Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
RGB-n használod?
igen, rosszul teszem?
Nem. Pont jól. Csak egy jobb kábelnek tényleg jobbnak kellene lennie. . .
hát átdugdostam és nem láttam semmit, most majd használom és talán meglátom, bár a régivel is olyan szép képe volt, hogy nem is vártam nagy javulást, nem érzem hogy javulhatna nagyon:)
Csatlakoztatás
RGB-n használod?
igen, rosszul teszem?
Nem. Pont jól. Csak egy jobb kábelnek tényleg jobbnak kellene lennie. . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
-
Vendég
Csatlakoztatás
na most cseréltem ki a 450ft os scart kábelem egy 6000ft os ra.sokkal vastagabb, vagy 15ször olyan nehéz.
hát kövezzetek meg, de én semmit nem látok.
most vagy a régi volt túl jó magához képest vagy az új egy ócskaszar,vagy én vagyok félork de mindkettővel gyönyörű képe van az új lejátszónak:)
...vagy te is beleestél a mókusvakítás csapdájába és elhitted, hogy ha teliholdnál szedett friss harmattal bekened a 220V-s kábelt, akkor attól megváltozik a sztereó szinpad mélységérzete, és definiáltabb lesz a mélyközép tartomány.
én csak hittem azoknak, akik azt írták, hogy rengeteget számít.
most használgatom és majd feltűnik ha javult, de ha valaki azt írja, hogy még be kell járatni azt megfojtogatom:)
szerencs hogy lvitték az árát 3500 ra és nem adtam érte 6 rugeszt
RGB-n használod?
igen, rosszul teszem?
Csatlakoztatás
na most cseréltem ki a 450ft os scart kábelem egy 6000ft os ra.sokkal vastagabb, vagy 15ször olyan nehéz.
most vagy a régi volt túl jó magához képest vagy az új egy ócskaszar,vagy én vagyok félork de mindkettővel gyönyörű képe van az új lejátszónak:)
...vagy te is beleestél a mókusvakítás csapdájába és elhitted, hogy ha teliholdnál szedett friss harmattal bekened a 220V-s kábelt, akkor attól megváltozik a sztereó szinpad mélységérzete, és definiáltabb lesz a mélyközép tartomány.
most használgatom és majd feltűnik ha javult, de ha valaki azt írja, hogy még be kell járatni azt megfojtogatom:)
RGB-n használod?
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
-
Vendég
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
na most cseréltem ki a 450ft os scart kábelem egy 6000ft os ra.
sokkal vastagabb, vagy 15ször olyan nehéz.
Csatlakoztatás
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan visszajeleztél, de szerencsére sikerült megoldanom!!!
Különben a tévé egy sams cw29m166t a dvd lejátszó meg egy grundig dvd-p 7500.
Csak a tévén nem állítottam át - én balga lélek - a forrást...
Még egyszer kösz!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11204
- Kapcsolat:
Csatlakoztatás
Segítsetek nekem!
Vettem egy grundig hordozható DVD lejátszót, amit szeretnék összekötni a tévémmel, hogy a lányom is nézhessen DVD-t a tévén. Vettem is hozzá RCA kábelt, de eddig mindössze csak annyit sikerült elérnem, hogy a tévé hangja hallatszik a DVD lejátszó belső hangszóróján... Na, ugye, a cél valahogy nem ez volt...
Mitévő legyek???
Csatlakoztatás
lehet lámaság a kérdés, de annak, hogy minden komponensen van HDMi csatlakozási lehetőség (Tv/lejátszo/erősítő) van a mindőségre is valós (látható) jótékony hatása vagy csak kábelt sporolunk vele lényegében?
Na, akkor itt is. Indulj ki abból, hogy a jelforrás és a kijelző is digitális! Így hát felesleges és rossz dolog szegény jelet analóggá alakítva utaztatni, majd ismét digitalizálni, néha komponensenként is.
ok Kösz!
Tv:Sony Kp 61PS1, DVD lejátszó: Pio DVD 350 (Philips DVD737), Erősítő: Pio VSX-D1011, Hangfal Front Wharfedale Pacific PI20, Back Pi20, Sorround Back Pi20, Center Wharfedale Pacific, Sub: Wharfedale PC 15
-
Vendég
Csatlakoztatás
nékem ilyen szimpla kis átalakító van, ha in akkor a számgép képe megy a tv be, ha out akkor a tv hangja megy kifelé
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11204
- Kapcsolat:
Csatlakoztatás
lehet lámaság a kérdés, de annak, hogy minden komponensen van HDMi csatlakozási lehetőség (Tv/lejátszo/erősítő) van a mindőségre is valós (látható) jótékony hatása vagy csak kábelt sporolunk vele lényegében?
