Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Timecodec:720: 67.9->78.3 (15%)
1080: 39.7->46.2 (16%)
karibtenger: 59.3->68.7 (16%)

Ezek viszont drámaian alacsony különbségek. A 2.6-os pentium IV 2600-hoz képest az E6400 5000+-nak felel meg, ehhez képest a 16% elenyésző.

Ráadásul ha jól értelmezem a számokat, már a 2600-os penyán is akadásmentesen ment még a 1080p-s film is ami meg egyenesen lehetetlen.

Azok m ár a C2D értékek voltak, nézz kicsit vissza h a p4 mit tudott..

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

egy osszefogalo url kellene ahol le van irva, milyen kodek, milyen ide, stb.
URL-t nem tudok, de nem kell sok minden a minimumhoz.
- oprendszer
- ffdshow
- CoreAVC + Haali media splitter
- BSPlayer vagy Media Player classic

olyasmi kellene nekem, mint a freevo vagy a mythtv linux-on. tehat amiben van vcr, time slip, zene katalogus, video katalogus, idojaras, bongeszo, stb.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Timecodec:720: 67.9->78.3 (15%)

Ezek viszont drámaian alacsony különbségek. A 2.6-os pentium IV 2600-hoz képest az E6400 5000+-nak felel meg, ehhez képest a 16% elenyésző.

Ráadásul ha jól értelmezem a számokat, már a 2600-os penyán is akadásmentesen ment még a 1080p-s film is ami meg egyenesen lehetetlen.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Vehetnék mellé még egyet, de azt olvastam, hogy azért a dual-channelhez nem árt két pontosan egyforma memóriamodul.
Eszembe jutott még egy dolog:
Mivel elvileg van két 512 Mb-os DDR400-as RAM-od, miért nem próbálod ki, hogy megy-e a C2D-vel dual-ban, és ha igen, akkor hoz-e annyi sebességnövekedést, hogy érdemes legyen foglakozni vele?
A DDR2-es RAM-ok mások információi alapján nem hoznak a DDR1-hez képest érdemi gyorsulást.

Nem hagytok dolgozni. Nem bírtam ki és ki kellett próbálnom.

Megy a két modul dual-channelben. A memóriabusz 266 MHz-en maradt (ezek szerint a régi 512-es modulom DDR266-os), így az eredmény összehasonlítható.

Everest:
Memory Read: 4126->6920 MB/s
Memory Write: 2000->4000 MB/s
Memory Copy: 2000->2800 MB/s
Memory Latency: 148->135 ns

Timecodec:
720: 67.9->78.3 (15%)

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

URL-t nem tudok, de nem kell sok minden a minimumhoz.
- oprendszer
- ffdshow
- CoreAVC + Haali media splitter
- BSPlayer vagy Media Player classic

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

A videokártyáról nem dvi jel jön hanem a sima megszokott (nemtom sokpólusú csatlakozóval). Szóval ilyen jelet kap. Amugya monitoron csak dvi bemenet van volt a dobozban egy ilyen kábel amivel össze lehet kötni Dvi kimenetről hajtva milyen a képe a tiédnek tsc? Gondolom hogysokkal jobb lehet.

Ááá.. milyen videokártya az, hogy nincs rajta DVI?? dobjad kifele gyorsan! (perszehogysokkaljobb)

Ha viszont nem DVI-n kötöd össze a géppel a 971P-t, akkor azt hiszem USB-n mindenképp össze kell kötni, ha azt akarod hogy menjen a Magic Tune. A VGA kábel nem viszi át a vezérlő jeleket.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

jon a karacsony... egy havernak ajandekba csinalok egy htpc-t. eddig linux-osokat epitettem, de most itt az alkalom hogy kiprobalnam a windows alapuakat.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Sikerült hozzájutnom egy Samsung 971P 19"os monitorhoz. Nagyon jó kis moncsi csak a szoftverével nem bírok. Magictune telepitésekor valami hibát generál csak annyit ir ki hiba és nem tudom használni a programot. Nemtudok rájönni mivel ütközhet. Valami ötletet tudnátok adni esetleg? Poén hogy a monitor beállításait innen tudnám elvégezni mivel egy gomb lakozik csak rajta és pont ez a magictune progit nemtom felrakni. Windowsxp ujraraktam tisztán sem ment fel alá.Ugyanaz a hiba:(.
Buta kérdés, de: DVI-n van összekötve a géppel, ugye?

ui: én nem használom a Magic Tune-t, tudom, hogy azzal lehetne állítgani, egyszer fel is raktam és ment is... de ... aztán valahogy nem érdekel most már, szép képe van és kész.

