Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Rohadt ATI driver már megint szopat. Felraktam a 7.1-es jan.10-eit a 9600pro-hoz (XP alatt). Nagy nehezen beindult ez a szemétláda.
Ha valami nem fér ki egy oldalon (internet, total commander) és görgeti kell hullámzik, lassú szar az egész.
De a legfontosabb, h nem tudom klónozni a TFT-t. Nem akarok kapcsolgatni... Azt akarom, h a TFT (1280x768) legyen az elsődleges (ez eddig oké is), másodszor pedig azt, h ez klónozva legyen úgy, h ha bekapcsolom a projektort (848x480), akkor azon induljon be egyből a 480p-s fent említett felbontás és ne kelljen kapcsolgatni. Ez megoldható?
Azért kérdezem ezt h megoldható-e, mert azt sem tudom, h ezt hol kellene beállítani (már ha lehetséges ilyen). Klónozás pedig alatt azt értem, h a TFT mennyen 1280x1024-be és egyidejüleg ugyanazt lássam a vásznon 848x480-ba.
Htpc (Home Theatre PC)
Elkészült az EVOdemux újabb verziója (0.41) ez már elboldogul az ilyen PIP-es filmekkel is.
Az ezzel kiszedett videostream szépen folyamatosan megy a pdvd-ben.
Letöltés: EVOdemux.exe
Pel ! A feliratokat továbbra sem demuxálja? Az angol feliratokra nagy szükség lenne az utólagos magyar felirat pontos időzítései miatt.
Htpc (Home Theatre PC)
itt nagyobb eséllyel előfordulnak olyanok, akik valóban rendelkeznek nagy méretű megjelenítőkkel.
sztem h a Te kijelződön mi néz ki jobban, azt Te tudod eldönteni és nem a sok "nagyokos"
nekem is volt sd-lcd vetitőm, s a HD anyagok klasszisokkal jobban néztek ki, mint egy dvd :kiraly: és azok még nem hddvdripek voltak ... szal nekem aztán magyarázhat bárki, bármit, a szememnek jobban hiszek
Joco: nagyon szép, de gondolom egy vagyon
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom.
"De jure" szerintem a HD ripek jobb minőségűek, de ez de facto nem mindig érvényesül. Például a Gyűrűk ura extended 4 lemezes verziójának a képe nekem jobban tetszik, mint a nagy lelkesedéssel letöltött HDTV rip. Még akkor is, ha a részletessége esetleg nem olyan. Ugyanakkor például a Shark Tale HD ripje sokkal-de-sokkal jobb, mint a DVD verzió. A HD ripekkel egyébként leginkább színproblémák lehetnek. Alkalmanként fakóbbak, mesterkéltebbek, mint a retail DVD színei. Viszont az újabban elérhetővé vált HD DVD ripek egyszerűen fantasztikusak. A DVD a nyomába nem érthet ezeknek, még sima SD projektoron sem (nekem egy Mt200-am van). A logikus magyarázatát nem tudom, hogy miért szebb a HD, de ez van, ezt látom.
A prostprocessingel, azaz a kép szoftveres feljavításával kapcsolatban viszont az a véleményem, hogy - eltekintve a gyagyi módon masterelt B kategóriás kiadványoktól és a rossz ripektől - azok elvileg manipulálás nélkül a legjobbak. A postprocessing tulajdonképpen "elrontja" a képet, viszont éppen úgy rontja el, ahogy az a nézőnek tetszik. Nem hinném ugyanis, hogy a mérnökök által DVD-re álmodott képnél házilagos amatőr postprocess-ekkel jobb képet lehetne elérni, viszont ahány ember, annyi ízlés, és egyáltalán nem biztos, hogy a mérnökök ízlése megegyezik sokunk ízlésével.
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt ismeri valaki? Van valakinek tapasztalata?
http://www.fujitsu-siemens.hu/home/prod ... eo_ev.html
Joc
Htpc (Home Theatre PC)
Serenity HD-DVD HUNSUB (6 fájl)
Leírás:
A torrent tartalma: magyar feliratozás a Serenity HD-DVD filmhez.
Az ADV_OBJ mappát felülírod a Serenity HD DVD mappájában a leszedett fileokkal, majd lejátszáskor az U gombbal átváltasz magyar feliratra...
Ha valami nem tiszta szóljatok, mivel tudomásom szerint ez az első magyar nyelvű kiegészítő HDDVD felirat, ezért ne kövezzetek halálra valami apróságért... 2 napomba telt megcsinálni. Reményem szerint nem az utolsó tőlem, de tárhely hiányában jelenleg nem tarthatok több HD cuccot.
exCat ! Ezer köszönet. Teszteltem, teljesen jó , esetleg a pozíción lehetne módosítani, de ez már izlés kérdése. Szuper ! Ezek szerint ugyanezzel a struktúrával bármelyik filmhez le lehet gyártani? Neki is esek egynek...