Na, akkor itt is. Indulj ki abból, hogy a jelforrás és a kijelző is digitális! Így hát felesleges és rossz dolog szegény jelet analóggá alakítva utaztatni, majd ismét digitalizálni, néha komponensenként is.
Csatlakoztatás
Sziatok!
üdv: Barti
Tv:Sony Kp 61PS1, DVD lejátszó: Pio DVD 350 (Philips DVD737), Erősítő: Pio VSX-D1011, Hangfal Front Wharfedale Pacific PI20, Back Pi20, Sorround Back Pi20, Center Wharfedale Pacific, Sub: Wharfedale PC 15
Csatlakoztatás
Ilyen nekem is van... csak jobb
Ez miért jobb? Kötött a távolság ahova elviheted a jelet, valamint valszeg elég gagyi a kábel is. :kiraly:
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
-
Vendég
Csatlakoztatás
Ez sem rossz, de valószínüleg szerelek 1et 1-1dúgóval és veszek átalakítót amit Lacy ajánlott.
Szvsz ez jobb választás lenne:
Igy a kép mehet tovább a tévébe , de le tudod venni a kompozit jelet is.
Ilyen nekem is van... csak jobb
Csatlakoztatás
Ez sem rossz, de valószínüleg szerelek 1et 1-1dúgóval és veszek átalakítót amit Lacy ajánlott.
Szvsz ez jobb választás lenne:
Igy a kép mehet tovább a tévébe , de le tudod venni a kompozit jelet is.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Csatlakoztatás
A projin van kompozit bemenet, a videon csak scart kimenet van.
Akkor haszálj ilyet. Ez a legegyszerűbb. (ha elég hosszú)
Csatlakoztatás
A projin van kompozit bemenet, a videon csak scart kimenet van.
Akkor haszálj ilyet. Ez a legegyszerűbb. (ha elég hosszú)
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Csatlakoztatás
Kösz. A projin van kompozit bemenet, a videon csak scart kimenet van.
Mondjuk veszel egy ilyet
és akkor már csak egy megfelelő hosszú RCA-RCA kábel kell a kompozit átvitelhez.
Aha. Így már érthető! Köszönöm a segítséget.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Mondjuk veszel egy ilyet
és akkor már csak egy megfelelő hosszú RCA-RCA kábel kell a kompozit átvitelhez.
264_fenykep.gif.txt
Csatlakoztatás
Tudna valaki segíteni? Projektort összekötni tv-vel vagy hifi videoval. Milyen kábel kell? Sima rca? Scart csatin kijön a tv képe?
Milyen proji, és milyen video??
A kérdéseket ujabban olyan szegényesen tezsitek fel, nem lehet konkrétan válaszolni, regényt meg nem akarok írni (gondolom más sem)
Amúgy a videók többségén a kompozit az alapvető kijárat, ez vagy RCA-s vagy scartos aljzaton jön ki belőlük.
Igen ritka az svideó, és még ritkább az RGB kimenet.
Így nincs más valószinű megoldás, mint a video oldalon egy megfelelő dugó, a proji oldalán a másik megfelelő dugó, közte a kellő méterszámú kábellel.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Tudna valaki segíteni? Projektort összekötni tv-vel vagy hifi videoval. Milyen kábel kell? Sima rca? Scart csatin kijön a tv képe?
Milyen proji, és milyen video??
A kérdéseket ujabban olyan szegényesen tezsitek fel, nem lehet konkrétan válaszolni, regényt meg nem akarok írni (gondolom más sem)
Amúgy a videók többségén a kompozit az alapvető kijárat, ez vagy RCA-s vagy scartos aljzaton jön ki belőlük.
Igen ritka az svideó, és még ritkább az RGB kimenet.
Így nincs más valószinű megoldás, mint a video oldalon egy megfelelő dugó, a proji oldalán a másik megfelelő dugó, közte a kellő méterszámú kábellel.
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
Problémaleírás:
Projektor és DVD lejátszó közti képátvitelre szeretnék derótot választani.
Kérdések:
- Ugyanolyan hosszú HDMI kábel mennyivel lehet drágább egy komponensnél?
- kicsit hülye kérdés: mennyire sokkal jobb a kép HDMI-n küldve, ha csak DVDt nézek?
Először azt kéne tudni, hogy milyen proji lesz, és a Sony DVD fogja-é hajtani.
Bizonyos esetekben a komponens átvitel lehet jobb minőségű, mint a digit, mivel a proji áramköre (pl 4805 Faroudja) sokkal jobb mint az alap DVD játszóé.
A másik a távolság, 10-15 méter felett a digit átvitel már problémás, vagy olyan horror összeg, hogy nem éri meg.