Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Charly65
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Charly65 »

Köszönöm szépen!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Charly65 írta:
2026.01.04., vas. 18:10
Szép estét mindenkinek!
Érdklődnék, hogy Klipsch R115SW Subwoofer javításával foglalkozik valaki?
Ha igen akkor, hogy tudnám felvenni a kapcsolatot az illetővel?
Lépj be a hazai Klipsch face csoportba. Ott van aki foglalkozik ezzel.

https://www.facebook.com/groups/556950958111041

Charly65
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Charly65 »

Szép estét mindenkinek!
Érdklődnék, hogy Klipsch R115SW Subwoofer javításával foglalkozik valaki?
Ha igen akkor, hogy tudnám felvenni a kapcsolatot az illetővel?

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 632

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Dominik

Szerintem szívesen látnánk pár fotót a megépített kabinetről, kész hangfalról. Sokak számára segítség lenne és laikusok, laikusabbak is láthatnák hogy hogyan is kell ezt csinálni/kivitelezni. Kész állapotról való visszamért eredményekkel REW-ben diagramokkal megtűzdelve.

Személy szerint felkeltette az én kíváncsiságomat is, hogy hogyan mérsz akusztikai csúcsértéket? Mi alapján határozod meg azt az értéket csúcsnak?
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Köszönöm a válaszokat és a véleményeket mindenkinek! :smile53:

Ezek tényleg olcsó hangszórók és nem kell hangváltóval sem bűvészkedni, rádásul nagyon sokan dicsérik, főleg külföldön.
90%-ban egyedül mozizok, viszont 3 szeméyes a mozi, szóval nem szeretném, ha a két szélső ülés csorbát szenvedjen hangzás téren. Azt szűrtem le, hogy mielőtt bármit bevásárolnék, előtte mindenképp valahol meghallgatom őket. :smile32:
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: R.G. »

[/quote]

Csenelesnek meg csak annyit tudok mondani, ha katalógus huszár vagy teis akkor szerintem teljesen felesleges bármiről is vitáznunk!
Hangsugárzó épitésnél tervezésnél pont hogy nem a frekvencia átvitel a legfontosabb tényező! az huszadrangú dolog. ráadásul a nyers IB mérés közelről nem tükrözi a valós használati körülményekben lévő átvitelét a hangszóróknak.

Dominik
[/quote]

Ennek egy része teljesen felesleges megint, nem gondolod? A többi mint tapasztalat és / vagy vélemény fasza volt
( Szerintem!!!)
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Volna itt még szakmaiság, normális véleménynyilvánítás! Csak ez a fránya személyeskedést kellene kihagyni mindebből. Szerintem ezért tartunk most ahol vagyunk. Pedig jó lenne olvasgatni, tanulni a leírt dolgokból. Persze nem kell mindenben egyet érteni, de más szemszögből, mást tapasztalatokat szért meg lehet hallgatni, és akár a saját elképzeléseinken is változtathat az olvasott információk alapján. B.Ú.É.K.! :cheers1:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11212
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Gyulai D. írta:
2026.01.02., pén. 10:24
30-35L ideális ha ki akarod használni a mélyfrekvenciás képességeit, de jelentős hangerőcsökenéssel jár hogy 35-40hz-ig kapj frekveciakiterjesztést. 10-12liter ad neki egy feszesebb hangot, 80hz környéke lesz az alja ami pont ideális még egy házimoziban mélynyomo mellé.
...
a valóságban 12Literes zártban tapasztalatom alapján kb 108dB peak amire képes darabja!
A kabinet térfogatának ilyen mértékű változtatása nem csak az alsó határfrekvenciára lesz hatással, hanem más üzemmódba tolod vele a hangszórót, ami sok paramétert megváltoztat. Nem tilos ez sem, csak célszerű tudatában lenni, mit csinálunk.

Akusztikai csúcsértéket milyen módszerrel mértél?

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Luxor Audio írta:
2026.01.02., pén. 09:01
Cseneles írta:
2026.01.01., csüt. 21:30
Berajzoltam piros vonallal hogy milyennek kellene lenni a frekvencia válaszának a saját gyári mérésén. 80hz-től felfelé a közép magas tartományban 10dB vagy még több az nem túl biztató. Harsány lesz az biztos.
A termékleírásból kimásolt görbe a hangszóró nyers átvitelét mutatja, hangdobozba építve más lesz az eredmény, valami ilyesmi:

B200.png

Harsányságtól itt nem igazán kell tartani, más hibái vannak.

