Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nézem ezeket a cinemascope 720P HD DVD ripeket, és felötlött benne, hogy vajon miért nem anamorphic módon kódolják a releaser csapatok? A h264 és matroska gyönyörűen támogatja az anamorphic képarányt, és a 720P mégiscsak nagyobb sorfelbontású, mint az ötszáznemtudommennyi...
Htpc (Home Theatre PC)
Van megint pár kérdésem:
mkv - fileok lejátszásával gyűlt meg a bajom
Ezért leszedtem egy Combined Community Codec Pack-ot, és telepítettem vele a Media Player Classicot is (amit adtak hozzá)
Gondjaim:
- az mkv (illeve Matroska kódolású avi) fileok lejátszása során a gépnek csak az egyik procija van használatban, így a lejátszás akadozik.
- Ebben az új MediaPlayer Classicban nem tudtam beállítani hogy a DD/DTS jel az SP-Difre menjen, mindenképpen dekódolva küldi ki.
Köszi!
core avc-t tedd fel és reggeld be
akkor megy a multi thread
DD/DTS hez tegyél fel egy ac3 filtert és ne kodoltasd a hangot.
Htpc (Home Theatre PC)
Ha ez vigasztal, az eredeti BD is ugyanolyan, nem a ripelést rontoták el...
Nekem is megvan DVD-n és amikor összehasonlítottam, szerintem a DVD győzött, de ez izlés kérdése is.
Htpc (Home Theatre PC)
szerintem a wincsi motorja lesz
elképzelhető, de nem annyira valószínű, mert a vinyón nem nagyon kéne keresgélnie alapban (persze rendszervinyón esetleg..), majd megpróbálom külön a vinyókat meghallgatni..
Szerintem is valszeg vinyómotor, az ugye mindig megy, ha csak be nem állítod, hogy egy idő után lekapcsoljon. Ráadásul annak a hangját az AAM-el sem lehet csökkenteni.
Amúgy valami nem horror árú hangszigetelő anyag engem is érdekelne. Üveggyapot mondjuk nem jó, azt ne mondjátok. Az előny ha nem hőszigetelő, nem tom létezik-e ilyen...
Htpc (Home Theatre PC)
A scythe Quiet Drive-ot használom, nagyon szépen lehalkította a wincsit, egy wd 150gb raptort.
- Raptor HTPC-be? lol
A 150-es nem tom milyen, de a 74-es állítólag meglepően csendes.
Htpc (Home Theatre PC)
Van megint pár kérdésem:
mkv - fileok lejátszásával gyűlt meg a bajom
Ezért leszedtem egy Combined Community Codec Pack-ot, és telepítettem vele a Media Player Classicot is (amit adtak hozzá)
Gondjaim:
- az mkv (illeve Matroska kódolású avi) fileok lejátszása során a gépnek csak az egyik procija van használatban, így a lejátszás akadozik.
- Ebben az új MediaPlayer Classicban nem tudtam beállítani hogy a DD/DTS jel az SP-Difre menjen, mindenképpen dekódolva küldi ki.
Köszi!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
.. de nem tudok Dolby Digital, vagy DTS hangot kicsikarni belőle DVD-ről, lehet egyáltalán? Vagy vennem kell másik hangkártyát? az audio kodekeknel at kell allitani a DTS dekodolaset s/pdif-re.
gondolom erre gondoltal:
- pontosabban nem a dekodolast kell allitani, hanem csak szimplan at kell/ki kell engedni a dekodolatlan DTS jelet a digit kimenetre.. [pass through..]
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
A scythe Quiet Drive-ot használom, nagyon szépen lehalkította a wincsit, egy wd 150gb raptort.
- Raptor HTPC-be? lol
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok, kéne egy kis segítség. Szóval az alaplapomon van egy AC97-es 5.1-es hangkártya, optikai kábellel kötöttem össze az Onkyo TX-DS 484-es erősítőmmel és hang van, de nem tudok Dolby Digital, vagy DTS hangot kicsikarni belőle DVD-ről, lehet egyáltalán? Vagy vennem kell másik hangkártyát?Légyszi segítsetek.
Előre is köszi.
az audio kodekeknel at kell allitani a DTS dekodolaset s/pdif-re.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok !
Lecseréltem a régi CRT tv met. Az új megjelenítő egy pana TH42PV60 as plazma lett. Még nincs itthon mert csak hétfőn tudják kiszállítani.
Szerintetek hogy kellene összekötnöm a HTPC mel hogy a legjobb képet kapjam ? A HTPC be egy Geforce 6600 kártya van. Szeretném natívan meghajtani 1024*768 ban és aspect ratio correctet használni hozzá.
ugyanez a felallas van itt is. legjob kepe vga-val hajtva van. azt viszont nem lehet 50hz-re allitani csak 60-tol felfele talan 85Hz-ig. hdmi-t lehet 50hz-re allitani, ha szabvany felbontast hasznalsz. ha nem akkor csak 60-ra de ugy sem olyan eles a kep mint vga-val es a szinek se az igaziak. hogy ez a tv vagy a vga vagy a driver hibaja azt nem tudom.
