Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Rohadt ATI driver már megint szopat. Felraktam a 7.1-es jan.10-eit a 9600pro-hoz (XP alatt). Nagy nehezen beindult ez a szemétláda.

Ha valami nem fér ki egy oldalon (internet, total commander) és görgeti kell hullámzik, lassú szar az egész.

De a legfontosabb, h nem tudom klónozni a TFT-t. Nem akarok kapcsolgatni... Azt akarom, h a TFT (1280x768) legyen az elsődleges (ez eddig oké is), másodszor pedig azt, h ez klónozva legyen úgy, h ha bekapcsolom a projektort (848x480), akkor azon induljon be egyből a 480p-s fent említett felbontás és ne kelljen kapcsolgatni. Ez megoldható?
Azért kérdezem ezt h megoldható-e, mert azt sem tudom, h ezt hol kellene beállítani (már ha lehetséges ilyen). Klónozás pedig alatt azt értem, h a TFT mennyen 1280x1024-be és egyidejüleg ugyanazt lássam a vásznon 848x480-ba.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Elkészült az EVOdemux újabb verziója (0.41) ez már elboldogul az ilyen PIP-es filmekkel is.
Az ezzel kiszedett videostream szépen folyamatosan megy a pdvd-ben.

Letöltés: EVOdemux.exe

Pel ! A feliratokat továbbra sem demuxálja? Az angol feliratokra nagy szükség lenne az utólagos magyar felirat pontos időzítései miatt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

itt nagyobb eséllyel előfordulnak olyanok, akik valóban rendelkeznek nagy méretű megjelenítőkkel.
sztem h a Te kijelződön mi néz ki jobban, azt Te tudod eldönteni és nem a sok "nagyokos"

nekem is volt sd-lcd vetitőm, s a HD anyagok klasszisokkal jobban néztek ki, mint egy dvd :kiraly: és azok még nem hddvdripek voltak ... szal nekem aztán magyarázhat bárki, bármit, a szememnek jobban hiszek

Joco: nagyon szép, de gondolom egy vagyon

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom.
"De jure" szerintem a HD ripek jobb minőségűek, de ez de facto nem mindig érvényesül. Például a Gyűrűk ura extended 4 lemezes verziójának a képe nekem jobban tetszik, mint a nagy lelkesedéssel letöltött HDTV rip. Még akkor is, ha a részletessége esetleg nem olyan. Ugyanakkor például a Shark Tale HD ripje sokkal-de-sokkal jobb, mint a DVD verzió. A HD ripekkel egyébként leginkább színproblémák lehetnek. Alkalmanként fakóbbak, mesterkéltebbek, mint a retail DVD színei. Viszont az újabban elérhetővé vált HD DVD ripek egyszerűen fantasztikusak. A DVD a nyomába nem érthet ezeknek, még sima SD projektoron sem (nekem egy Mt200-am van). A logikus magyarázatát nem tudom, hogy miért szebb a HD, de ez van, ezt látom.

A prostprocessingel, azaz a kép szoftveres feljavításával kapcsolatban viszont az a véleményem, hogy - eltekintve a gyagyi módon masterelt B kategóriás kiadványoktól és a rossz ripektől - azok elvileg manipulálás nélkül a legjobbak. A postprocessing tulajdonképpen "elrontja" a képet, viszont éppen úgy rontja el, ahogy az a nézőnek tetszik. Nem hinném ugyanis, hogy a mérnökök által DVD-re álmodott képnél házilagos amatőr postprocess-ekkel jobb képet lehetne elérni, viszont ahány ember, annyi ízlés, és egyáltalán nem biztos, hogy a mérnökök ízlése megegyezik sokunk ízlésével.

Joco1114
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Joco1114 »

Ezt ismeri valaki? Van valakinek tapasztalata?

http://www.fujitsu-siemens.hu/home/prod ... eo_ev.html

Joc

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Serenity HD-DVD HUNSUB (6 fájl)

Leírás:

A torrent tartalma: magyar feliratozás a Serenity HD-DVD filmhez.

Az ADV_OBJ mappát felülírod a Serenity HD DVD mappájában a leszedett fileokkal, majd lejátszáskor az U gombbal átváltasz magyar feliratra...

Ha valami nem tiszta szóljatok, mivel tudomásom szerint ez az első magyar nyelvű kiegészítő HDDVD felirat, ezért ne kövezzetek halálra valami apróságért... 2 napomba telt megcsinálni. Reményem szerint nem az utolsó tőlem, de tárhely hiányában jelenleg nem tarthatok több HD cuccot.

exCat ! Ezer köszönet. Teszteltem, teljesen jó , esetleg a pozíción lehetne módosítani, de ez már izlés kérdése. Szuper ! Ezek szerint ugyanezzel a struktúrával bármelyik filmhez le lehet gyártani? Neki is esek egynek...

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Köszi a tippeket, King Kong megy akadás nélkül

gmomo
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gmomo »

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Bár már látom, hogy ebből hatalmas nagy bontás lesz.