A videokártyáról nem dvi jel jön hanem a sima megszokott (nemtom sokpólusú csatlakozóval). Szóval ilyen jelet kap. Amugya monitoron csak dvi bemenet van volt a dobozban egy ilyen kábel amivel össze lehet kötni Dvi kimenetről hajtva milyen a képe a tiédnek tsc? Gondolom hogysokkal jobb lehet.
Under Construction

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: OLED »

Vehetnék mellé még egyet, de azt olvastam, hogy azért a dual-channelhez nem árt két pontosan egyforma memóriamodul.
Eszembe jutott még egy dolog:
Mivel elvileg van két 512 Mb-os DDR400-as RAM-od, miért nem próbálod ki, hogy megy-e a C2D-vel dual-ban, és ha igen, akkor hoz-e annyi sebességnövekedést, hogy érdemes legyen foglakozni vele?
A DDR2-es RAM-ok mások információi alapján nem hoznak a DDR1-hez képest érdemi gyorsulást.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem egy Samsung és egy Hynix megy dualban, de igazad van: nincs garancia rá, hogy két eltérő RAM működni fog így.
Viszont ha mégis, akkor az összteljesítményen nagyot dob.
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

pont ez a magictune progit nemtom felrakni.
Nekem is Samsung van, a MagicTune az első futtatáskor úgy elszállt, hogy vitte magával az egész Windowst. Azóta nem próbálkoztam vele újra, szerencsére az enyémen vannak gombok.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

( Hogyan lett a DDR400-ból DDR266? )
Úgy, hogy ez két különböző gép. A P4-es a HTPC-m, a C2D a munkagépem. A C2D-ben most egy 512-es és egy 256-os modul van, az egyik lehet, hogy 400-as de gondolom az alaplap a kisebbhez igazodik. Vehetnék mellé még egyet, de azt olvastam, hogy azért a dual-channelhez nem árt két pontosan egyforma memóriamodul.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Sikerült hozzájutnom egy Samsung 971P 19"os monitorhoz. Nagyon jó kis moncsi csak a szoftverével nem bírok. Magictune telepitésekor valami hibát generál csak annyit ir ki hiba és nem tudom használni a programot. Nemtudok rájönni mivel ütközhet. Valami ötletet tudnátok adni esetleg? Poén hogy a monitor beállításait innen tudnám elvégezni mivel egy gomb lakozik csak rajta és pont ez a magictune progit nemtom felrakni. Windowsxp ujraraktam tisztán sem ment fel alá.Ugyanaz a hiba:(.
Buta kérdés, de: DVI-n van összekötve a géppel, ugye?

ui: én nem használom a Magic Tune-t, tudom, hogy azzal lehetne állítgani, egyszer fel is raktam és ment is... de ... aztán valahogy nem érdekel most már, szép képe van és kész.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: phazer »

Sziasztok!

Sikerült hozzájutnom egy Samsung 971P 19"os monitorhoz. Nagyon jó kis moncsi csak a szoftverével nem bírok. Magictune telepitésekor valami hibát generál csak annyit ir ki hiba és nem tudom használni a programot. Nemtudok rájönni mivel ütközhet. Valami ötletet tudnátok adni esetleg? Poén hogy a monitor beállításait innen tudnám elvégezni mivel egy gomb lakozik csak rajta és pont ez a magictune progit nemtom felrakni. Windowsxp ujraraktam tisztán sem ment fel alá.Ugyanaz a hiba:(. Bocsi ha nem ez a legmegfelelőbb topic. Ha valaki tud adjon már valami ötletet. Előre is köszi. üdv: phazer
Under Construction

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

(Az ezeréves memória cserére szorul még a gépben és a C2D túlhúzásával se foglalkoztam még.)
DDR1-es noname memóriával nem nagyon tudod húzni a procit, legalábbi én 1 MH-el sem tudtam, hogy stabil maradjon.
A mai magas memóriaárak mellett lehet, hogy úgy járnál a legjobban, hogy veszel egy db DDR1-est mondjuk használtan és dualban hajtod őket.
( Hogyan lett a DDR400-ból DDR266? )

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Nem bírtam tovább várni, és karácsonyra megajándékoztam magam egy E6400-zal a dolgozós gépembe. Csináltam egy összehasonlítást a HTPC-mmel, hátha valakit érdekel. (Az ezeréves memória cserére szorul még a gépben és a C2D túlhúzásával se foglalkoztam még.)