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi a tippeket, King Kong megy akadás nélkül
Htpc (Home Theatre PC)
Bár már látom, hogy ebből hatalmas nagy bontás lesz.
OFFTOPIC:
Én is tervezek bontást , bár én azért, hogy kivigyem a projit a moziszoba mögötti garderob-ba, és kis üvegen át nyomja be a cuccost a szobába, a hangja meg maradjon kinnt (mint az igazi mozikba)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
Persze a VGA kábelel (DVI-DVIvégekkel) funkcionál a proji rendesen, de az rövid is, meg a DVI kábel klasszul bele van építve egy kábelcsatornába.
Értem, a kábel tehát adott. Akkor esetleg másik DVI=>HDMI átalakítóval kéne próbálkozni, mert ahogy elmondod, sztem működnie kéne a projinak.
Thx!
Bár már látom, hogy ebből hatalmas nagy bontás lesz. Nem úszom meg kiadás nélkül.
Htpc (Home Theatre PC)
Persze a VGA kábelel (DVI-DVIvégekkel) funkcionál a proji rendesen, de az rövid is, meg a DVI kábel klasszul bele van építve egy kábelcsatornába.
Értem, a kábel tehát adott. Akkor esetleg másik DVI=>HDMI átalakítóval kéne próbálkozni, mert ahogy elmondod, sztem működnie kéne a projinak.
Htpc (Home Theatre PC)
Full alap. 60HzMost néztem meg pontosabban a DVI szabványt.
Szóval az alaplap csak DVI- D-t tud, a proji, az DVI-I, tehát elvileg itt nincs problem.A kábel egyik vége DVI-D single link, a másik vége HDMI. Erre ráhuztam egy átalakítót, ami DVI-D dual link. Ez lenne a baj?
Minden lehet. Ki kéne próbálni a DVI bemenetes monitoroddal, hogy vesz-e jelet ezzel a DVI=>HDMI=DVI kábellel. Ha igen, akkor nemtom. Talán ki kéne próbálni egy sima DVI=>DVI kábellel is a projit.
Ezt jól megmondtam
Ja, csak az a baj, hogy egy nyamvadék VGA kábelen kívül nincs más kábelem, a monitoromon meg csak VGA bemenet van.
Htpc (Home Theatre PC)
Full alap. 60HzMost néztem meg pontosabban a DVI szabványt.
Szóval az alaplap csak DVI- D-t tud, a proji, az DVI-I, tehát elvileg itt nincs problem.A kábel egyik vége DVI-D single link, a másik vége HDMI. Erre ráhuztam egy átalakítót, ami DVI-D dual link. Ez lenne a baj?
Minden lehet. Ki kéne próbálni a DVI bemenetes monitoroddal, hogy vesz-e jelet ezzel a DVI=>HDMI=DVI kábellel. Ha igen, akkor nemtom. Talán ki kéne próbálni egy sima DVI=>DVI kábellel is a projit.
Ezt jól megmondtam
Htpc (Home Theatre PC)
Érdekes, de tetszetős HTPC ház megoldás.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!Van egy nagy problémám.
Most építek egy HTPC-t. A videokártya DVI kimenetét kötöm a proji DVI bemenetére azzal a DVI kábellel, amit az előző dvd lejátszómhoz használtam.
A gondom annyi, hogy a projin nem jelenik meg a kép.
A DVI kábelen egyébként hiányzik asszem 2 sor tű. Lehet ez a gond? Aki vágja a témát, homályosítson már fel.
Köszi!
Hány Hz frissítési freki megy a projinak? Talán a proji csak 60Hz-et tud, te meg 75 Hz-el kínálod meg... Csak 1 5let.
Full alap. 60Hz
Most néztem meg pontosabban a DVI szabványt.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!Van egy nagy problémám.
Most építek egy HTPC-t. A videokártya DVI kimenetét kötöm a proji DVI bemenetére azzal a DVI kábellel, amit az előző dvd lejátszómhoz használtam.
A DVI kábelen egyébként hiányzik asszem 2 sor tű. Lehet ez a gond? Aki vágja a témát, homályosítson már fel.
Köszi!
Hány Hz frissítési freki megy a projinak? Talán a proji csak 60Hz-et tud, te meg 75 Hz-el kínálod meg... Csak 1 5let.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Van egy nagy problémám.
Köszi!
Htpc (Home Theatre PC)
Én annyit tudok mondani, hogy az 576p-s vetítőmön a nagyon jó képminőségű dvd-k (elég nagy a szórás ugye) kemény utófeldolgozással tudnak úgy kinézni, mint a 720p-ről leskálázott hd anyagok. (Egyelőre új EVO-s filmet nem néztem.)
Viszont erre tudok magyarázatot is. A hd cuccokat szinte minden post-process nélkül nézem, mert nem bírja a gépem, a kikódolás + leskázás elég munkaigényes, míg dvdnél ugye pont natívban nézem, tehát ilyesmivel nincs "munka".