A felvetett SB Acoustics meghajtó nem olyan rossz, mint az ára sejtetné, viszonylag vállalható kompromisszum 30-35 literes zárt kabinetbe építve. De a szélessávú hangsugárzók hangzása megosztó, az ideálishoz közelítő pontszerű hangforrás jellegük kompromisszumokkal is jár, a csalódás megelőzésére építés előtt célszerű meghallgatni.
Nem csak neked szól a poszt, de nem fogog emiatt 3 idézést csinálni.köszi a megértést!

Hangra egy nagyon meglepően jó driver ez az sb szélessávú. szerintem vakteszten ha nem látná senki csak abból tudná megmondani egy kicsit tapasztaltabb hogy ez egy FR, hogyha kimegy ofaxisba akkor összeesik a tér.
30-35L ideális ha ki akarod használni a mélyfrekvenciás képességeit, de jelentős hangerőcsökenéssel jár hogy 35-40hz-ig kapj frekveciakiterjesztést. 10-12liter ad neki egy feszesebb hangot, 80hz környéke lesz az alja ami pont ideális még egy házimoziban mélynyomo mellé. 80hz alatti crossoverezést a szobák általában nem tesznek lehetővé amúgy sem, csak ritkább esetekben. és a “fizikai” frekvecia korlátja miatt, pici hatásfokot nyersz mélyben, javul a linearitás, a és kb 25W amit bír egy ilyen hangszóró a valóságban, ezzek Freespace-ben 93dB*25W=106-107dB peakekre képes ami igen 1m-re értendő de tudatában vagyunk annak, hogy szobában létezik roomgain tehát kb a 105dB referencia peaket tudja olyan 2,5-3m távolságból! és láscsodát igen tudja!!! ezek az elméleti adatok! a valóságban 12Literes zártban tapasztalatom alapján kb 108dB peak amire képes darabja! ezért is írtam, egyszemélyes mozira nagyon is alkalmas! amint 2ember van már a térérzet nem olyan lesz amilyen direktaxisba nyilván.

Pro-kontra érveket kell felhozni és majd az eredeti kérdező eldönti mit szeretne.
Én leginkább egy Mordorközeli ismerőstől ismerem ezt a Drivert nála egy 9.8.6-os moziban az összes hsz ez! a frontokba 2db van és aztaku…. amennyire a hangsugárzó épitéseknek ellentmond a dupla FR, éppen annyira jól működik. Ja es az biztos hogy olyan térérzet olyan szintű pozicionálhatóságot semmiven nem tudsz csinálni csak FR-ekkel. kompromisszumos a magashang minősége? PICIT, de minden más kárpótol!
szerintem megéri kipróbálni!

Csenelesnek meg csak annyit tudok mondani, ha katalógus huszár vagy teis akkor szerintem teljesen felesleges bármiről is vitáznunk!
Hangsugárzó épitésnél tervezésnél pont hogy nem a frekvencia átvitel a legfontosabb tényező! az huszadrangú dolog. ráadásul a nyers IB mérés közelről nem tükrözi a valós használati körülményekben lévő átvitelét a hangszóróknak.

Dominik
Kép: Barco WQXGA+NV43
AVR: Denon AVC-X3800H 5.4.4
Végfok: 3x Hypex FA253RT
Stereo: E L Y N A | Reference One
Surround:--------------------
Zene: Wiim Ultra digit coax stream
Forrás: HTPC MadVR with RTX5070 and 28TB HDD
Vezérlés: Ipad PRO 2018 11"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11212
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Cseneles írta:
Berajzoltam piros vonallal hogy milyennek kellene lenni a frekvencia válaszának a saját gyári mérésén. 80hz-től felfelé a közép magas tartományban 10dB vagy még több az nem túl biztató. Harsány lesz az biztos.
A termékleírásból kimásolt görbe a hangszóró nyers átvitelét mutatja, hangdobozba építve más lesz az eredmény, valami ilyesmi:
B200.png

Harsányságtól itt nem igazán kell tartani, más hibái vannak.