P4: P4 2.66 @ 3.60 GHz, Asrock 775 Dual-VSTA, 512 MB DDR400 @ single channel mode

C2D: E6400 @ 2.14 Ghz, Asrock 775 Dual-VSTA, 768 MB DDR 266 @ single channel mode

timecodec null output, coreavc 1.1.0.5, standard deblocking

dfps érték, P4->C2D
720p.mkv: 36.2 -> 67.9
1080p.mkv: 22.2 -> 39.7
pirates.mkv: 33.2 -> 59.3

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Kinek milyen hardveren mennek a 1080p-s x264-es filmek? Nálam X2-4200-on is nézhetetlenek. MPC + Matroska.
Nézd meg milyen decoder codecet használsz. Nálam a coreavc-vel az asztali A64 3200+-al és a HTPC Intel D805-el többnyire gond nélkül mennek. 1-1 eset van csak, ami nem megy tökéletesen, de picit meghúzva a procikat már az is rendben van. De ez csak az avi/mkv/mp4 konténeresekre igaz, amint ts-ben van, azonnal elkezd rángatni a lejátszás. Szerintem a baj a ts-nél sem a teljesítményhiány, hanem hibás formátumkezelés.

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: avman »

CoreAVC elobb utobb fg tudni GPU segitseggel dekodolni. Ez a fejleszto terve. Jelenleg is a CoreAVC a leggyorsabb dekoder.

azzal azért lehetne vitatkozni, h a legjobb is, mert fizetős, tudtommal. nem nagy pénz, de ilyenért elvből nem fizetek. illetve elvből nem is warezolom el, amíg van alternatív megoldás-
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

CoreAVC elobb utobb fog tudni GPU segitseggel dekodolni. Ez a fejleszto terve.
Remélem így lesz.
Jelenleg is a CoreAVC a leggyorsabb dekoder.
Igen, én is erre jutottam.
Bár ATI tulajoktól hallottam, hogy nekik megy a hardveres gyorsítás, de amíg nem látom saját szememmel, kicsit fenntartással kezelem...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: balagee »

CoreAVC elobb utobb fg tudni GPU segitseggel dekodolni.
Ez a fejleszto terve. Jelenleg is a CoreAVC a leggyorsabb dekoder.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Nekem az a gyanúm, hogy a mai közepes kártyák (7600GT) már kisujjból kiráznák a dekódolást, de a hirdetések mögött nincs semmi jelenleg, vakítás az egész purevideo dolog...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: avman »

Kinek milyen hardveren mennek a 1080p-s x264-es filmek? Nálam X2-4200-on is nézhetetlenek. MPC + Matroska.
ez a matroska mit takar? mert én eddig úgy tudtam az csak egy splitter.
nálam ffdshow alatt postprocessinget kikapcsolva egy 2500@3200 bartonon elfutkozott az az 1 db, amim van. a 720p meg még talán filterezni is lehetne.... egy kicsit.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

- fogadjunk, mire odajutunk, hogy HDCP-s tartalmak megjelennek cserelni fogsz legalabb 1x vga-t?!!
Nem lehetetlen, bár ez a mostani sem tervezett vásárlás volt, csak az előző x800SE-m ventillátorleállás és VGA teszt szerencsétlen egybeesése folytán elhalálozott.
Valaki írta a HD-s topicban, hogy a SKY egyes műholdas HD-s adásai HDCP-sek, tehát már vannak ilyenek. (Sajnos ez engem nem érint.)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

HDCP meg addig nem fog kelleni, amig nem lesz HDCP tartalom amit lejatszol. Ezt én tudom, csak mivel nem szeretek évente videokártyát cserélni, ezért jó, ha alkalmas rá.
- fogadjunk, mire odajutunk, hogy HDCP-s tartalmak megjelennek cserelni fogsz legalabb 1x vga-t?!!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

HDCP meg addig nem fog kelleni, amig nem lesz HDCP tartalom amit lejatszol.
Ezt én tudom, csak mivel nem szeretek évente videokártyát cserélni, ezért jó, ha alkalmas rá.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”