Htpc (Home Theatre PC)
igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom. ...
Csak nem a HWSW-ről beszélsz?
Én ott láttam ilyet, hogy egyébként hozzáértőnek tűnő emberek (ppeter, sfij) istenítik a DVD-t a HD ripekkel szemben, még a HD DVD ripeket is lehúzták ott.
Szerintem, ha te látsz különbséget, akkor élvezd a mozid.
Én is ezt teszem...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
naszóval, az úgy volt, h kirúgtak az endlessről... ha vlkinek esetleg van egy fölös meghívója, hmm, meghívhatna... :kiraly: Köszi előre is ( tudom tartani a ratio-t, csak benéztem... )
Htpc (Home Theatre PC)
igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom.
Ha csak az kell, aggatunk rád itt is hideget - meleget..
no de picit komolyabban... 480p-s vetítőről nem tudok nyilatkozni, mert nekem nincs ilyenem (720p van), de logikailag nézve, egy jobb forrásból kiindulva még egy lebutított kép is lehet jobb, mint ha gyengébb a kiindulóanyag.
Másrészről meg aki azt állítja, hogy átlagos esetet tekintve a gyári DVD jobb képminőséget ad, a 720p-s rip-eknél, az vak
- na jó, persze ehhez hozzátartozik az is - amit itt már taglaltunk párszor - hogy a forrásanyag hibáitól sajna nem mentesek ezek a rip-ek. De a jó forrásból - pl. mostnság ugye már van HD-DVD is - kiindulva tuti, hogy jobb minőséget lehet előállítani mint amit DVD-n megveszel. (akár még szuperbites lemezhez hasonlítva is)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Tudnátok olyan oldalt ajánlani ahol megtudnám nézni hogy milyen
hd releasek "jelentek" meg?
olyat tudok ahol divx-et meg dvd-t tudok megnézni,de létezik ilyen hd-ben is?
köszönöm!
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850
Htpc (Home Theatre PC)
igazából sehova be ne sorolható kérdésem gondoltam idepaszírozom. ha esetleg nem ide való témát feszegetek, akkor megértem elsőre is, h fejezzem be (nem is akarom folytatni igazából) nem kell csúnyán beszélni-
szóval máshol elég erőteljesen lebarmoztak, mikor azt találtam mondani, h egy tisztességes hdtv rip (dvd5/720p/ac3/h264) kb. ua-on a bitrátán nagy képátmérőnél még egy 480p projin is jobb képet ad, mint a dvd5/mpeg2/576p, főleg 130-150 cm átmérőtől, de inkább képszélességen megvizuálva. sőt, tovább mentem és azt mertem állítani, h gyári dvd9 -es mpeg2 verzóval összevetve is van esélye a versenyre, mert kb. 1 gigával nagyobb mpeg2 képméretnél is ad olyan minőséget, szélsőséges esetben jobbat is, mint az üzbég hangsávval ellátott dvd9 verzió, főleg 2 óra feletti filmeknél.
szóval ezzel kapcsolatosan kinek mi a tapasztalata? tényleg hülye vagyok, vagy valóban van benne ráció? ugyanis itt nem elsősorban a felbontás előnye jön ki (bár általános tapasztalat a kép minden alkalommal élesebb), hanem a 2 kodek előnye- hátránya. illetve, h nincs akkora zaj, kontrasztosabb helyeken nincs olyan mértékű pixelesedés, valamint a sötétebb helyeken a makroblokkosodás sem látszik a projektor jellegéből kifolyólag.
namost, jöttek nekem mindenféle okossággal, a fővéresszájú, mint ex h264 bétateszter adatokkal bombázott, meg vaktesztekkel a doom9-ről. de egyik vitapartnerem sem rendelkezett projektorral vagy tekintette meg ténylegesen nagy képfelületen az általam javasolt párosításokat, egyszerűen csak kaptam a hideget-meleget a szar kis 480p projektorommal kapcsolatban, amin semmi nem mérvadó illetve aggatták rám a paraszt tudatlan gyerek hd-t néz merazolyantrendi cimkét. az érv elsősorban az volt, h a dvd9-es verzió legtöbb esetben még upscale-el hd megjelenítőn is jobb minőségű, mint bármely warez 720p megfelelője és punktum.
a vita egyébként elévült és nem is lennék hajlandó folytatni, sem ott, sem itt, csak gondoltam megkérdezem h valóban egy vak barom vagyok, aki messziről jött és mindenfélét beszél, mert itt nagyobb eséllyel előfordulnak olyanok, akik valóban rendelkeznek nagy méretű megjelenítőkkel.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.
Htpc (Home Theatre PC)
A HDBits-en a Serenity feliratai között.
Köszi, én csak az srt-ig jutottam...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Serenity HD-DVD HUNSUB (6 fájl)
Hol van?
Ez a xas file-os megoldás?
El tudnád küldeni?
A HDBits-en a Serenity feliratai között.