OFFTOPIC:

Én is tervezek bontást , bár én azért, hogy kivigyem a projit a moziszoba mögötti garderob-ba, és kis üvegen át nyomja be a cuccost a szobába, a hangja meg maradjon kinnt (mint az igazi mozikba)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

gmomo

Htpc (Home Theatre PC)

Persze a VGA kábelel (DVI-DVIvégekkel) funkcionál a proji rendesen, de az rövid is, meg a DVI kábel klasszul bele van építve egy kábelcsatornába.

Értem, a kábel tehát adott. Akkor esetleg másik DVI=>HDMI átalakítóval kéne próbálkozni, mert ahogy elmondod, sztem működnie kéne a projinak.
Thx!
Bár már látom, hogy ebből hatalmas nagy bontás lesz. Nem úszom meg kiadás nélkül.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Persze a VGA kábelel (DVI-DVIvégekkel) funkcionál a proji rendesen, de az rövid is, meg a DVI kábel klasszul bele van építve egy kábelcsatornába.
Értem, a kábel tehát adott. Akkor esetleg másik DVI=>HDMI átalakítóval kéne próbálkozni, mert ahogy elmondod, sztem működnie kéne a projinak.

gmomo

Htpc (Home Theatre PC)

Full alap. 60HzMost néztem meg pontosabban a DVI szabványt.
Szóval az alaplap csak DVI- D-t tud,  a proji, az DVI-I, tehát elvileg itt nincs problem.A kábel egyik vége DVI-D single link, a másik vége HDMI. Erre ráhuztam egy átalakítót, ami DVI-D dual link. Ez lenne a baj? 

Minden lehet. Ki kéne próbálni a DVI bemenetes monitoroddal, hogy vesz-e jelet ezzel a DVI=>HDMI=DVI kábellel. Ha igen, akkor nemtom. Talán ki kéne próbálni egy sima DVI=>DVI kábellel is a projit.

Ezt jól megmondtam
Ja, csak az a baj, hogy egy nyamvadék VGA kábelen kívül nincs más kábelem, a monitoromon meg csak VGA bemenet van.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Full alap. 60HzMost néztem meg pontosabban a DVI szabványt.
Szóval az alaplap csak DVI- D-t tud, a proji, az DVI-I, tehát elvileg itt nincs problem.A kábel egyik vége DVI-D single link, a másik vége HDMI. Erre ráhuztam egy átalakítót, ami DVI-D dual link. Ez lenne a baj?

Minden lehet. Ki kéne próbálni a DVI bemenetes monitoroddal, hogy vesz-e jelet ezzel a DVI=>HDMI=DVI kábellel. Ha igen, akkor nemtom. Talán ki kéne próbálni egy sima DVI=>DVI kábellel is a projit.

Ezt jól megmondtam

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Érdekes, de tetszetős HTPC ház megoldás.

gmomo

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!Van egy nagy problémám.
Most építek egy HTPC-t. A videokártya DVI kimenetét kötöm a proji DVI bemenetére azzal a DVI kábellel, amit az előző dvd lejátszómhoz használtam.
A gondom annyi, hogy a projin nem jelenik meg a kép.
A DVI kábelen egyébként hiányzik asszem 2 sor tű. Lehet ez a gond? Aki vágja a témát, homályosítson már fel.
Köszi!

Hány Hz frissítési freki megy a projinak? Talán a proji csak 60Hz-et tud, te meg 75 Hz-el kínálod meg... Csak 1 5let.
Full alap. 60Hz
Most néztem meg pontosabban a DVI szabványt.
Szóval az alaplap csak DVI- D-t tud, a proji, az DVI-I, tehát elvileg itt nincs problem.A kábel egyik vége DVI-D single link, a másik vége HDMI. Erre ráhuztam egy átalakítót, ami DVI-D dual link. Ez lenne a baj?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!Van egy nagy problémám.
Most építek egy HTPC-t. A videokártya DVI kimenetét kötöm a proji DVI bemenetére azzal a DVI kábellel, amit az előző dvd lejátszómhoz használtam.
A DVI kábelen egyébként hiányzik asszem 2 sor tű. Lehet ez a gond? Aki vágja a témát, homályosítson már fel.
Köszi!

Hány Hz frissítési freki megy a projinak? Talán a proji csak 60Hz-et tud, te meg 75 Hz-el kínálod meg... Csak 1 5let.

gmomo

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!
Van egy nagy problémám.
Köszi!

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

Én annyit tudok mondani, hogy az 576p-s vetítőmön a nagyon jó képminőségű dvd-k (elég nagy a szórás ugye) kemény utófeldolgozással tudnak úgy kinézni, mint a 720p-ről leskálázott hd anyagok. (Egyelőre új EVO-s filmet nem néztem.)
Viszont erre tudok magyarázatot is. A hd cuccokat szinte minden post-process nélkül nézem, mert nem bírja a gépem, a kikódolás + leskázás elég munkaigényes, míg dvdnél ugye pont natívban nézem, tehát ilyesmivel nincs "munka".