A felvetett SB Acoustics meghajtó nem olyan rossz, mint az ára sejtetné, viszonylag vállalható kompromisszum 30-35 literes zárt kabinetbe építve. De a szélessávú hangsugárzók hangzása megosztó, az ideálishoz közelítő pontszerű hangforrás jellegük kompromisszumokkal is jár, a csalódás megelőzésére építés előtt célszerű meghallgatni.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Gyulai D. írta:
2026.01.01., csüt. 22:11
Cseneles írta:
Hát én nem tudom. Kikerestem 3db 8" fullrange woofert, az SB a legolcsóbb 50euro, viszon 250eurós Dayton Audio sem jobb. Én azért ezt jól átgondolnám, nyilván olcsó... a másik az ha a te igényeidet kielégíti akkor vedd. Ha van megfelelő DSP-vel megáldott Procid vagy AVR-ed akkor használható. Berajzoltam piros vonallal hogy milyennek kellene lenni a frekvencia válaszának a saját gyári mérésén. 80hz-től felfelé a közép magas tartományban 10dB vagy még több az nem túl biztató. Harsány lesz az biztos. Ha választanék akkor visaton vagy Dayton. Nem szűnik meg 15000hz-nál igaz h egy áráét 5db SB-t veszel.

full range woofer.jpg
Látom nagy "szagértő" lettél a témában, nem is értem miért nem kezdtél még hangfalépítésbe... Ha ennyire jól értessz hozzá akkor szerintem kezd el, hátha sikerül! Ajánlom figyelmedbe a SAL kiváló hangszóróit ;peace;

Dominik
Erre (is) miért így kell reagálni? Egy vélemény volt teljesen megfelelő hangnemben, (nem biztos, hogy helyes de vélemény és a kérdező majd eldönti ) a válasz is lehetne hasonló, nem pedig ilyen stílusú. Azt is ellehet mondani miért nem jó szerinted, de picit máshogy. Akik ezt olvassák, nem az oda vissza levelekre kíváncsiak, hanem a véleményekre amin lehet gondolkodni mert ez visz előre . A gondolkodás, próba és gyakorlás a lényeg lenne a lényeg... A gondolat már megszületett és a kérdező a kapott válaszok alapján eldönti, hogy akár e tovább menni vagy sem.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Gyulai D. írta:
2026.01.01., csüt. 22:11
Cseneles írta:
Hát én nem tudom. Kikerestem 3db 8" fullrange woofert, az SB a legolcsóbb 50euro, viszon 250eurós Dayton Audio sem jobb. Én azért ezt jól átgondolnám, nyilván olcsó... a másik az ha a te igényeidet kielégíti akkor vedd. Ha van megfelelő DSP-vel megáldott Procid vagy AVR-ed akkor használható. Berajzoltam piros vonallal hogy milyennek kellene lenni a frekvencia válaszának a saját gyári mérésén. 80hz-től felfelé a közép magas tartományban 10dB vagy még több az nem túl biztató. Harsány lesz az biztos. Ha választanék akkor visaton vagy Dayton. Nem szűnik meg 15000hz-nál igaz h egy áráét 5db SB-t veszel.

full range woofer.jpg
Látom nagy "szagértő" lettél a témában, nem is értem miért nem kezdtél még hangfalépítésbe... Ha ennyire jól értessz hozzá akkor szerintem kezd el, hátha sikerül! Ajánlom figyelmedbe a SAL kiváló hangszóróit ;peace;

Dominik
Elmondtam a véleményemet amit tartok. Ez összvér megoldás, nem ajánlom főleg hogy L-C-R-t is ez alkotná.A grafikonon jól látszik hogy 1Khz-ig tök jó mind a három driver, utánna meg elég harsány lesz. Mit tudsz csinálni egy ilyen egybe driver frekvencia menetével? Egy koaxiálist legalább lehet hangváltózni, vagy digitális hangváltással a végfokban rendbe tenni a lesugárzási frekvenciát.