Htpc (Home Theatre PC)
Leszedtem a Terminator 1 720p-s BRripjét. A hang valami katasztrófa, erőtlen, erősen dinamika hiányos, tompa. A kép hasonlóan rossz. A DVD-n jobb minőségű szerintem az egész kiadvány. [/offtopic]
Ha ez vigasztal, az eredeti BD is ugyanolyan, nem a ripelést rontoták el...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
elképzelhető, de nem annyira valószínű, mert a vinyón nem nagyon kéne keresgélnie alapban (persze rendszervinyón esetleg..), majd megpróbálom külön a vinyókat meghallgatni..
vga hűtője biztos nem, mert alaplapit használok (így sok problémától megszabadultam)
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Htpc (Home Theatre PC)
halkítsd le szoftveresen.
Van erre valamilyen progi? googlezgetek..de még semmi eredmény..talán a gyártó oldalán..
samsung v maxtor vinyóhoz? a samsung lenne a fontos..
HFT
Cd-re kell kaparni és bebootolni róla.
köszi, már megtaláltam magamtól is
gyorsan le is nyomattam leghalkabbra mindkét vinyót..
viszont még mindig van egy magasfrekis hang..az nagyon zavaró, nemtudom mi okozza..talán táp v procihűtő..majd kiderül.
Htpc (Home Theatre PC)
A scythe Quiet Drive-ot használom, nagyon szépen lehalkította a wincsit, egy wd 150gb raptort. A hőmérsékletét is szépen kordában tartja, 2-3 fokkal magasabb csak mintha nem lenne benne a wincsi. Az elég durva seek hangot csak egércincogásnak hallani.
Htpc (Home Theatre PC)
viszont még mindig van egy magasfrekis hang..az nagyon zavaró, nemtudom mi okozza..talán táp v procihűtő..majd kiderül.
Esetleg egy denevér ?
-Kisfiam! Hozz egy kis hurkát. De ne véreset!!
-Denevéreset???!!
Nézd meg a videokarit. Ha nem passzív, akkor az szokott általában magas hangon visítani. Ha nem az, akkor lehet bármi is
Htpc (Home Theatre PC)
Van erre valamilyen progi? googlezgetek..de még semmi eredmény..talán a gyártó oldalán..
HFT
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Htpc (Home Theatre PC)
minden vinyóhoz jó, holnap adok linket, most fáradt vagyok és megyek mozizni
Vettél??
Htpc (Home Theatre PC)
HFT
Htpc (Home Theatre PC)
minden vinyóhoz jó, holnap adok linket, most fáradt vagyok és megyek mozizni
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Hm..szóval most épp az a problémám, hogy hangosak a vincsik és kellene valami jó ötlet, amivel szépen zajmentessé tehetem őket, persze csere nélkül stb..
A silentpcreview-en van egy-két érdekes megoldás, de hátha van egyszerűbb ami jól vezeti a hőt stb..
Lehetséges, hogy a vinyókeretből is át kellene tennem a 80as vinyót egy sima helyre, a keretet meg benthagyni üresen..
any idea?
Htpc (Home Theatre PC)
Na még 1 dolog eszembe jutott, segíthetne a dolgon a teljes házhangszigetelés..ezt mivel érdemes csinálni szerintetek? (persze olcsó, itthoni anyagra gondolok), egyik srác vatta+filccel letakarva kombót írta fórumon..de nemtudom az mennyire optimális megoldás..
tehát vajon mivel lehetne hangszigetelni? viszont felül lehetséges, hogy ki kellene hagyni 1 ventihelyet, vagy olyan anyag kellene ami nem nagyon hőszigetel..
ha esetleg valaki barkácsolt már ilyet pls írjon tapasztalatot
Htpc (Home Theatre PC)
A rendszervinyónak meg vettem egy ilyet : Scythe silent box Mondjuk ennek az árán vehetsz egy halkabb vincsit is.
Köszi a tippeket, a legjobb megoldás a scyte lenne, de annak horror ára van..vagyis 10körül (az, vagy valami nagyon hasonló)..inkább diy megoldásokat keresek
Ma már alkottam 2 csavarmentes felfogatást a ventiknek, szivaccsal rögzítettem őket
Ha elvinnék a hk-t, akkor vehetnék végre új tápot is, és tovább lehetne próbálgatni..
Htpc (Home Theatre PC)
Hm..szóval most épp az a problémám, hogy hangosak a vincsik és kellene valami jó ötlet, amivel szépen zajmentessé tehetem őket, persze csere nélkül stb..
Vincsi halkító
A rendszervinyónak meg vettem egy ilyet : Scythe silent box Mondjuk ennek az árán vehetsz egy halkabb vincsit is.
Én valami hasonlót csináltam Nexus damptek ből meg alumínium lemezből. De ezt készen is megveheted.
Esetleg Nexus Disktwin
Kábeles kérdésemre senki ? Ti hogy kötitek össze a PC t a plazmával ?
HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy 1280x1024 volt a felbontása.
Igen, a MOM vetítőgépének. De ettől függetlenül 1920x1080/24p-ben forgatták.