab öszekötésben, valami soha nem megy.
1. TV / 2 scart csatlakozóval
2. csodás UPC dekóder / 2 scart
3. DVD lejátszó / 1 scart
4. video felvevő / 2 scart
- nincs odahaza valami AVR-ed?
csak scart kábelek vannak, vagy 5 és egy scart elosztó
Csatlakoztatás
- nincs odahaza valami AVR-ed?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Csatlakoztatás
Sziasztok,
Mit kellene tennem?
Köszi
Csatlakoztatás
A kártya típusa realtec AC 97; dx 9-es.
Ez utóbbi kép a hangkártya saját dekóderére vonatkozik, a saját analóg kimenetei vannak feltüntetve. Te nem ezeket használod, a dekódolást az erősítővel akarod végeztetni. Keress másik fület, ami a digitális (SPDIF) kimenet beállításaira vonatkozik.
Csatlakoztatás
A kártya típusa realtec AC 97; dx 9-es.
Csatlakoztatás
Szia, szaisztok,
kösz szépen a segitséget!
Pshysoul: igazad van az erősitőt optikaival a pc-hez.
Szal, sztem jól van beállitva a kártya, mást különben sem tudnák.
Csatolok 1 képet a beállitásról, és egyet a csatornatesztről.
Csatlakoztatás
Sziasztok.
Olyan gondom van ha összekötöm a hangfalakat optikai kábellel (5db) az erősítővel (7.1) és a számítógépet (7.1) és tesztelem a csatornákat (bármilyen módon, hangzásban) akkor csak a frontok mennek.
Ha RCA kábelekkel kötöm össze akkor is ugyan ezt csinálja, viszont ha „multichanalre” kapcsolom az erősítőt akkor megy mind az 5 hangfal, csatorna.
Ezzel az abaj hogy nem tudok DTS-t vagy Dolby Prologicot választani.
Miért nem megy optikaival mind az összes csatorna?
Így filmeket sem tudom dolbyban nézni?
Nagyon jó lenne ha meg lehetne oldani optikaival a DTS-t és a Prologicot mert stereóban nagyság rendekkel jobb az optikai kábel.
Talán a hangkártyát kéne másképp konfigurálni. Nem ismerem a hangkártyádat, de valószínűleg tartom, hogy hasonló beállítások vonatkoznak a digitális kimenetre, mint a DVD lejátszók/felvevők esetén. Tehát be kell állítani, hogy DD, dts és MPEG kódulású (film)hang esetén a hangkártya végezze-e az átalakítást, vagy változatlanul küldje a jelet tovább. A helyes beállítás: DD és dts esetén ne alakítson át (DVD-knél 'Bitstream' beállítás), MPEG hangnál viszont konvertáljon LPCM-re.
Csatlakoztatás
Ha RCA kábelekkel kötöm össze akkor is ugyan ezt csinálja, viszont ha „multichanalre” kapcsolom az erősítőt akkor megy mind az 5 hangfal, csatorna.Ezzel az abaj hogy nem tudok DTS-t vagy Dolby Prologicot választani.
Nagyon jó lenne ha meg lehetne oldani optikaival a DTS-t és a Prologicot mert stereóban nagyság rendekkel jobb az optikai kábel.
Optikai kábellel kötöd az erősítőt a hangfalakhoz? Az érdekes
Gondolom a gépet és erősítőt kötötted optikaival..azon elvileg kimehet a dd/dts jel, csak a hangkártyát úgy kell beállítani, hogy a digit kimenetet be kell kapcsolni (ha megy ki jel akkor ez oké), és progikban pedig spdif kimenetet választani (spdif passtrough..és akkor az erősítő szépen érzékeli, hogy milyen jelet kap, és átvált).
Bővebb infó nélkül ennyit lehet mondani..egyébként tudni kéne milyen hangkártya (audigy-ket nehéz beállítani)..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Csatlakoztatás
Sziasztok.
Olyan gondom van ha összekötöm a hangfalakat optikai kábellel (5db) az erősítővel (7.1) és a számítógépet (7.1) és tesztelem a csatornákat (bármilyen módon, hangzásban) akkor csak a frontok mennek.
Ha RCA kábelekkel kötöm össze akkor is ugyan ezt csinálja, viszont ha „multichanalre” kapcsolom az erősítőt akkor megy mind az 5 hangfal, csatorna.
Ezzel az abaj hogy nem tudok DTS-t vagy Dolby Prologicot választani.
Csatlakoztatás
Értem, én is erre gondoltam végül. De az eredeti kérdésem fennál: sima kompozit jellel/kábellel ezexerint nem érdemes összekötni a dvd felvevőt a tévével?
Azaz tulképp milyen jelet is értelmezhetünk sima modulált tévé jelként? Kompozit? Vagy más? Mert ha kompozit, marad(hatna) az egyszerűbb video csatlakozó.
Azért elmondom, szemre nem fedeztem fel különösebb különbséget a scart illetve a video csatlakoztatás között, ha a dvdrec tunerjét nézem, vagy a tévén ugyanazt a csatornát... DVD-n persze észrevehető az élesebb és talán színtelítettebb kép (RGB-n), de ugye dvd-t nem ezen/nem így néznék. De már magam sem tudom...
Csak nézd meg a menüt sima video és RGB állásban. Videonál az összes vonal, betű meg minden remeg vagy 'mászik', RGB-nél meg tisztán áll, ahogy kell.
Az S-Video meg nagyon közel van az RGB-hez, a videonál sokkal jobb.
Csatlakoztatás
Értem, én is erre gondoltam végül. De az eredeti kérdésem fennál: sima kompozit jellel/kábellel ezexerint nem érdemes összekötni a dvd felvevőt a tévével?
Azaz tulképp milyen jelet is értelmezhetünk sima modulált tévé jelként? Kompozit? Vagy más? Mert ha kompozit, marad(hatna) az egyszerűbb video csatlakozó.
Azért elmondom, szemre nem fedeztem fel különösebb különbséget a scart illetve a video csatlakoztatás között, ha a dvdrec tunerjét nézem, vagy a tévén ugyanazt a csatornát... DVD-n persze észrevehető az élesebb és talán színtelítettebb kép (RGB-n), de ugye dvd-t nem ezen/nem így néznék. De már magam sem tudom...
Csatlakoztatás
Akkor neked mégiscsak egy scart elosztóra lenne szükséged, csak nem a DVD lejátszót kellene közösítened a felvevővel, hanem a felvevőről jövő bemenetet az erősítőre menő hangkimenettel, az AV2-be dugva a közös ágat. Így a készülékeid nem zavarnák egymást.
Arra vigyázz, hogy a felvevőből csak a képet vidd át a tévére, különben a hangja is kimegy az erősítőr, összekeveredve a tévé hangjával. Vagy egy S-Video kábel és egy S-video-scart átalakító kell hozzá, vagy a sima scart elosztó helyett egy olyan, amibe egy scart és egy S-video is bemegy és egy scart jön ki.