Majd elfelejtettem, ne butáskodj kérlek.
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cseneles írta:

full range woofer.jpg

Dominik

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

full range woofer.jpg

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Red75 írta:
2026.01.01., csüt. 12:38
Sziasztok!

Eljátszottam a gondolattal, hogy moziszobámba készíthetnék 5db egyforma hangdobozt, szélessávú SB Acoustics SB20FRPC30-8 hangszóróval. Jó ár/érték arányúnak irják a külföldi felhasználók. Zárt dobozt tudnék nekik készíteni, kb. 27L térfogattal. Nem probléma, ha nem megy mélyre, mivel 80Hz-nél egyébként is megvágnám őket. Nem tudom, hogy érdemes-e foglalkozni ilyennel? Tapasztalata van esetleg ezzel valakinek? gondolkodik.gif :smile53:

Kép
ha egyedül mozizol, ne is gondolkozz! Azonnal vegyél 5-öt és használd fülig érő szájjal! a magas hangja picit kompromisszumos de az olcsó szarabb dómoknál jobb szóval csak hajrá! a tered eszméletlen brutális lesz ha mindet magad felé forgatod! tudom mert hallottam sőt volt is nekem ilyen. egyik ha nem a legjobb szélessávú a piacon. a terhelhetősége ne riasszon el. 12L zártba tedd plusz alá 2-4db szubot akusztika miatt.

Dominik

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Red75 írta:
2026.01.01., csüt. 12:38
Sziasztok!

Eljátszottam a gondolattal, hogy moziszobámba készíthetnék 5db egyforma hangdobozt, szélessávú SB Acoustics SB20FRPC30-8 hangszóróval. Jó ár/érték arányúnak irják a külföldi felhasználók. Zárt dobozt tudnék nekik készíteni, kb. 27L térfogattal. Nem probléma, ha nem megy mélyre, mivel 80Hz-nél egyébként is megvágnám őket. Nem tudom, hogy érdemes-e foglalkozni ilyennel? Tapasztalata van esetleg ezzel valakinek? gondolkodik.gif :smile53:

Kép
Szeva!

Nem tudom most mit használsz de én nem erőltetném a fullrange woofereket. Alesugárzása olyan amilyen, ezen vásltoztatni nem tudsz a frekimenettel karöltve. Amit kiszemeltél nagyon olcsó és egyben gyengén terhelhető. Oké egy target görbével kompenzálható a tökéletlensége. Ha minden áron ilyen megoldás felé szeretnél elmozdulni, én a helyedben koaxiális drivert választanékazok közül is olyan ami terhelhető(ne 50w rms hanem legalább 200w). FaitalPRO, Beyma, Monacor stb ahol nézelődj.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Kép
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

lmarci írta:
2025.11.21., pén. 09:27
lmarci írta:
2025.11.20., csüt. 16:22
Sziasztok! Aktív mélyládában kérnék segítséget. Nagy méretű, galériás, nagy belmagasságú a nappalink, melybe szeretnék egy erős, jó minőségű, de méretre nem óriási subot venni. A jelenlegi Tangent Clarity Subwoofer (25cm, 200/400W) még az előző lakásunkból és rendszerből származik, de ehhez a légtérhez sajnos kevés. Egyelőre nem használnám zene hallgatásra, de a jövőben az sem kizárt. SVS SB-5000-et néztem, de az "okos" tulajdonságait nem használnám ki, mert az Anthem MRX 540-es erősítőmnek a szoba- és basszus korrekciója szuperül működik, tehát ez egyáltalán nem lényeges, egy "buta", hagyományos mélyláda is megfelelne. Ezen felül az ár is fontos tényező, kb. 4-500e Ft-ig gondolkodok "jelenleg". A képletet nehezíti még, hogy mivel nappaliban lesz, illeszkednie kell a többi hangfalhoz is, tehát csak lakkfekete jöhet szóba. Ti mit ajánlanátok? Használt is abszolút megfelel, nem akarok feltétlen újat.
Készítettem pár képet a nappaliról, hogy hogyan is néz ki. Nem tudok két darab mélyládát elhelyezni, kizárólag egyet. Kb. 65x65x70cm (SZxHxM) méretű hely áll neki maximum rendelkezésre.
Huuu.

