Miután váratlanul felfedeztem az
Elfújta a szél egy számomra teljesen új és megfizethetetlen értékét (jelenleg ez az egyetlen film, amit súlyosan demens édesanyám nem téveszt össze a valósággal, és végig is nézte, mind a kb. négy óráját, ami elképesztő, mert semmilyen más filmet nem képes 5 percig sem nézni), kicsit utána kutakodva egy nagyon érdekes tényt fedeztem fel, amiről eddig fogalmam sem volt:
Ez a film immár 87 éve készült (1939-ben mutatták be). A koreai filmek kapcsán többször leíródott, hogy van egy "debil bájuk", nos ez az
Elfújta a szélre hatványozottan igaz, főleg a déli rabszolgtrtó arisztokrácia valamint a rabszolgák életét bemutató első kb fél órájára, de a későbbiekben is. Ugyanakkor ismét meglepődtem, hogy mai szemmel is mennyire nézhető. Mivel valami csoda folytán nincs neki (még) modern remake-je, aki meg akarja nézni ezt a klasszikust, kénytelen még mindig az 1939-es eredetit megnézni. tizenéve megjelent BD-díszkiadásban, digitálisan felújított képpel és mono magyar hanggal (is)., szóval kölcsönözhető :)