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom. ...

Csak nem a HWSW-ről beszélsz?
Én ott láttam ilyet, hogy egyébként hozzáértőnek tűnő emberek (ppeter, sfij) istenítik a DVD-t a HD ripekkel szemben, még a HD DVD ripeket is lehúzták ott.
Szerintem, ha te látsz különbséget, akkor élvezd a mozid.
Én is ezt teszem...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

naszóval, az úgy volt, h kirúgtak az endlessről... ha vlkinek esetleg van egy fölös meghívója, hmm, meghívhatna... :kiraly: Köszi előre is ( tudom tartani a ratio-t, csak benéztem... )

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom.
Ha csak az kell, aggatunk rád itt is hideget - meleget..

no de picit komolyabban... 480p-s vetítőről nem tudok nyilatkozni, mert nekem nincs ilyenem (720p van), de logikailag nézve, egy jobb forrásból kiindulva még egy lebutított kép is lehet jobb, mint ha gyengébb a kiindulóanyag.

Másrészről meg aki azt állítja, hogy átlagos esetet tekintve a gyári DVD jobb képminőséget ad, a 720p-s rip-eknél, az vak

- na jó, persze ehhez hozzátartozik az is - amit itt már taglaltunk párszor - hogy a forrásanyag hibáitól sajna nem mentesek ezek a rip-ek. De a jó forrásból - pl. mostnság ugye már van HD-DVD is - kiindulva tuti, hogy jobb minőséget lehet előállítani mint amit DVD-n megveszel. (akár még szuperbites lemezhez hasonlítva is)

goe

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: goe »

Sziasztok!

Tudnátok olyan oldalt ajánlani ahol megtudnám nézni hogy milyen
hd releasek "jelentek" meg?
olyat tudok ahol divx-et meg dvd-t tudok megnézni,de létezik ilyen hd-ben is?
köszönöm!
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: avman »

igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom. ha esetleg nem ide való témát feszegetek, akkor megértem elsőre is, h fejezzem be (nem is akarom folytatni igazából) nem kell csúnyán beszélni-
szóval máshol elég erőteljesen lebarmoztak, mikor azt találtam mondani, h egy tisztességes hdtv rip (dvd5/720p/ac3/h264) kb. ua-on a bitrátán nagy képátmérőnél még egy 480p projin is jobb képet ad, mint a dvd5/mpeg2/576p, főleg 130-150 cm átmérőtől, de inkább képszélességen megvizuálva. sőt, tovább mentem és azt mertem állítani, h gyári dvd9 -es mpeg2 verzóval összevetve is van esélye a versenyre, mert kb. 1 gigával nagyobb mpeg2 képméretnél is ad olyan minőséget, szélsőséges esetben jobbat is, mint az üzbég hangsávval ellátott dvd9 verzió, főleg 2 óra feletti filmeknél.
szóval ezzel kapcsolatosan kinek mi a tapasztalata? tényleg hülye vagyok, vagy valóban van benne ráció? ugyanis itt nem elsősorban a felbontás előnye jön ki (bár általános tapasztalat a kép minden alkalommal élesebb), hanem a 2 kodek előnye- hátránya. illetve, h nincs akkora zaj, kontrasztosabb helyeken nincs olyan mértékű pixelesedés, valamint a sötétebb helyeken a makroblokkosodás sem látszik a projektor jellegéből kifolyólag.
namost, jöttek nekem mindenféle okossággal, a fővéresszájú, mint ex h264 bétateszter adatokkal bombázott, meg vaktesztekkel a doom9-ről. de egyik vitapartnerem sem rendelkezett projektorral vagy tekintette meg ténylegesen nagy képfelületen az általam javasolt párosításokat, egyszerűen csak kaptam a hideget-meleget a szar kis 480p projektorommal kapcsolatban, amin semmi nem mérvadó illetve aggatták rám a paraszt tudatlan gyerek hd-t néz merazolyantrendi cimkét. az érv elsősorban az volt, h a dvd9-es verzió legtöbb esetben még upscale-el hd megjelenítőn is jobb minőségű, mint bármely warez 720p megfelelője és punktum.
a vita egyébként elévült és nem is lennék hajlandó folytatni, sem ott, sem itt, csak gondoltam megkérdezem h valóban egy vak barom vagyok, aki messziről jött és mindenfélét beszél, mert itt nagyobb eséllyel előfordulnak olyanok, akik valóban rendelkeznek nagy méretű megjelenítőkkel.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

A HDBits-en a Serenity feliratai között.
Köszi, én csak az srt-ig jutottam...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Serenity HD-DVD HUNSUB (6 fájl) 

Hol van?
Ez a xas file-os megoldás?
El tudnád küldeni?

A HDBits-en a Serenity feliratai között.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”