Ebbe a térbe még 4db mélyládával is kérdéses lenne egy normáléis lesugárzás alacsony lecsengéssel. Amit én ajánlok azt nem is fogod látni. Mérd le mi az ami befél a kanapéd alá és egyedi gyártással kell készíteni 2db aktív/passiv membrádosat ami kb 20cm magas. Ládamáret 40x80x20cm kb... ez befér. Véleményem szerint ezzel fogod eléreni a legjobb hatást. Szükségeltetik egy extra végvok is ami elegánsan elfér a többi konponensed mellett. Ez nagyjából 600/650.000ft. Viszont borítékolható hogy 30-120hz között bármit is vennél 1db-ot röhögve túlteljesíti.

Üdv :smile53:

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Den »

A "2 atmos és milyen hangfal legyen" kérdést a több, mint 2 évtized alatt sokan feltették már. Rövid válasz:

2 atmos- t ne szereljél fel: 4 legyen legalább / 8- al dolgozom és nagyon megérte/,

nálam a 8 atmos + 2 surround Polk SE20 Signature Elite, szerintem se jobb minőséget- hifire is jó-, se dinamikusabbat, se olcsóbbat nem kapsz. Megkapta a HÍRES minősítést, amerikai minőség.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: lmarci »

Köszönöm a segítséget! Utánanézek! Másik kérdésem lenne még, hogy 5.1-ről 5.1.2 Atmos rendszerre bővítenék. Mivel nagy a belmagasság, milyen fönti hangsugárzót tudnék használni? Kerestem függeszthetőket, de abból csak gagyikat találtam, vagy kültéri, vagy beépíthetőt...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

lmarci írta:
2025.11.21., pén. 09:27

Készítettem pár képet a nappaliról, hogy hogyan is néz ki. Nem tudok két darab mélyládát elhelyezni, kizárólag egyet. Kb. 65x65x70cm (SZxHxM) méretű hely áll neki maximum rendelkezésre.
Azt mondanám, hogy Klipsch RP1400SW pont belefér az árba. De az matt fekete. Ha mindenáron csak és kizárólag lakkos kell, akkor pl. Arendal 1961 1V, vagy XTZ 1x12 méretben és árban is beleférne, ezek pedig már lakkos kivitelűek. Ekkora méretű szobába nem tennék kisméretű zárt szubot. Bár hangerő függvénye is. Ha nem mozizol hangosan, még akár elég is lehet.

Aprón van még egy ML Balancedforce mélynyomó is eladó, picit többért. viewtopic.php?f=33&t=215606&p=2967769&h ... 0#p2967769 Esetleg kérdezz rá, ha belefér árban.

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

lmarci írta:
2025.11.20., csüt. 16:22
Sziasztok! Aktív mélyládában kérnék segítséget. Nagy méretű, galériás, nagy belmagasságú a nappalink, melybe szeretnék egy erős, jó minőségű, de méretre nem óriási subot venni. A jelenlegi Tangent Clarity Subwoofer (25cm, 200/400W) még az előző lakásunkból és rendszerből származik, de ehhez a légtérhez sajnos kevés. Egyelőre nem használnám zene hallgatásra, de a jövőben az sem kizárt. SVS SB-5000-et néztem, de az "okos" tulajdonságait nem használnám ki, mert az Anthem MRX 540-es erősítőmnek a szoba- és basszus korrekciója szuperül működik, tehát ez egyáltalán nem lényeges, egy "buta", hagyományos mélyláda is megfelelne. Ezen felül az ár is fontos tényező, kb. 4-500e Ft-ig gondolkodok "jelenleg". A képletet nehezíti még, hogy mivel nappaliban lesz, illeszkednie kell a többi hangfalhoz is, tehát csak lakkfekete jöhet szóba. Ti mit ajánlanátok? Használt is abszolút megfelel, nem akarok feltétlen újat.
Csatolmányok
20251121_083738.jpg
20251121_083640.jpg
20251121_083621.jpg
20251121_083609.jpg

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: st81 »

Az sem árt tudni, hogy hány négyzetméter ill. köbméter a helyiség. Lehet hogy két kisebb mélysugárzó jobb, mint ha 1 db nagy lenne berakva.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mit jelent, hogy méretre nem óriási?

lmarci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”